På besøg hos en genbrugselsker: Kirstine
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Kirstine

Julie Schoen
Julie Schoen

Hun giver maksimum halvdelen af, hvad tingene har kostet fra nye. Det er et af de principper, Kirstine har, når hun shopper brugt. Og det gør hun tit. 95 procent af hendes hjem består af genbrug, og i artiklen og videoen her kan du læse mere om hendes genbrugsvaner.

Hvad ville du gøre, hvis du flyttede til Danmark efter 18 år i udlandet og skulle indrette et helt nyt hjem for en familie på 6 uden penge på lommen?

Det var situationen, som 43-årige Kirstine Chege fra Brønshøj i København og hendes familie stod i for to år siden. Løsningen blev at gå på DBA.

I dag er cirka 95 procent af familiens ting købt brugt: Alt fra køkkenting, håndklæder, sengetøj, møbler, duge, bøger og planter. En riskoger, brødrister, legetøj, spil og spejderudstyr er noget af det eneste, som familien har købt fra ny eller fået i gave fra ny.

I videoen herunder kan du se, hvordan Kirstine bor, og i artiklen herunder kan du blandt andet læse, hvad der er hendes favoritfund, og hvilke ting hun helst ikke køber brugte.

Kirstine viser rundt i sit hjem. Nærmest alt er købt brugt. I begyndelsen var det på grund af nød
Kirstine viser rundt i sit hjem. Nærmest alt er købt brugt. I begyndelsen var det på grund af nød

Hvilket genbrugsfund har du sparet flest penge på?

Sikkert cyklerne til børnene, som jeg har fået til få hundrede kroner.

Eller også er det min KitchenAid, som jeg fik til 1.700 kroner inklusiv ekstraudstyr, hvor nyprisen er cirka 5.000 plus udstyr.

Det kunne også være børnenes køjesenge, som koster flere tusinde kroner fra nye, men som jeg fik til få hundrede kroner.
   

Har du sat dig et mål med, at du maks vil give for en ting på brugtmarkedet?

Nej, men jeg vil som udgangspunkt aldrig give mere end maksimum 50 procent af nyprisen.

KitchenAid til salg på DBA:

 1. Sautépande, KitchenAid, Kan ses og afhentes i Valby, købes som beset.

  Sautépande, KitchenAid, Kan ses og afhentes i Valby, købes som beset.

  100,00 kr.29-03-2023
 2. Kitchen Aid røremaskine, Kitchenaid, Helt ny og ubrugt Kitchen Aid røremaskine i original indpakning

  Kitchen Aid røremaskine, Kitchenaid, Helt ny og ubrugt Kitchen Aid røremaskine i original indpakning sælges på grund af fejlkøb STADIG MERE END 1 1/2 ÅRS GARANTI TILBAGE SENDER IKKE SKAL AFHENTES ;

  3.000,00 kr.29-03-2023
 3. Food processor , KitchenAid Artisan, KitchenAid food processor Artisan i stål med en masse tilbehør.

  Food processor , KitchenAid Artisan, KitchenAid food processor Artisan i stål med en masse tilbehør. Da jeg aldrig rigtig har fået den brugt (det meste tilbehør er ubrugt) sælger jeg denne super stær

  1.990,00 kr.29-03-2023
 4. Stænklåg, KitchenAid, Stænklåg til røremaskine. Aldrig brugt men har lidt småridser fra at ligge i s

  Stænklåg, KitchenAid, Stænklåg til røremaskine. Aldrig brugt men har lidt småridser fra at ligge i skuffen med andre ting.

  120,00 kr.29-03-2023
 5. Røremaskine Artisan, Kitchenaid, Kitchenaid Artisan røremaskine i farven Contour Silver. Ca 3 år gam

  Røremaskine Artisan, Kitchenaid, Kitchenaid Artisan røremaskine i farven Contour Silver. Ca 3 år gammel og brugt meget sparsomt. Sælges da vi ikke får den brugt. Ballonpisker, fladpisker og dejkrog m

  1.750,00 kr.29-03-2023
 6. kaffemaskine, KitchenAid, kaffemaskine sælges, aldrig brugt, som ny. Dog uden original emballage.

  kaffemaskine, KitchenAid, kaffemaskine sælges, aldrig brugt, som ny. Dog uden original emballage.

  400,00 kr.10-12-2022

Klik her og find KitchenAid-maskiner på DBA.
   

Hvilken af jeres genbrugsfund er du mest glad for?

Nok mit bestik. Her er historien om det.

Da jeg flyttede hjemmefra som 16-årig købte/fik jeg noget bestik. ’Gense Oxford frokostbestik’, hedder det. Det har fulgt mig lige siden og er blevet brugt hver eneste dag, og jeg har været rigtig glad for det. Det er sådan noget bestik, som faktisk ligner sølvtøj, men som ”bare” er rustfrit stål.  Jeg havde samlet et fuldt sæt til 12 personer og med nu 6 personer i huset, er det også et minimum.

Da vi boede i Kenya, blev en del af sættet stjålet, og jeg havde for eksempel ikke længere 6 gafler, så vi alle kunne spise middag sammen med det stel. Jeg smed resterne af stellet i kufferten, da vi forlod Kenya, men har ikke rigtigt brugt det de seneste 2 år, efter vi kom til Danmark, og det har irriteret mig. Samtidig var det en uoverkommelig økonomisk opgave at købe tingene fra nye af. Alene én (ny) kniv koster 250 kroner.

I stedet har vi brugt ”en kælling fra hver by” af bestik, som vi har fået forærende, og det er jo vældig fint, men det har virkelig irriteret mig, at det her sæt manglede. Jeg har ledt efter det på DBA, men det har været svært at finde - især fordi jeg har frokoststellet og ikke det mere almindelige middagsbestik. Frokoststellet er en anelse mindre, hvor middagsstellet er MEGET stort. Men endelig fandt jeg en, som solgte det på DBA, og nu har jeg næsten et helt sæt igen. Og det gør mig faktisk super glad inden i, hver gang jeg bruger det.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Bestik er ikke bare bestik. Det kan Kirstine tale med om
Bestik er ikke bare bestik. Det kan Kirstine tale med om

Leder du lige for tiden efter et specifikt genbrugsfund?

Ja, jeg leder efter følgende ting:

- En keramisk dejskål
- En støbejernsgryde til at bage brød i
- De sidste Gense Oxford kagegafler
- En VW Touran bezinmodel til 7 personer

- Hotelporcelæn fra Bing og Grøndahl ’Blå Nuance,’ som jeg er begyndt at samle, fordi vores arvede IKEA-tallerkener er ved at gå i stykker. Der er Bing og Grøndahl-stellet mere holdbart, fordi det er lavet til hotelbrug. Dertil er det smukt og kan fås til rimelige priser, brugt. Jeg kunne ikke drømme om at købe en Royal Copenhagen-tallerken til 400-500 kroner stykket! Til gengæld har jeg købt 10 Royal Copenhagen-’Contrast krus’ til 600 kroner brugte!
     

Er der noget genbrug, du aldrig kunne finde på at købe?

Undertøj, sokker og sko.
  

Præger dine genbrugsvaner det dine børn?

Ja, de undrer sig meget over alle de ting, folk smider ud, som er perfekte, og vi taler en del om klimaaftryk. Lige nu mangler den ene en ny telefon, og vi har talt meget om, at det ville være tåbeligt at købe en fra ny af, og det er hun helt med på fornuften i!

Børnesko til salg på DBA:

 1. Støvler, str. 36, Zig zag, unisex, Sparsomt brugt

  Støvler, str. 36, Zig zag, unisex, Sparsomt brugt

  50,00 kr.30-03-2023
 2. Sneakers, str. 39, Nike, drenge

  Sneakers, str. 39, Nike, drenge

  500,00 kr.30-03-2023
 3. Sneakers, str. 25, Bundgaard , unisex, Dejlig løbesko til barnet med brede fødder, i størrelse 25.

  Sneakers, str. 25, Bundgaard , unisex, Dejlig løbesko til barnet med brede fødder, i størrelse 25. Næsten kke brugt, da min søn har smalle fødder. Fra hjem uden røg, dyr og parfume.

  100,00 kr.30-03-2023
 4. Sneakers, str. 20, Nike , unisex, 
Super lækre og ultra lette Sneakers fra Nike i flot blå farve i s

  Sneakers, str. 20, Nike , unisex, Super lækre og ultra lette Sneakers fra Nike i flot blå farve i str 20. De er brugt her i løbet af års sommer, men sønnen har haft tre par at skifte imellem, derfor

  50,00 kr.30-03-2023
 5. Sneakers, str. 22, Nike, drenge, 
Super lette og gode Nike Sneakers i str 22 i flot blå farve. 
Min

  Sneakers, str. 22, Nike, drenge, Super lette og gode Nike Sneakers i str 22 i flot blå farve. Min søn var ikke fan af at have skoen på, så ikke brugt super meget. Pris 50kr

  50,00 kr.30-03-2023
 6. Sneakers, str. 23, Adidas , drenge, 
Stort set helt nye Sneakers i str 23. 
Kun brugt på to gå tur,

  Sneakers, str. 23, Adidas , drenge, Stort set helt nye Sneakers i str 23. Kun brugt på to gå tur, men sønnen er ikke fan. Så håber de kan glæde en anden. Pris 65

  65,00 kr.30-03-2023

26.605 børnesko er lige nu til salg på DBA. 2.647 af skoene er vintersko.

   
Siger du højt, at du køber genbrug?

Jeg reklamerer på Instagram for vores ”vintage hjem”, fordi jeg synes, det er fantastisk at tænke på, at alle de her ting er blevet givet eller købt af venlige mennesker. Da vi lige var landet i Danmark, fik vi faktisk en masse ting helt gratis af venlige sjæle, som selv havde prøvet at miste alt tidligere i livet. Der er en masse kærlighed i det. Der er også en masse historie.

For eksempel er der nok fortalt mange røverhistorier omkring vores genbrugs-spisebord, og der er sikkert bagt mange kager med vores gamle køkkenvægt, vi har købt brugt. Det, synes jeg, er sjovt at tænke på, og det er med til at give vores hjem ”sjæl.”

LÆS OGSÅ: Her de de mærkeligste ting, der har været til salg på DBA

Dette bord, som er Kirstine og familiens spisebord, er også købt brugt
Dette bord, som er Kirstine og familiens spisebord, er også købt brugt

Hvor mange penge bruger du om året på at handle på brugtmarkedet?

Det er svært at sige. De sidste to år har jeg brugt måske 10.000 kroner udover min VW Polo, som jeg købte brugt til 20.000 kroner, men jeg forventer jo, at beløbet falder en del, som jeg får fyldt op med de ting, vi konkret mangler, efter vi er flyttet tilbage til Danmark fra Kenya. Det har jo været mit alternativ til at købe i butikker.
Når jeg finder ud af, at vi mangler en bestemt ting, starter jeg altid med at lede på DBA. Hvis jeg så ikke kan finde noget der, begynder jeg efter et stykke tid at overveje, om jeg skal købe det fra nyt.

Jeg forventer for eksempel at bruge en del mindre næste år. Dog håber jeg på at købe en ny (brugt) bil, som passer lidt bedre til familiens størrelse, og så bliver det jo noget højere!

’Cykel’ er et af de ord, der bliver indtastet flest gange i DBAs søgefelt:

 1. Damecykel, Kildemoes, 7 gear

  Damecykel, Kildemoes, 7 gear

  850,00 kr.30-03-2023
 2. Damecykel, Scott, San Francisco, 52 cm stel, 10 gear, stelnr. S3A31417, Super fed og speciel model.

  Damecykel, Scott, San Francisco, 52 cm stel, 10 gear, stelnr. S3A31417, Super fed og speciel model. Pæn og velholdt cykel. Kører godt og gear der virker. Har stået i garage.

  1.000,00 kr.30-03-2023
 3. Damecykel, Nishiki, Kører perfekt

  Damecykel, Nishiki, Kører perfekt

  1.000,00 kr.30-03-2023
 4. Damecykel, Batavus, Cambridge Deluxe, 51 cm stel, 7 gear, Cyklen er monteret med Schwalbe dæk, som

  Damecykel, Batavus, Cambridge Deluxe, 51 cm stel, 7 gear, Cyklen er monteret med Schwalbe dæk, som kun har kørt få kilometer. Cyklen har lukket kædekasse. Fejler intet. Lidt rust på bagagebærer og cy

  750,00 kr.30-03-2023
 5. Damecykel, MBK, 7 gear, stelnr. WMB48156C, Super solid og stabilt kvalitet cykel i flot 
100-/- al

  Damecykel, MBK, 7 gear, stelnr. WMB48156C, Super solid og stabilt kvalitet cykel i flot 100-/- aluminum stel champagne farve 7 INDVENLIG Shimano gear vedligeholdelsefri 28 tommer alufælge med pun

  1.800,00 kr.30-03-2023
 6. Damecykel, Raleigh, Yate Cargo, 52 cm stel, 7 gear, Raleigh Yate Cargo i grå med frontlad (og kasse

  Damecykel, Raleigh, Yate Cargo, 52 cm stel, 7 gear, Raleigh Yate Cargo i grå med frontlad (og kasse), lås og dynamolygter. Cyklen har været brugt i et år og har altid stået inde. Cyklen har været til

  5.000,00 kr.30-03-2023

15.043 cykler er lige nu til salg på DBA, 5.841 af dem er børnecykler.
 

Hvor meget tid bruger du på at lede efter genbrugsfund om ugen?

Det afhænger meget af, om jeg leder efter nogle bestemte ting, eller om jeg bare scroller lidt igennem. I gennemsnit måske 15 minutter om ugen, men leder jeg efter noget bestemt, kan jeg bruge timer. Det er faktisk lidt hyggeligt.
      

Hvorfor køber du genbrug?

Dybest set har det i vores konkrete situation været et spørgsmål om økonomi. Vi har ikke haft pengene til at købe nye ting for, og vi stod jo og manglede alt! Vi manglede ”et helt hjem.”

Men nu er det ligesom blevet en livsstil, og jeg har svært ved at forestille mig, at jeg i fremtiden – heller ikke selvom vi skulle få mange penge – ville gå ud og købe nye ting bare sådan lige. Jeg synes simpelthen, at ting for eksempel til hjemmet er for dyre! Jeg vil nok altid som udgangspunkt først søge på tingene brugt og så først købe dem som nye, hvis jeg ikke kan finde dem brugte og stadig ønsker at prioritere den ting.

HØR OGSÅ: PODCAST: Marianne lykkedes med at sælge denne mærkelige ting

Nu kan Kirstine byde familie og venner på te og kaffe - takket være genbrugsmarkedet
Nu kan Kirstine byde familie og venner på te og kaffe - takket være genbrugsmarkedet
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Selv blomsterne har Kirstine ikke givet penge for - dem har hun på en måde også fundet brugte
Selv blomsterne har Kirstine ikke givet penge for - dem har hun på en måde også fundet brugte

Hvad siger din omgangskreds til dine genbrugsmøbler?

De synes, det er helt utroligt, at det kan lade sig gøre. Min søster har for eksempel bakket mig meget op. Og helt generelt får jeg kommentarer om, at jeg har et vildt hyggeligt, særpræget hjem med ”sjæl”.
   

Har du nogle gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan man gør sig de gode fund, når de skal købe brugt?

Opret specifikke annonceagenter.

Hvis du vil vide, hvordan du opretter annonceagenter på DBA, og hvad det er, kan du læse mere om det, her.

Mobiltelefonen er den ting, som flest har liggende i skuffen og samle støv:

 1. iPhone 13 Pro, 256 GB, hvid, Perfekt, Sælger min iPhone grundet køb af anden mobil. 

Den er som ny

  iPhone 13 Pro, 256 GB, hvid, Perfekt, Sælger min iPhone grundet køb af anden mobil. Den er som ny har ikke været brugt ret meget da den har ligget på Bornholm (og gør det stadig) Sælger den sammen

  5.500,00 kr.30-03-2023
 2. iPhone SE 2. generation, 128 GB, iPhone SE 2 / SE2 - modellen fra 2020! (iPhone SE 2nd generation /

  iPhone SE 2. generation, 128 GB, iPhone SE 2 / SE2 - modellen fra 2020! (iPhone SE 2nd generation / iPhone SE 2020). BEMÆRK: 128GB! Bemærk også det er den FLOTTE RØDE (Product Red) og elegante udgav

  1.699,00 kr.30-03-2023
 3. iPhone 11 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone 11 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone 11, GB 64, Perfekt, Refurbished iPhone 11 i sort! - Som ny: uden synlige brugsspor! - Mobilen er fuldt funktionsdygtig, testet og klar til brug! - 2 års garanti og 30 dages returret! - Gratis

  2.599,00 kr.30-03-2023
 4. iPhone X 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone X 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone X, GB 64, Perfekt, Refurbished iPhone X i sølv! - Som ny: uden synlige brugsspor! - Mobilen er fuldt funktionsdygtig, testet og klar til brug! - Batterikapacitet: 100% - 2 års garanti og 30 da

  1.799,00 kr.30-03-2023
 5. iPhone XR 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone XR 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone XR, GB 64, Perfekt, Refurbished iPhone XR i hvid! - Som ny: ingen synlige brugsspor! - Mobilen er fuldt funktionsdygtig, testet og klar til brug! - 2 års garanti og 30 dages returret! - Gratis

  1.899,00 kr.30-03-2023
 6. iPhone X 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone X 64GB - som ny - 2 års garanti!

  iPhone X, GB 64, Perfekt, Refurbished iPhone X i sølv! - Som ny: uden synlige brugsspor! - Mobilen er fuldt funktionsdygtig, testet og klar til brug! - Batterikapacitet: 100% - 2 års garanti og 30 da

  1.799,00 kr.30-03-2023

Klik her og se alle de mobiltelefoner, du kan finde lige nu på DBA. 4.269 af dem er iphones.

Genbrug er også i højsædet hos Channe, der glædeligt inviterer dig indenfor i sit hjem i denne artikel, hvor du blandt andet kan se hendes seje, hjemmedesignet lampe. Den er lavet ud af fjer og hønsenet, og den er genbrug.

Hvis du kun køber genbrug, bør du overveje også at sælge, for det kan faktisk berige dig en hel del. Ikke kun med gode salgsoplevelser, men også bogstavligtalt. 10.100 kroner vil du kunne tjene på at sælge alle de ting, du ikke bruger i dit hjem. Det viser vores undersøgelse.

Gitte vil også gerne vise dig, hvordan hendes genbrugshjem ser ud, og det kan du se i videoen herunder:

Se mere til Gittes bolig i artiklen, her.

Relaterede artikler