Boost dit DBA-salg med disse 8 råd
Livsstil

Boost dit DBA-salg med disse 8 råd

Julie Schoen
Julie Schoen

Jeg har solgt ting på DBA i mere end 15 år. Jeg har solgt selv de ting, jeg troede ikke var mulige at sælge, og senest fik jeg 1.000 kroner for en gammel børnefilm på VHS. Ja, jeg skulle mene, jeg har rigeligt med erfaring at dele ud af, når det kommer til at sælge på DBA!

På DBA Guide har vi flere guides til, hvordan du laver DBA-annoncer, der sælger dine ting bedst muligt. Så hvorfor skal du læse lige præcis denne guide?

Det skal du, fordi jeg er en garvet DBA-bruger. Jeg har brugt DBA i 15 år, og jeg har solgt alverdens ting. Jeg har derfor begået de mulige begynderfejl, der måtte være, og derfor kan jeg guide dig bedst muligt uden om dem.

Og når jeg siger, at jeg har solgt alverdens ting på DBA, så mener jeg det:

Jeg har engang solgt min papfars parabol, min søsters knallert og min fars kongelige porcelæns-ko. Jeg sælger nemlig på vegne af hele familien. Men når jeg sælger mit eget, er det alt fra min store troldesamling til mine gamle Barbie-dukker, mit spisebord og min gamle sofa. Jeg har også engang solgt en halv shampoo og noget så mærkeligt som en lusestøvsuger.

Der er vist ikke den ting, jeg ikke har solgt eller har til salg på DBA. For tiden har jeg sågar en plante til salg, hvilket du måske ikke vidste, du kunne sælge på DBA. (Hvis linket til planten ikke virker længere, er det fordi, det også er lykkes mig at sælge den).

Nå, men lad os komme i gang. Læs med under disse DBA-annoncer.

Ps. Hvis du har forvildet dig ind på denne artikel uden rigtigt at vide, hvordan du overhovedet opretter en annonce på DBA, kan du læse vores guide til det, her (på computeren) og her (på web).

Ps. Vi har siden udgivelsen af denne artikel forklaret alle artiklens råd i videoen herunder:

Det er ikke kun mig, der sælger mine planter på DBA. Se blot her:

 1. Myrefri, Myrefri produkter, sælges samlet

  Myrefri, Myrefri produkter, sælges samlet

  100,00 kr.05-12-2023
 2. Duftende plante, Duftgeranium, Blomstrer ca. april-september, og dufter skønt. Kan stå udendørs i so

  Duftende plante, Duftgeranium, Blomstrer ca. april-september, og dufter skønt. Kan stå udendørs i sommerhalvåret til gavn for bier og humlebier. Sælges uden skjuler.

  75,00 kr.05-12-2023
 3. Sukkulent, Paradistræ/Crassula Ovata

  Sukkulent, Paradistræ/Crassula Ovata

  250,00 kr.05-12-2023
 4. Sukkulent, Paradistræ/Crassula Ovata

  Sukkulent, Paradistræ/Crassula Ovata

  300,00 kr.05-12-2023
 5. Duftende plante, Duftgeranium, Velduftende plante der kan stå udendørs i sommerhalvåret. 

Fast pris

  Duftende plante, Duftgeranium, Velduftende plante der kan stå udendørs i sommerhalvåret. Fast pris. Kontant betaling. Jeg sender ikke.

  125,00 kr.05-12-2023
 6. Aloe Vera med mere, 
To flotte kar på træben med planter

Det ene kar har en superflot stor Aloe Ver

  Aloe Vera med mere, To flotte kar på træben med planter Det ene kar har en superflot stor Aloe Vera sammenplantning, der er glad for lys og har mange skud. Den måler 50 cm i alt i højden inklusive k

  300,00 kr.04-12-2023

I skrivende stund er der 2.900 planter til salg på DBA, og du kan for eksempel købe bloggerplanten på DBA.

1. Sørg for, at folk kan finde dine ting på DBA

Mit første råd er egentlig ret basalt, men alligevel er der nok ikke så mange, der gør brug af de tricks, som jeg:

Når du sætter dine ting til salg, sker det ofte, at DBA forslår dig en kategori, hvor din ting hører til. Og ofte er den placering helt rigtig. Men der er jo mange eksempler på ting, som egentlig kunne passe ind i flere DBA-kategorier. Så hvis du vil sikre dig, at folk ser din annonce, når det er ting som dine, de leder efter, så bør du skrive søgeord i din annoncetekst. Sådan kan DBAs søgealgoritme finde din annonce, hvis folk søger via DBAs søgefelt.

Jeg skriver altid mine søgeord nederst i annonceteksten, da det jo ikke er ord, som køberne behøver at læse. Det er egentlig ord, som er henvendt til den søgealgoritme, som DBA benytter. Og algoritmen leder også blandt de ord, som står i selve annonceteksten.

2 eksempler
For eksempel har jeg sat min mors gamle ølkasser til salg. Ølkasserne er jo ikke bare ølkasser. De bruges i dag som sofaborde, reolsystemer og meget andet. Derfor har jeg skrevet disse ting ind som søgeord, sådan så folk, der søger på eksempelvis 'natbord', får vist mine to ølkasser i søgeresultatet. (se billedet herunder – teksten markeret med grøn)

Min veninde søgte også forleden efter en sandkasse på DBA. Hun skrev ’sandkasse’ i søgefeltet, og blandt de mange klassiske sandkasser fandt hun en fladbundet kajak-lignende båd, som kunne være oplagt som sandkasse, hvis den bare fik lavet et låg.

Ejeren af båden havde nemlig selv tænkt, at båden kunne være smart som sandkasse, og sådan endte min veninde med at blive ejer af Danmarks nok mest alternative sandkasse. Du kan se billeder af sandkassen i denne artikel, hvor jeg har skrevet lidt om den.

Tænk over, om det, du sælger, kan bruges til andre funktioner. For eksempel kan to ølkasser stables til et bord, eller den ene kan bruges som en skammel. Skriv dette i dine søgeord i annoncen, ligesom jeg har gjort
Tænk over, om det, du sælger, kan bruges til andre funktioner. For eksempel kan to ølkasser stables til et bord, eller den ene kan bruges som en skammel. Skriv dette i dine søgeord i annoncen, ligesom jeg har gjort

2. Alt det andet, du skal skrive i din annoncetekst

1. Vær ikke flov over, hvis din ting er gammel, eller hvis den har haft én eller flere ejere før dig
Mange ser det kun som et plus, hvis den ting, du sælger, har en historie. Især, hvis man kun lige kan fornemme det på tingen. Hvis du derimod sælger noget, der er vildt slidt, er det måske ikke så flatterende at vide, at den eksempelvis slidte sofa har stået hos tre ejere før dig, som alle ejede både hunde og katte - og i øvrigt røg ejeren.

Men sælger du derimod et spisebord, som har fået lidt ridser her og der i træet, og hvor patinaen egentlig klæder bordet, er det kun et plus, hvis du kan løfte lidt af sløret for bordets historie.

Når folk køber ting på DBA, vil de fleste af dem gerne have en historie med i købet. Så skriv endelig, hvis den ting, du sælger, har en lang og spændende fortid. Så længe fortiden er charmerende.

Jeg har også erfaret, at det kun er et plus, hvis fortiden er, at tingen har ligget i kælderen i 45 år uden at være blevet brugt i den periode. Mange vil måske lade være med at skrive det, fordi køberen ikke skal vide, at tingen har ligget og samlet støv, men jeg oplever, at det er et plus. Det siger jo noget om, at tingen er gammel og dermed måske kan være helt antikvarisk. Samtidig betyder 45 år i en kælder, at tingen ikke er blevet brugt i den periode og derfor muligvis ikke er særlig slidt.

2. Vær ærlig
Alle guides, som handler om at rådgive folk, når de skal sælge på DBA, råder folk til at være ærlige i deres annoncetekst. Og det fortærskede råd vil jeg også videregive. For det er brugt af en grund.. altså rådet. Og det er fordi, det er et godt fif.

Skriv ærligt om den ting, du sælger. Har den en ridse, en defekt skuffe eller andet, så skriv det. Og vis det gerne i et af de billeder, du lægger op på annoncen. Sådan kan du forventningsafstemme med køber bedst muligt, og på den måde spare tid for jer begge. Ingen gider at stå i den akavede situation, at din vare ikke lever op til købers forventning. Spild af tid.

Skriv, at din ting har nogle knubs - og vær gerne konkret. Sæt så prisen derefter. Du kan eventuelt italesætte, at du har sat prisen lidt ned på grund af de her knubs. Sådan er der mindre risiko for, at køber byder dig yderligere ned i købssituationen.

Iphones til salg på DBA:

 1. iPhone 14 Pro Max, 128 GB, Perfekt, Næsten ny, har ikke brugt. Deep purple. Købt i marts.

  iPhone 14 Pro Max, 128 GB, Perfekt, Næsten ny, har ikke brugt. Deep purple. Købt i marts.

  7.700,00 kr.05-12-2023
 2. iPhone 12 Mini, 64 GB, Rimelig, iPhone 12 Mini virker som den skal og sælges kun pga skift til nyere

  iPhone 12 Mini, 64 GB, Rimelig, iPhone 12 Mini virker som den skal og sælges kun pga skift til nyere. Batterikapacitet: 83% Glasset bagpå er ødelagt, kan dog bruges uden gene med et cover på. Skærm

  1.200,00 kr.05-12-2023
 3. iPhone 15 Pro Max, 256 GB, Perfekt, 5G, Naturligt Titanium

HELT NY INDPAKKET UÅBNET

Køb med ALT ud

  iPhone 15 Pro Max, 256 GB, Perfekt, 5G, Naturligt Titanium HELT NY INDPAKKET UÅBNET Køb med ALT udstyr - INTET er udpakket: - Sandstrøm 20 W USB-C PD vægoplader: 219 kr. - Sandstrøm iPhone 15 Pro Ma

  11.000,00 kr.05-12-2023
 4. iPhone 14 Pro Max, 128 GB, sort, God, Billleder kommer på snarest
Fungere perfekt 
95% batterikapaci

  iPhone 14 Pro Max, 128 GB, sort, God, Billleder kommer på snarest Fungere perfekt 95% batterikapacitet Købt i Power 04.05.2023 Har været i cover og med panserglas fra ny og fremstår super godt.

  7.200,00 kr.05-12-2023
 5. iPhone 11 Pro Max, 256 GB, guld, Perfekt, Sælger min iPhone 11 pro Max på 256gb i farven guld. Den f

  iPhone 11 Pro Max, 256 GB, guld, Perfekt, Sælger min iPhone 11 pro Max på 256gb i farven guld. Den fejler ingen ting. Har været passet rigtig godt med panserglas, cover og har aldrig været ødelagt i s

  3.500,00 kr.05-12-2023
 6. iPhone 8, 64 GB, hvid, Perfekt, Utrolig velholdt IPhone 8 64 GB med omslag 
Virker perfekt.
Høretele

  iPhone 8, 64 GB, hvid, Perfekt, Utrolig velholdt IPhone 8 64 GB med omslag Virker perfekt. Høretelefoner, omslag + original kasse medfølger Oplader medfølger ikke Kan sendes mod køber betaler fragten

  600,00 kr.05-12-2023

Klik her for at se alle de mange iPhones på DBA, der spejder efter efter en ny ejer. Mange af dem er sorte, og husk, at du kan søge efter iPhones, der er angivet som i standen, 'perfekt'.

3. Mål alt, hvad du kan
Alle de ting, jeg har til salg, opbevarer jeg på loftet. Så hvis en køber spørger, hvad min bluse måler fra kraven og ned, er det en lidt større opgave for mig at svare. Så skal jeg helt op på loftet med målebåndet. Derfor er mit tredje råd i forhold til annoncetekstens indhold: Mål alt på varen, du kan, når du sætter den til salg. Og skriv målene ind i din tekst. Sådan kan du imødekomme de spørgsmål, eventuelle købere har.

Du kan også tage billeder af din ting til salg ved siden af en tændstikæske, så køberne får en bedre ide om størrelsen.

4. Ryger du i dit hjem, og har du dyr i hjemmet?
Det kan være en idé at fremhæve alle de ting, som din vare IKKE er blevet udsat for. I hvert fald kan du med fordel oplyse i din tekst, at din ting har stået i et røgfrit hjem uden husdyr. Hvis det altså er tilfældet. Det er kun et plus. Og købere kan ikke regne med, at dem, der rent faktisk ryger indenfor, oplyser dette i deres annoncetekst, så du kan ligeså godt fortælle, at du ikke gør det.

Hvis du ryger indendørs og/eller har hund i hjemmet – og hvis den ting, du sælger, lider under dette - bør du nok også skrive det. Det er en del af mit punkt 2: ’Vær ærlig’.

En af de mest eftertragtede ting på DBA, er sofaer. Dem er der mange, der hver dag søger efter på DBA:

 1. Sofa, 2 pers., 2 personers sofa i mørkegrå inkl. puf og hovedstøtte.
Perfekt til en lille lejlighed

  Sofa, 2 pers., 2 personers sofa i mørkegrå inkl. puf og hovedstøtte. Perfekt til en lille lejlighed eller et mindre hus. Sofa mål: Længde: 208 cm. Dybe: 86 cm. Puf mål: Længde: 80 cm. Bredde: 60 cm.

  1.500,00 kr.05-12-2023
 2. Sofa, uld, 3 pers. , Nielaus N100, Nielaus N100 3 pers sofa og 2 stk. Nielaus lænestole. Er i ok sta

  Sofa, uld, 3 pers. , Nielaus N100, Nielaus N100 3 pers sofa og 2 stk. Nielaus lænestole. Er i ok stand, hynder er lidt falmede pga sollys. Kom med et bud

  600,00 kr.05-12-2023
 3. Sofa, polyester, 3 pers., B: 194 cm
H: 81 cm
D: 148 cm

Chaiselong kan monteres i begge sider.
Ca. e

  Sofa, polyester, 3 pers., B: 194 cm H: 81 cm D: 148 cm Chaiselong kan monteres i begge sider. Ca. et år gammel. Er blevet brugt meget lidt. Sælges da jeg flytter.

  2.500,00 kr.05-12-2023
 4. LÆDERSOFA SÆLGES

  LÆDERSOFA SÆLGES

  Sofa, læder, 3 pers., Meget velholdt lædersofa sælges. Kr. 1500,- Mål: 220x90. Siddehøjde 40cm.

  1.500,00 kr.05-12-2023
 5. Hjørnesofa, stof, 3 pers. , Ikea, Hjørnesofa med chaiselong
Dejlig flyder sælges billigt pga flytnin

  Hjørnesofa, stof, 3 pers. , Ikea, Hjørnesofa med chaiselong Dejlig flyder sælges billigt pga flytning. Chaiselongen kan både sidde til til højre eller venstre side. Længde 2,95 meter Dybde 95 cm Chais

  800,00 kr.05-12-2023
 6. Sofa, Bolia, Chaiselong sofa i koksgrå/sort og med sort bakke i ene side
Mål 320 x 100/150 cm
Stor u

  Sofa, Bolia, Chaiselong sofa i koksgrå/sort og med sort bakke i ene side Mål 320 x 100/150 cm Stor utrolig flot ingen slidtage eller huller Sofaen er lige rengjort og ser nærmest ud som ny (stået på

  9.000,00 kr.05-12-2023

Der er over 5.000 sofaer til salg på DBA, og du kan se dem, her. Du kan få sofaer i alle størrelser. Helt ned til to-personers sofaer og op til større end 9-personers.

5. Oplys gerne om lidt ekstra
Jeg arbejder på Christianshavn, så hver dag mellem 9-16.30 kan køber komme forbi mit arbejde og købe ting af mig, såfremt de aftenen forinden har aftalt det med mig. Den oplysning er jo meget god at have for nogle købere, for så kan de være fleksible i dét tidsrum.

Jeg har skrevet denne mulighed for at købe af mig i arbejdstiden på min profil-side, men du kan overveje også at lade det fremgå i din annoncetekst på den enkelte annonce.

Hvis du mod forventning ikke er parat til at sende den ting, du har til salg, er det også en idé at skrive i teksten. Generelt vil jeg anbefale dig at skrive så meget som muligt, der gør køberne bedre i stand til at træffe beslutning om, om din ting skal blive deres.

6. Mersalg
Hvis folk klikker sig ind på en af mine vattæpper-annoncer, har jeg i bunden oplyst om, at jeg har flere af samme type til salg. Det er en oplagt mulighed for at sælge mere.

Det samme trick kan du også bruge, hvis du for eksempel sælger tøj af et bestemt mærke, og hvis du har mere tøj fra samme mærke til salg. Link eventuelt til de konkrete, relaterede annoncer i selve annonceteksten. Men det kan også være nok blot at skrive det i annoncen. Folk burde selv kunne finde ud af at klikke sig ind på din DBA-profil og se de andre ting, du har til salg.

Hvis du er en ægte sælger, kan du også blot i bunden af dine annoncer oplyse, at du typisk har mellem 100-150 ting til salg (såfremt du altså har det), og dermed kan køber med fordel tjekke din DBA-profil ud, nu hvor I alligevel skal mødes og handle (eller køber alligevel skal betale fragt).

LÆS OGSÅ: Tjen 8.000 kroner uden at røre en finger

En ny DBA-undersøgelse viser, at danskerne har rigtig mange ting liggende derhjemme, som de ikke bruger. Og danskerne vurderer samtidig, at hvis de solgte disse ting, ville de kunne tjene 8.000 kroner. Altså gennemsnitligt. Det vil sige, at hvis du sælger alle de ting, du ikke længere bruger, vil du gennemsnitligt kunne tjene 8.000 kroner. Kom i gang! Du kan læse mere om undersøgelsen ved at klikke på ’LÆS OGSÅ’-linket over dette billede
En ny DBA-undersøgelse viser, at danskerne har rigtig mange ting liggende derhjemme, som de ikke bruger. Og danskerne vurderer samtidig, at hvis de solgte disse ting, ville de kunne tjene 8.000 kroner. Altså gennemsnitligt. Det vil sige, at hvis du sælger alle de ting, du ikke længere bruger, vil du gennemsnitligt kunne tjene 8.000 kroner. Kom i gang! Du kan læse mere om undersøgelsen ved at klikke på ’LÆS OGSÅ’-linket over dette billede

3. Billeder siger mere end 1.000 ord

… det siger man i hvert fald. Så udnyt det dog!

På DBA må du helt gratis oploade otte billeder til din annonce, og det bør du udnytte. Tag billeder af din vare fra samtlige vinkler. Og husk, som jeg også skrev i punkt 2’s punkt 2: Tag også billeder af de knubs, din ting eventuelt har. Men læg det bedste billede op forrest, så det fungerer som teaserbillede/forsidebillede på din annonce.

Jeg indrømmer, at jeg selv er ret doven, når det kommer til at tage gode billeder. Ofte bliver det gjort lidt i en fart, så lad være med at kigge på mine annoncer som en inspiration. Hvis du vil hente billede-inspiration, bør du kigge på annoncerne, som tilhører DBAs mest populære bruger. De har virkelig styr på dét med de gode billeder.

Mit mantra i forhold til dét med billeder i annoncerne er, at et billede altid er bedre end intet billede. Så hvis dit overskud lige den dag er lavt, så bare tag et hvilket som helst billede af din ting. Det er i hvert fald bedre end ikke at have et billede på din annonce. Det er også derfor, du vil kunne opleve, at nogle af billederne på mine annoncer ikke er særlig flotte – det har nok været sådan en dag, hvor billedet var bedre end intet billede.

Nå, men hvis du har overskud, så sørg selvfølgelig for at få strøget din skjorte, inden du tager et foto af den til annoncen. Og sørg for, at gør det i dagslys, så man tydeligt kan se farven.

Et godt trick er at tage billeder af din ting med en hvid baggrund. Eller i det mindste blot med en pæn og ”ren” baggrund. Fjern rodet i baggrunden. Det kan du læse mere om i denne artikel. På billederne herunder kan du se nogle af de baggrunde, jeg plejer at bruge til mine fotos.

Parketgulve er flotte, og på en eller anden måde opgraderer det lidt den ting, du har til salg, når tingen står på dit parketgulv. Så tag eventuelt billedet i det rum, hvor du har det pæneste gulv. Mine mindre ting tager jeg ofte billeder af, mens de ligger på enten mit sengetæppe (det gør lommeregneren), min (moderne) uldsofa (se billedet med halskæden) eller mit opmærksomhedspåkaldende Hay-gulvtæppe (se billedet med bogen). Nogle gange kan en hvid væg være lidt for kedelig. I hvert fald, hvis det, du sælger, ikke har særlig mange farver
Parketgulve er flotte, og på en eller anden måde opgraderer det lidt den ting, du har til salg, når tingen står på dit parketgulv. Så tag eventuelt billedet i det rum, hvor du har det pæneste gulv. Mine mindre ting tager jeg ofte billeder af, mens de ligger på enten mit sengetæppe (det gør lommeregneren), min (moderne) uldsofa (se billedet med halskæden) eller mit opmærksomhedspåkaldende Hay-gulvtæppe (se billedet med bogen). Nogle gange kan en hvid væg være lidt for kedelig. I hvert fald, hvis det, du sælger, ikke har særlig mange farver
Her kan du se to af mine ting til salg. Jeg har taget fotosnr i kælderen, hvor tingene stod, da det gik op for mig, at jeg ville sælge dem. Men det er et dovent og dumt valg at tage billedet i kælderen. Det får virkelig ikke din kommode til at se særlig attraktiv ud. Så har du mod og kræfter til det, så flyt kommoden op i de mere billedvenlige gemakker
Her kan du se to af mine ting til salg. Jeg har taget fotosnr i kælderen, hvor tingene stod, da det gik op for mig, at jeg ville sælge dem. Men det er et dovent og dumt valg at tage billedet i kælderen. Det får virkelig ikke din kommode til at se særlig attraktiv ud. Så har du mod og kræfter til det, så flyt kommoden op i de mere billedvenlige gemakker

Det dummeste, du kan gøre, er at tage billedet af din ting, mens den står oppe i dit loftsrum. Det gør jeg nogle gange (se billedet ovenover), og det vanskeliggør dit salg.

Som jeg også har nævnt tidligere, kan det hjælpe køber, hvis du tager billeder af din vare ved siden af en tændstikæske. Sådan kan man lettere bedømme størrelsesforholdet. Især hvis det er en figur, som er produceret i flere størrelser.

Et andet godt billede-salgstrick er at style dine ting lidt: Hvis du eksempelvis tager et billede af en brun kommode op ad en hvid væg, vil det give lidt liv i billedet at sætte en sød plante op på toppen af kommoden. (Husk, for en sikkerhedsskyld at skriv i annonceteksten, at planten ikke hører med i prisen).

LÆS OGSÅ: Disse 10 finurligheder kan du købe på DBA lige nu

Det her er et eksempel på, hvad styling kan gøre ved den ting, du har til salg. Dette billede har jeg som forsidebillede på den taske, jeg har til salg. En slidt, sort, halvkedelig Malene Birger-taske, som virkelig ville tage sig kedeligt ud, såfremt jeg fotograferede den op ad en rodet baggrund. I stedet har jeg lagt en pude i tasken, så den får lidt fylde, og så har jeg placeret tasken på min (moderne) sofa, op af nogle puder i farver, og så håber jeg, at det kan hjælpe lidt på den generelle opfattelse af tasken. Forhåbentlig kan det lokke en køber til. Jeg håber, køber tænker: ’Hun har god indretningssmag, ergo: Hendes taske må også være god smag. Så den køber jeg’
Det her er et eksempel på, hvad styling kan gøre ved den ting, du har til salg. Dette billede har jeg som forsidebillede på den taske, jeg har til salg. En slidt, sort, halvkedelig Malene Birger-taske, som virkelig ville tage sig kedeligt ud, såfremt jeg fotograferede den op ad en rodet baggrund. I stedet har jeg lagt en pude i tasken, så den får lidt fylde, og så har jeg placeret tasken på min (moderne) sofa, op af nogle puder i farver, og så håber jeg, at det kan hjælpe lidt på den generelle opfattelse af tasken. Forhåbentlig kan det lokke en køber til. Jeg håber, køber tænker: ’Hun har god indretningssmag, ergo: Hendes taske må også være god smag. Så den køber jeg’

4. Prisen

På DBA prutter folk om prisen. Så er det sagt. Derfor sætter jeg ofte prisen lidt højere, end hvad jeg egentlig vil have for mine ting. Men der findes også nogle DBA-købere, som ikke prutter prisen ned, og pludselig kan du derfor få solgt din ting til din fulde pris, som altså var over din forventning. Det er jo kun et plus.

Men ja, regn med, at blive pruttet lidt ned i pris.

Hvordan finder jeg ud af, hvad min ting skal sælges for, spørger du måske?
Min erfaring er, at du skal prissætte efter din tålmodighed:

Har du en ting til salg, der ikke fylder i dit hjem, og som du derfor sagtens kan have til salg i en længere periode, synes jeg, du skal prissætte den efter, hvad du virkelig håber at få for den.

Vil du derimod hurtigt af med din ting, bør du sætte en lavere pris. Her kan det være et godt trick at søge på DBA for at se, om andre også har en ting som din til salg. Sæt herefter prisen lidt lavere end det.

Selv prissætter jeg udelukkende efter min mavefornemmelse – ud fra, hvad jeg vil have for mine ting. Hvad jeg føler, de er værd. Og så må de være til salg i lang tid, hvis det er dét. Mine ting til salg står alligevel hovedsageligt på loftet, så jeg stresser ikke over at få dem solgt. Jeg ser alligevel ikke på tingene i min hverdag.
Min erfaring fortæller mig gang på gang, at tingen nok skal blive solgt til min ønskede pris, hvis jeg bare venter længe nok. På et tidspunkt bliver de konkurrerende ting solgt på DBA, og så må folk købe min ting, for min pris, hvis de vil have fingre i varen. Basta.

Når mine annoncer en gang om måneden bliver genindrykket, ser jeg altid på, hvor mange mennesker der har været inde på annoncen. Hvis tallet er lavt, kan jeg sagtens finde på at sætte prisen ned med 50 kroner. Det skaber også trafik til din annonce: For folk, der har markeret annoncen som ’favorit’, vil få en notifikation, hvis prisen sættes ned.

Hvis du har ekstra overskud, vil jeg anbefale dig, at du i selve annoncen skriver, hvad det vil koste at sende varen. Det er en god information for køber.

Du kan eventuelt også skrive, om du har MobilePay. Min erfaring er i hvert fald, at jeg får det spørgsmål RIGTIG ofte. Næsten hver gang, jeg handler – så du kan lige så godt have besvaret dette spørgsmål på forhånd. Eventuelt kan du tilføje det i profilteksten til din DBA-profil, men det er nok de færreste, der læser den, før de skriver til dig på en specifik vare.

En af de ting, jeg har rigtig god erfaring med at sælge, er en Discman. Jeg har solgt alle familiens gamle. Jeg tror, jeg fik 50 kroner for én, og 100 for de to andre. Så jo, de kan sagtens sælges på DBA:

 1. Discman, Tokai LCD-574T MP3, Inklusive alt.
Uåbnet emballage. Ny.
Adapter-Hovedtelefoner-
Genopladel

  Discman, Tokai LCD-574T MP3, Inklusive alt. Uåbnet emballage. Ny. Adapter-Hovedtelefoner- Genopladelige batterier. Spiller alle formater. Ny pris ca 600kr. Kan eventuelt hentes på mit arbejde på Islan

  245,00 kr.30-11-2023
 2. Discman, Panasonic, SL-S200, Den er SOLGT

Med kasse, transformator og kassette adapter, virker, mod

  Discman, Panasonic, SL-S200, Den er SOLGT Med kasse, transformator og kassette adapter, virker, modellen er lavet i Japan. Vigtigt, læs venligst før kontakt: -Er prisen til forhandling?: NEJ. -Er du

  300,00 kr.27-11-2023
 3. Discman, Samsung, MY-CD2., Transportabel cd afspiller.

Det er en af de ældre fra ca. 1997, tung, i

  Discman, Samsung, MY-CD2., Transportabel cd afspiller. Det er en af de ældre fra ca. 1997, tung, i den bedre ende. Har line out, kan køre på batterier/strømforsyning, lavet i Korea. Har lidt brugss

  350,00 kr.27-11-2023
 4. Discman, Panasonic, SL-SW404, Rimelig

  Discman, Panasonic, SL-SW404, Rimelig

  200,00 kr.26-11-2023
 5. Discman, Lumatron, God, 

Prisen for Discman/Cd-afspilleren er 200,- eksl. fragt.
(Betalings-og fors

  Discman, Lumatron, God, Prisen for Discman/Cd-afspilleren er 200,- eksl. fragt. (Betalings-og forsendelses info længere nede.) Jeg pakker Discmanen, når pengene er registreret på min konto, Jeg re

  200,00 kr.13-11-2023
 6. Discman, Philips, Perfekt

  Discman, Philips, Perfekt

  500,00 kr.12-11-2023

Der er lige for tiden kun 16 eksemplarer af den tidligere så populære Diskman til salg på DBA, så sæt din til salg, hvis du har en.

5. Det er vigtigt, hvornår du lægger annoncerne på

Det her punkt overraskede selv mig. Jeg må indrømme, jeg nærmest aldrig tænker over hvilket tidspunkt, jeg opretter mine annoncer på. Når jeg vil have noget solgt, får jeg sat det til salg hurtigt muligt. Jeg venter sjældent på, at det bliver en bestemt dag.

Men hvis du vil være virkelig taktisk, vil jeg anbefale dig at gøre det. For eksempel er det en god idé at sætte dine ting til salg fredag eftermiddag, når folk går på weekend og derfor har tid til at scrolle på DBA. Det er også altid godt at have indrykket annoncen nogle dage inden, der bliver udbetalt løn, for tro mig, det kan mærkes på DBA-salget, om vi er tæt på lønningsdag eller ej. Jeg får solgt væsentlig flere ting den 28-10. i hver måned, i modsætning til dagene mellem den 11.-27. i måneden.

Jeg har også hørt, at det er en succes at indrykke dine annoncer – særligt dem med børneting - lige op til, man får udbetalt børnepenge.

Du kan også spekulere i at sætte dine ting til salg lige op til den dag på året, folk får at vide, om de får penge tilbage i skat. Opgørelsen udsendes til de fleste i marts.

Det vigtigste er dog, at du generelt bare har dine ting til salg i disse ovenstående perioder. Men det er selvfølgelig ekstra godt at have indrykket dine annoncer lige op til disse perioder, for på den måde ligger dine annoncer på nogle af de forreste sider, når folk skal til at scrolle.

Dog skal du tænke på, at rigtig mange søger via DBAs søgefelt, og de søger gerne specifikt, hvilket vil sige, at din annonce, selvom den måske ligger på side 1.000 i en given kategori, måske vil blive vist på side 2 i den specifikke søgning.

LÆS OGSÅ: Hans-Jørn samler på noget, mange af os andre smider ud

Her er et billede af den seneste ting, jeg har solgt. Det er min Victor og Victoria-VHS, som jeg faktisk fik solgt til – hold nu fast – 1.000 kroner. Filmen er åbenbart gået hen og blevet lidt af et samlerobjekt, da den er meget sjælden i dag. Den findes ikke online, jeg tror ikke engang, den findes på DVD, og jeg var den eneste, der havde den til salg på DBA. Dermed besluttede jeg mig for, at jeg kun ville af med min nostalgiske troldefilm, hvis jeg kunne få 1.000 kroner for den. Hvis du vil tjekke, om du har en VHS af værdi, så læs guiden, som du finder et link til over billedet
Her er et billede af den seneste ting, jeg har solgt. Det er min Victor og Victoria-VHS, som jeg faktisk fik solgt til – hold nu fast – 1.000 kroner. Filmen er åbenbart gået hen og blevet lidt af et samlerobjekt, da den er meget sjælden i dag. Den findes ikke online, jeg tror ikke engang, den findes på DVD, og jeg var den eneste, der havde den til salg på DBA. Dermed besluttede jeg mig for, at jeg kun ville af med min nostalgiske troldefilm, hvis jeg kunne få 1.000 kroner for den. Hvis du vil tjekke, om du har en VHS af værdi, så læs guiden, som du finder et link til over billedet

6. Forsendelse

Hvis du vil være rigtig kundeminded, fortæller du køber hvilket pakke-selskab, du sender med. Det kan nemlig give nogle købere en fornemmelse af, hvor lang tid der går, før de får deres vare. Du kan også med fordel skrive, hvor lang tid forsendelsestiden typisk vil være, og hvornår du går ned og sender pakken. Sådan kan du bedst forventningsafstemme med køber.

Jeg vil anbefale dig at sende med GLS. Her er din pakke forsikret, hvis den nu skulle blive ødelagt undervejs eller blot forsvinde. Jeg har i mine 15 år aldrig oplevet, at min pakke forsvandt. Kun to gange har jeg fået min pakke retur, fordi leveringsadressen var forkert, og jeg har kun én gang prøvet, at den ting, jeg sendte, var blevet lidt bøjet under forsendelsen. Ellers har jeg aldrig oplevet noget bøvl med at sende mine ting. Og jeg sender alligevel 5-10 ting hver måned.

GLS er også godt at sende med, fordi det beroliger din køber. Så snart du har sendt din pakke, kan du sende et billede af pakkelablen til køber, så køber kan følge pakkes vej hjem til sig.

I denne video og også i denne artikel kan du få gode råd til, hvordan du bedst muligt kan pakke dine ting ind, så de er pakket godt og trygt. I videoen får du også fif til, hvordan du kan gøre det med ting, du alligevel har i dit hjem, som du ikke bruger. Jeg gider for eksempel ikke selv at skulle ud og bruge penge på en papkasse eller fyld bare for at kunne sende mine DBA-ting. Og det behøver du skam heller ikke. Eksempelvis kan du komme langt med en gammel æggebakke. Men det kan du se mere om i videoen, jeg har linket til herover.

Lego sælger rigtig godt på DBA. Alt det, jeg i sin tid havde til salg på DBA, er for længst blevet solgt på DBA!

 1. Lego Technic, 4x4 X-treme Off-Road, Sælges. Kassen er uåbnet, sælger den da vi ikke får den bygget.

  Lego Technic, 4x4 X-treme Off-Road, Sælges. Kassen er uåbnet, sælger den da vi ikke får den bygget. Fejler ikke noget. Skal Afhentes.

  1.700,00 kr.05-12-2023
 2. Lego andet, Bird of Paradiset, Helt nyt
Kontakt på mail stump1964@gmail.com

  Lego andet, Bird of Paradiset, Helt nyt Kontakt på mail stump1964@gmail.com

  600,00 kr.05-12-2023
 3. Lego Ideas, The Globe - 21332, The Globe - 21332

Æsken er i god stand, og er uåbnet/forseglet. 
Pri

  Lego Ideas, The Globe - 21332, The Globe - 21332 Æsken er i god stand, og er uåbnet/forseglet. Prisen er fast. Køber betaler Porto Se evt mine andre LEGO-annoncer, som løbende vil blive opdateret.

  1.000,00 kr.05-12-2023
 4. Lego Technic, Bell Boeing V-22 Osprey - 42113, Bell Boeing V-22 Osprey - 42113

Æsken er i perfekt s

  Lego Technic, Bell Boeing V-22 Osprey - 42113, Bell Boeing V-22 Osprey - 42113 Æsken er i perfekt stand, og er uåbnet/forseglet, ligger stadig i den brune forsendelses-kasse. Den brune kasse er kun å

  5.800,00 kr.05-12-2023
 5. Lego Ringenes Herre, The Tower of Orthanc - 10237, Lord Of The Rings
The Tower of Orthanc

Æsken er

  Lego Ringenes Herre, The Tower of Orthanc - 10237, Lord Of The Rings The Tower of Orthanc Æsken er ikke i perfekt stand, men den er uåbnet/forseglet. Flere billeder kan sendes Prisen er fast. Køber

  5.500,00 kr.05-12-2023
 6. Lego Star Wars, 4500 - Rebel Snowspeeder, Hej,

Jeg sælger dette lækre LEGO STAR WARS sæt 4500 Rebel

  Lego Star Wars, 4500 - Rebel Snowspeeder, Hej, Jeg sælger dette lækre LEGO STAR WARS sæt 4500 Rebel Snowspeeder. Sættet er komplet dog uden æsken. Super fin stand. Mens du læser så se også mine andr

  200,00 kr.05-12-2023

Der er masser af Lego til salg på DBA. Blandt andet Lego Atlantis og Lego Exclusives.

7. Hold annoncen inaktiv

Når du har fået overført penge fra køber og sendt pakken, synes jeg, du bør lade annoncen være inaktiv. Det er i hvert fald god stil. Sådan kan køber nemlig finde dig i det tilfælde, køber har opfølgende spørgsmål. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du inaktiverer annoncen, kan du og køber – eller andre DBA-brugere - ikke skrive på annoncen. Men man vil stadig kunne se, hvem der har haft tingen til salg og på den måde finde vej til dine kontaktoplysninger.

Dog vil man kun kunne se din inaktive annonce, hvis man har det direkte link til annoncen. Folk, der søger efter en vare som din på DBA, vil altså ikke få din annonce frem i deres søgning. Smart.

Når du har en fornemmelse af, at køber har modtaget pakken – måske køber endda sender dig en sms herom - kan du slette annoncen på DBA.

LÆS OGSÅ: Annonceagent: Sådan sætter du DBA til at lede efter de ting, du mangler

Den mærkeligste ting, jeg har solgt på DBA, er en slags regntøj til cykelsko. Ja, du lærte rigtigt. Det var nogle, min mor havde ejet, og som jeg skulle sælge for hende. Det tog vist 2 år, før nogen ville købe, men jeg fik min fulde pris for regnslaget – igen, nogle gange handler det bare om at vente på, at den rigtige køber kommer forbi
Den mærkeligste ting, jeg har solgt på DBA, er en slags regntøj til cykelsko. Ja, du lærte rigtigt. Det var nogle, min mor havde ejet, og som jeg skulle sælge for hende. Det tog vist 2 år, før nogen ville købe, men jeg fik min fulde pris for regnslaget – igen, nogle gange handler det bare om at vente på, at den rigtige køber kommer forbi

8. Alle mine "rest-pointer"

Min salgsguide er egentlig slut. Jeg har fortalt næsten alt, hvad jeg havde på hjertet. Men jeg har dog lige nogle pointer, som du ikke skal snydes for:

1.
Hvis du vil af med mange småting, kan det være en idé at sælge i 'et lot', som det hedder. ’Et lot’ betyder egentlig blot, at du grupperer dine ting. Det er en effektiv måde at sælge flere ting ad gangen på. Og det er også smart, hvis du for eksempel har en ting, som vil være nem at sælge, mens du også ligger inde med en knap så interessant ting. Her kan du vælge at sige, at køber kun kan få fat i den interessante ting, såfremt køber også køber den anden ting – nu hvor tingene sælges samlet.

2.
En anden pointe er, at det kan spare dig for noget tid, hvis du tager 4-5 ekstra billeder af de ting, du har til salg. For nogle købere vil gerne se lidt flere billeder af den ting, de skal købe, og hvis du som jeg opbevarer dine ting til salg på loftet, vil det være en anelse besværligt at skulle finde tingen frem, blot for at tage flere nærbilleder. Så her kan det altså være gavnligt at have gemt nogle ekstra billeder på din computer af din ting på forhånd. Nogle gange er de otte mulige billeder på DBA simpelthen ikke nok for køber.

3.
Det er altid en god idé at være venlig og svare folk, men det giver dig ikke kun plus på karma-kontoen. Det forbedrer også din mulighed for at gøre et salg. For jo mere spørgsmål-svar-aktivitet, der er på din annonce, jo mere bliver DBAs algoritme bevist om, at 'her er en annonce, som folk skal se, for den er der interesse omkring', og så bliver annoncen vist overfor flere og flere potentielle købere. 
Så selv, når en interesseret skriver: 'Jeg er har fundet noget andet, men tak for svar', svarer jeg altid på denne blot for at skabe en bedre algoritme på annoncen. Det kan betale sig.

Hvis der er en ting, jeg her i bagklogskabens altid så klare lys synes, jeg solgte for billigt, så er det mine fire klassiske pindestole. Jeg solgte dem vist kun for 400 kroner samlet. De blev solgt alt for hurtigt, og det er typisk et tegn på, at du satte prisen for lavt:

 1. Spisebordsstol, Træ, 2 solide pindestole, har lidt patina men er ellers i fin stand.
Tag begge for 2

  Spisebordsstol, Træ, 2 solide pindestole, har lidt patina men er ellers i fin stand. Tag begge for 225kr

  225,00 kr.04-12-2023
 2. Spisebordsstol, Træ, IKEA, 5 stk. pindestole fra IKEA. De var oprindelig røde men jeg har malet dem

  Spisebordsstol, Træ, IKEA, 5 stk. pindestole fra IKEA. De var oprindelig røde men jeg har malet dem lyseblå. Små brugspor hvor malingen er slået af. Prisen er for alle 5 stole samlet

  200,00 kr.02-12-2023
 3. Arne Hovmand Olsen stole

  Arne Hovmand Olsen stole

  Spisebordsstol, palisander, 4 sjældent udbudt Arne Hovmand Olsen stole, udført i palisander. Stolens mål er H 85 B 49 D 47 Siddehøjde 45.Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg så

  12.500,00 kr.28-04-2023
 4. Bambus lænestole

  Bambus lænestole

  Spisebordsstol, Bambus , KAN LEVERES, 2 fine bambus stole, kan bruges som havemøbel, spisestuestol eller i orangeriet. Stolens mål er H 88 B 548 D 60 Siddehøjde 47. Medfølgende skammel måler H 45 L 63

  800,00 kr.18-04-2023
 5. Stole

  Stole

  Spisebordsstol, KAN LEVERES, 3 fine retro stole. Stolens mål er H 90 B 41 D 42 Siddehøjde 47.Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg så længe det er på nettet og kan beses efter af

  550,00 kr.15-12-2021
 6. Spisebordsstol, Træ, Pindestole, Stolene er gamle og bærer præg af at være blevet brugt. Så man skal

  Spisebordsstol, Træ, Pindestole, Stolene er gamle og bærer præg af at være blevet brugt. Så man skal være glad for patina eller være klar på at give dem en gang maling. Vi har selv malet dem sorte i s

  100,00 kr.30-11-2023

Klik her for at se de pindestole i træ, der lige nu er til salg på DBA.

Tak fordi, du læste med. Jeg håber, jeg har kunnet bidrage til, at dit DBA-salg vækster. Skulle du havde opfølgende spørgsmål, som går på min DBA-erfaring, er du altid velkommen til at skrive til mig. Klik på forfatterkortet nederst i denne artikel. Her vil du blive ledt hen til min forfatterside på DBA Guide, og der vil du kunne finde min mail. Jeg svarer ikke på sms – og jeg har sikkert for travlt til at tage telefonen.

Har du andre spørgsmål, kan du kontakte DBA Support, her.

Mit sidste råd vil være at læse de artikler, vi har lavet på DBA Guide om supersælgere på DBA. De har også mange god råd på hånden. Du kan blandt andet læse som supersælgerne: Anja, Susanne, Mads, Jeanette og Karina. Måske, du får nogle fif af dem, som du vil kunne bruge.

Du kan også lade dig inspirere af de mest populære DBA-brugere. Det vil sige, de brugere med flest følgere på DBA. I skrivende stund er det DBA-brugeren ’B.B’, der har flest følgere, stærkt efterfulgt af Patrick. Jeg synes også, det er værd at tage et kig på Brians DBA-profil. Hans billeder i hans annoncer er rigtig fine, og så har Brian i det hele taget et hjerte, der banker for genbrug. Han leverer nemlig en del DIY-videoer til os, og dem kan du se, her.

Hvordan pakker du dine ting bedst muligt ind inden, de skal sendes? Det viser Marie-Louise dig i videoen, herunder:

Du kan læse flere af Marie-Louises råd i artiklen, her.

Relaterede artikler