Annemette er ”ekspert” i at give gamle ting glans
DIYBolig

Annemette er ”ekspert” i at give gamle ting glans

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Dit skrald kan snildt blive en andens guld. Især hvis tingen sættes i stand. Det har 28-årige Annemette stor succes med. Her kan du læse, hvordan hun formår at videresælge ting, som ingen vil eje i deres oprindelige stand.

I modsætning til mange andre er Annemette Jensen fra Kastrup sjældent på jagt efter genbrugsguld til sig selv, når hun dagligt gennemtrævler genbrugsmarkedet.

Hun søger derimod gamle ting, hun kan sætte i stand, og man kan vist roligt sige, at hun kan forvandle den grimme ælling til en smuk svane.

Hun har nemlig stor succes med at opkøbe brugte ting på DBA, som ingen andre vil have, give dem et nyt liv med et moderne touch og sælge dem videre til en ny ejer på ingen tid.

- Jeg brænder for at genbruge så mange ting som overhovedet muligt, og jeg synes, jeg gør noget godt ved at fikse og genbruge tingene. På den måde kan jeg genskabe et lille bitte kunstværk, som kan hænge i andre hjem og gøre nye ejere glade. Og det gør mig glad, siger Annemette.

I begyndelsen opkøbte Annemette især møbler. Blandt andet spisebordsstole. Her kan du se nogle stole, der er til salg på DBA:

 1. Spisebordsstol, Hay, About a chair - 6 hvide 3 sorte

400kr pr stk
3000kr for alle 9

Stolene er 10

  Spisebordsstol, Hay, About a chair - 6 hvide 3 sorte 400kr pr stk 3000kr for alle 9 Stolene er 10 år gamle, og derfor lettere slidte.

  400,00 kr.28-02-2024
 2. 8 stk Wegner PP58 i kernelæder

  8 stk Wegner PP58 i kernelæder

  Spisebordsstol, Eg og lyst læder, Hans J Wegner, Wegnerstole. Er afsyret i tidernes morgen (oprindeligt var de lakeret) og behandlet med hvidpigmenteret olie. Stolene har givet sig lidt nogle steder i

  32.000,00 kr.21-01-2024
 3. Spisebord, Laminat og egetræ, Ilva, b: 95 l: 220, Flot og stabilt spisebord til 6-8 personer med beh

  Spisebord, Laminat og egetræ, Ilva, b: 95 l: 220, Flot og stabilt spisebord til 6-8 personer med behagelig positioneret bordben. Sælges både med og uden stolene. Prisen er uden stole. Pris pr stol

  5.500,00 kr.28-02-2024
 4. Spisebordsstol, Lakeret bøg, Skovby, 6 stole. Rokker ikke. Betræk lettere slidt ellers pæne. 
Sælges

  Spisebordsstol, Lakeret bøg, Skovby, 6 stole. Rokker ikke. Betræk lettere slidt ellers pæne. Sælges samlet for 250 kr. Skal afhentes i Vordingborg

  250,00 kr.28-02-2024
 5. Andet, Bøg, Stol med fransk flet, klapstol, b: 46 l: 43, Flot ældre klapstol, til kontor, spisebord

  Andet, Bøg, Stol med fransk flet, klapstol, b: 46 l: 43, Flot ældre klapstol, til kontor, spisebord mm Den er i pæn og fuld funktionel stand, fransk flet er intakt. SH 45 Sælges til prisen

  175,00 kr.28-02-2024
 6. Spisebordsstol, mørk eg, SMW, 4 kvalitets stole med flet - aldrig brugt. Afhentes ved sælger

  Spisebordsstol, mørk eg, SMW, 4 kvalitets stole med flet - aldrig brugt. Afhentes ved sælger

  800,00 kr.28-02-2024

Lige nu er der 29.300 stole til salg, og her du se de billigste.

Den her ting ville ingen købe

Annemettes store passion for at give brugte ting, som ingen ville købe, et nyt liv begyndte i december sidste år. Hun havde en gammel, traditionel, hvid loftslampe til salg på DBA, men der var ingen, der reagerede på den.

Det gik op for mig, at der var en masse lignende lamper til salg på Den Blå Avis, og nogle af dem havde været til salg i over 300 dage, så jeg vidste, det ville blive svært at sælge den
siger Annemette.

Det gjorde helt ondt i Annemettes genbrugshjerte, at ingen ville købe den ellers fine lampe med smukke former, og derfor besluttede hun sig for at gøre noget ved det.

- Jeg tænkte, at det måske ville hjælpe, hvis den fik en makeover, siger hun.

Annemette gav den hvide, almindelige lampe en overhaling med lyserød spraymaling. Og ganske rigtigt – lampen nåede knap nok at blive sat til salg, før hun havde fundet en ny ejer til den.

SE OGSÅ: DIY: Gør dette gamle spejl moderne

Her kan du se nogle af de loftslamper, som har været i Annemettes hænder og fået en overhaling
Her kan du se nogle af de loftslamper, som har været i Annemettes hænder og fået en overhaling

Her er Annemettes trick

Siden den dag har Annemette opkøbt massevis af hvide loftslamper og givet dem en tur med spraymalingen. Hun videresælger lamperne på sin Instagram-profil ’interior_og_genbrug’, og ofte går det som med den allerførste lampe – de er tæt på at være solgt, inden de når at blive sat til salg.

Annemette tror, at hun har succes med at sælge lige præcis de lamper, som ingen ellers ville have i deres oprindelige stand, fordi hun holder øje med, hvad trenden er, og påfører den på lamperne.

SE OGSÅ: Trin for trin: Bind dit eget blomsterophæng

- Mit fokus er at forvandle lamperne, så de passer bedre ind i tidens trend. Lige nu er det in med passtelfarver, og jeg holder generelt meget øje med, hvad der er oppe i tiden. Jeg kigger især på indretningsprofiler på Instagram og bliver også inspireret af farvekombinatoner, siger hun.

Farverne er hovedtemaet, når Annemette skal forvandle de umiddelbare, kedelige lamper. Her bliver hun især inspireret af den danske kunstner Richard Mortensen, som laver enkelte malerier i forskellige farver.

Indtil videre har hun leget med at kombinere rød og lyserød, gul og lyserød og mint og lyserød.

Mine ting skal have et legende udtryk, og de skal kunne pifte et rum op og være kontrast til alt det sorte og hvide
siger Annemette.

Når Annemette skal sætte de nymalede lamper til salg på Instagram, gør hun også en dyd ud af at tage nogle gode billeder, så de fremstår så smukke som muligt. Hun mener, at det også er en væsentlig faktor i forhold til, at hun får solgt lamperne så hurtigt.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Så let kan du gøre fotoalbummet digitalt

Her er et udpluk af de nipsting, Annemette sælgere videre. Her er blandt andet nogle af de bordlamper, hun har shinet op
Her er et udpluk af de nipsting, Annemette sælgere videre. Her er blandt andet nogle af de bordlamper, hun har shinet op

Sådan begyndte Annemettes hobby

Annemettes helt store glæde for at opkøbe brugte ting og videresælge dem begyndte, da hun var på ferie i Sverige med sin familie sidste sommer.

I Sverige er der tradition for at holde loppemarkeder foran sit hjem, og her fandt Annemette mange lækre sager.

- Der var så mange ting, og jeg synes simpelthen, at andre også skulle have glæde af det, så jeg fyldte bilen og satte mange af tingene til salg, da jeg kom hjem til Danmark, siger Annemette.

Annemette solgte mange forskellige, svenske ting videre. Blandt andet større møbler som spisebordsstole, reoler og borde, men i dag er hendes fokus på lamperne. Det er dog ikke kun den hvide loftslampe, Annemette køber og sætter i stand.

Hun har også fået en stor kærlighed for gammeldages bordlamper med traditionelle lampeskærme.  

- Ligesom loftslampen er bordlampen også til salg i mange genbrugsbutikker, og der er også mange til salg på DBA, og det der med at tage en genstand, som har en for lang liggetid og forvandle den, det er bare så fedt, siger hun.

Udover loftslamperne og bordlamperne er Annemette også altid på jagt efter nips i pastelfarver, som passer ind i tidens tendens, og som også passer til de ting, hun renoverer. Det er blandt andet fine skåle og sjove vaser.

Nipstingene gør hun dog ikke noget ved. Hun sælger dem blot videre til lidt flere penge, end hun købte dem for.

LÆS OGSÅ: DIY: Giv den gamle lædersofa en opfrisker

Annemettes første par lamper var gule og lyserøde, men siden da har hun taget flere forskellige farver i brug
Annemettes første par lamper var gule og lyserøde, men siden da har hun taget flere forskellige farver i brug

Sådan gør du som Annemette: Trin for trin

Når Annemette skal istandsætte en af de hvide loftslamper, skiller hun lampen helt ad, sliber den, giver den en ny ledning, men genbruger fatningen og giver den til sidst en tur med en pastelfarvet industrilak i form af spraymaling.

Når det kommer til bordlamperne, går Annemette efter lamper med en pastelfarvet fod i en flot form. Hun gør ikke noget ved foden. Det er kun lampeskærmen, der på samme måde som loftslampen får en tur med spraymalingen.

Mere kompliceret er det egentlig ikke, og Annemette har lært at gøre det hele helt af sig selv, men hvis du vil gøre hende kunsten efter, skal du være opmærksom på, at det kræver de rette omgivelser.

- Man skal have de rigtige foranstaltninger til det. Malingen sviner, støver og lugter meget kraftigt, og den skal hærde i lidt mere end i stuetemperatur, så det kræver et opvarmet værksted, hvor der er plads til at lege med det, siger hun.

Hvis du vil renovere lamper eller andre gamle sager i samme grad som Annemette gør, kræver det dog lidt mere, end det rigtige rum.

- Man skal brænde for det og have det rigtige drive. Nogle gange vil det ikke lige det, som man gerne vil, og derfor skal man bruge noget mere tid på at lave nogle ting om, siger Annemette.

Annemette bliver ekstra glad, når hun finder en bordlampe med en smuk fod. Her kan du se de bordlamper, der er til salg netop nu:

 1. Anden bordlampe, Audo (Menu) Carrie LED bordlampe messing, I pæn stand, enkelte mærker (se billede)

  Anden bordlampe, Audo (Menu) Carrie LED bordlampe messing, I pæn stand, enkelte mærker (se billede) Fungerer som den skal og ledning medfølger. Skal afhentes i 2670 Greve

  800,00 kr.28-02-2024
 2. Anden bordlampe, Lilla glas bordlampe fra Grønlykke. H incl. fatning 34 cm. Dia bund 14 cm. Nypris 1

  Anden bordlampe, Lilla glas bordlampe fra Grønlykke. H incl. fatning 34 cm. Dia bund 14 cm. Nypris 1200 kr

  700,00 kr.28-02-2024
 3. Lampe, Kartell, Kartell Bourgie lampe - Ny pris DKK 3000
10 år gammel men fejler intet

  Lampe, Kartell, Kartell Bourgie lampe - Ny pris DKK 3000 10 år gammel men fejler intet

  700,00 kr.28-02-2024
 4. Arkitektlampe, Retro arkitektlampe 
Har en smule skrammer - derfor prisen 

Hentes i Åbyen (9850) el

  Arkitektlampe, Retro arkitektlampe Har en smule skrammer - derfor prisen Hentes i Åbyen (9850) eller sendes for købers regning Se også vores andre annoncer

  50,00 kr.28-02-2024
 5. Skrivebordslampe, Markslöjd, 
Hale er en stilfuld og unik skrivebordslampe, der ikke ligner de klass

  Skrivebordslampe, Markslöjd, Hale er en stilfuld og unik skrivebordslampe, der ikke ligner de klassiske skrivebordslamper. Lampen er lavet af akryl i et moderne og blødt design. Den er udstyret med L

  399,00 kr.28-02-2024
 6. Anden bordlampe, Stor, flot bordlampe.
Højde 50 cm
Kender ikke mærket, men god kvalitet og fin stand

  Anden bordlampe, Stor, flot bordlampe. Højde 50 cm Kender ikke mærket, men god kvalitet og fin stand Kan evt afhentes i Randers

  400,00 kr.28-02-2024

Lige nu er der mere end 12.000 bordlamper til salg, og der 2.181 separate lampeskærme til salg.

Det tjener Annemette på lamperne

Annemettes store kærlighed for at give aflagte ting ny værdi blomstrede især, da hun i begyndelsen af 2019 var sygemeldt med stress fra sit arbejde som bioanalytiker på Herlev Hospital.

De små projekter har været noget, jeg kunne gå og fordybe mig i, og på den måde få tankerne et andet sted hen. Det virkede som en form for terapi for mig
siger hun.

Derfor har Annemette aldrig fokuseret på at tjene mange penge på de ting, hun sælger videre.

Og det gør hun heller ikke. Den hvide lampe koster typisk mellem 50-70 kroner, og så bruger hun cirka 100 kroner på at istandsætte lampen. De 100 kroner dækker over maling og en ny ledning. Efterfølgende sælger hun loftslampen for 475 kroner uden en pære.

- Det er ikke en høj timeløn, men jeg gør det mest, fordi jeg rigtig godt kan lide det, og fordi jeg synes, det er sjovt, siger Annemette.

Selvom det blot er for sjov lige nu, drømmer hun om at leve af hobbyen på længere sigt.

- Jeg er så vild med genbrugskonceptet, og det giver mig så meget at give tingene ny værdi, så det kunne være fedt, hvis jeg kunne gøre det på fuldtid på et tidspunkt, siger Annemette.

SE OGSÅ: Se hvordan denne lampe blev sød og sjov til børneværelset

Her kan du se før og efter billeder af én af de lamper, som ingen ville købe i dens oprindelige stand
Her kan du se før og efter billeder af én af de lamper, som ingen ville købe i dens oprindelige stand

Annemette køber lamperne så billigt som muligt, men på DBA er der også massevis af designlamper til salg:

 1. Anden arkitekt, Phillips Hue, andet, 2 stk. Phillips Hue E27 White and color.
Se detaljer på billede

  Anden arkitekt, Phillips Hue, andet, 2 stk. Phillips Hue E27 White and color. Se detaljer på billede. Bemærk der følger ikke Hue Bridge med det er 2 stk. pære der sælges.

  400,00 kr.28-02-2024
 2. Cecille Manz, Caravaggio P0 Opal, pendel, Sælges samlet inkl. skinne.
Højde 14,5 cm
Diameter 11 cm

  Cecille Manz, Caravaggio P0 Opal, pendel, Sælges samlet inkl. skinne. Højde 14,5 cm Diameter 11 cm Få lamper kaster så blødt et lys som Caravaggio P0 Pendel LED Opal. Den hvide mundblæste glasskærm b

  1.500,00 kr.28-02-2024
 3. Cecille Manz, Caravaggio P2, loftslampe, Sælges samlet inkl. skinne.
Højde 32,5 cm
Diameter25,7 cm

  Cecille Manz, Caravaggio P2, loftslampe, Sælges samlet inkl. skinne. Højde 32,5 cm Diameter25,7 cm Caravaggio er en meget elegant og tidsløs lampe. Tanken bag Caravaggio serien har været at skabe et

  2.300,00 kr.28-02-2024
 4. Fog & Mørup, Spejlæglampe, bordlampe, Spejlæglampe med messing stamme og gul skærm i fin stand. H.40

  Fog & Mørup, Spejlæglampe, bordlampe, Spejlæglampe med messing stamme og gul skærm i fin stand. H.40 cm og Ø.18 cm.

  1.800,00 kr.28-02-2024
 5. Fog & Mørup, Kongelys, bordlampe, Kongelys lille model med skærm af olie pap og sort malet stel. H.4

  Fog & Mørup, Kongelys, bordlampe, Kongelys lille model med skærm af olie pap og sort malet stel. H.43 cm og Ø.34 cm.

  1.800,00 kr.28-02-2024
 6. Jo Hammerborg, Nova, pendel, En klassisk og tidløs lampe designet af Jo Hammerborg for Fog og Mørup

  Jo Hammerborg, Nova, pendel, En klassisk og tidløs lampe designet af Jo Hammerborg for Fog og Mørup Fog&Mørup i 1963. Nova lampen sender klare referencer til mange af PH's lamper, da den giver et god

  1.500,00 kr.28-02-2024

Lige nu er der 5.173 designerlamper til salg, og her kan du se de billigste.

I modsætning til Annemette er der rigtig mange danskere, der smider aflagte ting i skraldespanden fremfor at forsøge at sælge dem videre og lade andre få glæde af tingene. Det viser en ny statistik. Her kan du læse meget mere om denne tendens og få tips til, hvordan du kan tjene penge på dine aflagte sager frem for blot at kyle dem i skraldespanden.

Statistikken viser også, at antallet af genbrugsjægere er steget for tredje år i træk, så der er stor sandsynlighed for, at dit skrald kan blive en andens guld. Der er  særligt én bestemt ting, som er meget populær at købe brugt. 

Video: Se med i denne video, hvor vi finder guld i en kælder i Lyngby

I videoen herunder kan du se med, når vi tager hjem og besøger Pia, der har en kælder fyldt med ting, hun er i tvivl om har værdi. Det vurderer vi for hende. Se med i videoen, og læs med i artiklen her!

Relaterede artikler