Mumikrus søges der ivrigt efter lige nu på DBA: Så dyre er de nu
Bolig

Mumikrus søges der ivrigt efter lige nu på DBA: Så dyre er de nu

Julie Schoen
Julie Schoen

De blev købt for omkring 150 kroner stykket, og sælges nu i vildeste tilfælde for 800 kroner. Mumi-krus er blevet populære, og det kan også ses på DBAs data, der viser, at søgningerne efter den hvide flodhest med det venlige ansigt er steget her i sommer.

’Hvem laver løjer hver dag og hver nat?’ Det gør Mumi. Ifølge sangen. Introsangen til Mumis tegnefilm. Men han laver altså også for tiden løjer på DBA og genbrugsmarkedet i øvrigt, for lige nu er der nærmest kaos efter at komme til at købe en Mumi-kop.

Ej, ’kaos’ er måske så meget sagt, men der er i hvert fald stor efterspørgsel på det barnlige porcelæn.

I juli var der 44 procent flere søgninger på Mumi-krusene end sædvanligt. Samme tendens følger i august, hvor der blev søgt 35 procent mere på ’Mumi’ på DBA i august end i juli. Og 33 procent mere på ’Mumi’ i august i år versus august sidste år.

Interessen for Mumi-krusene ses ikke kun på DBA, men også på Norges svar på DBA, Finn.no, hvor ’Mumi’ i en periode har været det mest anvendte søgeord på hele genbrugsportalen.

Årsagen til den pludselige folkevandring til genbrugsmarkedet efter Mumi-krus skal findes i, at der i sommeren er blevet lanceret et nyt krus, og det får folk til tasterne for at købe både de gamle og nye udgaver af porcelænet med den hvide flodhest på.

- DBA er ofte en slags ’google’ bare indenfor genbrug. Folk går på vores app for at lede efter de ting, der optager dem: Inden studiestart søges der for eksempel heftigt på klassiske møbler til studieboligen, og når en ny iPhone lanceres, går folk på DBA for at sælge deres gamle smartphone for at kunne købe den nye. Derfor undrer det mig ikke, at lanceringen af et nyt Mumi-krus kan få folk ind på DBA for at købe de gamle, fortæller Julie Schoen, der er presseansvarlig hos DBA.

’Mumi-kopperne blev lanceret på markedet, lang tid før jeg i 2009 begyndte at samle på dem’, siger Maria, som du ser her på billedet.
’Mumi-kopperne blev lanceret på markedet, lang tid før jeg i 2009 begyndte at samle på dem’, siger Maria, som du ser her på billedet.

Disse søger mest efter ’Mumi’ på DBA. Folk, der bor i (i prioriteret rækkefølge. Øverst søger mest)

Sæby

Viborg

Frederiksberg (må være det øvrige og ikke Frb. C)

Kbh Ø

Kbh S

Frb C.

Vanløse

Hvidovre

Kbh N

Kbh V

Skælsskør

 

Det er kvinder i alderen 30-39 år.

Kilde: DBAs data

En samler kan godt mærke hypen

En af dem, der har Mumi-krus til salg, er 32-årige Maria Lærke Larsen fra Lyngby. Hun har samlet på krusene, siden hun var 18 år, men i april satte hun flere af kopperne fra samlingen til salg. Hun synes, krusene er blevet for små at drikke af, de fylder for meget i hendes skab, og så har hendes stil ændret sig siden.

At samlingen bliver sat til salg nu er dog ikke helt tilfældigt, for Maria er lidt af en samler, der kender ”sin Mumi”:

- Jeg kan godt mærke, at der er en stigende interesse for Mumi-krus. Både på brugtmarkedet, men priserne for nye kopper er også steget en smule. Vildest er priserne dog for de gamle kopper, der fra ny kostede 130-150 kroner stykket, og i dag kan nogle af de mest sjældne sælges for 800 kroner stykket, fortæller Maria.

Hun har selv 10 krus til salg af sin samling på i alt 35 krus, og det mest dyrebare af dem har hun sat til 800 kroner på DBA:

- Jeg har 300-400 visninger per annonce, og jeg kan se, at jeg pludselig har fået mange følgere på mine Mumi-annoncer, griner Maria.

Fakta

- I juli var der 44 procent flere søgninger på Mumi-krus sammenlignet med samme måned året før, juli 2022

- Juni var også en populær Mumi-måned, men søgningerne efter Mumi-krus var der 20 procent flere af fra juni til juli i år.

Mumi-børnebøger på DBA:

 1. Mumitrolden og hans venner, Tove Jansson, Mumitrolden og hans venner. 2 stk. haves. 65 kr. pr. Stk.

  Mumitrolden og hans venner, Tove Jansson, Mumitrolden og hans venner. 2 stk. haves. 65 kr. pr. Stk. Begge i pæn stand og fra røgfrit hjem. De kan sendes eller hentes i Klarup.

  65,00 kr.24-09-2023
 2. Mumitrolden - Papbog - Børnebøger Hos Coop

  Mumitrolden - Papbog - Børnebøger Hos Coop

  Mumitrolden - Papbog - Børnebøger Hos Coop, Anden, Mumitrolden Stor papbog med masser af flapper. Mumihuset summer af aktivitet. Alle er i fuld gang med at gøre sig klar til en dejlig dag på stranden.

  91,00 kr.15-12-2021
 3. Mumi's måneskinseventyr af Tove Jansson (Bog)

  Mumi's måneskinseventyr af Tove Jansson (Bog)

  Mumi's måneskinseventyr af Tove Jansson (Bog), Mumi's måneskinseventyr af Tove Jansson (Bog), Forfatter: Tove Jansson Udgivelsesår: 2011 Sprog: Dansk Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere

  54,00 kr.24-09-2023
 4. Mumi troldene , Tove Jansson, Mumitroldene tegneserie fra 1979 med 4 historier. Mumi i det vilde ves

  Mumi troldene , Tove Jansson, Mumitroldene tegneserie fra 1979 med 4 historier. Mumi i det vilde vest, mumi bliver forelsket, mumi og havet, den farlige vinter. Standen er som billederne viser.

  225,00 kr.23-09-2023
 5. Mumitrolden møder Snorkfrøkenen, Tove Jansson

  Mumitrolden møder Snorkfrøkenen, Tove Jansson

  69,00 kr.23-09-2023
 6. Jake Atlas smaragd-slangens grav , Rob Lloyd Jones, 1. udgave fra 2017 på forlaget Carlsen
Oplag: 1

  Jake Atlas smaragd-slangens grav , Rob Lloyd Jones, 1. udgave fra 2017 på forlaget Carlsen Oplag: 1 ISBN: 9788711564585 Vægt: 700 gram 295 sider, hardback i super flot stand. I en hæsblæsende skattej

  75,00 kr.22-09-2023

Disse krus er de mest populære, vurderer Marie

Hun fortæller dog, at man også får meget for pengene ved at anskaffe sig Mumi-kopper, for krusene klarer opvaskemaskinen upåklageligt, og hun har aldrig slået skår i nogle af dem.

- Kopperne er af super god kvalitet. Både de gamle og nye på markedet, men ellers fornyer kopperne sig ved at udkomme i særudgaver med specifikke designere og krus, med bogstaver på. Der findes også nogle samlere, der kun vil have krus med ’Lille My’ på, men det er krus med Mumi på, der er mest populære, er min erfaring, siger Maria.

Hun har indtil videre solgt 11 krus for i alt 4.000 kroner, hvilket betyder, at hvert krus i gennemsnit har indbragt 364 kroner Omkring det dobbelte og nogle gange tredobbelte af nyprisen.

’Jeg har i mange år drukket te og mælk af kopperne, fordi jeg i lang tid har synes, kopperne var for små at drikke kaffe af. Men nu må de videre, for jeg har ændret stil til noget mere neutralt end Mumi-kopperne’, siger Maria, hvis samling du kan se til salg her på DBA.
’Jeg har i mange år drukket te og mælk af kopperne, fordi jeg i lang tid har synes, kopperne var for små at drikke kaffe af. Men nu må de videre, for jeg har ændret stil til noget mere neutralt end Mumi-kopperne’, siger Maria, hvis samling du kan se til salg her på DBA.

Her er et af de mest populære krus ifølge Maria

At der i sommer er udgivet et nyt stykke porcelæn med Mumi er ingen sjældenhed. Ifølge Maria blev der, dengang hun begyndte at samle i 2009, udgivet hele fire krus hvert år.
Så var der rigeligt med Mumi at kaste sig over, hvis man altså fandt dem søde. Det gjorde Maria:

Jeg er vild med Mumi-krus, fordi jeg synes, de ser hyggelige ud. Jeg har jo set Mumi i fjernsynet, og når jeg ser kopperne, husker jeg tilbage på de barndomsminder

siger Maria.

I dag kan mange af kopperne ikke købes fra nye, og det er nem, der især er steget i pris. Maria er også klar med et konkret eksempel på et krus, som du i dag kan tjene penge på at sælge videre:

- Et af de mest populære krus er ’Toves jubilæumskrus’, hvor der i hvert sjette krus var tegnet et par briller inde i selve kruset. Derfor er de krus, der indeholder brillerne, mere populære end dem uden briller, siger Maria.

Fakta:

- I skrivende stund er der 150 Mumi-krus til salg på DBA.

- De billigste til salg er udbudt til 70 kroner, mens du skal slippe 800 kroner for de dyreste kopper udbudt på genbrugssitet.

Mumi på DBA:

 1. Porcelæn, Kæmpe Mumi krus samling, Arabia, Jeg sælger min store samling af Mumi krus. De er enten i

  Porcelæn, Kæmpe Mumi krus samling, Arabia, Jeg sælger min store samling af Mumi krus. De er enten i meget fin stand eller som nye med mærkat på. Kop, jul, sommer, vinter, jubilæum, udgået, “SE MIN

  25.000,00 kr.08-09-2023
 2. Porcelæn, Krus, Mumi, Prisen er fast. Ingen skader jeg kan se.

  Porcelæn, Krus, Mumi, Prisen er fast. Ingen skader jeg kan se.

  2.000,00 kr.08-05-2022
 3. Porcelæn, Mumi krus, Arabia, 65 års jubilæum Mumi krus. Sælges kun hvis jeg kan få 1500,- er desværr

  Porcelæn, Mumi krus, Arabia, 65 års jubilæum Mumi krus. Sælges kun hvis jeg kan få 1500,- er desværre ikke interesseret i at bytte da jeg i forvejen har rigtig mange Krus og forsøger at begrænse mig .

  1.500,00 kr.08-02-2016
 4. Porcelæn, Mumi krus, Arabia, Samlet pris for 6 krus plus figurer
Ellers spørg for pris pr krus, da d

  Porcelæn, Mumi krus, Arabia, Samlet pris for 6 krus plus figurer Ellers spørg for pris pr krus, da de har forskellige priser Det gule solgt og det sort/hvide i midterste række er også solgt

  1.200,00 kr.18-09-2022
 5. Porcelæn, Kop, Arabia, Mumi julekop 2008. “Bonfire”

  Porcelæn, Kop, Arabia, Mumi julekop 2008. “Bonfire”

  1.000,00 kr.14-08-2023
 6. Porcelæn, Miumi krus, Arabia, Helsinki hurra speciel edition fast pris BUD UNDER BESVARES IKKE. Skal

  Porcelæn, Miumi krus, Arabia, Helsinki hurra speciel edition fast pris BUD UNDER BESVARES IKKE. Skal afhentes i Birkerød. Se også mine øvrige Mumi Ann

  1.000,00 kr.23-11-2016

Endnu en samler fortæller om hypen

De mange søgninger på DBA er ikke kun foretaget af Mumi-købere, som håber at få sig en ny-gammel Mumikop. Det kan lige så vel være sælgerne selv, der søger efter andre Mumi-kopper, for flere samlere er både købere og sælgere. Det kan sælgeren Mumi-Sara skrive under på:

Sara, som er bruger på DBA, og som kommer fra Nørrebro i København, forklarer til DBA Guide, at hun er samler af kopperne, og at hun godt kan give en forklaring på den pludselige stigning i antallet af søgninger på DBA.

- Mumi-koncernen udgiver indimellem nogle kopper, der sælges i et meget begrænset antal, og som altså ikke er at finde i alle de almindelige butikker. Man kan skrive sig op til dem og sidder i kø på et bestemt tidspunkt. De er ofte på få timer udsolgt fra de få hjemmesider, de sælges fra, og det betyder øget efterspørgsel. Jeg har købt et par stykker fra nye, så jeg både har noget at bytte med, da jeg virkelig samler, og det ellers kan være svært at få fingre i de yderst sjældne kopper fra Mumi på anden vis.

’Mange af de kopper, jeg ejer, har jeg fået i gave’, siger Maria. Her er hendes Mumi-kop-samling
’Mange af de kopper, jeg ejer, har jeg fået i gave’, siger Maria. Her er hendes Mumi-kop-samling

Kan det betale sig at købe kopperne i ”udlandet”?

Som tidligere skrevet er Mumi-hypen også til at spore hos DBAs kollegere hos Finn.no. Finn er Norges svar på DBA, og både DBA og Finn er ejet af nordiske Schibsted, som er en familie af digitale brands.

I skrivende stund er er 87 Mumi-kopper til salg på Finn, hvis man tæller hver annonce som én kop. Flere af annoncerne annoncerer nemlig med flere krus. Priserne varierer fra 500 norske kroner (svarende 323 danske kroner) til 2.000 norske kroner (svarende til 1.293 danske kroner), mens nogle af de helt særlige udgaver af Mumi-krusene sælges for 15.000 norske kroner. Det beløb svarer til 9.696 danske kroner.

Noget tyder altså på, at priserne i Danmark er ret fornuftige. Men måske hypen i Norge også er større:

- Antallet af søgninger på Mumi-kopperne har eksploderet. Der har været 7.000 søgninger efter kopperne på bare omkring en uge, fortæller Kathrine Opshaug Bakke, der er leder i Finn torget.

Normalt søges der også mest efter ’sofa’ på Finn, ligesom det er tilfældet på DBA.

Andre krus på DBA:

 1. FDB Grethe Meyer Kopper - V34 Ildpot - 2 Stk. - Krus & Kopper Hos Coop

  FDB Grethe Meyer Kopper - V34 Ildpot - 2 Stk. - Krus & Kopper Hos Coop

  FDB Grethe Meyer Kopper - V34 Ildpot - 2 Stk. - Kr, FDB Grethe Meyer Kopper - V34 Ildpot - 2 Stk. - Kr, FDB, Ildpot kopper Endelig er Ildpot sat i produktion igen. Stellet er ikonisk, råt og kan som n

  249,00 kr.28-07-2023
 2. Aluminia

Bryggeri krus Ceres Aarhus 1906

  Aluminia Bryggeri krus Ceres Aarhus 1906

  Porcelæn, Aluminia Bryggeri krus Ceres Aarhus 1906, Aluminia Bryggeri krus Ceres Aarhus 1906, Aluminia, bryggeri krus Ceres Aarhus 1906. Bemærk denne vare er på vores fjernlager. Den kan købes onli

  575,00 kr.02-02-2023
 3. Aluminia Tenera

Krus

  Aluminia Tenera Krus

  Porcelæn, Aluminia Tenera Krus, Aluminia Tenera Krus, Aluminia Tenera, krus. Designet og signeret af Grethe Helland Hansen. Dekorationsnummer 471/3292. 1. sortering. Height 8.0 cm., diameter 7.0

  375,00 kr.11-02-2022
 4. Porcelæn, Termo krus , Qdo, To skønne Qdo Babushka termokrus, i virkelig flot stand! 
11 cm høje. 
S

  Porcelæn, Termo krus , Qdo, To skønne Qdo Babushka termokrus, i virkelig flot stand! 11 cm høje. Samlet pris: 95,-

  95,00 kr.24-09-2023
 5. Glas, Glögg/ varme drikke , Holmegaard, Skriv på dba annoncen ved interesse. 
4 Holmegaard krus til

  Glas, Glögg/ varme drikke , Holmegaard, Skriv på dba annoncen ved interesse. 4 Holmegaard krus til fx varme drikke. Med hjerter og “guld pynt” intakte. 3 af dem har stadigt Holmegaard logoet. Brugssp

  50,00 kr.24-09-2023
 6. Porcelæn, KRUS, ITALLA, 4 krus fra ITALLA brugt få gange står som nye 
Kan sendes eller evt hentes i

  Porcelæn, KRUS, ITALLA, 4 krus fra ITALLA brugt få gange står som nye Kan sendes eller evt hentes i Helsige/Hillerød

  150,00 kr.24-09-2023

Relaterede artikler