Denne ukendte lampe er hele 1.600 kroner værd
Livsstil

Denne ukendte lampe er hele 1.600 kroner værd

Christine
Christine

Det kan godt være, du synes, lampen du har stående i stuen, er ganske ubetydelig, men… Er du helt sikker på, den ikke er designet af Bent Gantzel-Boysen? Hvis det er tilfældet, har du nemlig en designerlampe, som faktisk er temmelig meget værd. Hvor meget du kan få for lampen, fortæller vi dig, her.

Han var leder af Louis Poulsens designafdeling, samarbejdede tæt med Verner Panton og designede efterspurgte lamper for IKEA gennem de farverige 1970’erne. Alligevel er det de færreste af os, der nikker genkendende til navnet Bent Gantzel-Boysen. Mærkeligt, må man mene, for hans lamper lyser op i flere danske hjem, og måske har du faktisk en temmelig værdifuld model hængende i stuen?

Om det er tilfældet, finder vi ud af senere, for først skal vi dykke ned i Boysen mærkværdige historie. Der er nemlig en ganske særlig fortælling, der venter.

Den lille designerlampe kan findes på DBA, og denne model er til salg hos Brian i Hundested.
Den lille designerlampe kan findes på DBA, og denne model er til salg hos Brian i Hundested.

Spændende: Løste han lysmysteriet?

Du kender måske allerede Bojesen, Bjerre og Bruun, men hvad med Boysen? Det er de færreste, der spidser ører, når Bent Gantzel-Boysens navn nævnes, men det er faktisk en fejl. For selvom Boysen ikke er kendt i den brede befolkning, er hans designs mange penge værd, men hvorfor mon det hænger sådan sammen? Lad os se på det.

Bent Gantzel-Boysen (1930-2008) er oprindeligt uddannet ingeniør og elektromekaniker, og det kan spores i hans designs. Kendetegnende for Boysen er nemlig hans behov for at løse lysets mysterier. Eller sagt på en anden måde: det tekniske trickede noget i Boysen, og som en anden detektiv gik han på opdagelse i de elektriske spor, han fandt.

Derfor var det nok heller ikke helt tilfældigt, at det blev ham, der hjælp Verner Panton med at finde frem til den helt rigtige pære i Panthella. Et pære, der var med til at sikre Panton en solid position i dansk design.

Og det særlige ved pæren? Det var mere end banebrydende, at pæren kunne lyse med hele 3 forskellige styrker.

Trilyspæren kendes opfindelsen som i dag, og præcis samme trick benyttede Boysen sig af i den lampe, der lige nu har vakt fornyet interesse blandt befolkningen. En interesse som har hævet prisen gevaldigt på den – indtil nu – næsten ukendte lampe.

Verner Panton til salg netop nu:

 1. Anden bordlampe, Verner Panton, Flowerpot VP9 af Verner Panton. Trådløs bordlampe
Fremstår flot uden

  Anden bordlampe, Verner Panton, Flowerpot VP9 af Verner Panton. Trådløs bordlampe Fremstår flot uden ridser og skrammer Kan afhentes i Aarhus N, eller sendes på købers regning

  600,00 kr.14-06-2024
 2. Anden lampe, Verner Panton, Flowerpot lampe af Verner Panton vp9. Lampen har mindre skrammer, derfor

  Anden lampe, Verner Panton, Flowerpot lampe af Verner Panton vp9. Lampen har mindre skrammer, derfor den billige pris.

  450,00 kr.14-06-2024
 3. Verner Panton, Panthella 400

  Verner Panton, Panthella 400

  Bordlamper, Bordlampe fra Verner Panton, Panthella 400. H 58 cm, Dia 41 cm. Absolut god stand, uden anmærkninger. Skal afhentes på Nørrebro.

  2.500,00 kr.17-01-2024
 4. Pendel, Verner panton, Nærmest ny og perfekt stand! Ball pendel 

Normalpris 7400

  Pendel, Verner panton, Nærmest ny og perfekt stand! Ball pendel Normalpris 7400

  4.800,00 kr.12-06-2024
 5. Pendel, Verner Panton, Smuk Verner Panton flowerpot pendel i en skøn grøn lime farve. 

Har en lille

  Pendel, Verner Panton, Smuk Verner Panton flowerpot pendel i en skøn grøn lime farve. Har en lille flig af selve hætten. Afhentes i Aarhus Nord. Sender ikke :))

  950,00 kr.12-06-2024
 6. Gulvlampe, Louis Poulsen, Panthella, Klassisk Panthella gulvlampe. Designet af Verner Panton i 1971.

  Gulvlampe, Louis Poulsen, Panthella, Klassisk Panthella gulvlampe. Designet af Verner Panton i 1971. God stand. Hælder en lille smule, men stabil. Ledning og afbryder af ældre dato men virker. Højde:

  2.999,00 kr.12-06-2024

Drømmer du om en lampe designet af Verner Panton, kan du finde mere end 500 modeller på DBA.

Denne ukendte lampe er steget voldsomt i værdi

Teknik, teknik, teknik. Det lyder tørt, men faktisk formår Boysen at pakke teknikken ind i så flotte designs, at form og funktionalitet forenes i fuldkommen perfektion. Det gælder også for den lille lavvoltslampe med det forunderlige navn LamPetit.

Lampen fra 1966 er en kombineret bord- og væglampe udført i et stilrent design, som både er funktionelt og flot. Den falder fint ind i det lette, skandinaviske look, som præger tidens hjem – og vælger du en model med farver i orange, rød eller gul, er der rig mulighed for at sætte kulør på indretningen. Netop det har vakt fornyet begejstring blandt samlere og designglade danskere.

Spørgsmålet er bare, hvordan kan det være, at en næsten ukendt lampe pludselig har fået så voldsom en popularitet? Det fortæller vi dig under annoncen med LamPetit.

Find LamPetit på DBA i dag:

 1. Anden bordlampe, Lampetit, Lampetit lampe, designet af Verner Panton for Louis Poulsen.
Lampen kan j

  Anden bordlampe, Lampetit, Lampetit lampe, designet af Verner Panton for Louis Poulsen. Lampen kan justeres på mange måder og kan bruges som bordlampe eller væglampe. Den bruger 1x 12 V bilpære. Kan b

  800,00 kr.25-02-2024

Vil du sætte en LamPetit på bordet? Du finder den flotte designerlampe til en god pris på DBA.

Her er årsagen til den høje pris

Du kan ikke købe Boysens lamper længere. Ikke friske fra fabrikken i hvert fald, for de blevet taget ud af produktion en gang i de vilde 1980’ere. Derfor kan det være svært at finde et eksemplar af LamPetit, hvor standen er god.

Årsagen til den ofte ringe stand skal findes i materialet. LamPetit er lavet i akryl – et materiale, som ikke har en særlig lang holdbarhed sammenlignet med metal eller glas. Det revner nemlig med tiden.

Hav det in mente, når vi nu fortæller dig, at flere og flere samlere for tiden er på udkig efter Boysens LamPetit. Kan du regne den ud? Det får prisen til at stige.

Det er ikke mange år siden, lampen kun kostede et par håndører i den lokale genbrug, men i dag kan du finde den på DBA og ved kendte auktionshuse til priser på op til 1.600 kroner. Har du lampen med det lidt underfundige udseende stående på skrivebordet eller hængende på væggen? Så er det måske nu, du skal overveje at sætte den til salg.

Arkitekttegnede lamper til salg på DBA:

 1. PH, PH 2/1, pendel, 2 fine skærme til PH 2/1 den ene har et meget lille afslag som næsten ikke ses.

  PH, PH 2/1, pendel, 2 fine skærme til PH 2/1 den ene har et meget lille afslag som næsten ikke ses. Er forsøgt illustreret på sidste billedet. Pris for begge er 700kr ellers er de sådan Den med lille

  350,00 kr.14-06-2024
 2. PH, 5, loftslampe, Hvid. Alt i originale materialer. Fremstår i god stand. Uden buler eller lign.
Fa

  PH, 5, loftslampe, Hvid. Alt i originale materialer. Fremstår i god stand. Uden buler eller lign. Fast pris! Nypris: 5.600 kr.

  1.600,00 kr.14-06-2024
 3. Verner Panton, Globe , arkitektlampe, Har en Globe ø40 
Fejler intet 
2500 
Sender gerne flere bille

  Verner Panton, Globe , arkitektlampe, Har en Globe ø40 Fejler intet 2500 Sender gerne flere billeder Kan leveres i kbh efter aftale

  2.500,00 kr.14-06-2024
 4. Bing & Grøndahl

Høj, hvid bordlampe med sort skærm

  Bing & Grøndahl Høj, hvid bordlampe med sort skærm

  Anden arkitekt, Bing & Grøndahl Høj, hvid bordlampe med sort skær, arkitektlampe, Bing & Grøndahl høj, hvid bordlampe med sort skærm. 1. sortering. Den er produceret mellem 1948 og 1952. Højde 38,

  1.200,00 kr.09-06-2022
 5. Anden arkitekt, Glas pendel, pendel, Made in Danmark Antagligt Holmegaard..men er ikke 100 %
Fin og

  Anden arkitekt, Glas pendel, pendel, Made in Danmark Antagligt Holmegaard..men er ikke 100 % Fin og intakt

  850,00 kr.14-06-2024
 6. Design House Stockholm, bordlampe, Design House Stockholm, Work Lamp, bord/loft lampe, Chrome, desin

  Design House Stockholm, bordlampe, Design House Stockholm, Work Lamp, bord/loft lampe, Chrome, desinget af Form Us With Love, Lysdæmper, uden pærer, sælges for kr.

  300,00 kr.14-06-2024

Du finder flere flotte arkitekttegnede lamper på DBA. Her kan du se dem, der koster under 500 kroner.

Du får den her: Grunden til, at Boysen aldrig slog igennem

Måske har du gennem læsningen tænkt på, hvordan det kan være, Boysen aldrig slog igennem sådan for alvor? I en tid, hvor den store stjerne var PH, var det ikke let for Boysen at skinne.

For selvom lampens udseende selvfølgelig interesserede designeren, var det gode lys først og fremmest det, han prioriterede. PH derimod lod formerne folde sig ud og gik all in på æstetikken. En æstetik, som faldt i folkets smag.

Boysen derimod stod lidt på sidelinjen med sin stilrene formgivning og funktionelle designs. Det er ikke hos ham, du finder krummelurer og snørklede detaljer, men måske er det netop det, der i dag sikrer hans eftermæle?

Der løber en tidsløs ånd i lampens lette form, men stadig fornemmer du tilpas meget kant til, at øjnene aldrig bliver trætte. Og det, ladies and gentlemen, er årsagen til, at LamPetit i dag er mange penge værd.

Lamper fra Louis Poulsen til salg netop nu:

 1. Louis Poulsen - Lampe (3) - Karisma konge - akryl, aluminium

  Louis Poulsen - Lampe (3) - Karisma konge - akryl, aluminium

  Lamps, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki Catawiki er en hollandsk-baseret online aukti

  5.029,00 kr.14-06-2024
 2. Pendel, Louis Poulsen, Louis Poulsen Arbejdspendel, vintage fra 1960’erne, orange, fin stand med enk

  Pendel, Louis Poulsen, Louis Poulsen Arbejdspendel, vintage fra 1960’erne, orange, fin stand med enkelte ridser (se fotos), diameter: 35cm

  500,00 kr.14-06-2024
 3. Pendel, PH 2/1 Krom Pendel Louis Poulsen, Sælger disse pendler, de fremstår som nye så stand siger s

  Pendel, PH 2/1 Krom Pendel Louis Poulsen, Sælger disse pendler, de fremstår som nye så stand siger sig selv, der medfølger led pære, lamperne er alle med 2,0 meter sort stofledning PRISEN ER FAST OG

  2.150,00 kr.14-06-2024
 4. Væglampe, Louis Poulsen NJP Væg, Væglampe, Louis Poulsen

Louis Poulsen Væglampe NJP VÆG
Designet af

  Væglampe, Louis Poulsen NJP Væg, Væglampe, Louis Poulsen Louis Poulsen Væglampe NJP VÆG Designet af: Nendo – Oki Sato. Lampen er fra ikke ryger hjem, og har ingen ridser, lampen været i brug ca. 1.

  1.800,00 kr.14-06-2024
 5. Lampe, Louis Poulsen, PH 2/1 Bord sort metalliseret

Lampen er 35,5 cm høj og udsender et blødt lys

  Lampe, Louis Poulsen, PH 2/1 Bord sort metalliseret Lampen er 35,5 cm høj og udsender et blødt lys nedad. Ledningen er sort plastik, og herpå finder du afbryderen. Vi sælger den, da vi vil have en a

  4.300,00 kr.14-06-2024
 6. Skrivebordslampe, Louis Poulsen, Aldrig brugt. Har kun været taget ud af æsken for at tage billede.

  Skrivebordslampe, Louis Poulsen, Aldrig brugt. Har kun været taget ud af æsken for at tage billede.

  1.100,00 kr.14-06-2024

I dag finder du mere end 1.100 designlamper fra Louis Poulsen på DBA.

PH var tidens mest eftertragtede designer, da Bent Gantzel-Boysen designede LamPetit, og selv i dag er han en populær herre. Har du en lampe fra designeren hængende i stuen, eller er du på udkig efter en flot model? Vi guider dig gennem PH’s hotteste lampedesigns i denne artikel.

Vil du hellere selv lave dine designs? Så skal du se med i denne video, hvor vi viser dig, hvordan du laver en rå industrilampe. Der skal nemlig ikke mere end et simpelt hack til at få succes med projektet.

Relaterede artikler