DIY: Blomsteropsats af en lampeskærm
DIYBolig

DIY: Blomsteropsats af en lampeskærm

Lise & Michael
Lise & Michael

Jeg, Lise, har personligt 117 blomster, og jeg synes det er super hyggeligt at vise dem frem på forskellige måder. Man kan både hænge dem ned fra loftet med et hjemmelavet ophæng, have dem til at stå i en fin unik krukke eller sætte dem på en opsats eller et stativ for at få lidt niveau på. Jeg er personligt helt vild med Ferm Livings svar på plantestativ, men den er også en smule dyr, så dagens udfordring blev at finde en fin, billig, hjemmelavet og kreativ løsning til de dyre plantestativer.

 • Lampeskærme
 • En tang
 • spraymaling
 • planter i potter

Se vores nemme step-by-step guide til at lave blomsteropsatse af lampeskærme:

1) Find en masse forskellige lampeskærme;

Det kan man bla. finde på DBA ved at søge på ‘lampeskærm'. Ellers kan du jo gå på udkig på loftet. Tit og ofte er det sådan noget man har i gemmerne. Jeg fandt bla. en lille en, som jeg tænker ville passe perfekt til nogle af mine små potter.

Lampeskærme

 1. Lampeskærm (str. 10 cm)

  Lampeskærm (str. 10 cm)

  Lampeskærm (str. 10 cm), Fin lampeskærm i retro design Brand: Ukendt Farve: Guld Størrelse: 10 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  27,00 kr.13-05-2023
 2. Lampeskærm velour grå nuancer (str. 30 ø)

  Lampeskærm velour grå nuancer (str. 30 ø)

  Lampeskærm velour grå nuancer (str. 30 ø), Lampeskærm velour grå nuancer (str. 30 ø) Brand: by Casa Farve: grålig Størrelse: 30 ø Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vo

  54,00 kr.29-04-2023
 3. lampeskærm (str. 25 cm)

  lampeskærm (str. 25 cm)

  lampeskærm (str. 25 cm), lampeskærm (str. 25 cm) Brand: Ukendt Farve: Blå Størrelse: 25 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  38,00 kr.29-04-2023
 4. Lampeskærm, Ikea, Ikea hvid lampeskærm. 
Nypris 99kr. Er som ny. 
Sender ikke.

  Lampeskærm, Ikea, Ikea hvid lampeskærm. Nypris 99kr. Er som ny. Sender ikke.

  15,00 kr.06-06-2023
 5. lampeskærm i glas (str. HØ 24x28 cm)

  lampeskærm i glas (str. HØ 24x28 cm)

  lampeskærm i glas (str. HØ 24x28 cm), lampeskærm i glas (str. HØ 24x28 cm) Farve: Hvid og grøn Størrelse: HØ 24x28 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop:

  65,00 kr.12-04-2023
 6. Metalskål, BoConcept, Metalskål med huller i den fedeste røde farve. Brug den som frugtskål eller by

  Metalskål, BoConcept, Metalskål med huller i den fedeste røde farve. Brug den som frugtskål eller byg den om til en lampeskærm! ?? Metal bowl - frugtskål - lampeskærm -

  75,00 kr.04-06-2023

2) Pil lampeskærmen af.

Det, der egentligt skal bruges, er faktisk selve ‘indmaden’.

3) Frem med fingermusklerne - eller tangen!

Nu skal det, der holder pæren fast brækkes af. Det kan gøres ret nemt ved at bøje fra side til side et par gange. Hvis det ikke lykkes, kan man bruge en tang til at knække stængerne af.

4) Spraymal eventuelt.

Hvis man ikke er helt tilfreds med farven på stativet, kan man med fordel spraymale den. På den måde kan stativet også få lige præcis den farve, man ønsker! I det her tilfælde har jeg valgt at male den mat hvid.

5) Planter-planter-planter

Når malingen er tør, er det tid til at gå på jagt efter en plante, der passer derned i. Her gælder det om at være kreativ og prøve sig lidt frem. Som jeg havde forestillet mig, passede den lille kaktus så fint der i

Jeg har lavet flere udgaver. Nogen der vender forskelligt og nogen, hvor selve opbygningen er anderledes. Det er lidt en sjov DIY for det er svært at lave dem 100% ens. De får lidt hver sit udtryk
Lise Vandborg

Man kan jo også eksperimentere med at lave nogle kæmpe store nogle. Denne her er noget større en de to ovenover, og vender også lidt anderledes.

Held og lykke med projekterne, og tak fordi I kiggede med! // Lise

Relaterede artikler