Klassiske stole i skønt mix!
Bolig

Klassiske stole i skønt mix!

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Klassiske stole i skønt mix!

Rundt om vores spisebord står der 5 foreskellige slags stole, 2 af dem er ens, og dermed står der 6 stole i alt. Sådan ser det næsten altid ud, fordi vi ret ofte lige får impulsive besøg, og så er der bare plads til at vi kan være lidt flere til bords.
Rundt om bordet står en Wegner Y-stol, 2 Børge Mogensen skolestole i massiv eg, en blå 7’er stol, en J67 stol af Ejvind A Johansson og en gl. teak skammel.

I stuen står en hammerstol ( også kaldet T-stol ) Kært barn har mange navne!

Med årene har jeg oparbejdet en stor kærlighed for designmøbler, aller mest holder jeg af stole i træ….. Jeg tror det er en familieskade. Min morfar var møbelsnedker, og min mormor og morfar har haft Y-stole rundt om deres spiserbord i over 40 år. Min morfar gik utrolig meget op i lækkert træ, godt design og fine detaljer. Så med mine spæde 36 år på bagen, og en stor del af mine børneår med ophold hos dem, så forbinder jeg bare den stol med specielt min morfar. Min morfar har jeg desværre ikke længere, og jeg savner ham stadig utrolig meget…. Måske handler min samlermani også en lille smule om nostalgi i virkeligheden.
For ca. 2 år siden stod der så pludselig sådan en Y-stol foran mig, i en lille butik i Vejle. Standen var fantastisk, flettet helt stabilt og egen havde den helt rigtige patina. Stolen så ud fuldstændig som min mormor og morfars….. Og så var prisen faktisk helt okay….. Jeg ringede ikke hjem og spurgte Jesper, jeg vidste nemlig at jeg havde solgt en del ting dagen før, så jeg havde lige præcis pengene på kontoen…. Stolen kom med mig hjem.
Nu står den hjemme hos os og troner, og startede ligesom en passion for lækkerhed omkring spisebordet….. Jeg satte en pokkers stort salgsarbejde ind, og fik langsomt købt mig en stol af gangen…… På den måde lykkedes det mig at samlet et sæt stole på 6 til vores spisebord….. Y-stolen er dog den eneste der har været med hele vejen. De andre har jeg skiftet lidt ud, men en ting er helt sikkert. Jeg sælger aldrig en stol og bruger pengene på noget andet. Hvis jeg sælger en stol, så er pengene parkeret til når jeg forelsker mig i en ny stol….. Oftest sker det dog i omvendt rækkerfølge… Jeg forelsker mig i en ny stol, og så må en af de andre videre ud i verden…….
Ikke nok med at en dansk designet træstol bare ser helt fantastisk ud, så er kvaliteten også ofte stadig ret god. Man kan naturligvis se, at de efterhånden har lidt år på bagen. Men det er bare også en del af charmen for mig. Jeg kommer aldrig til at købe en sprit ny designerstol…. Det siger mig ganske enkelt ikke noget…..
Jeg vil have dem med sjæl, brugspor og masser af patina…. Det er en rigtig stol for mig :)
/ Louise T Johansen.

Find det på DBA

 1. soldater, 2 soldater nye ikke været brugt mrk. sidder derunder inu

  soldater, 2 soldater nye ikke været brugt mrk. sidder derunder inu

  250,00 kr.24-03-2023
 2. Samlekort, Pokemon tin pakker, Det er en pokemon tin med 50 normale, 5 energy, 10 reverse holo kort

  Samlekort, Pokemon tin pakker, Det er en pokemon tin med 50 normale, 5 energy, 10 reverse holo kort og en mønt. Har kun 10 tins tilbage og de er 75kr stykket:) Sender gerne :) Har også andre lignende

  75,00 kr.24-03-2023
 3. Bøger og blade, Christel forside på gammelt blad, Gammelt mønstertidende fra 1941 med forside af Chr

  Bøger og blade, Christel forside på gammelt blad, Gammelt mønstertidende fra 1941 med forside af Christel 75kr

  75,00 kr.24-03-2023
 4. Andet, Ultra pro fad, Tupperware, Brugt men brugbar

  Andet, Ultra pro fad, Tupperware, Brugt men brugbar

  65,00 kr.24-03-2023
 5. Vægspejl, b: 55 h: 127, i ludbehandlet fyrtræ. Kan ikke sendes

  Vægspejl, b: 55 h: 127, i ludbehandlet fyrtræ. Kan ikke sendes

  75,00 kr.24-03-2023
 6. Dyne/pudesæt, Baby hovedpude vår, Babysam og hjemmesyet, 5 hovedpudevår til baby puder. De er alle c

  Dyne/pudesæt, Baby hovedpude vår, Babysam og hjemmesyet, 5 hovedpudevår til baby puder. De er alle ca. 40 cm brede og 35 cm høje, så de passer til baby puder. De har motiv af hhv. Peter Plys, bamser,

  45,00 kr.24-03-2023

Relaterede artikler