Genbrugsindekset 2022
Livsstil

Genbrugsindekset 2022

Julie Schoen
Julie Schoen

Genbrugsindekset er på gaden! DBAs årlige, store rapport, der dækker danskernes genbrugsvaner og -mønstre på tværs af samtlige steder, du kan købe og sælge brugt (loppemarkeder, online platformer, handel og bytning med venner osv.).

Rapporten består af to store undersøgelser: En befolkningsundersøgelse kombineret med DBAs egne data, der blandt andet kortlægger, hvor meget danskerne genbruger, hvorfor vi gør det, og hvem der gør det mest. I år er det syvende år i streg, at Genbrugsindekset udkommer, og rapporten tegner derfor også et billede af udviklingen indenfor danskernes handel med genbrug.

 

DBA Genbrugsindeks 2019

Handler det mest om, at du vil tjene penge?

Det spørgsmål – og mange andre – har  vi stillet mere end 2.000 danskere, for at få indblik i, hvad der er folks motivationer for at sælge deres brugte ting.

Vi kan afsløre så meget, at ’tjene penge’ faktisk kun er vores tredje største grund til at sælge ud af gemmerne. Vigtigst for os er, at vi ikke smider ting ud, som virker. Men hvis du vil vide, hvilken motivation der er næststørst, må du klikke dig ind på DBAs Genbrugsindeks.

Genbrugsindekset 2022 er nemlig nu live. Genbrugsindekset er DBAs årlige rapport, der kortlægger vores genbrugsvaner. I rapporten kan du for eksempel finde svar på, hvor mange der genbruger, hvorfor de genbruger, hvorfor dem der ikke handler med brugte ting ikke gør det og meget mere.

Vi er også klar med tal på, hvilke ting vi køber mest på brugtmarkedet, hvilke ting vi slet ikke er interesseret i at købe og sælge, og du kan også blive klogere på, hvor meget en dansker, der sælger sine brugte ting, i gennemsnit tjener om året. Vi kan afsløre, beløbet er så højt, at du rent faktisk kan tage en uges charterferie for den pris.

DBAs Genbrugsindeks er udkommet hvert år siden 2016, og rapporten består af to datasæt: Det ene datasæt bygger på en stor befolkningsundersøgelse, og disse tal sætter vi sammen med de kæmpemæssige mange data, vi har fra DBAs egen databank om vores brugere.

Genbrugsindekset kan altså via befolkningsundersøgelsen fortælle en masse om folks bagvedliggende motivationer for deres genbrugshandlen, mens DBAs egne data kan hjælpe os til at se den faktiske adfærd, når det gælder om at handle brugt.

På baggrund af den store befolkningsundersøgelse kan vi også kortlægge danskernes genbrugsmønstre på tværs af forskellige kanaler og platforme. Vi kan derfor se, hvor forskelligt folk køber og sælger ud af deres brugte ting alt efter, om det foregår på DBA, på loppemarkeder, blandt venner og bekendte eller på vores konkurrenters online platformer.

Dyk ned i Genbrugsindekset og bliv meget klogere på danskernes genbrugsvaner anno 2022, her:
  

Vil du læse de andre års Genbrugsindeks, kan du finde dem via linket herunder:

 

Genbrugsindekset 2016
Genbrugsindekset 2017
Genbrugsindekset 2018
Genbrugsindekset 2019
Genbrugsindekset 2020
Genbrugsindekset 2021

Find det på DBA

 1. Festkjole, Ukendt , str. XS, Str 34 ca der står ikke str i kjolen
Rigtig smuk kjole fra 1959 men den

  Festkjole, Ukendt , str. XS, Str 34 ca der står ikke str i kjolen Rigtig smuk kjole fra 1959 men den er stadig meget meget flot

  575,00 kr.25-09-2023
 2. Anden kjole, Ganni, str. S, Sort, Bomuld, God men brugt, Ny pris 800

  Anden kjole, Ganni, str. S, Sort, Bomuld, God men brugt, Ny pris 800

  250,00 kr.25-09-2023
 3. Anden kjole, Ganni, str. S, Grå, Bomuld, God men brugt, Ny pris 800

  Anden kjole, Ganni, str. S, Grå, Bomuld, God men brugt, Ny pris 800

  250,00 kr.25-09-2023
 4. Anden kjole, Mackerness, str. M, Vintage blomstret kjole

  Anden kjole, Mackerness, str. M, Vintage blomstret kjole

  250,00 kr.25-09-2023
 5. Anden kjole, Birgitte Herskind, str. L, Lime med hvide prikker, Ubrugt, Købspris: 1599 kr.

Aldrig

  Anden kjole, Birgitte Herskind, str. L, Lime med hvide prikker, Ubrugt, Købspris: 1599 kr. Aldrig brugt Prøvet 1 gang Vasket 1 gang Smuk kjole fra Birgitte Herskind i str. 40/L, Lime Polka-Dots.

  300,00 kr.25-09-2023
 6. Sommerkjole, Baum og pfergard , str. L, Grøn og små orange. Blomster. , Ubrugt, Meget sød kjole sæ

  Sommerkjole, Baum og pfergard , str. L, Grøn og små orange. Blomster. , Ubrugt, Meget sød kjole sælges billigt ny pris i juni 1699. Lagt op af bitikkken men aldrig brugt. Virkelig sød. Sælges billi

  600,00 kr.25-09-2023

Lige nu kan du finde 230.761 annoncer på DBA med tøj til kvinder, mens der er 55.971 annoncer af herretøj at vælge mellem.

Genbrugsindekset i år viser blandt andet, at vi er flere end nogensinde før, der har solgt vores brugte ting. 50 procent af danskerne svarer nemlig i dette års Genbrugsindeks, at de inden for de seneste 12 måneder har solgt en eller flere brugte ting, mens det i 2021 ”kun” var 47 procent.

Vil du se, hvordan du bedst muligt får solgt ud af dine gemmer, kan du se videoen herunder:

Du kan læse flere slagstips i artiklen, her.

Relaterede artikler