Ekspert: 6 møbler det bedst kan betale sig at købe på DBA
BoligLivsstil

Ekspert: 6 møbler det bedst kan betale sig at købe på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Det er billigt, det har den rigtige patina, og du får en historie med. Der er mange argumenter for at købe brugt, og nogle gange er det simepelthen også bare mere moderne. Læs de 6 ting du ifølge en ekspert med fordel kan købe på DBA for at få en moderne indretning, her.

Vi kender det vist alle sammen: Glæden ved at spotte noget top moderne på et loppemarked til en billig pris. Sådan får man både noget moderne, noget med historie, en model din nabo nok ikke har, og du sparer penge.

I denne artikel øger vi dine chancer for, hvor tit disse situationer opstår. For vi har fået en designekspert til at pege på 6 moderne ting til indretningen, der er federe at finde brugt – og hvor du samtidig sparer en god sjat penge på at finde dem på second hand-markedet. Ting, der er moderne igen, og hvor du i nogle af tilfældene kun kan finde dem brugte.

Designeksperten er Niels Jørgen Jørgensen, der lige nu er aktuel i TV2-programmet ’Fantastiske Hammerslag’. Et program, han har medvirket i siden 2016. 

1. Flerfarvede keramik

Keramik er virkelig oppe i tiden, og rammer du ind i de helt rigtige mærker, de helt hotte modeller, kan du ende med at betale kassen.

Lige nu er flerfarvede keramik moderne, lyder det fra designeksperten, der dog også kan se på brugtmarkedet, at meget af det flerfarvede keramik også er tilsvarende dyrt.

Men der er en undtagelse. Den kan du læse om under dette billede:

Her kan du se noget flerfarvede keramik. Noget, som Niels Jørgen Jørgensen synes, er særligt smukt
Her kan du se noget flerfarvede keramik. Noget, som Niels Jørgen Jørgensen synes, er særligt smukt
Italiensk porcelæn kan noget. Italienerne har nogle fede retroting, som lægger sig meget op af det, der er moderne lige nu. Og det kan du faktisk finde ret billigt på DBA
lyder rådet fra Niels Jørgen Jørgensen.

I DBAs kategori ’Glas porcelæn og bestik’ kan du derfor søge efter ’italiensk’ eller ’Italy’, og her vil der dukke en del, forholdsvist billige ting frem. Du kan evenetuelt også søge ’keramik’, for at få frasorteret det italienske bestik, glas og porcelæn. Her kan du være heldig at finde det flotte keramik for kun 50-150 kroner.

Men det er med at gøre det snart, for om lidt får folk måske øjnene op for, at italiensk er det nye sort. Sådan går det nemlig ofte med de usete markeder:

- Førhen kunne du søge på ’West Germany’ på DBA, og så blev du præsenteret for 1.000 forskellige vaser fra mærker, der var billige. Men nu er det blevet moderne, og derfor er priserne steget, fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

Italiensk keramik på DBA:

 1. Porcelæn, Krus, Ittala, Iittala Origo Krus i en smuk blå/natur stribet kombination. 
Indeholder 25 c

  Porcelæn, Krus, Ittala, Iittala Origo Krus i en smuk blå/natur stribet kombination. Indeholder 25 cl. Italiensk design af Alfredo Häberli. Jeg har 7 krus der står som nye. Sælges samles for 375 kr.

  60,00 kr.13-06-2024
 2. Glas, 1L flaske, Italiensk stil vand / vin flaske.

  Glas, 1L flaske, Italiensk stil vand / vin flaske.

  30,00 kr.13-06-2024
 3. Italiensk med gennembrudt kant og børn

  Italiensk med gennembrudt kant og børn

  Nips og Dims > Smykkeskåle, Italiensk med gennembrudt kant og børn, Skøn lille platte/skål med et buttet barn i fri natur. Brug den til smykker eller hæng den op på væggen i et smukt bånd Ø11,5 cm - l

  125,00 kr.12-06-2023
 4. Keramik, Kande, Italien, Ældre Italiensk håndmalet hane hanekande vin vinkande med teksten: Bevi E C

  Keramik, Kande, Italien, Ældre Italiensk håndmalet hane hanekande vin vinkande med teksten: Bevi E Canta (drik og syng) 25 cm. Fin stand.

  150,00 kr.13-06-2024
 5. Plastik, trekant skåle x 2 imiteret træ, Evelin, Gammel male/overflade stil i ny moderne fortolkning

  Plastik, trekant skåle x 2 imiteret træ, Evelin, Gammel male/overflade stil i ny moderne fortolkning. 2 stk. samlet. * Peanuts ikk! FRIT VALG AF SÆT * Italiensk design: Oversize Bormioli glas med lig

  51,00 kr.13-06-2024
 6. Keramik, Italiensk flacon, 1960 er, Presset glas
Sjælden

  Keramik, Italiensk flacon, 1960 er, Presset glas Sjælden

  350,00 kr.12-06-2024

Lige nu er der 79 resultater, når du søger efter ’italiensk & ’keramik’’ i ’Glas, porcelæn og bestik’-kategorien.

Leder du efter flerfarvede keramik, kan du med fordel kigge efter det i rosa-nuancer og /eller gyldne nuancer, råder designeksperten.

Senere hen vil de brune nuancer inden for flerfarvede keramik også blive moderne, men personligt er jeg der ikke helt endnu
forklarer Niels Jørgen Jørgensen.

Som en bonusinformation afslører han, at han, når det gælder keramik, er han helt vild med hængepotter.

2. Denne slags sofaer er moderne og bedst på DBA

1.600 kroner skal du slippe, hvis du vil eje denne banansofa, som Daniel fra Svendborg har til salg i skrivende stund, på DBA
1.600 kroner skal du slippe, hvis du vil eje denne banansofa, som Daniel fra Svendborg har til salg i skrivende stund, på DBA

LÆS OGSÅ: Supersælger på DBA: Her er mine 8 bedste salgstricks

- I 2020 bevæger tendenserne sig over i de lidt mørkere nuancer, når det gælder boligindretning, og derfor bliver sofaerne lidt tungere. Men også organiske, forklarer Niels Jørgen Jørgensen, der straks bliver bedt om at definere ’organiske’:

- Med ’organisk’ mener jeg møbler, der er mindre komfortable, men de har bløde kurver og er lidt tungere i udtrykket. De er det modsatte af 'kvadratiske sofaer', uddyber eksperten.

Den slags møbler kan du finde mange af på DBA. De er typisk fra 70’erne, men du må ikke fortabe dig helt i fortiden – det skal samtidig være møbler, som har en stil anno 2020, før det er smart, påpeger Niels Jørgen Jørgensen, der står parat med et konkret eksempel:

Banansofaer bliver meget moderne igen, og dem kan du finde en god håndfuld af på brugtmarkedet. Du kan finde rigtig mange fine ting af den slags på DBA
forklarer han.

Find gerne sofaerne i velour, råder TV-stjernen.

Banansofaer til salg på DBA:

 1. Banansofa, Nypolstret i Rødt uldstof og læder Kedersnor!

  Banansofa, Nypolstret i Rødt uldstof og læder Kedersnor!

  Sofa, uld, Banan sofa, nypolstret i Rødt uldstof og med kedersnor i Elegance. Mål: L: 163cm H: 72cm Sh: 42cm D: 76cm Ombetrækning af Din sofa/møbel i Stof eller Læder! Send os et billede og få

  18.500,00 kr.16-11-2023
 2. Sofa, stof, 3 pers. , Banan sofa, Charmerende ældre banansofa. Okkergul flot farve  Se målene på B

  Sofa, stof, 3 pers. , Banan sofa, Charmerende ældre banansofa. Okkergul flot farve Se målene på Billed 1 Kan tilbyde fragt til kantsten ikke 3 sal ?? Der er en mindre lille bitte defekt , som kan l

  1.325,00 kr.24-11-2022

Klik her og se de banansofaer, der lige nu er til salg på DBA.

3. Det her stel er ’in’ igen

Hvis du ikke kun vil bo moderne – hvis du også vil spise moderne - så er det med at få fat i noget Mågestel. Bing & Grønsdals ”fuglestel” er nemlig moderne igen. Det fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

SE OGSÅ: VIDEO: Søs har en kæmpe samling af Mågestellet. Men arvingen er til Mussel. 

Der findes en masse Mågestel på DBA, og det er Søs blandt andet glad for. Hun samler nemlig. Du kan se hendes kæmpe, kæmpe samling ved at klikke på linket over dette billede
Der findes en masse Mågestel på DBA, og det er Søs blandt andet glad for. Hun samler nemlig. Du kan se hendes kæmpe, kæmpe samling ved at klikke på linket over dette billede

Han afslører, hvordan du nemt selv kan spotte, hvornår de gamle stel er på mode igen:

Når de kendte mærker som for eksempel Royal Copenhagen udgiver nye serier, der lægger sig op af eksisterende serier, så bliver den eksisterende serie pludselig også lidt mere attraktiv. Når firmaerne begynder at reproducere det gamle stel i nye udgaver, er det tegn på, at stellet er moderne igen.

Et eksempel på dette er Royal Copenhagens gamle serie ved navn ’Blå blomst’. I dag er det moderne igen, fordi der nu er udkommet en ny serie fra ”porcelæns-kompagniet”, der hedder ’Blomst’ og minder om Blå Blomst.

Og det samme gælder Mågestellet. I dag kan du købe en ”ny version”, der hedder ’HAV’, og blandt andet det kan være med til at skabe en ny hype omkring Mågestellet.

- De nye serier er ofte dyre at købe fra nye, så her kan du spare penge ved at købe halvelen af det gamle stel, som jo altså ligner og minder om de nye stel, og halvt af det nye. Samtidig bliver dit dækkede spisebord kun mere originalt af, at du mixer de to stel, lyder rådet fra Niels Jørgen Jørgensen.

Blå Blomst-stellet til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Kaffekande, Royal Copenhagen, Blå Blomst kaffekande. I perfekt stand. 
1.Sortering fra 195

  Porcelæn, Kaffekande, Royal Copenhagen, Blå Blomst kaffekande. I perfekt stand. 1.Sortering fra 1950’erne. Højde 25 cm. Kan også bruges til varm kakao. Sender gerne!

  250,00 kr.14-06-2024
 2. Blå Blomst Flettet

Oval frugtskål fra 1923-1928

  Blå Blomst Flettet Oval frugtskål fra 1923-1928

  Porcelæn, Blå Blomst Flettet Oval frugtskål fra 1923-1928, Blå Blomst Flettet Oval frugtskål fra 1923-1928, Royal Copenhagen Blå Blomst Flettet, oval frugtskål. Af fabriksmærket ses det, at denne e

  3.900,00 kr.10-02-2022
 3. Blå Blomst Kantet

Sjælden rund frugtkurv med gennembrudt

  Blå Blomst Kantet Sjælden rund frugtkurv med gennembrudt

  Porcelæn, Blå Blomst Kantet Sjælden rund frugtkurv med genn, Blå Blomst Kantet Sjælden rund frugtkurv med genn, Royal Copenhagen Blå Blomst Kantet, sjælden, rund frugtkurv med gennembrudt kant på fo

  4.500,00 kr.10-02-2022
 4. Blå Blomst Juliane Marie

Middagstallerken 25,5 cm.

  Blå Blomst Juliane Marie Middagstallerken 25,5 cm.

  Porcelæn, Blå Blomst Juliane Marie Middagstallerken 25,5 cm, Blå Blomst Juliane Marie Middagstallerken 25,5 cm, Royal Copenhagen Blå Blomst Juliane Marie, middagstallerken. Dekorationsnummer 10/120

  350,00 kr.31-01-2023
 5. Blå Blomst Juliane Marie

Dyb tallerken 22,6 cm.

  Blå Blomst Juliane Marie Dyb tallerken 22,6 cm.

  Porcelæn, Blå Blomst Juliane Marie Dyb tallerken 22,6 cm., Blå Blomst Juliane Marie Dyb tallerken 22,6 cm., Royal Copenhagen Blå Blomst Juliane Marie, dyb tallerken. Dekorationsnummer 10/12058. Di

  200,00 kr.31-01-2023
 6. Blå Blomst Kantet

Lille oval asiet 16,8 cm.

  Blå Blomst Kantet Lille oval asiet 16,8 cm.

  Porcelæn, Blå Blomst Kantet Lille oval asiet 16,8 cm., Blå Blomst Kantet Lille oval asiet 16,8 cm., Royal Copenhagen Blå Blomst Kantet, lille oval asiet. Af fabriksmærket kan det udledes, at denne

  675,00 kr.31-03-2023

914. Så mange annoncer med Blå Blomst-stellet er lige nu til salg på DBA. 84 af tingene er sat til salg for mindre end 100 kroner.

En bonusinformation: Designeksperten fortæller, at dybe tallerkener og kaffekopper er upopulære, fordi de funktionsmæssigt er ”udfaset”. I dag har skålene taget over for de dybe tallerkener, og de små kaffekopper er upraktiske, fordi de ikke kan rumme særlig meget kaffe. Måske kan du derfor købe netop disse to ting ekstra billigt på DBA.

4. Dette møbel er både pænt og praktisk – og kan ikke nemt købes fra ny

- Noget, der kan passe rigtig godt ind i den moderne indretning, er nogle af de antikke møbler som for eksempel de gamle spilleborde i Mahogni, fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

Spillebordene er nemlig relativt små, så de passer godt ind i de små københavnerlejligheder, hvor spisepladsen helst ikke må fylde for meget.

LÆS OGSÅ: Nostalgi: Indretningstendenser fra fem årtier

Her kan du se antik-eksperten Niels Jørgen Jørgensen
Her kan du se antik-eksperten Niels Jørgen Jørgensen

- De fylder ingen ting, de er god kvalitet, og de kan de slåes ud. Og så er de ikke mindst billige, siger designeksperten og tilføjer:

Gå med fordel efter spilleborde med ’empire’-ben. For mange spilleborde har svungende ben – cabriole ben - hvilket ikke passer helt så godt til tidens tendenser. Empire-ben er lidt mere strømlinet.

Møbler med Empire-ben på DBA:

 1. Harrods - skænk af mahogni, 1900 tallet

  Harrods - skænk af mahogni, 1900 tallet

  Andet, Georg III stil bow front sideboard af mahogni og flammemahogni, sider med fret work udskæringer og toppen med brush slide. I fin stand. H 83 cm. L 167 cm. D 47 cm. Udgået fra Harrods, London i

  15.000,00 kr.31-12-2023
 2. Spisebordsstol, Træ, Empire, b: 34 l: 43, Højde 95 cm.. Er fra omkring år 1900. Der er 4 stk.. 400 k

  Spisebordsstol, Træ, Empire, b: 34 l: 43, Højde 95 cm.. Er fra omkring år 1900. Der er 4 stk.. 400 kr. for alle fire

  400,00 kr.10-05-2024

Klik her og find møbler med Empire-ben på DBA. Du kan også finde spilleborde ved at klikke her.

5. Bordlampen, som er moderne igen

Niels Jørgen Jørgensen forklarer, at det nærmest er en slikbutik at kigge rundt i DBAs bordlampe-kategori. For her er rigtig mange, til en god pris. Også nogle, der passer ind i moden.

- For eksempel er den hvide sakura Holmegaardslampe, der var meget populær, og som er fra 1980’erne, moderne igen. Den er moderne, fordi den har den mamorede effekt og den runde form, siger eksperten.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

Denne lampe skal du punge 1.200 kroner ud for, hvis den skal blive din. Det er Dorthe fra Pandrup nær Blokhus, der har lampen til salg på DBA
Denne lampe skal du punge 1.200 kroner ud for, hvis den skal blive din. Det er Dorthe fra Pandrup nær Blokhus, der har lampen til salg på DBA

Lampen kan du finde for 300 kroner på DBA, og du kan måske finde den endnu billigere, hvis du benytter dig af Niels Jørgen Jørgensens trick:

Nogle gange skal man bare søge på alle bordlamper og se, hvad der kommer frem. For det er ikke alle, der ved, at lampen er fra Holmegaard. Så disse menneskers annoncer vil ikke komme frem, hvis du søger på ’Holmegaard’
forklarer han.

Holmegaards bordlamper til salg på DBA:

 1. Dagslyslampe, Holmegaard, 2 flotte Holmegaard apoteker lamper. 
3 vaser i samme serie. 
Perfekt stan

  Dagslyslampe, Holmegaard, 2 flotte Holmegaard apoteker lamper. 3 vaser i samme serie. Perfekt stand. Udgået af produktion. Pris ved afhentning i 7100 Vejle

  1.500,00 kr.14-06-2024
 2. Lampe, Holmegård, Model troll 2 lilla 40cm høj

  Lampe, Holmegård, Model troll 2 lilla 40cm høj

  500,00 kr.14-06-2024
 3. Anden bordlampe, Holmegaard, Flot lampe fra Holmegaard i en mega flot grøn farve.

27 cm høj og 40 c

  Anden bordlampe, Holmegaard, Flot lampe fra Holmegaard i en mega flot grøn farve. 27 cm høj og 40 cm med skærmen. Gir et dejligt hyggelys nu men man kan jo altid skifte skærmen.

  500,00 kr.14-06-2024
 4. Lampe, Holmegaard model Mary, Holmegaard bordlampe model Mary i hvid opal glas lavet år 1978.

Desig

  Lampe, Holmegaard model Mary, Holmegaard bordlampe model Mary i hvid opal glas lavet år 1978. Design af Per Lütken. Højde 31 cm. Diameter 18,5 cm. Perfekt stand men løs forbindelse i ledning. 500

  500,00 kr.13-06-2024
 5. Holmegaard Sakura lille kuglelampe

  Holmegaard Sakura lille kuglelampe

  Anden bordlampe, Holmegaard, Holmegaard glas sakura lille kugle bordlampe. Måler cm 16cm høj i glas delen. og 30,5cm inkl. fatning. Pæn brugt stand. Pris 500kr Prisen er fast Denne vare er en butiksv

  500,00 kr.22-12-2023
 6. Lampe, Holmegaard, Flot Holmegaard glaslampe med lyserødt og gyldent mønster. Højde (med fatning): 3

  Lampe, Holmegaard, Flot Holmegaard glaslampe med lyserødt og gyldent mønster. Højde (med fatning): 37 cm. I pæn stand. Lampeskærmen medfølger ikke.

  500,00 kr.13-06-2024

129 bordlamper fra Holmegaard kan du lige nu finde på DBA.

6. De små ting i hjemmet, som gør en forskel

- Nogle gange kan du også give dit hjem et moderne utryk alene ved de små ting i hjemmet, som både har en visuel effekt, men også en praktisk, forklarer Niels Jørgen Jørgensen, der er klar med et par eksempler:

- Der er for eksempel rigtig mange flotte, gamle avisholdere på DBA. For eksempel i messing. Og køber du dem i vintagebutikker, koster de en formue. Og det samme gør de fra nye i interiørbutikker.

Avisholderen er stadig aktuel til at holde på dine dameblade ved siden af sofaen eller på badeværelset.

LÆS OGSÅ: Hvor blev den af? Vandsengen

250 kroner vil Gustav fra København NV have for denne avisholder i messing
250 kroner vil Gustav fra København NV have for denne avisholder i messing

Paraplyholderen, bakkeborde og serveringsbakker kan også være stilfulde at have stående -  og samtidig opfylde en funktion.

Bakker med blomster på er ret meget oppe i tiden lige nu. Eller med andre farvede motiver på. Der findes også bakker med udstoppede sommerfugle på, og de er min personlige favorit
fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

De kulørte bakker kan du nemt ende med at skulle slippe 700-1.000 kroner for, hvis du går i en butik. På DBA kan du sagtens finde en flot én til 200 kroner, forsikrer Niels Jørgen Jørgensen.

Bakker med blomster til salg på DBA:

 1. Japansk serveringsbakke med orange blomster

  Japansk serveringsbakke med orange blomster

  Serveringsbakke , Japansk, Skøn japansk bakke med orange blomster og forhøjet kant. I fin stand Bredde 47,5 cm Dybde 28,5 cm Højde på kant 4 cm Kan sendes med GLS for 41 oveni Japansk bakke Server

  150,00 kr.31-05-2024
 2. Bakke, træ, hånddekoreret, Up-cycling, Skøn charmerende og romantisk bakke af træ. Hånddekoreret.

B

  Bakke, træ, hånddekoreret, Up-cycling, Skøn charmerende og romantisk bakke af træ. Hånddekoreret. Bakken er malet i hvid og kanterne er dekoreret med guld. Bunden er dekoreret med lyserøde blomster o

  200,00 kr.13-06-2024
 3. Bakke, træ, Up-cycling, Skøn og unik bakke i træ. Hånddekoreret.
Whitewash look og dekoreret med hvi

  Bakke, træ, Up-cycling, Skøn og unik bakke i træ. Hånddekoreret. Whitewash look og dekoreret med hvide magnolia blomster. Måler: 20,5 x 59,5 cm. 4 cm. høj. Tåler rengøring med en fugtig klud. Bakken

  175,00 kr.13-06-2024
 4. Bakke, træ, Up-cycling, Smuk hånddekoreret bakke i træ. Up-cycling/genbrug.
Malet i en skøn grøn far

  Bakke, træ, Up-cycling, Smuk hånddekoreret bakke i træ. Up-cycling/genbrug. Malet i en skøn grøn farve og dekoreret med magnolia blomster. Unik, der findes kun denne. Måler: 22 x 42 cm. 4 cm. høj. Tål

  149,00 kr.13-06-2024
 5. Serveringsbakke i lak, japansk, Flot retro lakbakke fra Japan med et blomster motiv.
På billederne e

  Serveringsbakke i lak, japansk, Flot retro lakbakke fra Japan med et blomster motiv. På billederne er den lige blevet tørret af, derfor ser den lidt sløret ud, men den står fin blank i lakken uden de

  120,00 kr.13-06-2024
 6. Bakke, Bakke, hvor der eksempelvis kan stå krydderier, en lille blomst eller hvad du har lyst til.

  Bakke, Bakke, hvor der eksempelvis kan stå krydderier, en lille blomst eller hvad du har lyst til. Mål: 36 x 26 x 5 cm Afhentes i Odense eller sendes med GLS. Mobilepay og kontooverførsel modtages o

  20,00 kr.09-06-2024

Der findes en masse bakker med blomstermotiver på DBA.

Kelimpuder er meget oppe i tiden, og hvis du ikke har råd til de kostbare puder, så har vi et ”trick” til dig, så du kan få nogle i din bolig lidt billigere.

Daybeds er også moderne, og sådan en kan du lave ud af en gammel dør. Hvordan det helt konkret skal gøres, kan du få svar på i videoen.

Hvordan får man det gamle, grimme kakkelbord til at blive moderne? Få svaret i videoen, herunder:Du kan læse mere om, hvordan du gør med kakkelbordet trin for trin, her.

Relaterede artikler