Her er de mest trendende søgeord på DBA
Livsstil

Her er de mest trendende søgeord på DBA

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Hvilke ting ville vi allerhelst have fingrene i de seneste 12 måneder versus de foregående 12 måneder? Det har DBA netop undersøgt. Du kan bruge resultatet til at blive klogere på, hvilke ting der trender, og som derfor vil være en god idé at få sat til salg.

Har du en masse ting, du ikke længere bruger, og som du gerne vil af med? Men orker du samtidig ikke at sortere i alle dine sager og sætte hele molevitten til salg på én gang? Så bør du læse med her.

Traditionen tro har DBA nemlig endevendt danskernes genbrugsvaner i det såkaldte Genbrugsindeks. Her har vi også set nærmere på, hvilke specifikke ord der de seneste 12 måneder har trendet mere end i de foregående 12 måneder. Det er altså de søgeord, der er rykket flest pladser i den positive retning de seneste 12 måneder sammenlignet med samme periode året før.

Der er dermed ikke tale om de mest populære og mest brugte søgeord. I 2021 var de mest populære søgeord sofabord, spisebord, iPhone, Lego og sofabord. De populære søgeord kan du læse mere om her.

Du kan bruge resultatet af undersøgelsen til at blive klogere på, hvad folk især har været på jagt efter de seneste 12 måneder. Det vil nemlig med stor sandsynlighed være en god idé at få lige netop disse ting sat til salg, hvis de alligevel bare ligger og samler støv på loftet eller i kælderen.

Pokémonkort til salg på DBA:

 1. Samlekort, Pokemon kort, 150 Pokemonkort samt 1 samleæske og 1 stor bunke løse lommer med og uden mo

  Samlekort, Pokemon kort, 150 Pokemonkort samt 1 samleæske og 1 stor bunke løse lommer med og uden motiv. Alle kort er originale engelske kort og størstedelen som nye - et fåtal har brugsspor, men inte

  100,00 kr.16-06-2024
 2. Samlekort, Pokemonkort, Pokemon kort + tilbehør. Annoncen indeholder lidt over 160 billedekort samt

  Samlekort, Pokemonkort, Pokemon kort + tilbehør. Annoncen indeholder lidt over 160 billedekort samt en bunke med omkring 75 energi- og trænerkort så samlet over 200 kort. Der er en del byttere (se bil

  150,00 kr.16-06-2024
 3. Samlekort, Pokemonkort

  Samlekort, Pokemonkort

  10,00 kr.16-06-2024
 4. Samlekort, Pokemonkort

  Samlekort, Pokemonkort

  5,00 kr.16-06-2024
 5. Samlekort, Pokemonkort

  Samlekort, Pokemonkort

  3,00 kr.16-06-2024
 6. Samlekort, Pokemonkort, Pris er pr kort

  Samlekort, Pokemonkort, Pris er pr kort

  2,00 kr.16-06-2024

I skrivende stund er der mere end 2.000 annoncer med Pokémonkort til salg på DBA. Her finder du de billigste.

Disse fem ting trender mest

Højdespringeren på skalaen over det mest trendende ord de seneste 12 måneder versus de 12 foregående måneder er søgeordet ’brugt bil’. Ifølge DBA Guides talsperson og redaktør, Julie Schoen, er der en god forklaring på, hvorfor lige netop brugte biler, er blevet søgt mere på end tidligere.

- At danskerne det seneste år har søgt så meget på ’brugt bil’ handler om, at corona medførte lange ventetider på microchips, der skal bruges i nye biler. Dermed var der lange ventetider på at købe en ny bil, og så søgte folk hen på brugtmarkedet efter deres næste bil. Derfor oplevede vi sidste år, at priserne på brugte biler aldrig før har været så høje. Du kunne få mellem 10-30 procent mere for din brugte bil det seneste år kontra året før, fortæller Julie Schoen.

På andenpladsen over de seneste 12 måneders mest trendende søgeord er ’ski’. Der er også langt flere end tidligere, der har været på jagt efter en iPhone 12 Pro og en iPhone 12.

- ’iPhone 12 pro’-søgeordet er blevet en naturlig højdespringer, for året før var der ikke noget, der hed en 12 pro, og sådan kom søgeordet, som jo var nul, til pludselig at have en søgevolume. Det oplever vi tit ske med nye modeller på tech-markedet, siger Julie Schoen.

Det seneste år er der også blevet søgt ivrigt efter Pokémon, og også i en lang højere grad end tidligere. Det overrasker Julie Schoen positivt, at Pokémon-universet har fået en opblomstring.

- Pokémonkort har altid været populære, men det seneste år har vi oplevet mange kort stige i værdi, og det er et billede på en skøn tendens: At gamle ting går hen og bliver samleobjekter, og derfor kan stige i værdi. Derfor: Lad nu være med at smid jeres ting ud, men sæt dem til salg. Der sidder altid en eller anden derude, der gerne vil købe det, lyder opfordringen fra DBAs talsperson og redaktør her på DBA Guide, Jule Schoen.

Herunder kan du se de seks mest trendende ord de seneste 12 måneder:

Kilde: Genbrugsindekset anno 2022
Kilde: Genbrugsindekset anno 2022

Få overblikket over, hvilke ting der er populære den kommende måned

Det kan være brugbart for dig at vide, hvilke ting der er særligt populære i de forskellige måneder. På den måde ved du nemlig, hvornår på året det er en ekstra god idé at sætte netop disse ting til salg.

Derfor har DBA Guide et koncept, hvor vi hver måned dykker ned i statistikkerne over, hvilke ting og søgeord der særligt var populære og trendede lige netop den måned, vi er på vej ind i. 

Du kan som sagt bruge de mange lister i artiklerne til at danne et overblik over, hvilke ting du bør sætte til salg de forskellige måneder. Hvis du ikke har nogle sager, du vil af med, men du hellere vil shoppe nye, lækre genbrugsfund, kan du også bruge listerne til at lade dig inspirere til, hvad dit næste køb skal være.

Du kan finde de tidligere artikler i konceptet, her:

- Marts 2022

- April 2022

- Maj 2022

- Juni 2022

Hvis du ejer nogle af de ting, der står på de mange lister, vi serverer til dig, og du ikke rigtig får dem brugt, er det altså bare med at oprette annoncer på DBA eller i DBA-appen og få dine ting sat til salg.

iPhone 12 Pro til salg på DBA:

 1. iPhone 12 Pro, 128 GB, guld, MEGET FLOT iPhone 12 Pro 128 GB i hvid farve sælges!. Telefonen er i fl

  iPhone 12 Pro, 128 GB, guld, MEGET FLOT iPhone 12 Pro 128 GB i hvid farve sælges!. Telefonen er i flot meget stand da jeg for det meste har haft beskyttelse på. Den fejler intet funktionsmæssigt og vi

  2.599,00 kr.17-06-2024
 2. iPhone 12 Pro, 128 GB, God, Med cover og kvittering

  iPhone 12 Pro, 128 GB, God, Med cover og kvittering

  2.600,00 kr.17-06-2024
 3. iPhone 12 Pro, 256 GB, blå, Perfekt, - Iphone 12 Pro 256 GB i blå farve sælges.
- Telefonen er i sup

  iPhone 12 Pro, 256 GB, blå, Perfekt, - Iphone 12 Pro 256 GB i blå farve sælges. - Telefonen er i superflot stand. - Den fejler intet funktionsmæssigt og virker perfekt. - Der er også cover og kvitte

  2.799,00 kr.17-06-2024
 4. iPhone 12 Pro, 256 GB, sort, Perfekt, Meget flot stand, som ny, ingen ridser eller det mindste brugs

  iPhone 12 Pro, 256 GB, sort, Perfekt, Meget flot stand, som ny, ingen ridser eller det mindste brugs tegn. Altid blev brugt med panserglas og cover. Panser glasset følger med. #iphone#mobiltelefon#t

  3.000,00 kr.16-06-2024
 5. iPhone 12 Pro, 256 GB, blå, Defekt, Virker fint, dog er portrætkameraet beskadiget. Se billede. Derf

  iPhone 12 Pro, 256 GB, blå, Defekt, Virker fint, dog er portrætkameraet beskadiget. Se billede. Derfor er standen sat som “defekt”. Mobilen har de ridser og skader som ses. Men derudover fungerer den

  1.800,00 kr.16-06-2024
 6. iPhone 12 Pro, 128 GB, gul, Har en iPhone XR 64 skærmen defekt min virker 100 % 

Og en iPhone 10 ny

  iPhone 12 Pro, 128 GB, gul, Har en iPhone XR 64 skærmen defekt min virker 100 % Og en iPhone 10 ny skærm virker som den skal Og en iPhone 12 pro defekt skærm min virker som den skal Kom med et

  1.234,00 kr.16-06-2024

Der er i skrivende stund knap 750 annoncer med iPhone 12 Pro til salg på DBA. Find de billigste her. 

Tips til at sælge dine ting

Der er uden tvivl mange penge at spare, hvis du køber en bil brugt. Og ifølge undersøgelsen er det altså også en god idé at sælge din bil, hvis du alligevel ikke bruger den, eller hvis du vil skifte den ud og købe en anden. Der er i hvert fald mange flere end tidligere, der gerne vil investere i en brugt bil.  

Men hvordan får du hurtigst og nemmest afsat din brugte bil til en ny ejer? Hvis du ikke går synderligt meget op i biler, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor har vi samlet en række råd til, hvordan du bedst gebærder dig, når din brugte bil skal sælges.

Hvis du ikke har planer om at sælge din bil, kan du dog sagtens læse med videre. Mange af tipsene kan nemlig overføres til hvilke som helst andre brugte ting, du gerne vil give et nyt hjem. Men hvis du vil have de helt generelle råd, kan du nederst i artiklen se en video med otte generelle tips til, hvordan du booster dine salg.

Pokémonkort er blevet et samleobjekt. Niels fra København K har i skrivende stund et af slagsen til salg. Nemlig dette Mew Gold kort fra Pokémon Celebrations til salg. Han vil have 2.000 kroner i bytte for det gyldne og sjældne kort.
Pokémonkort er blevet et samleobjekt. Niels fra København K har i skrivende stund et af slagsen til salg. Nemlig dette Mew Gold kort fra Pokémon Celebrations til salg. Han vil have 2.000 kroner i bytte for det gyldne og sjældne kort.

Det bør du gøre, før du sætter din bil - og andre ting - til salg

Uanset om du vil sælge dine Pokèmonkort, ski, bil eller en helt fjerde ting, bør du sørge for, at dit produkt er velholdt og i fin stand.

Ikke kun, når du skal sælge de eller den brugte ting, men også løbende. Hvis din bil eksempelvis har rustpletter på bagklappen, en revne i læderstolen eller en bule i kølerhjelmen, er der gode muligheder for, at en potentiel køber vil forsøge at presse dig ned i pris.

Priser, biltyper, trends og tendenser skifter dog også fra tid til anden. Derfor kan det betale sig at sætte sig lidt ind i, hvad de danske brugtbilkøbere er mest interesserede i. Du kan læse meget mere om, hvordan danskerne køber bil lige her.

LÆS OGSÅ: Den ultimative guide til, når du skal sælge bil på DBA

Hvem vil ikke gerne køre de danske landeveje tynde i denne Chevrolet Corvette 5,7 Cabriolet? Søren fra Ringsted sælger bilen her på DBA for 259.000 kroner.
Hvem vil ikke gerne køre de danske landeveje tynde i denne Chevrolet Corvette 5,7 Cabriolet? Søren fra Ringsted sælger bilen her på DBA for 259.000 kroner.

Sådan laver du en god annonce

Når du skal sætte din brugte bil, eller hvilken som helst anden ting til salg på DBA, skal du begynde med at oprette selve salgsannoncen. Her kan du læse, hvordan du sætter annoncen op via din computer, og her kan du læse, hvordan du laver en salgsannonce via DBAs app.

Noget af det allervigtigste, når du sætter dine ting til salg, er at give et godt førstehåndsindtryk. Du skal fange potentielle købers opmærksomhed, og det allerførste de mulige, nye ejere spotter, er billedet på din annonce.

Inden du tager billedet af din bil, eller hvad du nu sælger, er det en god idé at sørge for, at det hele står knivskarpt. Gør derfor dine brugte ting rene indvendig og udvendig, inden du knipser billederne.

'Less is more' siger et udenlandsk udtryk, men det kan vi ikke bruge til noget her. Tværtimod. Hvis du vil have de bedste chancer for at få solgt dine ting, bør du tage så mange billeder som muligt.

Når dine billeder har fanget en potentiel købers opmærksomhed, handler det om at fastholde dem på din annonce og vække deres interesse endnu mere. Det gør du nemmest ved at skrive en god og uddybende annoncetekst. Skriv alle de informationer, du også gerne selv ville have, hvis det var dig, der skulle købe den ting, du sætter til salg.

LÆS OGSÅ: De vigtigste fotoråd, når du skal sælge din bil

Når du sælger dine brugte ting, er det vigtigt, du tager nogle gode billeder af dine sager. Det kan du blandt andet gøre med denne iPhone 12 Pro Max, som Mikkel fra Thisted netop nu har til salg her på DBA for 4.000 kroner. Telefonen er guld og rummer 256 GB.
Når du sælger dine brugte ting, er det vigtigt, du tager nogle gode billeder af dine sager. Det kan du blandt andet gøre med denne iPhone 12 Pro Max, som Mikkel fra Thisted netop nu har til salg her på DBA for 4.000 kroner. Telefonen er guld og rummer 256 GB.

Prissætningen – den svære balancegang

Prissætningen er altid en svær balancegang, fordi en for høj pris kan betyde, at de potentielle købere ikke skænker din annonce et blik, mens en for lav pris naturligvis er irriterende for din pengepung.

Så hvordan vurderer man, hvad ens brugte sager er værd? Det er først og fremmest en god idé at researche på, hvad andre sætter en lignende ting til salg for. Ofte tænker vi, at det vi sælger, skal have en billigere pris, end det vi selv gav i sin tid, fordi det nu er brugt. Men i visse tilfælde kan lige netop det produkt, du vil sælge, være steget i værdi.

Brugte biler til salg på DBA:

 1. Peugeot 5008, 2,0 HDi 150 Premium 7prs, Diesel, 2010, km 306000, sortmetal, træk, nysynet, klimaanlæ

  Peugeot 5008, 2,0 HDi 150 Premium 7prs, Diesel, 2010, km 306000, sortmetal, træk, nysynet, klimaanlæg, aircondition, ABS, airbag, alarm, 5-dørs, st. car., centrallås, startspærre, service ok, servosty

  29.500,00 kr.17-06-2024
 2. Citroën C3 1,4 HDi Dynamique Diesel modelår 2010 km 257000 træk ABS airbag centrallås, Citroen C3 1.

  Citroën C3 1,4 HDi Dynamique Diesel modelår 2010 km 257000 træk ABS airbag centrallås, Citroen C3 1.4 HDI 🟢 Næste syn: 23/5-2025 🟢 Årgang: 2010 🟢 Motor: 1.4 HDI 68HK 🟢 Gearkasse: Manuel 🟢 Km: 257

  17.500,00 kr.17-06-2024
 3. Fiat 500 0,9 TwinAir 80 Sportiva Benzin modelår 2018 km 36000 Koksmetal ABS airbag, TOPUDSTYRET FIAT

  Fiat 500 0,9 TwinAir 80 Sportiva Benzin modelår 2018 km 36000 Koksmetal ABS airbag, TOPUDSTYRET FIAT 500 MED BLA. SPORTSÆDER, FARTPILOT OG SMARTE ALUFÆLGE HELT LAV EJERAFGIFT PÅ KUN 590 KR.HALVÅRLIGT

  99.800,00 kr.17-06-2024
 4. VW Golf VI 1,4 TSi 160 Highline DSG Van Benzin aut. Automatgear modelår 2012 Champagnemetal km 15600

  VW Golf VI 1,4 TSi 160 Highline DSG Van Benzin aut. Automatgear modelår 2012 Champagnemetal km 156000 startspærre centrallås ABS airbag klimaanlæg servostyring, VW GOLF HIGHLINE VAN - DSG automatgear

  74.900,00 kr.17-06-2024
 5. Seat Mii 1,0 75 Style eco Benzin modelår 2013 km 336000 ABS airbag centrallås, Seat Mii 1.0 benzin
�

  Seat Mii 1,0 75 Style eco Benzin modelår 2013 km 336000 ABS airbag centrallås, Seat Mii 1.0 benzin 🟢 Næste syn: 4/8-2025 🟢 Årgang: 2012 🟢 Motor: 1.0 75HK 🟢 Gearkasse: Manuel 🟢 Km: 336.000 🟢 Vægt

  29.900,00 kr.17-06-2024
 6. VW Caddy 2,0 TDi 75 BMT Van Diesel modelår 2019 Sølvmetal km 143248 ABS airbag + moms, Ring for besi

  VW Caddy 2,0 TDi 75 BMT Van Diesel modelår 2019 Sølvmetal km 143248 ABS airbag + moms, Ring for besigtigelse, da vi kan være ude af huset. 🔴 OBS bilen sælges engros til CVR Biler som sælges engros

  79.900,00 kr.17-06-2024

Der er mere end 13.000 annoncer under søgeordet ’brugt bil’. Hvis du blot skriver ’bil’ i søgefeltet på DBA, popper der mere end 98.000 annoncer op.

Luk handlen

Hvis du har ting af mindre størrelser til salg, er det ikke sikkert, du behøver gøre synderligt meget ud af at lukke handlen.

Hvis du eksempelvis har en bil til salg, er en fremvisning nærmest obligatorisk, og en god fremvisning kan være altafgørende for, at du får lukket handlen.

LÆS OGSÅ: Boost dit DBA-salg med disse 8 råd

Det seneste år er der flere danskere end året forinden, der har været på jagt efter en brugt elcykel. Hvis du også er på jagt efter en af slagsen, kan du tage et kig på denne Kildemoes City E-GO, som Peter fra Odense netop nu har til salg her på DBA for 5.800 kroner. Ny pris er 15.999 kroner.
Det seneste år er der flere danskere end året forinden, der har været på jagt efter en brugt elcykel. Hvis du også er på jagt efter en af slagsen, kan du tage et kig på denne Kildemoes City E-GO, som Peter fra Odense netop nu har til salg her på DBA for 5.800 kroner. Ny pris er 15.999 kroner.

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

De tidligere Genbrugsindekser kan du finde link til herunder:

Genbrugsindekset 2016
Genbrugsindekset 2017
Genbrugsindekset 2018
Genbrugsindekset 2019
Genbrugsindekset 2020
Genbrugsindekset 2021


Ski til salg på DBA:

 1. Snowboard, Nitro Prime 55 med Raiden bindinger, velholdt snowboard, Nitro Prime 55, 155 cm langt / h

  Snowboard, Nitro Prime 55 med Raiden bindinger, velholdt snowboard, Nitro Prime 55, 155 cm langt / højt. Brugt på et par skiferier. Er professionelt repareret forneden - se nærbilledet, billede 3 - gj

  2.000,00 kr.17-06-2024
 2. Børneski, str. 70 cm, Børneski 70 cm. Passer ca til et barn på 2-3 år.
Kan indstilles til alle størr

  Børneski, str. 70 cm, Børneski 70 cm. Passer ca til et barn på 2-3 år. Kan indstilles til alle størrelser sko.

  55,00 kr.16-06-2024
 3. Andet, Dynastier ski

  Andet, Dynastier ski

  400,00 kr.16-06-2024
 4. Carvingski, Salonon, str. 168, 1 par ski 1 Salomon 165cm samt taske
 +1 par ski 140 cm og 1 par skis

  Carvingski, Salonon, str. 168, 1 par ski 1 Salomon 165cm samt taske +1 par ski 140 cm og 1 par skistave sælges Har bare ligget i kælder og ikke brugt ret meget .. Pris 200 pr sæt - 450 kr samlet

  200,00 kr.16-06-2024
 5. Carvingski, Atomic SX-10 Supercross, str. 166, God allround ski til den lidt hurtige side.

Gode ska

  Carvingski, Atomic SX-10 Supercross, str. 166, God allround ski til den lidt hurtige side. Gode skarpe kanter. Virker 100% som de skal.

  400,00 kr.16-06-2024
 6. Langrendsski, Antik, str. Flere, Antikke ski sælges samlet.

  Langrendsski, Antik, str. Flere, Antikke ski sælges samlet.

  1.000,00 kr.15-06-2024

Der er i skrivende stund mere end 17.000 annoncer med ski til salg på DBA, mens der er knap 600 annoncer med skistøvler til salg på DBA lige nu.

Har du gemt dine gamle Pokémonkort fra 00’erne? Hvis svaret er ja, bør du betragte dig selv som en heldig kartoffel. De gamle kort kan nemlig være guld værd i dag – det er DBAs dyreste Pokémonkort et glimrende eksempel på. Læs mere om det værdifulde Pokémonkort i artiklen her.

Hvis vi skal købe brugte ting, skal vi også sørge for at få sat ting til salg, vi ikke selv bruger længere. I denne artikel giver vi dig otte tips til, hvordan du booster dine DBA-salg. I videoen herunder får du også vores guldkorn serveret:

Relaterede artikler