På besøg hos genbrugselskeren, Karoline
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Karoline

DBA Guide
DBA Guide

200 kroner for den perfekte lampe, 250 kroner for en kommode i teaktræ og 20 kroner for de smukkeste smykkeskåle. Se hvordan Karoline bruger genbrugsfund til at gøre hendes studielejlighed på 30 kvadratmeter både flot og personlig - på SU-budget. Du kan nemt gøre hende kunsten efter.

Det giver ekstra god mening at købe brugt, når man er studerende. Det er 21-årige Karoline Bruun et rigtig godt eksempel på. Læs med her og få selv idéer til din lejlighed, når vi besøger den RUC-studerende i hendes lejlighed på 30 kvadratmeter i København, hvor hun har indrettet sig med masser af genbrugsfund, der ser alt andet end brugte ud.

- Jeg har købt flere ting brugt til min lejlighed, det præcise antal af brugte ting kan jeg nærmest ikke huske! Men flere af mine møbler og mindre genstande er genbrugsfund. Det giver super god mening for mig at købe brugte ting, da jeg synes, at genbrugsfund kan have en charme over sig samtidig med, at der ofte er masser af penge at spare, hvilket jo er rigtigt rart, når man lever som studerende, fortæller Karoline.

Karoline kan godt lide, at hun ikke skal gøre de vildeste og mest omfattende ting anderledes ved de genbrugsfund, hun køber. Derimod kan hun sagtens se muligheder i, hvordan man nemt kan gøre en ting lidt smartere, som man for eksempel kan se på hendes gulvlampe i guld.

Lav en lampe ligesom Karoline:

 1. Pære, Philips hue, Philips Hue White Ambiance Filament ST64 E27 Edison 
Fejlkøb, fejler intet

  Pære, Philips hue, Philips Hue White Ambiance Filament ST64 E27 Edison Fejlkøb, fejler intet

  150,00 kr.15-11-2023
Jeg fandt denne standerlampe i guld, som jeg syntes havde en super fed fod. Lampen er et rigtig godt fund for mig, da den var i god stand, men med et andet udtryk, end hvad jeg havde set ved andre nyere lamper til 200 kroner. Da jeg købte lampen, havde den en lampeskærm, der ikke var så pæn og en almindelig størrelse pære
siger Karoline.

Karoline havde længe ledt efter en standerlampe, men ikke fundet noget der faldt i hendes smag. Hun vidste med det samme, hvad der skulle ske med genbrugsfundet.

Lampen ligner absolut ikke et genbrugsfund til 200 kroner! Læs hvad Katrine gjorde ved den herunder
Lampen ligner absolut ikke et genbrugsfund til 200 kroner! Læs hvad Katrine gjorde ved den herunder

- Ideen til, hvad jeg ville gøre, kom egentlig i det øjeblik, jeg så lampen. Jeg valgte at fjerne lampeskærmen og sætte en rigtig stor edison-pære i den i stedet. Det gav lampen et helt andet og mere moderne udtryk. 

Har du en lampe, du vil opdatere med en stor edison-pære, så finder du dem selvfølgelig på DBA lige her.

Vil du gøre Karoline kunsten efter og opdatere en standerlampe i guld, så finder du dem her – og se et udvalg af  de 652 forskellige standerlamper på DBA herunder. 

Få en lampe som Karoline. Begynd her:

 1. Standerlampe, Klassisk sort standerlampe i metal med to lamper sælges. Fungerer fint og står i ok st

  Standerlampe, Klassisk sort standerlampe i metal med to lamper sælges. Fungerer fint og står i ok stand. Bærer præg af almindelig brug og slitage.

  750,00 kr.28-11-2023
 2. Standerlampe

  Standerlampe

  400,00 kr.28-11-2023
 3. Standerlampe, Retro, Tysk gulvlampe med to 18 cm høje chokoladebrune spot og en fod, som matcher. Sp

  Standerlampe, Retro, Tysk gulvlampe med to 18 cm høje chokoladebrune spot og en fod, som matcher. Spottene kan vippes til siderne, men ikke fremad, og de kan indstilles i høden på den 131 cm høje stan

  400,00 kr.28-11-2023
 4. Standerlampe, Retro, I fin stand fra ikke ryger hjem.

  Standerlampe, Retro, I fin stand fra ikke ryger hjem.

  300,00 kr.28-11-2023
 5. Standerlampe, Fog & Mørup ?, Funkis standerlampe med topafbryder. 1930-1950's.
Antagelig Fog & Mørup

  Standerlampe, Fog & Mørup ?, Funkis standerlampe med topafbryder. 1930-1950's. Antagelig Fog & Mørup. H 37 cm. God virksom stand.

  500,00 kr.28-11-2023
 6. Standerlampe, RETRO. MRK: HORN

  Standerlampe, RETRO. MRK: HORN

  295,00 kr.28-11-2023

Her kan du se de over 600 forskellige standerlamper, der er til salg på DBA.

En anden ting, Karoline havde været på jagt efter, var et møbel af teaktræ. Det skulle være lige præcis den type træ, for at det passede ind hjemme hos hende. Hendes tanke om, hvordan man indretter, når man bor småt, kan måske inspirere dig.

- Min lejlighed er forholdsvis lille, og derfor har jeg generelt en tendens til at holde de fleste af mine møbler og ting i lyse og hvide farver. Men netop teaktræs mørke farve synes jeg giver en rigtig god kontrast til resten af lejligheden. Jeg synes, det har et super fedt og retro udtryk, som man ved har en vis kvalitet over sig, fortæller hun om grunden til, at hun var på jagt efter noget i netop denne træsort.

Kommoden er en af de få ting, der ikke er holdt i lyse farver hjemme hos Karoline, og det er der en god grund til
Kommoden er en af de få ting, der ikke er holdt i lyse farver hjemme hos Karoline, og det er der en god grund til

Prisen var i den grad også SU-venlig, da hun endelig fandt drømmemøblet.

- Jeg kunne ikke andet end at blive glad, da jeg fandt den helt perfekte kommode til kun 350 kroner! Den var et rigtig godt fund for mig, da den er i virkelig fin stand og har et flot klassisk udtryk.

Du kan også finde en smuk kommode i teaktræ på DBA, lige nu er der 210 annoncer du kan vælge imellem.

Find det på DBA

 1. Retro kommode, Flot retro kommode i mørkt træ. Ved ikke om det er palisander eller teak eller noget

  Retro kommode, Flot retro kommode i mørkt træ. Ved ikke om det er palisander eller teak eller noget tredje :)

  800,00 kr.28-11-2023
 2. Teak Kommode, Dansk design, Flot 4 skuffers teak kommode , står super fin bortset fra et trykket hjø

  Teak Kommode, Dansk design, Flot 4 skuffers teak kommode , står super fin bortset fra et trykket hjørne bagerst i Venstre hjørne.(se sidste billede) Måler 82cm i højden, 40cm dybden, 84cm i bredden.

  600,00 kr.27-11-2023
 3. Rullebord

  Rullebord

  Rullebord, KAN LEVERES , Super fint rullebord / barbord med vendbar plade i rød og sort. Bordet er udført i teaktræ og måler H 56 B 40 L 76.Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg

  2.500,00 kr.05-01-2023
 4. Teaktræ, Smukke ældre teaktræ skænk og kommode samt fyrtræs bord med stole.
Se mål og priser på foto

  Teaktræ, Smukke ældre teaktræ skænk og kommode samt fyrtræs bord med stole. Se mål og priser på foto. Sender ikke.

  2.100,00 kr.25-11-2023
 5. Kommode i teak med hjul og kakler, Skøn ældre teaktræskommode / kommode i teak med to skuffer, kakle

  Kommode i teak med hjul og kakler, Skøn ældre teaktræskommode / kommode i teak med to skuffer, kakler og hjul. Bordet er 66 cm højt og bordpladen måler 64•44 cm.

  1.250,00 kr.25-11-2023
 6. Kommode, Fin kommode i teak med 6 skuffer, mål 70 x 40 x 110 cm

  Kommode, Fin kommode i teak med 6 skuffer, mål 70 x 40 x 110 cm

  1.200,00 kr.23-11-2023

Nogle gange handler de gode genbrugsfund også om at se alternative muligheder  i ting, der egentlig er lavet til noget helt andet. På teaktræskommoden står der en porcelænsskål og en krystalskål, der bruges til Karolines smykker. Du kan nemt gøre hende tricket efter.

Det er lidt en cliché, men det er virkelig de små detaljer, der gør forskellen, også når det gælder indretning. De kan være det, der gør hjemmet personligt
Det er lidt en cliché, men det er virkelig de små detaljer, der gør forskellen, også når det gælder indretning. De kan være det, der gør hjemmet personligt

Jeg tror, at jeg fik ideen til at bruge skålene som smykkeholder, fordi de var så små. Jeg synes, det er super fedt, når man kan se andre funktioner i genbrugsfund, end det de egentlig er lavet til. Jeg var egentlig ikke på udkig efter dem, men da jeg tilfældigt fandt dem, var de bare så fine og billige, at jeg ikke kunne lade være med at købe dem. Jeg gav 20 kroner i alt for dem, og så kom de direkte med hjem og blev mine nye smykkeholdere. De har lidt charme og farve, som er med til at pifte lejligheden op.

Vil du også have en krystalskål som smykkeholder - eller måske til sæben på badeværelset eller til dine vatrondeler, så er der 53 annoncer på DBA lige nu.

Er du på udkig efter en lille porcelænsskål, finder du det selvfølgelig også her – se et lille udvalg i galleriet herunder.

Små porcelænsskåle til salg på DBA:

 1. Smukt, håndmalet kaffestel med porcelæn fra B & G og Tirschenreuch

  Smukt, håndmalet kaffestel med porcelæn fra B & G og Tirschenreuch

  Porcelæn, Kaffestel, B & G samt Tirschenreuth, Smukt, håndmalet kaffestel i porcelæn. Noget af porcelænet er fra B & G og andet fra "Bavaria Tirschenreuch", men til trods for det er fx alle kopperne e

  500,00 kr.28-11-2023
 2. Royal Copenhagen

Hvid oval skål med riller fra 1956

  Royal Copenhagen Hvid oval skål med riller fra 1956

  Porcelæn, Royal Copenhagen Hvid oval skål med riller fra 19, Royal Copenhagen Hvid oval skål med riller fra 19, Royal Copenhagen blanc de chine porcelæn, hvid oval skål med riller. Af fabriksmærket

  475,00 kr.20-11-2021
 3. Rörstrand Lotus

Lille oval skål

  Rörstrand Lotus Lille oval skål

  Porcelæn, Rörstrand Lotus Lille oval skål, Rörstrand Lotus Lille oval skål, Rørstrand Lotus, lille oval skål. Længde 17,0 cm. Perfekt stand uden fejl. Der er 1 stk. Prisen er pr. stk. 250,- GR

  250,00 kr.20-11-2021
 4. Guldkurv

Lille skål på fod

  Guldkurv Lille skål på fod

  Porcelæn, Guldkurv Lille skål på fod, Guldkurv Lille skål på fod, Royal Copenhagen Guldkurv, lille skål på fod. Bemærk at denne vare kun er på vores lager. Vi sender gerne og ring eller skriv, hvis

  575,00 kr.20-11-2021
 5. Porcelæn, 3 skåle, 3 skåle de måler 4,2 i højde og 8,5 i dia for den lille mellem måler 4,5 i højden

  Porcelæn, 3 skåle, 3 skåle de måler 4,2 i højde og 8,5 i dia for den lille mellem måler 4,5 i højden og10 i dia den store måler5,5 i højden og 12,5 i diameter alle mål i cm Prisen for de 3 skåle er 50

  50,00 kr.28-11-2023
 6. Porcelæn, Kop Keramik, Jette Arendal Winther, Smuk unika kop og oval tallerken, hvor der er plads ti

  Porcelæn, Kop Keramik, Jette Arendal Winther, Smuk unika kop og oval tallerken, hvor der er plads til lille kage. Lavet af Jette Arendal Winther, som er keramiker og anerkendt kunstner med mange udsti

  575,00 kr.28-11-2023

Karoline er ikke færdig med at finde genbrugsgodter til lejligheden endnu, og der er lagt en plan for, hvad der nu skal søges efter.

I øjeblikket kigger jeg meget på plakater og billeder. Jeg er først fornyeligt flyttet ind i min lejlighed, så der mangler lidt pynt til væggene. Jeg vil gerne finde noget, som ikke hænger i alle hjem, så lige nu kigger jeg på meget forskelligt.

Trænger du også til nyt på væggene, så er der 10.353 annoncer under 'Plakater, tryk og litografier' på DBA at vælge imellem.

Annoncer i kategorien 'Plakter, tryk og litografier' på DBA:

 1. Plakater, motiv: Superman, b: 30 h: 40

  Plakater, motiv: Superman, b: 30 h: 40

  150,00 kr.28-11-2023
 2. Plakat, Flot plakat
Med brugsspor
Kan sendes for kr 46 i plakatrør
(7)

  Plakat, Flot plakat Med brugsspor Kan sendes for kr 46 i plakatrør (7)

  150,00 kr.28-11-2023
 3. Kunstplakat, Antonio Gaudí , motiv: Atelier September 1991, b: 51 h: 72, Original Kunstplakat fra de

  Kunstplakat, Antonio Gaudí , motiv: Atelier September 1991, b: 51 h: 72, Original Kunstplakat fra det kendte sted Atelier September som lå i Gothersgade indtil 2023. Kunstner Antonio Gaudí Kunstpl

  200,00 kr.28-11-2023
 4. Plakat, motiv: Zoneterapi 1980, b: 42 h: 59, Ældre Zoneterapiplakat fra 1980
Mål 42x59 cm
Kan sendes

  Plakat, motiv: Zoneterapi 1980, b: 42 h: 59, Ældre Zoneterapiplakat fra 1980 Mål 42x59 cm Kan sendes for kr 46 i plakatrør (8)

  175,00 kr.28-11-2023
 5. Verdenskort, motiv: Verdenskort, b: 84 h: 59, Flot verdenskort fra Dansk Korthandel
Kan sendes for k

  Verdenskort, motiv: Verdenskort, b: 84 h: 59, Flot verdenskort fra Dansk Korthandel Kan sendes for kr 46 i plakatrør. (7)

  150,00 kr.28-11-2023
 6. Kunstplakat, Anne Linnet, motiv: “Det blå lys”, Smuk Kunstplakat “Det blå lys” udført af musikeren A

  Kunstplakat, Anne Linnet, motiv: “Det blå lys”, Smuk Kunstplakat “Det blå lys” udført af musikeren Anne Linnet for Kræftens Bekæmpelse Mål 46x62,5 Kunstplakaten kan sendes i plakatrør for kr 46 (8)

  225,00 kr.28-11-2023

Et af de steder, Karoline finder inspiration til indretningen, er på de sociale medier, hvor hun følger folk, som hun synes er gode til at se muligheder i deres indretning. Derudover har hun et råd til alle, der gerne vil bo lækkert uden at bruge hele budgettet på det.

- Jeg vil sige, at man kan købe de fleste ting brugt og stadig holde sit hjem pænt. Personligheden synes jeg netop kommer til udtryk, når man køber brugte ting – på den måde sikrer man sig, at det ikke er noget, alle har, samtidig med, at man sparer penge, siger Katrine som afslutning.

Hvis du elsker genbrug lige så højt som Karoline, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste genbrugselsker, vi aflægger et besøg.

Hvis du er interesseret i at åbne dørene til dit genbrugshjem for DBA Guide, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com

Vil du gerne have mere inspiration til at indrette studieboligen? Så se Guldlogs guide til trendy genbrugsmøbler til studieboligen og Lise og Michaels DIY-guide til en god garderobeløsning

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler