Genbrugsindekset 2022: Her er de brugte ting, færrest har solgt
Livsstil

Genbrugsindekset 2022: Her er de brugte ting, færrest har solgt

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Hvilke ting er der mon færrest, der sætter til salg, og hvilke ting er sværest at få afsat, når de er brugte? Det har vi netop undersøgt i DBAs årlige undersøgelse, Genbrugsindekset.

Tøj, sko, møbler og tilbehør til boligen. Det er nogle af de ting, vi danskere har solgt allermest brugt det seneste år. Men hvilke ting får vi ikke solgt eller sat til salg

Vores umiddelbare gæt ville være undertøj, en seng og hygiejneprodukter, hvor emballagen er brudt op. Men det er faktisk nogle helt andre ting, færreste danskere får solgt.

Det viser vores spritnye undersøgelse, Genbrugsindekset anno 2022. Traditionen tro har vi dykket ned i danskernes genbrugsvaner, og her har vi altså også fået svar på, hvilke ting færrest af os har fået solgt de seneste 12 måneder.

Der er nul procent af de omkring 2.000 adspurgte, repræsentative danskere, der har svaret, at de det seneste år har solgt en brudekjole og/eller udstyr til brylluppet, et drivhus, en motorbåd og sejlbåd og en knallert, scooter og motorcykel.

Længere nede i artiklen kan du se listen over de brugte sager, der er færrest danskere, der har solgt de seneste 12 måneder. Du kan også se listen over de ting, færrest af os har købt de seneste måneder. Vi kan godt afsløre, at der er en sammenhæng.

Brudekjoler til salg på DBA:

 1. Brudekjole, LILLY, str. findes i flere str., Næsten som ny, Smuk Lilly Kjole med sko

Medfølgende s

  Brudekjole, LILLY, str. findes i flere str., Næsten som ny, Smuk Lilly Kjole med sko Medfølgende sko (str.37) ny pris 499kr Begge dele er brugt en gang i otte timer Ny pris for kjolen:3998kr Din

  300,00 kr.14-06-2024
 2. Brudekjole, Design, str. M, Skræddersyet kjole, kan passes af small - Large

Nypris 10.000kr - sælge

  Brudekjole, Design, str. M, Skræddersyet kjole, kan passes af small - Large Nypris 10.000kr - sælges meget billigt.

  2.850,00 kr.17-12-2022
 3. Brudekjole, ., str. XS, Næsten som ny, Brugt en enkelt gang i få timer. Sælges til halv pris! 

Smu

  Brudekjole, ., str. XS, Næsten som ny, Brugt en enkelt gang i få timer. Sælges til halv pris! Smuk unik gallakjole som evt også kan bruges som brudekjole. Passes af en str xs/s. Kan prøves / se

  4.500,00 kr.13-06-2024
 4. Brudekjole, Shein, str. S, Næsten som ny, Har aldrig været i brug, kun prøvet på. Købt som ekstra k

  Brudekjole, Shein, str. S, Næsten som ny, Har aldrig været i brug, kun prøvet på. Købt som ekstra kjole. Jeg er 170 høj og den passer mig i længden. Kjolen er en Small og er størrelse tilsvarende.

  120,00 kr.13-06-2024
 5. Brudekjole

  Brudekjole

  Brudekjole, Lily , str. L, Guld, Næsten som ny, Hej alle sammen Jeg sælger min drømme brudekjole som har givet mig den stort dag i mit liv og nu synes jeg at den skal videre og give en stor dag til

  7.000,00 kr.12-06-2024
 6. Brudekjole, Frederiksberg Skrædderi, str. S, Hvid, Blonder, God men brugt, Fin brudekjole, som er

  Brudekjole, Frederiksberg Skrædderi, str. S, Hvid, Blonder, God men brugt, Fin brudekjole, som er syet af Frederiksberg Skrædderi. Kjolen har en blonde overdel med hvide perler i ryggen og et blødt

  3.500,00 kr.12-06-2024

Der er mere end 1.500 brudekjoler til salg på DBA. Her finder du de billigste.

DBA: Derfor sælger vi mindst af disse ting

Om det skyldes, at vi slet ikke sætter brugte brudekjoler, drivhuse, motorbåde og motorcykler til salg, eller om det er fordi, der ikke er efterspørgsel på de brugte sager, og vi derfor har svært ved at afsætte dem, ved vi ikke med sikkerhed.

Men i DBAs store undersøgelse, har vi fået svar på, at det også er disse ting, færrest af os har købt BRUGT, så på den måde hænger udbud og efterspørgsel formentlig sammen.

- Fællesnævneren for de ting, færrest af os svarer, at vi har fået solgt indenfor de seneste 12 måneder, er, at det er store ting. Store ting kan virke uoverkommelige at få sat til salg, og de kan også for købere virke uoverskuelige at købe – hvordan får man for eksempel bakset et drivhus hjem i sin egen have?, siger Julie Schoen, DBAs talsperson og fortsætter: 

- Brudekjolen er dog ikke en ”stor” ting, men det er den i overført forstand. Den fylder i skabet, og det kan være rigtig svært at tage sig sammen til at sælge sin brudekjole, fordi den ofte er fyldt med en masse minder og jeg tror, mange lidt føler sig ”forpligtet” til at gemme den, siger Julie Schoen.

Det overrasker hende derfor ikke, at netop disse ting er dem, færrest af os har fået solgt. Men hun er alligevel en smule undrende over, hvordan det kan være, at danskerne det seneste år har været så ”uflittige” til at få solgt motorcyklen, knallerten og motorbåden.

- Når danskerne svarer, at de ikke har solgt disse tre ting, ved vi jo ikke, om det skyldes, at danskerne ikke har fået sat tingene til salg, eller om det skyldes, at tingene er til salg, men at der har manglet købere. Den mest oplagte forklaring er, at det er de færreste danskere, der overhovedet har en båd, en motorcykel eller en knallert at sælge, og derfor er disse ”sjældne” salgsvarer. Alligevel overrasker det mig, at det er få, der har solgt en af disse ting i den senest målte periode.

Julie Schoen er talsperson for DBA og redaktør på DBA Guide.
Julie Schoen er talsperson for DBA og redaktør på DBA Guide.

Camila har haft disse varer til salg i årevis – næsten ingen bider på krogen

Én af dem, der netop nu har en brudekjole til salg her på DBA, er 45-årige Camila Nielsen fra Ramløse ved Nordsjælland. Faktisk har hun hele fem af slagsen til salg på DBA.

- Jeg skulle selv giftes for cirka fem år siden. Jeg faldt for en brudekjole fra en svensk butik, som var gået konkurs, men for at få kjolen skulle jeg købe alle fem. De er rigtig flotte, i gammel stil og rigtig god kvalitet, fortæller Camila.

Camila blev aldrig gift, og de sidste fire til fem år har hun haft alle fem ubrugte brudekjoler til salg her på genbrugsportalen, men der er altså ikke rigtig nogen, der har slået til endnu.

- Jeg tror, folk tænker, det er den ene gang i livet, så alt skal være nyt, ens eget og perfekt til deres bryllup, og derfor køber de en ny kjole. Hvis man vælger, at man ikke vil sælge sin brudekjole, må det være fordi, man har fået et særligt forhold til den og ikke vil skille sig af med den, siger Camila.

LÆS OGSÅ: Så mange penge køber vi brugt for om året – Mette-Marie springer skalaen

Camila sælger blandt andet denne smukke Brinkman brudekjole i størrelse 42. Hun vil gerne have 4.500 kroner i bytte for kjolen. Hvis Camila en dag bliver gift, vil hun gerne giftes i en brugt brudekjole, men det skal ikke være én af de fem, som var tiltænkt et bryllup med en mand, hun ikke er sammen med i dag.
Camila sælger blandt andet denne smukke Brinkman brudekjole i størrelse 42. Hun vil gerne have 4.500 kroner i bytte for kjolen. Hvis Camila en dag bliver gift, vil hun gerne giftes i en brugt brudekjole, men det skal ikke være én af de fem, som var tiltænkt et bryllup med en mand, hun ikke er sammen med i dag.

Camila tror tendensen ændrer sig

De seneste fire måneder har Camila dog pludselig fået en del henvendelser på de smukke brudekjoler, hun har til salg.

- Jeg tror, folk er ved at få et andet forhold til det. I mange år ville man jo heller ikke købe noget brugt til sit nyfødte barn, men det har ændret sig nu, og det tror jeg også, det gør med tiden, når det handler om bryllupper, lyder det fra Camila.

Noget tyder på, at Camila har ret i, at tendensen vender. I foråret udarbejdede DBA nemlig en undersøgelse, som viser, at brugte brudekjoler pludselig er kommet i høj kurs. I 2021 blev der foretaget omkring 220.000 søgninger på brugte brudekjoler på DBA. Til sammenligning lød tallet i 2020 på omkring 59.000 søgninger. Det er en stigning på 270 procentpoint. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Selvom Camila har fået flere henvendelser på de smukke brudekjoler, er det endnu ikke lykkedes hende at sælge en eneste. Nu skyldes det dog mere, at hun ikke kan finde den kasse, de blev pakket ned i, da hun skulle flytte. Hun er dog sikker på, de er et sted, og at hun finder de unikke kjoler inden for nærmeste fremtid, så andre kan få glæde af dem på deres store dag.

Camila har svært ved at huske, hvad hun gav for brudekjolerne. Noget siger hende, at hun gav 2.800 kroner for alle fem brudekjoler og en nytårskjole. Hun vil gerne have alt fra 1.200 kroner til 4.500 kroner i bytte for de ubrugte kjoler.

LÆS OGSÅ: Maya og Bella forvandler brugt sengetøj til populært tøj

Camilla er en vaskeægte genbrugshaj. I hendes nye hus er det kun hendes datters seng, et spisebord og to sofaborde, hun har købt fra ny. Spisebordet og sofabordene er dog de eneste ting i hjemmet, hun faktisk ikke er glade for.
Camilla er en vaskeægte genbrugshaj. I hendes nye hus er det kun hendes datters seng, et spisebord og to sofaborde, hun har købt fra ny. Spisebordet og sofabordene er dog de eneste ting i hjemmet, hun faktisk ikke er glade for.

Liste: Disse brugte ting har færrest af os solgt de seneste 12 måneder

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvilke ting færrest af os har solgt det seneste år:

1: Brudekjoler og udstyr: 0%

2: Drivhuse: 0%

3: Motorbåde og sejlbåde: 0%

4: Knallerter, scootere og motorcykler: 0%

5: Campingvogn og udstyr: 1%

6: Havemaskiner: 1%

7: Organiske Haveredskaber: 1%

8: Udendørslegeredskaber: 1%

9: Sports og træningsudstyr: 1%

10: Musikinstrumenter: 1%

11: Haveredskaber: 1%

12: Grill og grilludstyr: 1%

13: Tablets: 1%

14: Sportsudstyr: 1%

15: Ure: 1%

16: Motionsmaskiner: 1%

17: Værktøj: 1%

18: Havemøbler: 1%

Liste: Disse brugte ting har færrest af os købt de seneste 12 måneder

Herunder kan du danne dig et overblik over, hvilke ting færrest af os har købt det seneste år:

1: Brudekjoler og udstyr: 0%

2: Drivhuse: 0%

3: Motorbåde og sejlbåde: 0%

4: Campingvogn og udstyr: 1%

5: Musikinstrumenter: 1%

6: Havemaskiner: 1%

7: Organiske Haveredskaber: 2%

8: Udendørslegeredskaber: 2%

9: Sports og træningsudstyr: 2%

10: Knallerter, scootere og motorcykler: 2%

11: Haveredskaber: 2%

12: Grill og grilludstyr: 2%

13: Tablets: 2%

14: Sportsudstyr: 2%

15: Lp’er: 2%

Motorbåde til salg på DBA:

 1. Bayliner, Motorbåd, årg. 1995, 19 fod, 2 sovepladser, 135 hk , benzin, motorårgang: 1995, saltvandsk

  Bayliner, Motorbåd, årg. 1995, 19 fod, 2 sovepladser, 135 hk , benzin, motorårgang: 1995, saltvandskølet, indenbordsmotor, skrog: glasfiber, bredde 225, dybde 0,5, hjemhavn: Korsør, Bayliner capri 195

  65.000,00 kr.14-06-2024
 2. Ryds 485 RSI med 25 hk Mariner-EFI 4 takt og 1000 kg Brenderup bådtrailer - A...

  Ryds 485 RSI med 25 hk Mariner-EFI 4 takt og 1000 kg Brenderup bådtrailer - A...

  Ryds, Motorbåd, årg. 2010, fod 16, hk 25, Mariner, motorårgang: 17, skrog: Glasfiber, Ryds 485 RSI med 25 hk Mariner-EFI 4 takt og 1000 kg Brenderup bådtrailer - Anvisningssalg 1. ejers pæn og velho

  69.500,00 kr.16-05-2024
 3. Campion 552 i SC Explorer

  Campion 552 i SC Explorer

  Campion 552 i SC Explorer, Motorbåd, årg. 1997, Salgstype: Brugt Årgang: 1997 Motor og årgang: Volvo Penta 3.0 GS HK: 135 Vægt/Længde/Bredde: ca. 1122kg/5,68m/2,34m Anslået max speed: 32 knob Udstyr:

  89.999,00 kr.17-01-2024
 4. Quicksilver 500 Cabin - Mercury 60hk.

  Quicksilver 500 Cabin - Mercury 60hk.

  Quicksilver, Motorbåd, fod 16, sovepladser 2, hk 60, Mercury, motorårgang: 2001, skrog: Glasfiber, Quicksilver 500 Cabin - Mercury 60hk. Quicksilver 500 Cabin - Mercury 60 hk

  65.000,00 kr.15-05-2024
 5. Yamarin 46 SC

  Yamarin 46 SC

  Yamarin 46 SC, Motorbåd, årg. 2006, fod 15, Benzin, skrog: Glasfiber, bredde 1.85, Kg 415, Båden er beliggende, Stockholm. Klik på »» Gå til varen «« og se Karlbergs Marin detaljerede annonce på Scanb

  58.733,00 kr.15-05-2024
 6. Uttern C 56 med 1300 kg Scandic bådtrailer.

  Uttern C 56 med 1300 kg Scandic bådtrailer.

  Uttern C56, Motorbåd, årg. 2012, 18 fod, 0 sovepladser, 40 hk , Mercury, benzin, motorårgang: 2012, saltvandskølet, udenbordsmotor, skrog: plast, bredde 2,05, dybde 0,35, Kg 630, hjemhavn: Kerteminde

  88.000,00 kr.22-03-2024

Lige nu er der mere end 3.400 motorbåde til salg på DBA, mens der er mere end 1.000 sejlbåde til salg.

Om Genbrugsindekset 2022:

DBA’s årlige Genbrugsindeks for 2022 blev lanceret den 4. maj 2022. Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Læs hele Genbrugsindekset her.

Drivhuse til salg på DBA:

 1. Drivhus, Gratis drivhus nogen glas mangler 
Kan evt hjælpe med at tage det ned
Afhentes i 3670 veksø

  Drivhus, Gratis drivhus nogen glas mangler Kan evt hjælpe med at tage det ned Afhentes i 3670 veksø

  1,00 kr.14-06-2024
 2. Drivhus, b: 0,4 m l: 0,8 m h: 1,58 m, Meget fint drivhus til altan. 
Der er mindre ridser på midte

  Drivhus, b: 0,4 m l: 0,8 m h: 1,58 m, Meget fint drivhus til altan. Der er mindre ridser på midten af glas, se billede 2.

  2.100,00 kr.14-06-2024
 3. Drivhus, b: 62 h: 143,5, Dybde 29,5 cm.

Lille drivhus, fejler ikke noget.

  Drivhus, b: 62 h: 143,5, Dybde 29,5 cm. Lille drivhus, fejler ikke noget.

  150,00 kr.14-06-2024
 4. Drivhus

  Drivhus

  100,00 kr.14-06-2024
 5. SCANDIC THOR 16,6

  SCANDIC THOR 16,6

  Drivhus, b: 433 l: 430 h: 255, SOMMERTILBUD : SPAR 9-13% PÅ ALLE MODELLER I HELE JUNI ☀️☀️☀️ Udstillet i showroomet. Mulighed for ekstra hængslet dørsæt, ekstra skydedørssæt eller tilbygning med flere

  32.886,00 kr.08-08-2023
 6. Drivhus, b: 260 l: 325 h: 235, Jeg tilbyder hjælp til at skille den ad.
L: 325cm
B: 260cm
H: 235cm

  Drivhus, b: 260 l: 325 h: 235, Jeg tilbyder hjælp til at skille den ad. L: 325cm B: 260cm H: 235cm

  2.000,00 kr.13-06-2024

Der er omkring 1.200 drivhuse til salg på DBA. Her finder du de billigste.

Hvis du har nogle af tingene på listerne over de mest upopulære ting at sælge og købe til at ligge og samle støv, skal du ikke være bange for at prøve at sætte dem til salg. Du kan altid give det et skud. Der skal nok være én person, der på et eller andet tidspunkt kan få glæde af dine aflagte sager. Her kan du læse, hvordan du opretter en annonce via DBA-appen.

I denne artikel giver vi dig otte tips til, hvordan du booster dine DBA-salg. Hvis du ikke orker at læse dem, kan du se videoen herunder:

Relaterede artikler