Genbrugsindekset 2022
Livsstil

Genbrugsindekset 2022

Julie Schoen
Julie Schoen

Genbrugsindekset er på gaden! DBAs årlige, store rapport, der dækker danskernes genbrugsvaner og -mønstre på tværs af samtlige steder, du kan købe og sælge brugt (loppemarkeder, online platformer, handel og bytning med venner osv.).

Rapporten består af to store undersøgelser: En befolkningsundersøgelse kombineret med DBAs egne data, der blandt andet kortlægger, hvor meget danskerne genbruger, hvorfor vi gør det, og hvem der gør det mest. I år er det syvende år i streg, at Genbrugsindekset udkommer, og rapporten tegner derfor også et billede af udviklingen indenfor danskernes handel med genbrug.

 

DBA Genbrugsindeks 2019

Handler det mest om, at du vil tjene penge?

Det spørgsmål – og mange andre – har  vi stillet mere end 2.000 danskere, for at få indblik i, hvad der er folks motivationer for at sælge deres brugte ting.

Vi kan afsløre så meget, at ’tjene penge’ faktisk kun er vores tredje største grund til at sælge ud af gemmerne. Vigtigst for os er, at vi ikke smider ting ud, som virker. Men hvis du vil vide, hvilken motivation der er næststørst, må du klikke dig ind på DBAs Genbrugsindeks.

Genbrugsindekset 2022 er nemlig nu live. Genbrugsindekset er DBAs årlige rapport, der kortlægger vores genbrugsvaner. I rapporten kan du for eksempel finde svar på, hvor mange der genbruger, hvorfor de genbruger, hvorfor dem der ikke handler med brugte ting ikke gør det og meget mere.

Vi er også klar med tal på, hvilke ting vi køber mest på brugtmarkedet, hvilke ting vi slet ikke er interesseret i at købe og sælge, og du kan også blive klogere på, hvor meget en dansker, der sælger sine brugte ting, i gennemsnit tjener om året. Vi kan afsløre, beløbet er så højt, at du rent faktisk kan tage en uges charterferie for den pris.

DBAs Genbrugsindeks er udkommet hvert år siden 2016, og rapporten består af to datasæt: Det ene datasæt bygger på en stor befolkningsundersøgelse, og disse tal sætter vi sammen med de kæmpemæssige mange data, vi har fra DBAs egen databank om vores brugere.

Genbrugsindekset kan altså via befolkningsundersøgelsen fortælle en masse om folks bagvedliggende motivationer for deres genbrugshandlen, mens DBAs egne data kan hjælpe os til at se den faktiske adfærd, når det gælder om at handle brugt.

På baggrund af den store befolkningsundersøgelse kan vi også kortlægge danskernes genbrugsmønstre på tværs af forskellige kanaler og platforme. Vi kan derfor se, hvor forskelligt folk køber og sælger ud af deres brugte ting alt efter, om det foregår på DBA, på loppemarkeder, blandt venner og bekendte eller på vores konkurrenters online platformer.

Dyk ned i Genbrugsindekset og bliv meget klogere på danskernes genbrugsvaner anno 2022, her:
  

Vil du læse de andre års Genbrugsindeks, kan du finde dem via linket herunder:

 

Genbrugsindekset 2016
Genbrugsindekset 2017
Genbrugsindekset 2018
Genbrugsindekset 2019
Genbrugsindekset 2020
Genbrugsindekset 2021

Find det på DBA

 1. Sæt, Liberte, str. S, Ubrugt, Liberte Odessa blouse og nederdel i str. S, helt nye, stadig med pris

  Sæt, Liberte, str. S, Ubrugt, Liberte Odessa blouse og nederdel i str. S, helt nye, stadig med prismærke på. Begge dele sælges for 200kr. Np 800kr

  200,00 kr.23-06-2024
 2. Sæt, ., str. XXL, Næsten som ny, Meget elegant og smukt sæt i str. 54-56.
Den er brugt en enkelt ga

  Sæt, ., str. XXL, Næsten som ny, Meget elegant og smukt sæt i str. 54-56. Den er brugt en enkelt gang, derfor næsten helt ny. Perfekt til festlige lejligheder, som f.eks. Brylluper osv.

  500,00 kr.23-06-2024
 3. Sæt, ., str. XXL, Næsten som ny, Meget smukt og elegant sæt i str. 52.
Perfekt til festlige lejligh

  Sæt, ., str. XXL, Næsten som ny, Meget smukt og elegant sæt i str. 52. Perfekt til festlige lejligheder, som f.eks bryllup osv. Brugt en enkelt gang, derfor som ny. Sættet bestå af tre dele, dvs. at

  600,00 kr.23-06-2024
 4. Gallakjole, ., str. S, Næsten som ny, Mega flot, elegant og charmerende kjole i str. 36/38- small.

  Gallakjole, ., str. S, Næsten som ny, Mega flot, elegant og charmerende kjole i str. 36/38- small. Kjolen er brugt en enkelt gang, derfor som ny.

  750,00 kr.23-06-2024
 5. Sæt, ., str. XXL, Næsten som ny, Meget smukt og elegant sæt, bestående af 3 dele i str. 50.
Sættet

  Sæt, ., str. XXL, Næsten som ny, Meget smukt og elegant sæt, bestående af 3 dele i str. 50. Sættet er brugt en enkelt gang, derfor som ny. Den er perfekt til festlige lejligheder, som f.eks. Bryllupe

  600,00 kr.23-06-2024
 6. Gallakjole, ., str. S, Sort, Næsten som ny, Meget elegant og flot gallakjole i str. 36/38- small.

  Gallakjole, ., str. S, Sort, Næsten som ny, Meget elegant og flot gallakjole i str. 36/38- small. Kjolen er brugt en enkelt gang, derfor som ny.

  800,00 kr.23-06-2024

Lige nu kan du finde 230.761 annoncer på DBA med tøj til kvinder, mens der er 55.971 annoncer af herretøj at vælge mellem.

Genbrugsindekset i år viser blandt andet, at vi er flere end nogensinde før, der har solgt vores brugte ting. 50 procent af danskerne svarer nemlig i dette års Genbrugsindeks, at de inden for de seneste 12 måneder har solgt en eller flere brugte ting, mens det i 2021 ”kun” var 47 procent.

Vil du se, hvordan du bedst muligt får solgt ud af dine gemmer, kan du se videoen herunder:

Du kan læse flere slagstips i artiklen, her.

Relaterede artikler