Brændte mandler i fine dåser

Brændte mandler i fine dåser

21. november 2014

Brændte mandler er noget af det mest julede, jeg ved. Bare duften minder mig om julegaveindkøb og røde kinder. Jeg har altid forestillet mig, at det ville være et større projekt at lave dem selv, men sidste år forsøgte jeg mig med dem og fandt ud af, at det ikke var spor svært. Man skal bare sørge for at holde konstant øje med dem, røre godt og bruge en solid tykbundet gryde.

brændte mandler opskrift dba

Jeg er meget glad for vores Le Creuset gryde, den er rigtig god til formålet - og den ser også ekstra julet ud med sin flotte røde glasur! 

Brændte mandler er nemme og billige at lave, men resultatet er absolut en julegave værdig! Fyld mandlerne i et fint kræmmerhus, et smukt glas eller en dekorativ retro dåse - et voilá - julegaven som helt sikkert ikke skal byttes!

 

brændte mandler opskrift dba

Sådan laver du brændte mandler

  1. Du skal bruge 200 g mandler, 175 g sukker og 1 dl vand.

  2. Kom mandler, sukker og vand i tykbundet gryde og varm op ved høj varme.

  3. Først opløses sukkeret, fordamper og bliver til sidst hvidt og tørt. Husk at røre godt hele tiden, så det ikke brænder på.

  4. Skru lidt ned for varmen og bliv ved med at røre. Efter lidt tid bliver sukkeret brunt og flydende. Når alle mandlerne er blanke, spredes de ud på bagepapir.

  5.  Køl mandlerne og bræk dem fra hinanden.
brændte mandler opskrift dba
brændte mandler opskrift dba

Har du lyst til selv at lave brændte mandler og måske forære dem væk, kan du finde meget af det, du skal bruge, på DBA.

Le Creuset gryder til gode priser findes herFine patentglas finder du herOg dekorative retro dåser lige her!

Af Pia Storm