Wow! Martin og Lucas har selv renoveret deres hjem: Se de flotte før- og efterbilleder
Bolig

Wow! Martin og Lucas har selv renoveret deres hjem: Se de flotte før- og efterbilleder

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Hvordan bliver man god til gør-det-selv-projekter, hvis man aldrig har haft en skruetrækker i hånden? Det ved ’Nybygger-parret’ Martin og Lucas alt om. Læs med, og få deres bedste tips.

33-årige Lucas Lohmann har aldrig haft en skrutrækker i hånden, da han for otte år siden møder sin 31-årige kæreste, Martin Storgaard.

Det bliver der dog hurtigt lavet om på, da parret i 2018 køber et dødsbo på Frederiksberg, som i den grad trænger til en kærlig hånd. Der er bare lige ét problem – de har ikke råd til at hyre en håndværker.

- Vi græd, da vi fik nøglerne, og vi vidste simpelthen ikke, hvad vi skulle stille op. Vi havde ikke så mange penge, så vi var tvunget til at renovere lejligheden selv, fortæller Lucas.

Martin og Lucas var mildest talt i chok, da det gik op for dem, hvor stor en overhaling deres lejlighed på Frederiksberg skulle have.
Martin og Lucas var mildest talt i chok, da det gik op for dem, hvor stor en overhaling deres lejlighed på Frederiksberg skulle have.

Parret trækker i arbejdstøjet, og ved hjælp af Google og YouTube finder de hurtigt ud af, hvordan man piller tapet ned, sliber gulve og sætter en New Yorker-væg op.

- Jeg er vokset op med, at man ringer til nogen, hvis man skal have hængt en lampe op. Mit første håndværker-projekt var at hænge en hylde op. Jeg borede 16 huller, og hylden kom ikke op at hænge, siger Lucas og griner.

Slåskampen med hylden afskrækker dog hverken ham eller Martin, som, i modsætning til Lucas, kommer fra et hjem, hvor der altid har været løbende gør-det-selv-projekter på menuen.

Faktisk får parret så meget blod på tanden, at de køber et sommerhus, som de også giver sig i kast med at renovere. Det trænger egentlig ikke, men de kan ikke lade være, fordi de synes, det er sjovt.

Oven i det er de med i boligprogrammet Nybyggerne, som rullede over skærmen på TV 2 i efteråret 2021. Her eksploderer deres læringskurve.

LÆS OGSÅ: Nybyggerpar: Her er vores vildeste upcykling-projekt

Martin og Lucas har næsten helt selv formået at forvandle det dødsbo, de købte i 2018, til det hjem de drømmer om. De fik dog en smule hjælp, tips og tricks fra Martins bror, som er tømmer.
Martin og Lucas har næsten helt selv formået at forvandle det dødsbo, de købte i 2018, til det hjem de drømmer om. De fik dog en smule hjælp, tips og tricks fra Martins bror, som er tømmer.

”Hvis det ligger på rygraden, keder vi os”

Da Martin og Lucas ankommer til Sønderborg, hvor de skal renovere ’rødt hus’, er de fulde af selvtillid, når det kommer til deres håndværker-skills. De har jo både sat deres lejlighed i stand helt selv, og de er også i fuld gang med at renovere deres sommerhus på Tuse Næs.

- Vi tænkte, at vi lå på en god syv’er ren håndværksmæssigt, men da vi så møder Jørgen Fuglsang og Reece Curran, kan vi godt se, vi kun ligger på en to’er. Men nu mener vi, vi er på en god syv’er, siger Martin og griner.

Martin og Lucas gør det heller ikke umiddelbart nemt for dem selv. De kaster sig nemlig stort set kun ud i projekter, som de ikke har prøvet før. De har eksempelvis aldrig lagt fliser. På trods af det lægger de røde klinker på en stor del af underetagen i deres ’Nybygger-hus’.

- Jeg tror, det er meget sigende for Martin og jeg, at vi vælger de discipliner, vi på forhånd ikke kan, for det er her, vi lærer noget nyt, og det er dét, der driver os. Hvis det ligger på rygraden, keder vi os, siger Lucas, og bliver suppleret af Martin:

- Det ligger bare til os at skulle udfordre os selv - både på arbejde og i privatlivet. Vi har også lige talt om at begynde til dans, for ingen af os kan danse. Vi tager ikke den nemme vej, men den sjove og udfordrende vej, og det gør vi også, når vi laver byggeprojekter, siger Martin.

LÆS OGSÅ: Flæk et spisebord og få en ny kontorplads

I programmet Nybyggerne, er ét af parrets største drømme at få et vinylgulv, men på grund af corona-situationen kan ingen forhandlere bestille det hjem til dem inden deadline. Derfor beslutter parret sig for at lave deres egen form for vinylgulv.
I programmet Nybyggerne, er ét af parrets største drømme at få et vinylgulv, men på grund af corona-situationen kan ingen forhandlere bestille det hjem til dem inden deadline. Derfor beslutter parret sig for at lave deres egen form for vinylgulv.

'Nogen skal bevise overfor os, at det er umuligt, før vi stopper'

I ’Nybygger-programmet’ kaster parret sig også ud i et projekt, som de fleste fagfolk ryster på hovedet af. Martin og Lucas har nemlig en drøm om at få et vinylgulv, men corona gør, at det ikke kan leveres indenfor deadline. Det forhindrer dog ikke parret i at få det gulv, de drømmer om.

- Vi vælger at ligge et laminatgulv og male det en mørk nat. Alle kloge mennesker siger, det er en dårlig idé, men nogen skal bevise over for os, at det er umuligt, før vi stopper. Så vi gjorde det, og det endte med at blive helt perfekt. Vi synes faktisk, det blev det flotteste gulv på hele ’Nybygger-vej’. Man skal turde tage nogle chancer, fortæller Lucas.

Det, at kaste sig ud i tingene og tage chancer, er også nogle af Lucas og Martins mange tips til dem, der vil gøre dem kunsten efter.

Gulve på DBA:

 1. Parketgulve / Sildeben

  Parketgulve / Sildeben

  Sildeben / Hvalben / Fransk parket, eg, ask, bøg, massiv, 15, 20, 22 mm, 500 kvm, Fabriksnye højkvalitets sildeben, fransk og hvalben parket til overs fra byggeprojekter sælges for reduceret til prise

  280,00 kr.27-12-2020
 2. Højtrykslaminat , Højtrykslaminat, massiv, 18,4 kvm, Berry Alloc højtrykslaminatgulv sælges.

Se spe

  Højtrykslaminat , Højtrykslaminat, massiv, 18,4 kvm, Berry Alloc højtrykslaminatgulv sælges. Se specifikationer på billederne. 8 pakker haves. 400 kr pr. pakke. Normalpris 850 kr pr. pakke Afhen

  3.200,00 kr.22-06-2024
 3. Sildebensparket , 6 kvm, Hej
Sælger resten af mit sildebensgulv. Jeg vil gætte på der cirka er til 5

  Sildebensparket , 6 kvm, Hej Sælger resten af mit sildebensgulv. Jeg vil gætte på der cirka er til 5-6m2. Byd for hurtig og billig pris

  600,00 kr.22-06-2024
 4. Gulv underlag, 1,5 mm, 3,5 kvm, Luksus gulvunderlag - Sound Block PRO. 
1 x 3,5m tilbage.

  Gulv underlag, 1,5 mm, 3,5 kvm, Luksus gulvunderlag - Sound Block PRO. 1 x 3,5m tilbage.

  125,00 kr.22-06-2024
 5. Moland 33 pro white oak KUN PRIS 3000.-

  Moland 33 pro white oak KUN PRIS 3000.-

  Moland , Moland 33 pro white oak 1.99 m2 pr. pakke 18 pakker haves

  3.000,00 kr.13-05-2024
 6. Parketgulv 3stav, Eg, 15x207x2200mm mm, Cirka 47kvm kvm, Brugt trægulv, så vidt jeg kan se er det de

  Parketgulv 3stav, Eg, 15x207x2200mm mm, Cirka 47kvm kvm, Brugt trægulv, så vidt jeg kan se er det denne model der sælges i Silvan Wallmann, Parketgulv, Woodline, 3-stav, hvid eg Gulvet skal slibes g

  5.000,00 kr.22-06-2024

Martin og Lucas lægger alt fra gulvtæpper til ”selvopfundet vinylgulv” i deres ’Nybygger-hus’. På DBA er der lige nu 15.410 gulvannoncer. Hvis du er på jagt efter trægulv, er der lige nu 1.060 af slagsen til salg. Hvis du er på jagt efter et gulvtæppe, er der 4.281 til salg.

 

Bryd projekterne ned

Martin og Lucas er blevet en hel del klogere, når det kommer til gør-det-selv-projekter, siden deres første renoveringsprojekt i 2018.

Ifølge dem skal man bare springe ud i det, hvis man har nogle ting, man gerne vil fikse selv. Også selvom man (ligesom Lucas for otte år siden) hverken har sat et billede eller en hylde op før.

- Du skal springe ud i det, og så skal du turde lave fejl. Hvis det skal være perfekt, bliver du bange, før du overhovedet er gået i gang. Vi kigger på helheden og ikke detaljerne. Du kan lære det meste, og når man selv har lavet det, kan man leve med meget, siger Martin.

Et andet tip, som Martin og Lucas er tilhængere af, er, at du skal bryde tingene ned, når du går i gang med større projekter.

- Hvis man ser et større projekt som en helhed, så begynder man at græde, inden man er gået i gang. Det bliver for uoverskueligt, så du skal bide projekterne ned i mindre bider, så du kan overskue det. Vi begyndte eksempelvis med at hive tapet ned, da vi overtog vores lejlighed, siger Lucas.

Byggeprojekter kan trække tænder ud. Derfor fejrer parret altid, når noget er lykkedes. Det gør de enten med en sang, en dans, et glas hvidvin eller noget tredje. Her giver Lucas lige et nummer med penslen.
Byggeprojekter kan trække tænder ud. Derfor fejrer parret altid, når noget er lykkedes. Det gør de enten med en sang, en dans, et glas hvidvin eller noget tredje. Her giver Lucas lige et nummer med penslen.

 

Dans en sejrsdans

Lucas og Martins sidste tip kommer nok ikke bag på dem, som har fulgt parrets udvikling og op- og nedture i programmet ’Nybyggerne’. Tippet lyder nemlig på, at du skal huske at fejre de små sejre. En ting som parret i den grad var gode til i programmet, men som de også husker at gøre, når kameraerne ikke ruller.

- Gør-det-selv-projekter kan være langhåret, og nogle ting skal du måske gøre om massevis af gange, før det lykkes, så husk at fejre de små succeser. Det gør det hele sjovere. Dans en dans, sæt musik på, drik et glas hvidvin. Ha’ det sjovt, siger Martin.

’Nybygger-parrets’ hovedregel er, at de som udgangspunkt skal fikse alt selv – på nær hvis det omhandler vand- og elinstallationer. De to ting lader de professionelle håndværkere om.

Selvom Martin og Lucas allerede nu både har renoveret et sommerhus, et hus og en lejlighed, stopper de ikke. De drømmer om, at de på sigt kan købe et 60’er eller 70’er hus, som de også kan give en kærlig hånd, samtidig med at huset beholder sin sjæl og charme.

Sommerhuse på DBA:

 1. SØNDERVIG ferielejlighed købes

  SØNDERVIG ferielejlighed købes

  Lodbergsvej Søndervig, Fritidsbolig købes, min. boligareal kvm.: 40-80, Feriecenter Søndervig (Danland) lejlighed størrelse 40 - 80 kvm. købes. Har du en du vil sælge eller kender du en der har så kon

  111,00 kr.18-06-2024
 2. 0000 Fritidsbolig, Lej en Flyttebox og køb flyttekasser hos BOXIT, Få en billig og stressfri flytnin

  0000 Fritidsbolig, Lej en Flyttebox og køb flyttekasser hos BOXIT, Få en billig og stressfri flytning til priser fra kun 5544,-

  5.544,00 kr.20-12-2019

Martin og Lucas har længe været i gang med at renovere deres sommerhus. De ser det som et hyggeprojekt, og de slapper faktisk bedst af, når de kan gå og skrue på noget imens. På DBA er der lige nu 3.650 sommerhuse-annoncer. De billigste kan du finde her.

Hvis du ikke lige har mod på at kaste dig ud i at renovere et helt hus, kan du her få inspiration til, hvordan møbelsnedkeren Eva Julie Klitgaard Fürst redesigner sine genbrugsfund, og her kan du læse, hvordan du forvandler en barstol til et smukt mosaikbord.

Hvis du ligesom Martin og Lucas også er vild med 70’erne, kan du gå på opdagelse i videoen herunder, hvor vi besøger genbrugselskeren Isabella Bondom i sin 70’er hybel.

Relaterede artikler