Ny undersøgelse: Her handler vi mest brugt
Livsstil

Ny undersøgelse: Her handler vi mest brugt

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Vi køber og sælger brugte ting mere end nogensinde før, men hvor gør vi det mon mest? Det har DBA netop undersøgt. Vi har også talt med en håndfuld genbrugselskere om, hvorfor de foretrækker det ene frem for det andet.

Loppemarkeder, genbrugsbutikker og online handelsplatforme.

Der er mange forskellige steder, hvor vi kan købe og sælge brugte ting, men hvor gør vi det mon mest?

Det har DBA netop undersøgt i en stor undersøgelse - kaldet Genbrugsindekset – hvor vi hvert år tager pulsen på danskernes genbrugsvaner.

Den spritnye undersøgelse viser, at vi handler allermest brugt på online handelspladser. Det kan eksempelvis være på DBA, Trendsales og Gul & Gratis. Længere nede i artiklen kan du se, hvilke online handelsplatforme, vi bruger mest.

På billedet herunder kan du se, hvor vi handler mest brugt:

Kilde: DBA Genbrugsindeks anno 2022.
Kilde: DBA Genbrugsindeks anno 2022.

Her kan genbrugselskeren Rikke bedst lide at købe brugte sager

Én af dem, der er en flittig køber på brugtmarkedet, er 27-årige Rikke Viola Pedersen fra København. Hun køber faktisk stort set aldrig noget fra ny.

Når hun er på jagt efter nyt genbrugsguld, tager hun i genbrugsbutikker og på loppemarkeder med sine veninder eller sidder fra sin sofa og shopper online - blandt andet på DBA.

- Det er tit en søndagsting for mig, at jeg sidder med lidt tømmermænd i sofaen og søger på DBA og andre platforme med brugte ting. Det er lidt som at swipe på Tinder. Jeg ruller lige DBAs startside igennem, og jeg bliver lidt for ofte fristet. Jeg har købt rigtig mange af mine ting på DBA. Jeg bruger ikke platformen så meget til tøj, men DBA er rigtig god til møbler, siger Rikke.

Rikke kan nu ikke kun lide at handle brugtfund online. Hun er også glad for rodekasser, tøjstativer og hylder med guld fra gemmerne.

- Jeg kan godt lide at gå i små butikker og på loppemarkeder, fordi jeg kan se tingene i virkeligheden. Jeg bliver tit grebet af at købe brugt, når jeg har tingene i hænderne, siger hun.

LÆS OGSÅ: X Factor-gruppe elsker brugt tøj  

27-årige Rikke er en vaskeægte genbrugselsker, og hun er vild med at mikse genbrugsfund af nyere og ældre dato.
27-årige Rikke er en vaskeægte genbrugselsker, og hun er vild med at mikse genbrugsfund af nyere og ældre dato.

Denne online-funktion elsker Rikke

Der er en særlig grund til, at Rikke især bruger DBA, når hun skal finde nye genbrugsfund. Hun er nemlig helt vild med DBAs ”alarm-funktion”, som bedre er kendt som DBAs annonce-agent. Med denne funktion kan du sikre, at du får en notifikation, hver gang den vare, du er på jagt efter, bliver sat til salg.

På den måde kan du slå hurtigt til, og der er dermed større sandsynlighed for, at din drømmevare lander hjemme hos dig. Rikke har haft held med at bruge funktionen flere gange – også for nylig.

- Jeg har længe ønsket mig en Formel A Twin-sofa, så jeg satte en alarm til på DBA. Der kom mange ind løbende, men de var for dyre, synes jeg. Men da jeg så var til fredagsbar, ’pinglede’ det pludselig, og jeg fik en notifikation. Der var en pige, der havde sat den sofa, jeg drømte om, til salg i pangblå til 8.000 kroner, fortæller Rikke og fortsætter:

- Jeg havde fået lidt øl, humøret var højt, og min kollega syntes, jeg skulle købe den. Så nu har jeg en meget blå sofa. Jeg havde nok ikke valgt den, hvis jeg ikke havde drukket mig mod til det, men jeg er vildt glad for den, fortæller Rikke.

Rikke bruger dog ikke kun alarmfunktionen til at købe nye ting. Hun bruger den også til at blive underholdt og glad i låget. Faktisk har hun i årevis fået en notifikation fra DBA, hver gang der bliver sat en hundehvalp til salg på genbrugsportalen.

- Jeg må ikke have en hund her, hvor jeg bor, så jeg er ikke på jagt efter nogen hundehvalp. Men det gør mig så glad at se de her hundehvalpe, så i alle de år, jeg har brugt DBA, har jeg haft en alarm sat til på hundehvalpe. Hver gang, der kommer en annonce op, bliver jeg varm om hjertet, siger Rikke og griner.

LÆS OGSÅ: Sådan opretter du en annonce-agent på DBA

Denne smukke Formel A Twin-sofa pryder nu hjemme hos Rikke. Hun gav 8.000 kroner for den, og det er altså lidt af et kup. Hvis hun skulle købe den fra ny hos en forhandler, skulle hun hive 28.000 kroner op af lommen.
Denne smukke Formel A Twin-sofa pryder nu hjemme hos Rikke. Hun gav 8.000 kroner for den, og det er altså lidt af et kup. Hvis hun skulle købe den fra ny hos en forhandler, skulle hun hive 28.000 kroner op af lommen.

Her har to supersælgere størst succes med at sælge deres ting

Mens Rikke har svært ved at begrænse sig, når hun først går på genbrugsjagt, kan 32-årige Mai Pham fra København næsten ikke få nok af at sælge ud af sine ting.

Hun har nemlig en meget minimalistisk stil, og hun bryder sig ikke om at have ting liggende i sit hjem, som hun ikke bruger. Det seneste år har hun solgt sine brugte ting for 8.615 kroner. Det har hun både gjort på Marketplace og på DBA.

- Det er lidt mere seriøst, når folk henvender sig på DBA. På Marketplace er det mere 50/50. Der er mange, der skriver og spørger på en vare, og så svarer de ikke efterfølgende. Det er som om, der er en mindre forpligtigelse, fordi det et socialt medie. Det oplever jeg både, når jeg køber og sælger brugt der, siger hun og fortsætter:

- På DBA går folk aktivt ind og kigger efter brugt, på Facebook popper det måske bare op, og folk har ikke helt overvejet, om de egentlig vil købe tingen eller ej, siger Mai Pham.

En anden supersælger, der både bruger de sociale medier og online handelsplatforme, er 28-årige Pernille Dernburg fra Ikast. I løbet af et år har hun solgt sine brugte sager for 23.500 kroner. Mange af tingene har hun købt brugt med henblik på at sælge videre, så af de 23.500 kroner har hun tjent 15.000 kroner. Hun sælger både sine ting på DBA og Instagram.

- Jeg syntes, det kunne være sjovt at oprette en Instagram-profil og sætte mine ting til salg der, men jeg har også oprettet dem som annoncer på DBA. Jeg vil gætte på, jeg har solgt 80 procent af mine ting på DBA. Der når jeg ud til mange flere købere, fortæller Pernille.

LÆS OGSÅ: Freja strikker af garnrester: ’Det tvinger mig til at være kreativ’

Pernille sælger både sine brugte ting på DBA og på sin Instagram-profil ’Poeten og lillemor’, hvor hun har knap 600 følgere. Selvom hun har størst succes med at sælge sine ting på DBA, beholder hun sin Instagram-profil. Hun synes nemlig, det er hyggeligt at have den.
Pernille sælger både sine brugte ting på DBA og på sin Instagram-profil ’Poeten og lillemor’, hvor hun har knap 600 følgere. Selvom hun har størst succes med at sælge sine ting på DBA, beholder hun sin Instagram-profil. Hun synes nemlig, det er hyggeligt at have den.

Disse to onlineplatforme kæmper om førstepladsen

Vi handler altså allermest med secondhand på online handelspladser, men hvilke handelspladser på nettet er vores favoritter? Det har DBA også undersøgt.

I de to lister herunder kan du se, hvilke onlineplatforme vi bruger mest, når vi køber og sælger brugte varer.

På disse online platforme sælger vi mest vores brugte sager:

Den Blå Avis (dba.dk): 27 procent

Facebook: 27 procent

Trendsales: 7 procent

Gul & Gratis: 7 procent

Reshopper: 4 procent

Instagram: 2 procent

Tise: 2 procent

Lauritz.com: 1 procent

eBay: 1 procent

QXL: 0 procent

Andre online handelsplatforme: 5 procent

 

På disse online platforme køber vi mest vores brugte sager:

Facebook: 37 procent

Den Blå Avis (dba.dk): 33 procent

Trendsales: 10 procent

Gul & Gratis: 9 procent

Instagram: 5 procent

Reshopper: 4 procent

eBay: 4 procent

Lauritz.com: 2 procent

Tise: 2 procent

QXL: 0 procent

Andre online handelsplatforme: 12 procent

Sofaer til salg på DBA:

 1. Sofa, stof, 2 pers., Nypris 4500 - 154 cm - (2p) Sofa fra ILVA.

Sofa i god kvalitet.
Ingen pletter

  Sofa, stof, 2 pers., Nypris 4500 - 154 cm - (2p) Sofa fra ILVA. Sofa i god kvalitet. Ingen pletter el lign. Ingen husdyr eller rygere. Afhentes i Århus V. Parkering lige ved elevatoren ??

  799,00 kr.27-02-2024
 2. Sofa, Flot og velholdt sofa.
Ca. 4 år gammel.

250 cm i bredden.

Du skal selv bære den ned af trapp

  Sofa, Flot og velholdt sofa. Ca. 4 år gammel. 250 cm i bredden. Du skal selv bære den ned af trappen fra 10 sal.

  2.000,00 kr.27-02-2024
 3. Sofa, velour, Fejler intet

  Sofa, velour, Fejler intet

  500,00 kr.27-02-2024
 4. Sofa, stof, anden størrelse , boliga, Bolia, Scandinavia Sofa 2 1/2 -personers sofa. Det er fra 2013

  Sofa, stof, anden størrelse , boliga, Bolia, Scandinavia Sofa 2 1/2 -personers sofa. Det er fra 2013, er i meget godt stand. Det er ben på. https://www.bolia.com/da-dk/produkter/01-402-02_00452/ bred

  800,00 kr.27-02-2024
 5. Sofa, stof, 4 pers. , Ilva, Sofa med chaiselong fra Ilva i grå stof. God stand - fra ikke-ryger hjem

  Sofa, stof, 4 pers. , Ilva, Sofa med chaiselong fra Ilva i grå stof. God stand - fra ikke-ryger hjem. Sælges grundet manglende sofaplads. Skal afhentes i Karlslunde. Sofaen er skilt ad i to dele, s

  2.500,00 kr.27-02-2024
 6. Sofa, stof, 3 pers. , Ikea, En klassisk 3 personers sofa fra et ikke-ryger-hjem. Meget velholdt og m

  Sofa, stof, 3 pers. , Ikea, En klassisk 3 personers sofa fra et ikke-ryger-hjem. Meget velholdt og med flotte metalben. Sælges kun grundet flytning. Længde: 210 cm Dybde: 87 cm

  1.000,00 kr.27-02-2024

Der er omkring 150.000 sofaer til salg på DBA. Her finder du de billigste.

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

De tidligere Genbrugsindekser kan du finde link til herunder:

Tøj til salg på DBA:

 1. T-shirt, POLO RALPH LAUREN PIMA-bomuld (verdens fineste), str. XL, lysegrå, pima bomuld 100 %, Ub

  T-shirt, POLO RALPH LAUREN PIMA-bomuld (verdens fineste), str. XL, lysegrå, pima bomuld 100 %, Ubrugt, POLO RALPH LAUREN luksus da den er syet af Pima. Læs om dette produkt på nettet. PIMA-BOMUL

  325,00 kr.27-02-2024
 2. Georg Jensen 

18 karat guld armbånd i form af hest med to

  Georg Jensen 18 karat guld armbånd i form af hest med to

  Georg Jensen 18 karat guld armbånd i form af hes, Andet, Georg Jensen & Wendel, 18 karat guld armbånd. Armbåndet er i form af et hestehoved og to røde rubiner er øjnene på hesten. Stemplet "750 GJ&

  28.000,00 kr.27-02-2024
 3. BaByliss Big Hair Luxe varmluftsbørste AS970E

  BaByliss Big Hair Luxe varmluftsbørste AS970E

  Styler, BaByliss Big Hair Luxe varmluftsbørste AS970E, BaByliss, Vink farvel til dårlige hårdage med BaByliss Big Hair Luxe varmluftsbørsten AS970E. Den har en roterende børste og er lavet med keramis

  489,00 kr.18-01-2024
 4. Bæltetaske, DKNY, DKNY taske. Ubrugt Sælger denne taske sort læder. Mål længde: 25 ,højde: 20cm ,

  Bæltetaske, DKNY, DKNY taske. Ubrugt Sælger denne taske sort læder. Mål længde: 25 ,højde: 20cm ,

  350,00 kr.27-02-2024
 5. Halskæde, stål, Sæt I snoet stål.
Halskæden er 40 cm lang.

  Halskæde, stål, Sæt I snoet stål. Halskæden er 40 cm lang.

  50,00 kr.27-02-2024
 6. Witt Super Hit Master

  Witt Super Hit Master

  Massage appliance, Witt Super Hit Master, Witt, Effektiv massagepistol til at reducere muskelspændinger, myoser og til massage af ømme muskler efter sport. Batteri tid på højeste hastighed: Op til 4,5

  2.699,00 kr.05-01-2024

Der er over 430.000 annoncer med tøj til salg på DBA. Her finder du det billigste.

Martin og Lucas, som var med i TV2-programmet Nybyggerne i efteråret 2021, elsker at gå på jagt efter brugte ting. De er især vilde med Art Deco-stilen, 30’erne og 50’erne. Læs om deres særprægede indretningsstil her.

Hvis vi skal købe brugte ting, skal vi også sørge for at få sat ting til salg, vi ikke selv bruger længere. I denne artikel giver vi dig otte tips til, hvordan du booster dine DBA-salg. I videoen herunder får du også vores guldkorn serveret:

Relaterede artikler