På besøg hos en genbrugselsker: Kirstine
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Kirstine

Julie Schoen
Julie Schoen

Hun giver maksimum halvdelen af, hvad tingene har kostet fra nye. Det er et af de principper, Kirstine har, når hun shopper brugt. Og det gør hun tit. 95 procent af hendes hjem består af genbrug, og i artiklen og videoen her kan du læse mere om hendes genbrugsvaner.

Hvad ville du gøre, hvis du flyttede til Danmark efter 18 år i udlandet og skulle indrette et helt nyt hjem for en familie på 6 uden penge på lommen?

Det var situationen, som 43-årige Kirstine Chege fra Brønshøj i København og hendes familie stod i for to år siden. Løsningen blev at gå på DBA.

I dag er cirka 95 procent af familiens ting købt brugt: Alt fra køkkenting, håndklæder, sengetøj, møbler, duge, bøger og planter. En riskoger, brødrister, legetøj, spil og spejderudstyr er noget af det eneste, som familien har købt fra ny eller fået i gave fra ny.

I videoen herunder kan du se, hvordan Kirstine bor, og i artiklen herunder kan du blandt andet læse, hvad der er hendes favoritfund, og hvilke ting hun helst ikke køber brugte.

Kirstine viser rundt i sit hjem. Nærmest alt er købt brugt. I begyndelsen var det på grund af nød
Kirstine viser rundt i sit hjem. Nærmest alt er købt brugt. I begyndelsen var det på grund af nød

Hvilket genbrugsfund har du sparet flest penge på?

Sikkert cyklerne til børnene, som jeg har fået til få hundrede kroner.

Eller også er det min KitchenAid, som jeg fik til 1.700 kroner inklusiv ekstraudstyr, hvor nyprisen er cirka 5.000 plus udstyr.

Det kunne også være børnenes køjesenge, som koster flere tusinde kroner fra nye, men som jeg fik til få hundrede kroner.
   

Har du sat dig et mål med, at du maks vil give for en ting på brugtmarkedet?

Nej, men jeg vil som udgangspunkt aldrig give mere end maksimum 50 procent af nyprisen.

KitchenAid til salg på DBA:

 1. Elkedel, KitchenAid, Super flot elkedel i beige farve. Næsten ikke brugt.
Sælges da jeg ønsker mig i

  Elkedel, KitchenAid, Super flot elkedel i beige farve. Næsten ikke brugt. Sælges da jeg ønsker mig i hvid farve.

  1.000,00 kr.03-10-2023
 2. Røremaskine, KitchenAid, Virker som den skal. Dejkrog, K-spade og piskeris medfølger. Lidt mat i lak

  Røremaskine, KitchenAid, Virker som den skal. Dejkrog, K-spade og piskeris medfølger. Lidt mat i lakken, derfor den billige pris. Sender ikke.

  1.000,00 kr.03-10-2023
 3. Rørermaskine ismaskine, Kitchen aid, 2 år gammel kitchenaid røremaskine sælges da jeg ikke får den b

  Rørermaskine ismaskine, Kitchen aid, 2 år gammel kitchenaid røremaskine sælges da jeg ikke får den brugt. Brugt få gange, står fuldstændig som ny uden brugsridser eller skrammer. Der medfølger juice

  2.500,00 kr.03-10-2023
 4. Ledningsfri minihakker foodprocessor , KitchenAid, KitchenAid ledningsfri minihakker/ foodprocessor

  Ledningsfri minihakker foodprocessor , KitchenAid, KitchenAid ledningsfri minihakker/ foodprocessor. Den leverer al den kraft, du forventer, uden ledning. Den nye ledningsfri food processor er desig

  400,00 kr.03-10-2023
 5. Blender, Kitchenaid, Næsten helt ny Artisan K400 fra Kitchenaid i sølv. Kun brugt 2 gange.
Står som

  Blender, Kitchenaid, Næsten helt ny Artisan K400 fra Kitchenaid i sølv. Kun brugt 2 gange. Står som ny. Skal afhentes og betales via mobilepay.

  1.500,00 kr.03-10-2023
 6. KitchenAid 4,7 L Ceramic Bowl , KitchenAid, Ubrugt og stadig i indpakning

  KitchenAid 4,7 L Ceramic Bowl , KitchenAid, Ubrugt og stadig i indpakning

  700,00 kr.03-10-2023

Klik her og find KitchenAid-maskiner på DBA.
   

Hvilken af jeres genbrugsfund er du mest glad for?

Nok mit bestik. Her er historien om det.

Da jeg flyttede hjemmefra som 16-årig købte/fik jeg noget bestik. ’Gense Oxford frokostbestik’, hedder det. Det har fulgt mig lige siden og er blevet brugt hver eneste dag, og jeg har været rigtig glad for det. Det er sådan noget bestik, som faktisk ligner sølvtøj, men som ”bare” er rustfrit stål.  Jeg havde samlet et fuldt sæt til 12 personer og med nu 6 personer i huset, er det også et minimum.

Da vi boede i Kenya, blev en del af sættet stjålet, og jeg havde for eksempel ikke længere 6 gafler, så vi alle kunne spise middag sammen med det stel. Jeg smed resterne af stellet i kufferten, da vi forlod Kenya, men har ikke rigtigt brugt det de seneste 2 år, efter vi kom til Danmark, og det har irriteret mig. Samtidig var det en uoverkommelig økonomisk opgave at købe tingene fra nye af. Alene én (ny) kniv koster 250 kroner.

I stedet har vi brugt ”en kælling fra hver by” af bestik, som vi har fået forærende, og det er jo vældig fint, men det har virkelig irriteret mig, at det her sæt manglede. Jeg har ledt efter det på DBA, men det har været svært at finde - især fordi jeg har frokoststellet og ikke det mere almindelige middagsbestik. Frokoststellet er en anelse mindre, hvor middagsstellet er MEGET stort. Men endelig fandt jeg en, som solgte det på DBA, og nu har jeg næsten et helt sæt igen. Og det gør mig faktisk super glad inden i, hver gang jeg bruger det.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Bestik er ikke bare bestik. Det kan Kirstine tale med om
Bestik er ikke bare bestik. Det kan Kirstine tale med om

Leder du lige for tiden efter et specifikt genbrugsfund?

Ja, jeg leder efter følgende ting:

- En keramisk dejskål
- En støbejernsgryde til at bage brød i
- De sidste Gense Oxford kagegafler
- En VW Touran bezinmodel til 7 personer

- Hotelporcelæn fra Bing og Grøndahl ’Blå Nuance,’ som jeg er begyndt at samle, fordi vores arvede IKEA-tallerkener er ved at gå i stykker. Der er Bing og Grøndahl-stellet mere holdbart, fordi det er lavet til hotelbrug. Dertil er det smukt og kan fås til rimelige priser, brugt. Jeg kunne ikke drømme om at købe en Royal Copenhagen-tallerken til 400-500 kroner stykket! Til gengæld har jeg købt 10 Royal Copenhagen-’Contrast krus’ til 600 kroner brugte!
     

Er der noget genbrug, du aldrig kunne finde på at købe?

Undertøj, sokker og sko.
  

Præger dine genbrugsvaner det dine børn?

Ja, de undrer sig meget over alle de ting, folk smider ud, som er perfekte, og vi taler en del om klimaaftryk. Lige nu mangler den ene en ny telefon, og vi har talt meget om, at det ville være tåbeligt at købe en fra ny af, og det er hun helt med på fornuften i!

Børnesko til salg på DBA:

 1. Sandaler, str. 35, Ipanema, piger, Klipklapper, str 35-36, lyserøde med glimmer på remmene, sender g

  Sandaler, str. 35, Ipanema, piger, Klipklapper, str 35-36, lyserøde med glimmer på remmene, sender gerne - køber betaler

  50,00 kr.04-10-2023
 2. 9 par børnesko "restparti"

  9 par børnesko "restparti"

  Fritidssko, str. findes i flere str., aila, unisex, Str. 36 - 2 par Str. 37 -1 par Str. 39 - 3 par Str. 40 - 2 par Str. 41 - 1 par 9 Par  nye fritidssko til børn - samlet pris af denne restvare

  200,00 kr.04-10-2023
 3. Sportssko, str. 29, ANS, drenge, Skater sko. Næsten som nye

  Sportssko, str. 29, ANS, drenge, Skater sko. Næsten som nye

  250,00 kr.03-10-2023
 4. Vinterstøvler, str. 35, Doc Martens, piger, Super fine Doc Martens vinterstøvler med foer

  Vinterstøvler, str. 35, Doc Martens, piger, Super fine Doc Martens vinterstøvler med foer

  170,00 kr.03-10-2023
 5. Vinterstøvler, str. 20, Angulus , unisex, Helt nye og ubrugte vinterstøvler med uldfor og snørebånds

  Vinterstøvler, str. 20, Angulus , unisex, Helt nye og ubrugte vinterstøvler med uldfor og snørebåndslukning som er nemme at tage på. Model 2050 og passer til en bred til normal fod. 475,- og send

  475,00 kr.03-10-2023
 6. Vinterstøvler, str. 21, Viking, unisex, Sort/grå Viking støvler str 21. 
Helt nye med mærke 
Købt i

  Vinterstøvler, str. 21, Viking, unisex, Sort/grå Viking støvler str 21. Helt nye med mærke Købt i efteråret 2023 til 649,- Sælges for kun 400,-

  400,00 kr.03-10-2023

26.605 børnesko er lige nu til salg på DBA. 2.647 af skoene er vintersko.

   
Siger du højt, at du køber genbrug?

Jeg reklamerer på Instagram for vores ”vintage hjem”, fordi jeg synes, det er fantastisk at tænke på, at alle de her ting er blevet givet eller købt af venlige mennesker. Da vi lige var landet i Danmark, fik vi faktisk en masse ting helt gratis af venlige sjæle, som selv havde prøvet at miste alt tidligere i livet. Der er en masse kærlighed i det. Der er også en masse historie.

For eksempel er der nok fortalt mange røverhistorier omkring vores genbrugs-spisebord, og der er sikkert bagt mange kager med vores gamle køkkenvægt, vi har købt brugt. Det, synes jeg, er sjovt at tænke på, og det er med til at give vores hjem ”sjæl.”

LÆS OGSÅ: Her de de mærkeligste ting, der har været til salg på DBA

Dette bord, som er Kirstine og familiens spisebord, er også købt brugt
Dette bord, som er Kirstine og familiens spisebord, er også købt brugt

Hvor mange penge bruger du om året på at handle på brugtmarkedet?

Det er svært at sige. De sidste to år har jeg brugt måske 10.000 kroner udover min VW Polo, som jeg købte brugt til 20.000 kroner, men jeg forventer jo, at beløbet falder en del, som jeg får fyldt op med de ting, vi konkret mangler, efter vi er flyttet tilbage til Danmark fra Kenya. Det har jo været mit alternativ til at købe i butikker.
Når jeg finder ud af, at vi mangler en bestemt ting, starter jeg altid med at lede på DBA. Hvis jeg så ikke kan finde noget der, begynder jeg efter et stykke tid at overveje, om jeg skal købe det fra nyt.

Jeg forventer for eksempel at bruge en del mindre næste år. Dog håber jeg på at købe en ny (brugt) bil, som passer lidt bedre til familiens størrelse, og så bliver det jo noget højere!

’Cykel’ er et af de ord, der bliver indtastet flest gange i DBAs søgefelt:

 1. Damecykel, Amore, 56 cm stel, 3 gear, Klassisk damecykel i bedstemor stil 

Med BROOKS læder sadel

  Damecykel, Amore, 56 cm stel, 3 gear, Klassisk damecykel i bedstemor stil Med BROOKS læder sadel Med DYNAMO lygte foran og lygte bagpå Med ALU kurv Forsikrings godkendt lås med 2 nøgler Cykle

  1.499,00 kr.04-10-2023
 2. Damecykel, Centurion, 54 cm stel, 7 gear, Smuk centurion le mans damecykel. 

Velfungerende og serv

  Damecykel, Centurion, 54 cm stel, 7 gear, Smuk centurion le mans damecykel. Velfungerende og serviceret med lås + nøgle, Beregnet til by og mellemdistancer.

  1.750,00 kr.03-10-2023
 3. Damecykel, Raleigh, Turist de luxe, 57 cm stel, 3 gear, Damecykel, Raleigh, Turist De Luxe, 57 cm s

  Damecykel, Raleigh, Turist de luxe, 57 cm stel, 3 gear, Damecykel, Raleigh, Turist De Luxe, 57 cm stel, 3 gear WAR08520G— flot veteran original Raleigh 1970- Made in England, 53 år gammel,sort, Serv

  2.999,00 kr.03-10-2023
 4. Damecykel, Gazelle, 56 cm stel, 7 gear, stelnr. wv1573741527, Kvalitiet damecykem i fintstand 
med

  Damecykel, Gazelle, 56 cm stel, 7 gear, stelnr. wv1573741527, Kvalitiet damecykem i fintstand med 7 indvendige gear køre fint medfølge lås og nøgle . har forlygt og baglygt cyklen er i fintstand k

  1.400,00 kr.03-10-2023
 5. Damecykel, DBS, Prestige, 57 cm stel, 3 gear, Damecykel, DBS, Prestige, 57 cm stel, 3 gear

WBT9621

  Damecykel, DBS, Prestige, 57 cm stel, 3 gear, Damecykel, DBS, Prestige, 57 cm stel, 3 gear WBT9621348E— flot og velholdt retro cykel fra 1989, Norsk kvalitet,Ny serviceret og fik 2 helt nyre 27 tomm

  999,00 kr.03-10-2023
 6. Damecykel, Batavus, Easy-Deluxe, 49 cm stel, 7 gear, stelnr. BA110000, Batavus elcykel.
Pris på cyk

  Damecykel, Batavus, Easy-Deluxe, 49 cm stel, 7 gear, stelnr. BA110000, Batavus elcykel. Pris på cyklen er 5975 kr. Det er en 28" Den har 7 gear. Den har en stel højde på 49 cm. Ny dæk i for og bag. N

  4.975,00 kr.03-10-2023

15.043 cykler er lige nu til salg på DBA, 5.841 af dem er børnecykler.
 

Hvor meget tid bruger du på at lede efter genbrugsfund om ugen?

Det afhænger meget af, om jeg leder efter nogle bestemte ting, eller om jeg bare scroller lidt igennem. I gennemsnit måske 15 minutter om ugen, men leder jeg efter noget bestemt, kan jeg bruge timer. Det er faktisk lidt hyggeligt.
      

Hvorfor køber du genbrug?

Dybest set har det i vores konkrete situation været et spørgsmål om økonomi. Vi har ikke haft pengene til at købe nye ting for, og vi stod jo og manglede alt! Vi manglede ”et helt hjem.”

Men nu er det ligesom blevet en livsstil, og jeg har svært ved at forestille mig, at jeg i fremtiden – heller ikke selvom vi skulle få mange penge – ville gå ud og købe nye ting bare sådan lige. Jeg synes simpelthen, at ting for eksempel til hjemmet er for dyre! Jeg vil nok altid som udgangspunkt først søge på tingene brugt og så først købe dem som nye, hvis jeg ikke kan finde dem brugte og stadig ønsker at prioritere den ting.

HØR OGSÅ: PODCAST: Marianne lykkedes med at sælge denne mærkelige ting

Nu kan Kirstine byde familie og venner på te og kaffe - takket være genbrugsmarkedet
Nu kan Kirstine byde familie og venner på te og kaffe - takket være genbrugsmarkedet
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Selv blomsterne har Kirstine ikke givet penge for - dem har hun på en måde også fundet brugte
Selv blomsterne har Kirstine ikke givet penge for - dem har hun på en måde også fundet brugte

Hvad siger din omgangskreds til dine genbrugsmøbler?

De synes, det er helt utroligt, at det kan lade sig gøre. Min søster har for eksempel bakket mig meget op. Og helt generelt får jeg kommentarer om, at jeg har et vildt hyggeligt, særpræget hjem med ”sjæl”.
   

Har du nogle gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan man gør sig de gode fund, når de skal købe brugt?

Opret specifikke annonceagenter.

Hvis du vil vide, hvordan du opretter annonceagenter på DBA, og hvad det er, kan du læse mere om det, her.

Mobiltelefonen er den ting, som flest har liggende i skuffen og samle støv:

 1. Apple iPhone 7 32 GB Sort Brugt - Som ny

  Apple iPhone 7 32 GB Sort Brugt - Som ny

  iPhone Apple iPhone 7 32 GB Sort Brugt - Som ny, GB 32, Apple iPhone 7 er en klassisk smartphone fyld af power og med fokus på æstetik. Smartphonen har nemlig et elegant og stilrent design med bløde k

  999,00 kr.01-08-2023
 2. iPhone 12 - 5G smartphone 64 GB (blå)

  iPhone 12 - 5G smartphone 64 GB (blå)

  iPhone iPhone 12, GB 64, Brugt - tydelig tegn på brug, Oplev bjergtagende hastighed på denne iPhone 12 smartphone. Tag fantastiske billeder og videoer i levende detaljer med 12 MP Dual kameraet og tje

  3.853,00 kr.27-09-2023
 3. Apple iPhone 12 64 GB (PRODUCT)RED Brugt - Som ny

  Apple iPhone 12 64 GB (PRODUCT)RED Brugt - Som ny

  iPhone Apple iPhone 12 64 GB (PRODUCT)RED Brugt - Som ny, GB 64, Med iPhone 12 får du en smartphone fuld af power uden at gå på kompromis med kvalitet og design. IPhone 12 kommer i et flot design med

  3.599,00 kr.16-06-2023
 4. Apple iPhone 12 64 GB Blå Brugt - Som ny

  Apple iPhone 12 64 GB Blå Brugt - Som ny

  iPhone Apple iPhone 12 64 GB Blå Brugt - Som ny, GB 64, Med iPhone 12 får du en smartphone fuld af power uden at gå på kompromis med kvalitet og design. IPhone 12 kommer i et flot design med stilrent

  3.599,00 kr.16-06-2023
 5. Apple iPhone 11 Pro 512 GB Sort/Grå Brugt - Slidt stand

  Apple iPhone 11 Pro 512 GB Sort/Grå Brugt - Slidt stand

  iPhone Apple iPhone 11 Pro 512 GB Sort/Grå Brugt - Slidt , GB 512, Med iPhone 11 Pro lancerer Apple det første triple kamera-system produceret på iPhones i 12 megapixel, hvilket giver forbrugere en ek

  3.069,00 kr.25-07-2023
 6. Apple iPhone 8 64 GB Sort/Grå Brugt - Som ny

  Apple iPhone 8 64 GB Sort/Grå Brugt - Som ny

  iPhone Apple iPhone 8 64 GB Sort/Grå Brugt - Som ny, GB 64, Apple iPhone 8 har et elegant design lavet med slidstærkt glas og et styrkende aluminiumsbånd rundt om Smartphonens bløde afrundede kanter.

  1.399,00 kr.25-07-2023

Klik her og se alle de mobiltelefoner, du kan finde lige nu på DBA. 4.269 af dem er iphones.

Genbrug er også i højsædet hos Channe, der glædeligt inviterer dig indenfor i sit hjem i denne artikel, hvor du blandt andet kan se hendes seje, hjemmedesignet lampe. Den er lavet ud af fjer og hønsenet, og den er genbrug.

Hvis du kun køber genbrug, bør du overveje også at sælge, for det kan faktisk berige dig en hel del. Ikke kun med gode salgsoplevelser, men også bogstavligtalt. 10.100 kroner vil du kunne tjene på at sælge alle de ting, du ikke bruger i dit hjem. Det viser vores undersøgelse.

Gitte vil også gerne vise dig, hvordan hendes genbrugshjem ser ud, og det kan du se i videoen herunder:

Se mere til Gittes bolig i artiklen, her.

Relaterede artikler