40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne
Livsstil

40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne

Christine
Christine

Stockholmskabet fra Ikea, Osprey fra Lego og materialer som teak, marmor eller messing har allerede vist sig at være hot her i begyndelsen af 2020’erne, men hvad venter ellers i fremtiden? Vi har kigget i kortene og lyttet til eksperterne, så vi nu er klar til at afsløre hvilke trends, som tegner tiden fremover.

Genbrug er godt. Ikke kun for pengepungen, men også for miljøet, der faktisk trives fint med, at vi producerer lidt mindre og i stedet sælger vores brugte sager videre til andre på DBA. For der er trods alt noget om snakken, når man siger, at én mands skrald er en anden mands guld.

I anledningen af DBAs 40-års fødselsdag har vi allerede set på, hvad der kendetegnede 1980’erne, 1990’erne, 2000’erne og 2010’erne, men hvad venter egentlig i 2020’erne? Spørger vi trendforskerne, er svaret, at vi i de kommende år skalerer ned, downsizer og tænker markant mere over vores valg. Vi har kigget i krystalkuglen, og tendsen er tydelig: Genbrugsguldet bliver kun mere værd.

Opdater hjemmet med marmor:

 1. Hylde fra House Doctor, House doctor, Grøn hylde i marmor fra House Doctor. 
Der følger også to hyld

  Hylde fra House Doctor, House doctor, Grøn hylde i marmor fra House Doctor. Der følger også to hyldeknægte med i messing - dem skal man normalt købe ved siden af seperat. Skal hentes på Amager - se

  250,00 kr.02-12-2023
 2. Fyrfadsstage / marmorstage / marmorfyrfadsstage , Retro, Lækre runde fyrfadsstager af smukt poleret

  Fyrfadsstage / marmorstage / marmorfyrfadsstage , Retro, Lækre runde fyrfadsstager af smukt poleret marmor. Fra først i 1980’erne. Tunge og massive og i rigtig fin stand. De repræsenterer det enkle og

  250,00 kr.02-12-2023
 3. Marmor vase, Flot hvid med lidt brunt i marmor vase på fod. Højde 15 cm. Diameter 8,5 cm. Huldet for

  Marmor vase, Flot hvid med lidt brunt i marmor vase på fod. Højde 15 cm. Diameter 8,5 cm. Huldet foroven 3,5 cm. Af ældre dato vintage. Pris 250 kr. Se

  250,00 kr.02-12-2023
 4. Marmor fad/bakke, Marmor bakke/fad. Mål 38x18 cm. Fast pris.

  Marmor fad/bakke, Marmor bakke/fad. Mål 38x18 cm. Fast pris.

  250,00 kr.02-12-2023
 5. Marmor plante Pidestal, 80'er Retro, 80'er blomster bord i metal og marmor...plads til 3 blomster/pl

  Marmor plante Pidestal, 80'er Retro, 80'er blomster bord i metal og marmor...plads til 3 blomster/planter Dia. 17...60 højt

  195,00 kr.02-12-2023
 6. Figur i marmor, Mor og barn 12x15 cm

  Figur i marmor, Mor og barn 12x15 cm

  60,00 kr.02-12-2023

Marmor er et populært materiale, og på DBA kan du finde mange flotte marmorting til hjemmet.

Vink farvel til villaen

Minimalisme bliver et af de udtryk, du allerede nu skal tage ind i ordforrådet, for trendforskerne er enige om, at det former fremtiden.

Tidligere var det de store armbevægelser, der kendetegnede årtierne, men i 2020’erne rykker vi sammen på mindre plads i alternative boliger. Særligt spår eksperterne, at vi vinker farvel til villaen til fordel for tiny houses.

Kolonihavehuse, husbåde, cirkusvogne og andre beboelsesvogne har det til fælles, at pladsen er minimal. Ikke mere end 20 kvadratmeter får du at brede dig på, men præcis det er pointen med et tiny home. Her skal der ikke være rum til mere end nøjagtigt det, du har brug for i hverdagen. Er du fristet? Faktisk ser vi allerede tendensen på DBA, hvor du lige nu kan finde flere småhuse til salg.

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste: Kolonihavehus

Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.
Vil du nyde udsigten fra terrassen i denne kolonihave, skal du tage fat i Per fra Kongens Lyngby.

Vi bliver cool og customized med denne ting

Vi bliver nogle artige og miljøbevidste forbrugere i fremtiden, når ”brug-og-smid-væk” erstattes med bæredygtighed og zero waste. Gaber du allerede ved tanken? Det er faktisk ikke spor kedeligt at tage de bæredygtige valg, for på DBA kan du finde virkelig mange fine sager, når engangsplast skal skiftes ud med genanvendelige materialer.

I køkkenet kommer madkasserne, glassene og flaskerne tilbage på hylderne. De gammeldags plastiksugerør fra børnefødselsdagene opgraderes til smarte metalsugerør i fancy farver, Weck-glas overtager i stedet for husholdningsfilm, og stofposen afløser plastikposens plads. 

Og hvorfor er det så, du skal være helt oppe at køre over no plastic-tendensen? Fordi det egentlig bare er federe at tage en stofmulepose i hånden med et customized logo eller et cool statement, end det er at trisse rundt med plastikposen fra det lokale supermarked.

Find en madkasse i metal på DBA:

 1. Madkasse, Madkasser, Yumbox Tapas XL, 2 madkasser fra yumbox tapas xl 
Brugt et par mdr 
Prisen er f

  Madkasse, Madkasser, Yumbox Tapas XL, 2 madkasser fra yumbox tapas xl Brugt et par mdr Prisen er for begge

  300,00 kr.02-12-2023
 2. Madkasse, Ny Pondus madkasse, Pondus madkasse med sjovt motiv. Med rum-inddeler.
Mål: 13,5 x 14 cm,

  Madkasse, Ny Pondus madkasse, Pondus madkasse med sjovt motiv. Med rum-inddeler. Mål: 13,5 x 14 cm, H: 7,5 cm Har aldrig været brugt, stadig i original indpakning. Kan afhentes i Karlslunde eller se

  25,00 kr.01-12-2023
 3. Madkasse, LEGO Friends madkasse og drikkedunk, LEGO FRIENDS, Fint sæt med madkasse og drikkedunk med

  Madkasse, LEGO Friends madkasse og drikkedunk, LEGO FRIENDS, Fint sæt med madkasse og drikkedunk med Lego Friends motiv. Underdel af drikkedunk kan tages af og bruges som kop. Madkassen har kun været

  75,00 kr.01-12-2023
 4. Madkasse, Lego madkasse, Lego

  Madkasse, Lego madkasse, Lego

  40,00 kr.01-12-2023
 5. Madkasse, Den sunde madkasse, FreeWater, Låget kan lukkes i to højder
Vi kan hjælpe med label, der d

  Madkasse, Den sunde madkasse, FreeWater, Låget kan lukkes i to højder Vi kan hjælpe med label, der dækker navnet

  40,00 kr.01-12-2023
 6. Madkasse, Paw patrol madkasse

Er som ny

  Madkasse, Paw patrol madkasse Er som ny

  30,00 kr.01-12-2023

Genanvendelige materialer bliver populært i fremtiden, så madkassen kommer tilbage i skoletasken. På DBA kan du lige nu finde 779 madkasser, og her kan du se dem, der er lavet i metal.

Pandamad bliver til moderne møbler

Teak har længe været populært, men det er også so last year. I hvert fald, hvis vi kigger ind i fremtiden, hvor den tunge træsort sættes ud af spil til fordel for lyse og lette materialer.

Vi rykker tilbage til naturen og genforelsker os i eg og ask, som er meget holdbare og slidstærke trætyper. De er testet til hverdagen, som Ikea ville sige, og i stedet for at frygte pletter på de pæne, sarte teakmøbler, kan nu sætte varme kaffekopper, spilde lidt rødvin eller vælte en skål müsli på møblerne uden at de går i stykker.

Men vi bliver ikke kun i Skandinavien, når det gælder indretning, for bambus er faktisk også en af de træsorter, som skal tilbage i modebilledet. Det er nemlig den plante, der vokser allerhurtigst, og netop derfor bliver den anset som en uudtømmelig naturressource. Læg dertil, at den udskiller op til 35 procent mindre ilt end andre træarter og har samme ekstreme styrke som eg og ask, så forstår vi godt, hvorfor pandaernes favoritføde får frit spil fremtiden.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.
Teakmøbler har længe været populære, og lige nu sælger Vibeke fra Værløse denne søde kommode til kun 500 kroner.

Her er den røde tråd

Hvor mon den er, den røde tråd? Shu-Bi-Dua kunne ikke se den, men måske du allerede har luret det? Vi kan i hvert faldt godt se, hvordan den løber gennem vores fremtidsvalg: De rene, naturlige materialer er tråden. For ikke nok med, at vi skifter plastik ud i køkkenet og stuerne, så sætter vi også snart nye standarder for stofvalget.

Tidligere tog vi det ikke så højt, om tøjet var lavet i polyester eller elastan, men du kan godt begynde at nærstudere vaskeanvisningen, næste gang du skal have ny T-shirt eller skjorte.

Hør, silke og bomuld buldrer frem i bevidstheden hos forbrugerne, men vi klæder ikke kun kroppen i naturtekstiler. Fremover ser vi, at duge, servietter, sengetøj og gardiner også bliver inkluderet.

LÆS OGSÅ: Vildt: Jane har ikke købt noget i 7 år

Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.
Du kan finde mange flotte stofduge på DBA. Kirsten fra Risskov ved Aarhus sælger denne til 65 kroner.

Rundkredsstemning eller no rules?

Frygter du fremtiden bliver lidt for hippie-agtig? Bare rolig, vi er ikke på vej retur til 70’ernes rundkredse, for selvom vi tager hånd om miljøet og med gode genbrugsvaner forsøger at tage bæredygtige valg, vil vi også have fest og farver!

Den hvide farve har indtil nu været i høj kurs, men den klassiske kulør er faktisk på vej ud af paletten. De vilde farvevalg og en god blanding af kontraster rykker ind i stedet! Det hvide stel skiftes ud med vintage, og blandes med keramik, glas, ler og terrakotta.

Det bliver råt, rustikt og rykker den polerede overflade et my fra hinanden, så grib muligheden og glæd dig over, at moden for én gangs skyld dikterer ”no rules”.

Keramik på DBA i dag:

 1. Knabstrup Atelier keramik

Lille organisk formet vase

  Knabstrup Atelier keramik Lille organisk formet vase

  Porcelæn, Knabstrup Atelier keramik Lille organisk formet v, Knabstrup Atelier keramik Lille organisk formet v, Knabstrup Atelier keramik, lille organisk formet vase. Måler 13,0 x 12,5 cm. Perfekt

  350,00 kr.16-09-2022
 2. Søholm keramik

Vase af Noomi Backhausen

  Søholm keramik Vase af Noomi Backhausen

  Porcelæn, Søholm keramik Vase af Noomi Backhausen, Søholm keramik Vase af Noomi Backhausen, Søholm keramik, vase. Designet af Noomi Backhausen. Højde 16,0 cm. Perfekt stand. Der er 1 stk. Pris

  575,00 kr.07-08-2023
 3. Keramik, Keramik, Kirke, 
der kan puttes fyrfadslys ind

  Keramik, Keramik, Kirke, der kan puttes fyrfadslys ind

  25,00 kr.02-12-2023
 4. Keramik, Retro Urtepotteskjuler / urtepotteskjulere, West Germany?, Fire smukke retro urtepotteskjul

  Keramik, Retro Urtepotteskjuler / urtepotteskjulere, West Germany?, Fire smukke retro urtepotteskjulere med fineste kanaleringer mm. De er ens i form og detaljer, men i to størrelser. Højst sandsynlig

  160,00 kr.02-12-2023
 5. Keramik, Æbleskiver ovnfast fad RETRO, Høganæs Sverige, FAD Old-Höganäs SKÅL - deko fad. 
Helblank o

  Keramik, Æbleskiver ovnfast fad RETRO, Høganæs Sverige, FAD Old-Höganäs SKÅL - deko fad. Helblank ovnfast fad med indbygget håndtag. Retro der har givet glæde for mange svenskere, da stilen er lavet

  88,00 kr.02-12-2023
 6. Keramik, Lerkrukker. Grå. Ældre, 2 ældre grå keramikkrukker eller lerkrukker med blå tegning.
Til f.

  Keramik, Lerkrukker. Grå. Ældre, 2 ældre grå keramikkrukker eller lerkrukker med blå tegning. Til f.eks. dekoration eller blomster. Nr. 1 Grå krukke med blå tegning og mrk. 3/4. Mål ca. Hø. 10 cm. di

  125,00 kr.02-12-2023

Du kommer hurtigt med på keramiktrenden, hvis du søger på DBA. Her finder du næsten 30.000 flotte fund. 

Vi var ikke mere end lige trådt ind i 2020, før danskerne begyndte at sætte ting til salg fra 2019, men hvad var det, vi ikke ville have stående i garagen længere? Det afslører vi i denne artikel – og vi garanterer: Du bliver overrasket undervejs, for særligt én ting viste sig at være yderst populær at komme af med.

Det gælder om at lytte godt efter, når modeeksperterne taler, for de har som regel helt styr på, hvad trenden bliver. Så når de siger, at keramik bliver stort i fremtiden, må du hellere begynde at holde øje med de bedste fund. Det har samleren Christian gjort gennem syv år, og i denne video fortæller han, hvordan du finder de fineste eksemplarer til den bedste pris.

Relaterede artikler