Tid til at bringe foråret indenfor

Tid til at bringe foråret indenfor

1. marts 2017

Dagene bliver længere, solen skinner mere, og temperaturen er småt begyndt at stige. Hvorfor ikke bringe spirende fornemmelser med indenfor i form af grønne planter i lækre urtepotteskjulere og samtidig booste dit indeklima?

Stueplanterne er nemlig ikke bare herlige at se på, de er også med til at skabe et bedre indeklima. Undersøgelser har vist, at de er med til at øge luftfugtigheden og omdanne CO2 til ilt, som gør, at vi drives bedre og sundere i vores hjem.

Katrine

Men nye stueplanter kræver nye urtepotteskjulere, og der er heldigvis mange muligheder, hvis du søger dem brugt.

Med retroindpakningen til dine planter kan du både skabe masser af personlighed i dit hjem, for de findes i alle farver, mønstre og størrelser – og du kan næsten være sikker på, at naboen ikke har en urtepotteskjuler magen til stående i vindueskarmen.

Er du til de farverige urtepotter, har Bangholm Keramik produceret rigtig mange gennem tiderne med de klassiske ”bangholmstriber”, hvis du mere er til de klassiske retrofarver og lidt rustikke udtryk er danske Knabstrup eller tyske Strehla et godt bud.

For at vende tilbage til de sundhedsfremmende stueplanter kan du også købe dem ”brugt”. Blandt de planter, der har en dokumenteret positiv effekt på indklimaet, er stueplanter med grønne blade, da de har en højere fordampning.

Det kan for eksempel være klassikeren Svigermors Skarpe Tunge, Aloe Vera eller en Guldranke.

   

Gode tips til indretning med planter:

  • Vælg skulpturelle og gerne store planter. De kan være et helt kunstværk i sig selv
  • Placer gerne flere planter sammen. Brug evt. blomsteropsatser til at skabe et frodigt miljø i stuen
  • Vær ikke bange for at vælge farverige skjulere som kontrast til de grønne planter

Det er ikke bare nye planter, jeg hiver med hjem lige nu. Jeg venter utålmodigt på, de første forårsblomster spirer frem i haven. Men indtil da må jeg nøjes med buketter bestående af forårsbebuderne tulipaner, hyacinter og blomstergrene.

Katrine

Friske blomster spreder også glæde!

Er du mere til skiftende udstillinger, kan afskårne blomster også skabe forårsfornemmelser i stuen, og det er dokumenteret, at de får en i bedre humør. I stedet for at gå på jagt efter urtepotteskjulere kan du slå dig løs i det store udvalg af vaser.

Du kan vælge mellem små vaser til en enkelt blomst, de lidt større med plads til en klassisk buket tulipaner eller de helt store gulvvaser, der kan pynte i et hjørne med store grene.

Lige i tiden er det særligt de lidt grove vaser fra 60’erne i brune nuancer fra eksempelvis Michael Andersen, Kähler og Søholm, der trender. Eller de helt store gulvvaser fra West Germany. Det fede med retrotrenden er, at du kan mixe og matche vaserne, lige som du har lyst. Det vigtigste er, at du synes, det er pænt!

/// LÆS OGSÅ: "Original, Bornholmsk keramik til dit hjem"

    

Hvis du er ved at drukne mellem de mange annoncer, kan du målrette din søgning som herunder:

God jagt!

/Katrine