Mine ultimative favorit køb fra DBA
Bolig

Mine ultimative favorit køb fra DBA

Juila Frk Overspringshandling
Juila Frk Overspringshandling

Mine ultimative favorit køb fra DBA

Jeg køber sjældent nyt, før jeg har udelukket brugt eller en andens nye fejlkøb. Det er egentlig ikke fordi jeg er frygtelig nærig, i hvert fald ikke mere end det er omtanken for miljøet eller selve ”jagten” på ”guldet”.

Jeg har begået utrolig mange DBA køb igennem årene og jeg har taget utrolig mange chancer og lavet ”hurtige handler” med sælgere, når jeg har kunnet se, at der var mange henvendelser på deres annoncer. Jeg bliver som besat når jeg har kastet min kærlighed på noget! De fleste af mine favoritfund har jeg således slet ikke beset inden jeg både har godkendt handlen og aftalt levering med sælger. Jeg er sluppet overraskende heldigt fra det hver gang. Selv min første lejlighed på Østerbro fandt jeg på DBA og den så jeg først den dag jeg fik nøglerne. Men det hjælper altså også gevaldigt på den ”hurtige beslutning”, når sælgeren uploader gode detaljerede billeder (så husk det ;))

Jeg vil nu vise jer nogle af mine ultimative favorit køb fra DBA.

Hans J. Wegner Sofaerne

For ca. 2 år siden købte vi to ens sofaer designet af Wegner i røget egetræ og med orange/gule læderhynder. Modellen hedder GE-530 og er fra 1973. Sælgeren som leverede dem, havde haft dem stående i sit sommerhus i Nordsjælland i mange mange år. Som altid bad jeg om historien på møblerne og den rare mand var da også ivrig for at fortælle den. Det viste sig nemlig, at han havde købt sofaerne i 30-års gave til sig selv, med vennerabat fra selveste Hr. Wegner! Den rare mand havde nemlig spillet badminton i mange år med Wegners døtre og var altså en ven af familien.

I min fantasi er det senere blevet til, at de har givet hånd henover sofaerne og at Hr. Wegner da har siddet i dem en lun sommeraften. Det skarpe øje har nok bemærket, at hynderne ikke længere er orange. Jeg forsøgte virkelig at “bryde mig” om farven, men det gik altså ikke. Så med en kæmpe respekt for håndværket, farvede jeg hynderne sorte og nu skal de 2 sofaer følge mig for altid.

Pris: 4000 kr. for 2 stk. (og den rare mand satte endda nye originale gjorder i).

DBA søgeord: Wegner Sofa

 


Daybed

Mit seneste DBA køb er en daybed og ikke hvilken som helst daybed, men en prototype, som sælgeren havde fået fremstillet – it’s one of a kind! Jeg blev straks forelsket i det minimalistiske og stilrene look, så igen slog jeg lynhurtigt til – når jeg er sikker, så er jeg skisme sikker!

Eftersom undertegnede belejligt lå med influenza, slæbte den rare kærestemand forleden daybed’en med i Metroen fra Amager og videre i 5A i myldretid. Jeg hepper altså stadig på, at DBA skal få sig nogle låne-Christianiacykler til deres brugere 😉

Daybed’en står nu helt perfekt under vores skrå vinduer, perfekt til en lur, læsning, stjernekiggeri og lidt solslikkeri til sommer. Jeg syntes at Morten S. som står bag denne finhed skal sætte en produktion i gang – prompte.

Pris: 750 kr.

DBA søgeord: Daybed

 


Teak skænken

Teakskænken eller ”Teakmonsteret” som vi kalder den, fik vi også leveret uden at have beset den. Den er stor, rummelig og simpelthen så smuk. Top pladen manglede, men det vidste vi godt inden leveringen. Så i Silvan drog vi og fik skåret en spånplade til, der efter et par lag sort maling blev monteret.

År efter købet blev jeg af en skænk-kyndig gjort opmærksom på, at årsagen til at toppladen ”manglede”, skyldes at understellet/benene er monteret i den ”gale ende” – vores teakmonster står med andre på hovedet! Skænkene fra denne tid blev nemlig altid fremstillet med skufferne i bunden. Da jeg kiggede efter, kunne jeg godt se at pladen ikke ville have manglet, hvis monsteret havde været vendt om. Jeg ved ikke hvor mange år forinden den blev vores, at den har stået på hovedet – men sjovt er det og nu bliver den altså stående sådan :)

Pris 900 kr.

DBA søgeord: Teak skænk, palisander skænk

 


Radiobord i entréen

Vores gamle teaktræs radio på ben virker upåklageligt og så har den det fineste lys. Det eneste der ikke virker er pladespilleren, så det rum bruger vi til opbevaring af paraplyer og fnugrullere (vi har en meget grå kat – enough said).
Radioen købte jeg af en ældre herre, som ikke længere havde overskud til at holde sin store samling af gamle radioer ved lige. Jeg kunne se på ham, at det gjorde ondt på ham at skille sig af med den. Så jeg var ikke for lidt gavmild med, at vise min glæde over den!
Radioen passer perfekt i vores entre op af vores funky retro tapet.

Pris: 800 kr.

DBA søgeord: Retro Radio


Kæmpe kaktus

Denne store grønne ven vil jeg ikke skrive for meget om, da jeg lige har omtalt den i dette indlæg. Men til den lille pris af 375 kr. var den virkelig et kup!

DBA søgeord: Kaktus


Telefonbord

Dette lille telefonbord er en af mine små favoritter – det er fra 60’erne og simpelthen så fint trods patina hist og her. Hylderne har rigtig et brunt marmorlook, hvilket ikke falder i min smag, så hylderne er blevet “betrukket” med sort hyldepapir.

Jeg husker desværre ikke helt prisen, men jeg tror, at vi gav omkring 600 kr. for det.

DBA søgeord: Telefonbord


 

God jagt efter dine egne favoritter

Juila

Find det på DBA

 1. Trappegitter, Stockholm trappegitter, Stockholm, Aldrig samlet eller brugt. Pakken har været åbnet m

  Trappegitter, Stockholm trappegitter, Stockholm, Aldrig samlet eller brugt. Pakken har været åbnet men ikke brugt. Den nye pris er 279kr

  200,00 kr.19-03-2023
 2. Vaillant gasfyr 2 år

  Vaillant gasfyr 2 år

  Gasfyr, Vaillant, Nyt Vaillant gasfyr fra marts 2021 sælges grundet overgang til fjernvarme, fortsat garanti. Kan afhentes ca. 1. juni 2023.

  5.000,00 kr.19-03-2023
 3. Svejser, Migatronic, Migatronic Automig 180X
Har ikke været brugt i en del år - funktionalitet ukend

  Svejser, Migatronic, Migatronic Automig 180X Har ikke været brugt i en del år - funktionalitet ukendt. Svejsehjelm medfølger Afhentning Randers

  1.500,00 kr.19-03-2023
 4. Stylus pen, t. iPad, Defekt, Den kan desværre ikke oplades da den ikke blevet brugt

  Stylus pen, t. iPad, Defekt, Den kan desværre ikke oplades da den ikke blevet brugt

  100,00 kr.19-03-2023
 5. Cykelstol, Yepp Maxi, Yepp Maxi cykelstol med holder. Brugt med fin stand.

  Cykelstol, Yepp Maxi, Yepp Maxi cykelstol med holder. Brugt med fin stand.

  300,00 kr.19-03-2023
 6. Andet skab, IKEA, Ikea Eket skuffe element, 2 stk 

Er aldrig rigtig blevet brugt, har stået arkiver

  Andet skab, IKEA, Ikea Eket skuffe element, 2 stk Er aldrig rigtig blevet brugt, har stået arkiveret Kan afhentes i Greve Pris pr stk 600 kr.

  600,00 kr.19-03-2023

Relaterede artikler