3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken
BoligLivsstil

3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Amalie Abildgaard
Amalie Abildgaard

Er du træt af dit køkkenskab, komfur eller køleskab - eller måske bare hele køkkenet? Så har du mulighed for at udskifte det hele - uden den behøver at koste en formue. Men du er måske i tvivl om, hvad du bør vide, lægge mærke til og researche på, når du går på DBA for at købe dit køkken. Alt dét, får du svar på, her.

Man siger, at køkkenet er hjemmets hjerte. Hvis du går og drømmer om et nyt køkken, kan det være, at du skal lægge vejen forbi DBA, der i skrivende stund har 400 annoncer med brugte, komplette køkkener til salg.

Ifølge fagekspert kan det være en god idé at købe det "nye" køkken brugt.

- Fordelen vil være, at du kan få et fint køkken til en billig pris. Der er uden tvivl mange penge at spare, siger Henrik Bisp, der er fagekspert hos Bolius og uddannet tømrer og arkitekt.

Dog hævder eksperten, at der er ting, man som køber skal være opmærksom på.

- Ulempen vil være, at du ikke har gjort sit forarbejde godt nok, så køkkenet ikke passer. Eller du køber noget, der er for slidt i forhold til, hvad du troede og derfor får store udgifter forbundet med at få køkkenet skabt til den ønskede standard. Det er spildte penge, siger Henrik Bisp.

For at undgå at købe et brugt køkken, der ikke passer dit nuværende hjem, giver fageksperten her tre gode råd til dig, der overvejer et brugt køkken. Læs med herunder.

Komplette køkkener til salg på DBA:

 1. Køkken, komplet, Komplet Køkken, SKAL AFHENTES IDAG!

Komplet køkken til sølle 200 kr.. 
Ingen bordp

  Køkken, komplet, Komplet Køkken, SKAL AFHENTES IDAG! Komplet køkken til sølle 200 kr.. Ingen bordplade eller hvidevare. Vi har selv haft hentet det brugt, men må indse at det ikke passer ind desvær

  200,00 kr.07-12-2022
 2. Køkken, komplet, Vordingborg, Fint og velholdt kvalitets køkken fra Vordingborg alt er fra 2016.
Bor

  Køkken, komplet, Vordingborg, Fint og velholdt kvalitets køkken fra Vordingborg alt er fra 2016. Bordplade, kogeplade og ovn medfølger ikke. Ellers alt på billedet opstillet, Skabe, Emhætte ,køle/frys

  10.800,00 kr.07-12-2022
 3. Køkken, komplet, Svane, Ældre svanekøkken står som brugt incl. bordplader 2 stk. uden hårdehvidevare

  Køkken, komplet, Svane, Ældre svanekøkken står som brugt incl. bordplader 2 stk. uden hårdehvidevare. Incl. stor håndvaske med vandhane. Har en del slidtage i ophæng men et eftersyn samt lidt nye sk

  8.000,00 kr.07-12-2022
 4. Køkken, komplet, Andet mærke., Fint lille køkken, sf ældre date naturligvis. 

Perfekt til et sommer

  Køkken, komplet, Andet mærke., Fint lille køkken, sf ældre date naturligvis. Perfekt til et sommerhus, te køkken eller til et værelse. Hårdhvidevare ikke inkl. lige nu. Prisen er til forhandling.

  5.000,00 kr.07-12-2022
 5. Køkken, komplet, Alt foræres væk. inkl alle hvidevarer.

- Komplet køkken i form af alle elementer o

  Køkken, komplet, Alt foræres væk. inkl alle hvidevarer. - Komplet køkken i form af alle elementer og moduler som fremgår på billederne. - Komplet bryggers i form af alle elementer og moduler som frem

  1,00 kr.07-12-2022
 6. Køkken, komplet, HTH, Ældre meget pænt og velholdt køkken med alt incl. opvaskemaskine, køleskab, ko

  Køkken, komplet, HTH, Ældre meget pænt og velholdt køkken med alt incl. opvaskemaskine, køleskab, komfur, Hjælper gerne med nedtagningen. Skal hentes i uge 7 Hvis int. skriv for mål osv.

  6.000,00 kr.07-12-2022

Der er i øjeblikket 400 annoncer med komplette køkkener til salg på DBA, hvor 300 af annoncerne med køkkener er til salg for under 1.000 kroner.

Første råd: Sådan får du styr på indretningen af det brugte køkken

- Inden du køber det brugte køkken, er det vigtigt, at du laver en grundig opmåling i det rum, hvor det er tiltænkt. Bygningsreglementets krav om afstande til at kunne arbejde forsvarligt i køkkenet skal overholdes, siger fageksperten Henrik Bisp.

Derudover er det vigtigt at kigge på det brugte køkkens muligheder og dermed også dets skævheder.

- Hvis det er en færdig bordplade i for eksempel marmor med vinkler, begrænser det mulighederne for at ændre på opstillingen markant. Men hvis der er mulighed for at flytte moduler eller spejlvende vinkler, giver det flere muligheder for at få det til at passe ind. Alternativt kan du købe skabsmodulerne brugt, mens bordplade og installationer købes fra ny, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: To billige måder at få en daybed på

Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA
Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA

Indretnings-råd fortsat...

Ifølge fageksperten er det vigtigste, at det brugte køkken er gennemtænkt og ikke et spontant køb, og til dét gælder en tommelfingerregel.

- Jo ældre ens hus er, jo flere skævheder kan rummene og dermed køkkenet have. Omvendt har et nyt hjem typisk helt lige kanter, og det kan derfor være en uheldig løsning at blande køkkener fra nye og ældre huse, siger Henrik Bisp.

Køkkenvaske til salg på DBA:

 1. Stålvask inkl afløb og evt bordplade, Ikea, Stål, 2 Stålvaske haves. Brugt tre måneder. 
Den ene si

  Stålvask inkl afløb og evt bordplade, Ikea, Stål, 2 Stålvaske haves. Brugt tre måneder. Den ene sidder i laminatbordplade (men kan let afmonteres). Bordpladens mål er 62 cm dyb og 122 cm bred. Bordp

  200,00 kr.07-12-2022
 2. Stålbord, stål, Stålbord 4400x450 mm
med 2 vaske, afløb
Rørstel

Kunden læsser selv og det kræver 2

  Stålbord, stål, Stålbord 4400x450 mm med 2 vaske, afløb Rørstel Kunden læsser selv og det kræver 2 mand

  5.500,00 kr.07-12-2022
 3. Stålvask med integrer vask og blandingsbatteri, Rustfri stål, Stål, Mål 225 x 61 cm

  Stålvask med integrer vask og blandingsbatteri, Rustfri stål, Stål, Mål 225 x 61 cm

  1.500,00 kr.06-12-2022
 4. Porcelænsvask, synlig front, Ikea Havsen, Porcelæn, Brugt et halvt år. Kun få brugsspor. Ingen afsl

  Porcelænsvask, synlig front, Ikea Havsen, Porcelæn, Brugt et halvt år. Kun få brugsspor. Ingen afslag. Nyt Lilleviken afløbssæt medfølger. Mål - se skitse. Kan afhentes i Herlev eller på Fejø ellers

  750,00 kr.06-12-2022
 5. FRANKE SPARK SKX 611-100 RUSTFRIT STÅL KØKKENVASK, Franke, Rustfrit stål, FRANKE SPARK SKX 611-100

  FRANKE SPARK SKX 611-100 RUSTFRIT STÅL KØKKENVASK, Franke, Rustfrit stål, FRANKE SPARK SKX 611-100 RUSTFRIT STÅL KØKKENVASK, vendbar kan både indbygges eller monteres med underlimning. Ring på fastn

  1.100,00 kr.06-12-2022
 6. Blanco køkkenvask med plads til atmatur, Blanco, Porcelæn, Sælger denne Blanco køkkenvask. Den mind

  Blanco køkkenvask med plads til atmatur, Blanco, Porcelæn, Sælger denne Blanco køkkenvask. Den minder meget om IKEAS den gamle domsjö. Armaturet sættes i vasken, så man er fri for vand på bordpladen.

  500,00 kr.06-12-2022


Lige nu er der 192 annoncer med køkkenvaske til salg på DBA

Andet råd: Derfor kan installationen være altafgørende

- Hvis du finder et køkken, der passer ind, og som man synes er flot, er det vigtigt at danne et overblik over, om der skal flyttes på nogle af de faste installationer for at få det til at lykkes. Herunder er der vandinstallationer, afløbsinstallationer samt elinstallationer, siger Henrik Bisp.

Det er ifølge fageksperten nemmere at trække el rundt i rummet, mens det kan give udfordringer med vandafløb.

- Hvis der for eksempel er at et afløb til en vask, der kun skal flyttes lidt, kan det måske godt lade sige gøre, men har du tænkt, at vasken skal over i den anden ende af rummet, så kan det være mere kompliceret og måske kræve et større arbejde, og så vil en VVS’er være en god idé at have inde over, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: Sådan fik desperate Cæcilie skaffet sig en bolig

Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA
Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA

Tredje råd: Sådan sikrer du kvaliteten i det brugte køkken

Fageksperten råder altid til, at du har set køkkenet i virkeligheden - og ikke kun på en annonce - inden du køber det.

- Har du fundet det rigtige køkken, skal du beslutte, hvorvidt det er køberen eller sælgeren, der tager det ned. Er det sælgeren, og du ikke selv gør andet end at læsse det ud i bilen, kan du ikke på samme måde have sikret sig kvaliteten, siger Henrik Bisp.

Derfor opfordrer han til, at du som køber (selvom det er besværligt) spørger sælgeren, om du selv kan pille køkkenet ned.

- På den måde kan det gøres mere omhyggeligt, og du sikrer, at noget ikke går i stykker og dermed bliver i samme stand og kvalitet. Det har desuden den fordel, at det bliver nemmere at sætte op, fordi du ved, hvordan det har været monteret før, siger Henrik Bisp.

Køkkenbordplade til salg på DBA:

 1. Bordplade, Massiv træbordplade Ask

30 mm tyk
Dybde 60 cm.
Længde ca. 162 cm.

Den anden halvdel er

  Bordplade, Massiv træbordplade Ask 30 mm tyk Dybde 60 cm. Længde ca. 162 cm. Den anden halvdel er benyttet til en køkkenø - se billede til inspiration. Bemærk - Det er kun den løse bordplade der s

  900,00 kr.07-12-2022
 2. Bordplade, 
HELT NYE køkken bordplader ( Laminat )

Sælger disse 3 stk. super flotte bordplader fra

  Bordplade, HELT NYE køkken bordplader ( Laminat ) Sælger disse 3 stk. super flotte bordplader fra KVIK Køkken Pladerne har aldrig været monteret, pladen på billedet er kun pakket ud for at kunne ta

  3.000,00 kr.07-12-2022
 3. Bordplade, Bordplade med vask 
145 cm sælges kan afhentes for en kasse Pepsi Max

  Bordplade, Bordplade med vask 145 cm sælges kan afhentes for en kasse Pepsi Max

  100,00 kr.07-12-2022
 4. laminatbordplader, nye, 61 x 410 x 2,9 cm, mange forsk. farver

  laminatbordplader, nye, 61 x 410 x 2,9 cm, mange forsk. farver

  Bordplade, Laminat bordplader, nye. Fås i mange farver - både lyse, mørke og i træ-look: Fx som de viste, som er: "Lys granit" "Mørk Granit" "Antrazit" Mål: dybde: 610 mm længde: 4100 mm højde: 29

  1.640,00 kr.15-02-2021
 5. Bordplade, HORN, Bordplade i 30mm laminat med underlimet vask. Vasken er af mærket Juvel Nemo N-100

  Bordplade, HORN, Bordplade i 30mm laminat med underlimet vask. Vasken er af mærket Juvel Nemo N-100 Onyx Pladen har aldrig været monteret. Der medfølger komplet sæt med Strainer osv. Vejledende pris

  1.500,00 kr.06-12-2022
 6. Bordplade, HORN, Køkkenbordplade, 30mm laminat med underlimet vask. Vasken er en Franke MTG 210 graf

  Bordplade, HORN, Køkkenbordplade, 30mm laminat med underlimet vask. Vasken er en Franke MTG 210 grafit. Pladen er utraditionelt lavet i et helt stykke. Pladen har været monteret - men ikke brugt. Vas

  1.500,00 kr.06-12-2022

I skrivende stund er der 370 annoncer med køkkenbordplader til salg på DBA

Fie købte sit køkken på DBA

DBA Guide har tidligere interviewet Fie, der sammen med sin kæreste har købt deres køkken på DBA. Hun fortalte, at køkkenet er hendes bedste genbrugskøb nogensinde og forklarede det med følgende:

Vi renoverede køkkenet fra top til tå i foråret 16, og da jeg er på SU, og Jonas er pædagog, kan man hurtigt regne ud, at budgettet ikke er enormt. Derfor satte jeg tid af til at hjemsøge DBA's hjemmeside for det perfekte køkken, og jeg fandt det i Gentofte. For 5000 kroner fik vi en massiv egetræsbordplade, skabe fra HTH, bosch hvidevarer, vask, emhætte og vaskemaskine. Jeg føler, at jeg gør en lille ekstra ting for miljøet og samfundet, ved ikke bare at hoppe på den nærmeste forbrugervogn.

Se Fies køkken her:
 

Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.
Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.

Hvis det ikke kun er køkkenet, den er gal med, så kan du tjekke denne skovbolig ud, der lige nu er til salg.

Du kan også læse om Maria, hvis hjem er fyldt med genbrug.

Relaterede artikler