Madam blå - den blå dame

Madam blå - den blå dame

1. september 2015

Min bedstemors ene køkkenvæg var fyldt OP med Madam Blå. Som barn var jeg evigt fascineret af alle de dimser væggen indeholdt - der var alt fra grydeskeer til potter og kander.

Jeg var så heldig at arve langt det meste, men gennem årene er flere ting desværre røget ud. Jeg var ikke mere end 18 år, da jeg arvede to hele sorte sække med de emaljevarer - og desværre røg langt det meste ud. Det er selvfølgelig noget jeg fortryder den dag i dag, men så har man jo lært det!

Nogle ting er dog bevaret, og selvom standen er lige lovlig ringe, så er det nogle af de ting jeg har brugt aller mest, når det kommer til at indrette mit køkken med lidt farver og retro-guld!

madam blå samling dba

De små bøtter til salt eller soda har været brugt til både bestik, krydderier og som nu - planter. Jeg synes det er så fint at bruge dem som urtepotter.

madam blå samling dba
En netop om-plantet Pilea, der lige skal vænne sig til at 'bo' et nyt sted :)

Jeg kan egentlig meget godt lide at tingene ikke er i perfekt stand - lidt rust her og der - men man skal dog lige passe på med madvarer. F.eks kan jeg nu se, at det er ved at være slut med den lille emaljesag her:

madam blå dl mål

Jeg må i hvert fald finde noget andet at opbevare sydesalten i, desværre.

Er jo virkelig glad for det blå tema i mit køkken - men jeg overvejer om jeg skal finde noget af det hvide? Det er ikke så udbredt som Madam Blå, desværre - så jeg må lige holde øje med annoncer i fremtiden.

Madam Blå er der en del af på DBA, og det er heldigvis ikke særlig pebret rent prismæssigt :)