Ekspert: 6 møbler det bedst kan betale sig at købe på DBA
BoligLivsstil

Ekspert: 6 møbler det bedst kan betale sig at købe på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Det er billigt, det har den rigtige patina, og du får en historie med. Der er mange argumenter for at købe brugt, og nogle gange er det simepelthen også bare mere moderne. Læs de 6 ting du ifølge en ekspert med fordel kan købe på DBA for at få en moderne indretning, her.

Vi kender det vist alle sammen: Glæden ved at spotte noget top moderne på et loppemarked til en billig pris. Sådan får man både noget moderne, noget med historie, en model din nabo nok ikke har, og du sparer penge.

I denne artikel øger vi dine chancer for, hvor tit disse situationer opstår. For vi har fået en designekspert til at pege på 6 moderne ting til indretningen, der er federe at finde brugt – og hvor du samtidig sparer en god sjat penge på at finde dem på second hand-markedet. Ting, der er moderne igen, og hvor du i nogle af tilfældene kun kan finde dem brugte.

Designeksperten er Niels Jørgen Jørgensen, der lige nu er aktuel i TV2-programmet ’Fantastiske Hammerslag’. Et program, han har medvirket i siden 2016. 

1. Flerfarvede keramik

Keramik er virkelig oppe i tiden, og rammer du ind i de helt rigtige mærker, de helt hotte modeller, kan du ende med at betale kassen.

Lige nu er flerfarvede keramik moderne, lyder det fra designeksperten, der dog også kan se på brugtmarkedet, at meget af det flerfarvede keramik også er tilsvarende dyrt.

Men der er en undtagelse. Den kan du læse om under dette billede:

Her kan du se noget flerfarvede keramik. Noget, som Niels Jørgen Jørgensen synes, er særligt smukt
Her kan du se noget flerfarvede keramik. Noget, som Niels Jørgen Jørgensen synes, er særligt smukt
Italiensk porcelæn kan noget. Italienerne har nogle fede retroting, som lægger sig meget op af det, der er moderne lige nu. Og det kan du faktisk finde ret billigt på DBA
lyder rådet fra Niels Jørgen Jørgensen.

I DBAs kategori ’Glas porcelæn og bestik’ kan du derfor søge efter ’italiensk’ eller ’Italy’, og her vil der dukke en del, forholdsvist billige ting frem. Du kan evenetuelt også søge ’keramik’, for at få frasorteret det italienske bestik, glas og porcelæn. Her kan du være heldig at finde det flotte keramik for kun 50-150 kroner.

Men det er med at gøre det snart, for om lidt får folk måske øjnene op for, at italiensk er det nye sort. Sådan går det nemlig ofte med de usete markeder:

- Førhen kunne du søge på ’West Germany’ på DBA, og så blev du præsenteret for 1.000 forskellige vaser fra mærker, der var billige. Men nu er det blevet moderne, og derfor er priserne steget, fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

Italiensk keramik på DBA:

 1. Keramik, Italiensk fin krukke, Italiensk fin krukke med blomster og låg. beige grundfarve og gul og

  Keramik, Italiensk fin krukke, Italiensk fin krukke med blomster og låg. beige grundfarve og gul og lyseblomster med lyserød med fødder og håndtag ca. 23 cm høj og 20 cm i diameter. med blomster og lå

  250,00 kr.26-01-2023
 2. Fajance, Fad, Made in Italy, KÆMPE stort solsikke fad af italiensk fajance

Smuk stand.

40x34cm.

1

  Fajance, Fad, Made in Italy, KÆMPE stort solsikke fad af italiensk fajance Smuk stand. 40x34cm. 150kr. #italienskfajance #frugtfad #frugt #solsikke #solsikker #solsikkerfad #majolica #fajance #fru

  150,00 kr.26-01-2023
 3. Glas, Flaske med aftapningshane, Ukendt, Fin 0,7 liters grøn flaske med aftapningshane - etiketterne

  Glas, Flaske med aftapningshane, Ukendt, Fin 0,7 liters grøn flaske med aftapningshane - etiketterne er væk men det tidligere indhold var en italiensk kryddereddike. Der er skrueprop. Gr. 26 / 40

  40,00 kr.26-01-2023
 4. Fajance, Skål, Vintage, Italiensk håndmalet keramik skål med primula motiv??
•
•
Ø: 24 cm
•
•
Har no

  Fajance, Skål, Vintage, Italiensk håndmalet keramik skål med primula motiv?? • • Ø: 24 cm • • Har nogle små afslag bagpå og på skålens kant ( se billeder ) • • Pris: 100,- • • Bud modtages igennem “ k

  100,00 kr.26-01-2023
 5. Keramik, Italiensk fad / skål, Italy M68, Her et flot Italiensk fad / skål i skigende gul farve og g

  Keramik, Italiensk fad / skål, Italy M68, Her et flot Italiensk fad / skål i skigende gul farve og gulsort inderkant. I flot retro stand med få brugsspor. Måler 26 cm i diameter. Kan sendes for 50 kr.

  160,00 kr.26-01-2023
 6. Glas, Krydderiglas, Italiensk, Haves 6 stk. grønlige krydderiglas i fin stand. Højde med prop 9,5 cm

  Glas, Krydderiglas, Italiensk, Haves 6 stk. grønlige krydderiglas i fin stand. Højde med prop 9,5 cm., uden prop 8,5 cm. Sælges samlet og prisen er for alle 6.

  60,00 kr.26-01-2023

Lige nu er der 79 resultater, når du søger efter ’italiensk & ’keramik’’ i ’Glas, porcelæn og bestik’-kategorien.

Leder du efter flerfarvede keramik, kan du med fordel kigge efter det i rosa-nuancer og /eller gyldne nuancer, råder designeksperten.

Senere hen vil de brune nuancer inden for flerfarvede keramik også blive moderne, men personligt er jeg der ikke helt endnu
forklarer Niels Jørgen Jørgensen.

Som en bonusinformation afslører han, at han, når det gælder keramik, er han helt vild med hængepotter.

2. Denne slags sofaer er moderne og bedst på DBA

1.600 kroner skal du slippe, hvis du vil eje denne banansofa, som Daniel fra Svendborg har til salg i skrivende stund, på DBA
1.600 kroner skal du slippe, hvis du vil eje denne banansofa, som Daniel fra Svendborg har til salg i skrivende stund, på DBA

LÆS OGSÅ: Supersælger på DBA: Her er mine 8 bedste salgstricks

- I 2020 bevæger tendenserne sig over i de lidt mørkere nuancer, når det gælder boligindretning, og derfor bliver sofaerne lidt tungere. Men også organiske, forklarer Niels Jørgen Jørgensen, der straks bliver bedt om at definere ’organiske’:

- Med ’organisk’ mener jeg møbler, der er mindre komfortable, men de har bløde kurver og er lidt tungere i udtrykket. De er det modsatte af 'kvadratiske sofaer', uddyber eksperten.

Den slags møbler kan du finde mange af på DBA. De er typisk fra 70’erne, men du må ikke fortabe dig helt i fortiden – det skal samtidig være møbler, som har en stil anno 2020, før det er smart, påpeger Niels Jørgen Jørgensen, der står parat med et konkret eksempel:

Banansofaer bliver meget moderne igen, og dem kan du finde en god håndfuld af på brugtmarkedet. Du kan finde rigtig mange fine ting af den slags på DBA
forklarer han.

Find gerne sofaerne i velour, råder TV-stjernen.

Banansofaer til salg på DBA:

 1. Sofa, 2 pers. , Banan sofa, I flot stand l.150cm

  Sofa, 2 pers. , Banan sofa, I flot stand l.150cm

  2.000,00 kr.22-01-2023
 2. Sofa, velour, 2 pers. , Ukendt, Gammel banan sofa i rigtig god stand. Super siddekomfort. Uanset f

  Sofa, velour, 2 pers. , Ukendt, Gammel banan sofa i rigtig god stand. Super siddekomfort. Uanset fra en lille hul på ryglæn står den som ny. L 150cm.

  250,00 kr.19-01-2023
 3. Sofa, stof, 3 pers. , Banan sofa, Charmerende ældre banansofa. Okkergul flot farve  Se målene på B

  Sofa, stof, 3 pers. , Banan sofa, Charmerende ældre banansofa. Okkergul flot farve Se målene på Billed 1 Kan tilbyde fragt til kantsten ikke 3 sal ?? Der er en mindre defekt , som kan laves Se bi

  1.400,00 kr.24-11-2022

Klik her og se de banansofaer, der lige nu er til salg på DBA.

3. Det her stel er ’in’ igen

Hvis du ikke kun vil bo moderne – hvis du også vil spise moderne - så er det med at få fat i noget Mågestel. Bing & Grønsdals ”fuglestel” er nemlig moderne igen. Det fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

SE OGSÅ: VIDEO: Søs har en kæmpe samling af Mågestellet. Men arvingen er til Mussel. 

Der findes en masse Mågestel på DBA, og det er Søs blandt andet glad for. Hun samler nemlig. Du kan se hendes kæmpe, kæmpe samling ved at klikke på linket over dette billede
Der findes en masse Mågestel på DBA, og det er Søs blandt andet glad for. Hun samler nemlig. Du kan se hendes kæmpe, kæmpe samling ved at klikke på linket over dette billede

Han afslører, hvordan du nemt selv kan spotte, hvornår de gamle stel er på mode igen:

Når de kendte mærker som for eksempel Royal Copenhagen udgiver nye serier, der lægger sig op af eksisterende serier, så bliver den eksisterende serie pludselig også lidt mere attraktiv. Når firmaerne begynder at reproducere det gamle stel i nye udgaver, er det tegn på, at stellet er moderne igen.

Et eksempel på dette er Royal Copenhagens gamle serie ved navn ’Blå blomst’. I dag er det moderne igen, fordi der nu er udkommet en ny serie fra ”porcelæns-kompagniet”, der hedder ’Blomst’ og minder om Blå Blomst.

Og det samme gælder Mågestellet. I dag kan du købe en ”ny version”, der hedder ’HAV’, og blandt andet det kan være med til at skabe en ny hype omkring Mågestellet.

- De nye serier er ofte dyre at købe fra nye, så her kan du spare penge ved at købe halvelen af det gamle stel, som jo altså ligner og minder om de nye stel, og halvt af det nye. Samtidig bliver dit dækkede spisebord kun mere originalt af, at du mixer de to stel, lyder rådet fra Niels Jørgen Jørgensen.

Blå Blomst-stellet til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Æggepokal, Royal Copenhagen, Æggepokal i blå blomst. Den er 1. Sort i hel og fin stand. Ka

  Porcelæn, Æggepokal, Royal Copenhagen, Æggepokal i blå blomst. Den er 1. Sort i hel og fin stand. Kan afhentes i København, Aalborg eller Odense.

  1.350,00 kr.27-01-2023
 2. Fajance, SØGER Låg , SØGER låg Royal copenhagen blå blomst, Søger låget til RC kantet blå blomst kaf

  Fajance, SØGER Låg , SØGER låg Royal copenhagen blå blomst, Søger låget til RC kantet blå blomst kaffekande

  100,00 kr.27-01-2023
 3. Porcelæn, Sukkerskål uden låg, Royal Copenhagen, Fin sukkerskål uden låg nr 1680 blå blomst. Sød med

  Porcelæn, Sukkerskål uden låg, Royal Copenhagen, Fin sukkerskål uden låg nr 1680 blå blomst. Sød med lille pilea plante som følger med. Hentes i Virum

  150,00 kr.27-01-2023
 4. Blå Blomst Flettet Middagstallerken nr. 8097

  Blå Blomst Flettet Middagstallerken nr. 8097

  Middagstallerken, Blå Blomst Flettet Middagstallerken nr. 8097, Royal Copenhagen, Klik "Gå til varen" for at bestille og få flere informationer -> Model: 10/8097. Diameter: 25,5 cm.

  375,00 kr.07-05-2022
 5. Porcelæn, Skylleskåle, Royal Copenhagen Blå Blomst, Den ene er 1. sortering - den anden 2. sortering

  Porcelæn, Skylleskåle, Royal Copenhagen Blå Blomst, Den ene er 1. sortering - den anden 2. sortering ( har lille prik indvendig) sender gerne.

  500,00 kr.27-01-2023
 6. Porcelæn, Blå Blomst svejfet æggebæger, Royal Copenhagen, Et stk Blå Blomst svejfet æggebæger med ta

  Porcelæn, Blå Blomst svejfet æggebæger, Royal Copenhagen, Et stk Blå Blomst svejfet æggebæger med takket kant. Flot stand.

  250,00 kr.27-01-2023

914. Så mange annoncer med Blå Blomst-stellet er lige nu til salg på DBA. 84 af tingene er sat til salg for mindre end 100 kroner.

En bonusinformation: Designeksperten fortæller, at dybe tallerkener og kaffekopper er upopulære, fordi de funktionsmæssigt er ”udfaset”. I dag har skålene taget over for de dybe tallerkener, og de små kaffekopper er upraktiske, fordi de ikke kan rumme særlig meget kaffe. Måske kan du derfor købe netop disse to ting ekstra billigt på DBA.

4. Dette møbel er både pænt og praktisk – og kan ikke nemt købes fra ny

- Noget, der kan passe rigtig godt ind i den moderne indretning, er nogle af de antikke møbler som for eksempel de gamle spilleborde i Mahogni, fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

Spillebordene er nemlig relativt små, så de passer godt ind i de små københavnerlejligheder, hvor spisepladsen helst ikke må fylde for meget.

LÆS OGSÅ: Nostalgi: Indretningstendenser fra fem årtier

Her kan du se antik-eksperten Niels Jørgen Jørgensen
Her kan du se antik-eksperten Niels Jørgen Jørgensen

- De fylder ingen ting, de er god kvalitet, og de kan de slåes ud. Og så er de ikke mindst billige, siger designeksperten og tilføjer:

Gå med fordel efter spilleborde med ’empire’-ben. For mange spilleborde har svungende ben – cabriole ben - hvilket ikke passer helt så godt til tidens tendenser. Empire-ben er lidt mere strømlinet.

Møbler med Empire-ben på DBA:

 1. Andet, b: 48 l: 72, I empire stil. I flot stand og kører fint

  Andet, b: 48 l: 72, I empire stil. I flot stand og kører fint

  500,00 kr.24-01-2023
 2. Andet, Maghoni / hestehår, Empire stole af mahogni med sæde af hestehår.
Pris 900 kr er for begge st

  Andet, Maghoni / hestehår, Empire stole af mahogni med sæde af hestehår. Pris 900 kr er for begge stole

  900,00 kr.22-01-2023
 3. Spisebordsstol, Træ, empire, b: 79 l: 43, H = 95 cm.. Empire stole. Er fra omkring år 1900.
Pæne bru

  Spisebordsstol, Træ, empire, b: 79 l: 43, H = 95 cm.. Empire stole. Er fra omkring år 1900. Pæne brugte stole. Eventuel direkte henvendelse, 30635476- 42191391.

  1.100,00 kr.03-07-2022
 4. Andet, Træ og broderi, Empire, Velholdt og behagelig at sidde i.  broderet over det hele . fejler i

  Andet, Træ og broderi, Empire, Velholdt og behagelig at sidde i. broderet over det hele . fejler intet

  140,00 kr.01-04-2022

Klik her og find møbler med Empire-ben på DBA. Du kan også finde spilleborde ved at klikke her.

5. Bordlampen, som er moderne igen

Niels Jørgen Jørgensen forklarer, at det nærmest er en slikbutik at kigge rundt i DBAs bordlampe-kategori. For her er rigtig mange, til en god pris. Også nogle, der passer ind i moden.

- For eksempel er den hvide sakura Holmegaardslampe, der var meget populær, og som er fra 1980’erne, moderne igen. Den er moderne, fordi den har den mamorede effekt og den runde form, siger eksperten.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

Denne lampe skal du punge 1.200 kroner ud for, hvis den skal blive din. Det er Dorthe fra Pandrup nær Blokhus, der har lampen til salg på DBA
Denne lampe skal du punge 1.200 kroner ud for, hvis den skal blive din. Det er Dorthe fra Pandrup nær Blokhus, der har lampen til salg på DBA

Lampen kan du finde for 300 kroner på DBA, og du kan måske finde den endnu billigere, hvis du benytter dig af Niels Jørgen Jørgensens trick:

Nogle gange skal man bare søge på alle bordlamper og se, hvad der kommer frem. For det er ikke alle, der ved, at lampen er fra Holmegaard. Så disse menneskers annoncer vil ikke komme frem, hvis du søger på ’Holmegaard’
forklarer han.

Holmegaards bordlamper til salg på DBA:

 1. Holmegaard / Le Klint. Bordlampe af hvidt glas, model 363, stor model.

  Holmegaard / Le Klint. Bordlampe af hvidt glas, model 363, stor model.

  Anden bordlampe, Le Klint , Holmegaard / Le Klint. Bordlampe af hvidt glas, model 363, stor model. Måler højde 62 cm og dia - 25 cm. Designet af Poul Christiansen. Pris 1800kr. stk. inkl. lidt ældre s

  1.800,00 kr.12-10-2022
 2. Lampe, Holmegaard, Apoteker lampe lille, royal copenhagen.

  Lampe, Holmegaard, Apoteker lampe lille, royal copenhagen.

  300,00 kr.27-01-2023
 3. Anden bordlampe, Holmegård, Klassisk apotekerlampe (stor) fra Holmegård. 
Højde til fatning 33cm.

  Anden bordlampe, Holmegård, Klassisk apotekerlampe (stor) fra Holmegård. Højde til fatning 33cm.

  600,00 kr.27-01-2023
 4. Lampe, Holmegaard, Smuk Holmegaard bordlampe i sort. Måler 25 cm i højden. Ingen fejl, skår eller ma

  Lampe, Holmegaard, Smuk Holmegaard bordlampe i sort. Måler 25 cm i højden. Ingen fejl, skår eller mangler. Fremstår som ny. Nypris 1.395,- Kan afhentes i Aalborg eller sendes. Køber betaler fragt.

  500,00 kr.27-01-2023
 5. Anden bordlampe, Kastrup / Holmegaard, Flot glas bordlampe fra Kastrup / Holmegård sælges. Den er De

  Anden bordlampe, Kastrup / Holmegaard, Flot glas bordlampe fra Kastrup / Holmegård sælges. Den er Den er 22 cm høj og har en diameter på 14 cm.

  250,00 kr.26-01-2023
 6. Anden bordlampe, Holmegaard / Royal Copenhagen, Holmegård Torino bordlampe i rosa farver sælges for

  Anden bordlampe, Holmegaard / Royal Copenhagen, Holmegård Torino bordlampe i rosa farver sælges for 250,00 kr. Den er 26 cm høj incl fatning og 20 cm uden.

  250,00 kr.26-01-2023

129 bordlamper fra Holmegaard kan du lige nu finde på DBA.

6. De små ting i hjemmet, som gør en forskel

- Nogle gange kan du også give dit hjem et moderne utryk alene ved de små ting i hjemmet, som både har en visuel effekt, men også en praktisk, forklarer Niels Jørgen Jørgensen, der er klar med et par eksempler:

- Der er for eksempel rigtig mange flotte, gamle avisholdere på DBA. For eksempel i messing. Og køber du dem i vintagebutikker, koster de en formue. Og det samme gør de fra nye i interiørbutikker.

Avisholderen er stadig aktuel til at holde på dine dameblade ved siden af sofaen eller på badeværelset.

LÆS OGSÅ: Hvor blev den af? Vandsengen

250 kroner vil Gustav fra København NV have for denne avisholder i messing
250 kroner vil Gustav fra København NV have for denne avisholder i messing

Paraplyholderen, bakkeborde og serveringsbakker kan også være stilfulde at have stående -  og samtidig opfylde en funktion.

Bakker med blomster på er ret meget oppe i tiden lige nu. Eller med andre farvede motiver på. Der findes også bakker med udstoppede sommerfugle på, og de er min personlige favorit
fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

De kulørte bakker kan du nemt ende med at skulle slippe 700-1.000 kroner for, hvis du går i en butik. På DBA kan du sagtens finde en flot én til 200 kroner, forsikrer Niels Jørgen Jørgensen.

Bakker med blomster til salg på DBA:

 1. Flot vintage serveringsbakke - bakke , Smuk vintage bakke, 3 forskellige fantastisk flotte vintage b

  Flot vintage serveringsbakke - bakke , Smuk vintage bakke, 3 forskellige fantastisk flotte vintage bakker - Serveringsbakker i flot stand Smukke runde på Ø: 32-32.5 cm i skønne guld og limegrøn Stor f

  149,00 kr.27-01-2023
 2. Bakke bord i metal, Blomster/Bakke bord, Hvidt Bakke bord med afskaldninger Kan bruges som Bakke, me

  Bakke bord i metal, Blomster/Bakke bord, Hvidt Bakke bord med afskaldninger Kan bruges som Bakke, men også som blomster bord! Bakken har Blå træhåndtag. Jern stel, meget solidt Bakken har blå malet t

  550,00 kr.25-01-2023
 3. Blomster bakke i træ, Rosenbakken over alle bakker 

Denne smukke bakke er en unik brugskunst at hav

  Blomster bakke i træ, Rosenbakken over alle bakker Denne smukke bakke er en unik brugskunst at have til det smukke hjem,som damen på billederne også er Bakken 100 kr Porcelæn æbler samlet pris 3

  100,00 kr.24-01-2023
 4. Serveringsbakke/ bakke, Danmark, Flot blomster bakke.

  Serveringsbakke/ bakke, Danmark, Flot blomster bakke.

  65,00 kr.22-01-2023
 5. Bord, stage, vase og dåse, En lille opstilling med lækre, listige lopper 
Pigen er i keramik. Signer

  Bord, stage, vase og dåse, En lille opstilling med lækre, listige lopper Pigen er i keramik. Signeret WR og nogle krusseduller. Højde cirka 18 cm. Hullet til lyset er lidt for lille til kronelys. Lys

  60,00 kr.20-01-2023
 6. Bordskåner, Södahl Retro, 12 stk coasters / flaske bakke i hvide med små brune blomster fra Södahl.

  Bordskåner, Södahl Retro, 12 stk coasters / flaske bakke i hvide med små brune blomster fra Södahl. Flot stand, som nye. Kan sendes. Retro vintage sødahl køkken grej til kopper krus flasker k

  60,00 kr.17-01-2023

Der findes en masse bakker med blomstermotiver på DBA.

Kelimpuder er meget oppe i tiden, og hvis du ikke har råd til de kostbare puder, så har vi et ”trick” til dig, så du kan få nogle i din bolig lidt billigere.

Daybeds er også moderne, og sådan en kan du lave ud af en gammel dør. Hvordan det helt konkret skal gøres, kan du få svar på i videoen.

Hvordan får man det gamle, grimme kakkelbord til at blive moderne? Få svaret i videoen, herunder:Du kan læse mere om, hvordan du gør med kakkelbordet trin for trin, her.

Relaterede artikler