Kom med på rov!
Bolig

Kom med på rov!

Trine // Lortemor.dk
Trine // Lortemor.dk

Når jeg kan mærke det kribler og jeg får lyst til at shoppe dimser til hjemmet, er der altid to måder at gøre det på. 1) Den ene er med en kop kaffe i hånden, mens jeg sidder i sofaen og shopper online. 2) Den anden kræver, at jeg kravler ud af nattøjet og begiver mig udenfor, hæhæ

Hjemme, med computeren i skødet, kan jeg på DBA være helt specifik i min søgning, og lynhurtigt finde frem til små og store fristelser.  Med en hurtig besked til sælgerne, nogle gange med et par spørgsmål, er det en nem og hurtig handel. Især hvis jeg har mulighed for at hente varen selv.

Oftest indstiller jeg min søgning lokalt, så jeg ved at jeg ikke udsættes for unødvendige fristelser eller dertilhørende hjertekvaler, hvis varen befinder sig en den anden ende af landet. Så kan det nemlig blive en dyr fornøjelse, hvis varen skal sendes. Her kan man f.eks benytte sig af søgefunktionen, hvor man kan vælge kun at søge efter varer i ens lokalområde.

Den anden mulighed er, at jeg besøger de genbrugsforretninger der ligger i mit lokalområde. Og det gør jeg gerne en gang om ugen ☺

Modsat DBA, så har de små lokale genbrugsforretninger så mange ting, at det ofte kan føles som om man leder efter en nål i en høstak. Den følelse får jeg ikke på DBA, fordi jeg netop kan lave en søgning på noget helt bestemt. Så føler jeg ikke at jeg leder efter en vase, i en stor bunke med bøger, legetøj, sko og tøj.

DBA lægger mindre op til impulsshopping end mine lokale genbrugs-bikse gør. Hold op hvor laver jeg mange fejlkøb dér! Fordi "det står jo lige der, og mon ikke jeg kan bruge det til et eller andet, en eller anden dag?".

Lidt dumt.

Når jeg shopper på DBA, så har jeg en klar ide om, hvad tingene skal bruges til, allerede inden jeg begynder at søge:

Hvor skal vasen stå? Hvad skal der i den? Hvad har jeg ellers der passer til den? Hvor højt oppe skal den stå, for at hverken Alfred eller hans far vælter den?

På den måde har jeg allerede indrettet med den mentalt, inden den er købt og betalt.

Sådan er det ikke nede i biksen.

Der impulsshopper jeg, fordi at jeg står der, og ikke ved om den stadig er der, dagen efter. Sådan er det nu også lidt på DBA. For hold OP, hvor har jeg ærgret mig, når jeg har fundet en fed annonce, tager mig lidt tænketid – for så at erfare at varen er blevet solgt for næsen af mig.

Så fælles er, når det kommer til genbrugsshopping, at der ikke er mere på lager. Man har ikke tænketid eller en særlig lang overvejelsesfase. Det er med at slå til, hvilket også øger spændingen.

Noget jeg til gengæld oplever i biksen, er at jeg sjældent får mine ønsker opfyldt. Ofte er der noget godt, men så har det lige den forkerte farve eller også er det for slidt. På DBA kan jeg søge mere specifikt og på den måde få flere kriterier opfyldt.

 Det ene er ikke bedre end det andet - det kommer helt an på humøret. Jeg elsker at lade mig overraske nede i biksen, fordi jeg ikke ved hvad der gemmer sig. Men jeg elsker også DBA – fordi det er nemt og bekvemt.

 Og så elsker jeg at shoppe, mens jeg drikker kaffe i sofaen. Aaaahhhh.

Tag med på turen her :)

 

Overvejede stærkt at udvide min porcelænssamling med disse jubilæums platter!
Overvejede stærkt at udvide min porcelænssamling med disse jubilæums platter!

Det må blive en anden dag! Gik nemlig efter noget mere specifikt:

Marmoooooor! Naturligvis røg de med hjem - og de er perfekte som æggebægre!
Marmoooooor! Naturligvis røg de med hjem - og de er perfekte som æggebægre!
Var så tæt på at tage hele dette stel med hjem - men pladsen i køkkenet er ikke-eksisterende!
Var så tæt på at tage hele dette stel med hjem - men pladsen i køkkenet er ikke-eksisterende!
Og en eller anden dag så skal jeg have en svane med hjem! Den ville være så fin på badeværelset.
Og en eller anden dag så skal jeg have en svane med hjem! Den ville være så fin på badeværelset.

Naturligvis lagde mit besøg i biksen op til at jeg måtte hjem og åbne computeren. Havde lidt håbet på at finde noget jeg kunne bruge som servering ude i haven. Så jeg skrev 'kagefad' i søgefeltet på DBA......... Og hov!

Det fineste opsats i marmor - og så lige med mit navn på.

Det var de små bægre i marmor der affødte ideen med et kageopsats, og jeg elsker altså marmor. Det er så 80'er som det kan være. Glæder mig til at lave tapas, spise kage og drikke kold rosé i haven.

Og så glæder jeg mig til vores jordbær af egen avl så småt begynder at blive spiselige!

Relaterede artikler