Brugt samlermani

Brugt samlermani

11. februar 2017

Michael er en samler med stort S. Får han først interesse for noget, så går han all in. Læser om det på nettet, i bøger og hvor han nu ellers kan få mere viden. Og sådan er det altid. Herefter går søgningen på DBA ellers i gang. Michael samler på flere ting, men af de ‘seriøse’ samlinger, er stole, LP’er og keramikken nok i førersædet.

  

Keramikken

Arne Bang, Palshus, Søholm og Nils Thorsson osv...! Jeg elsker keramik - og jeg elsker rigtig godt håndværk. Det er primært vaser, der fylder i vores keramiksamling. Jeg deler denne interesse med Lise og vi har en voksende samling.

Tjek lige de her miniature vaser fra svenske Höganas lavet af John Andersson, som jeg var så heldig at vinde på en aktion:

Deusden har vi en del Søholm. Lise især vild med den fine blå glasur.

/// LÆS OGSÅ: "Original Bornholmsk keramik til dit hjem"

    

LP'er

Jeg er fra en tid hvor LP’er mest af alt at var nogle mærkelige skabninger - husker tydeligt den første gang jeg blev introduceret for den mærkelige LP-skive.. Men jeg var så nysgerrig på hvad det var, så jeg endte ud i at jeg som meget ung fandt interessen i min fars LP’er på loftet og en henlagt pladespiller.. Jeg kunne i timevis sidde og studere den roterende skive.

Som tiden gik forsvandt interessen for LP’erne - og MP3 afspilleren med 128mb. overtog ligesom den post.. Men for nogle år tilbage begyndte interessen af vende tilbage hos mig, den gamle pladespiller blev skiftet ud med den flotte og anmelderroste, Rega Planar 3… En virkelig god pladespiller, som vi fandt på DBA.

/// LÆS OGSÅ: "Roterende øreguf"

Derudover voksede samlingen af gode LP’er - og det gør den stadig. Jeg finder hele tiden sjove og anderledes LP’er som jeg bare må eje - jeg bliver specielt inspireret til nye køb hos den mere erfarende generation af LP entusiaster. Der findes så mange sjove udgaver af den fleste albums. 

Lige pt. forlyder nogle af min ekstraordinære vinyler på:

  • Marvellous Mosell (1/150 - guldversionen),
  • Pea Brain (En LP på 5 cm. med 6 numre på 10 sek. 1/300),
  • Rainbow Folly – Sallies Forth

Stole

Jeg startede med stole fra IKEA - du ved “lige flyttet hjemmefra møbler”.. Inden længe begyndte interessen for møbler at opstå.

Den første stol blev fundet på mine forældres loft - den stol er stadig blandt stolene rundt om spisebordet, det er en Erik Buch model 320, og var den eneste af 6 der overlevede 90’ernes malings-mareridt (du ved dengang alt skulle males!!)

Stolene i vores hus er mere eller mindre i konstant udskiftning. Jeg er en rigtig krejler med stort K, jeg vil helst have tingene meget billigt! Dette gør det endnu mere spændende at være på jagt efter gode fund! De fleste af mine stole har været igennem en makeover, da jeg oftest ikke får stole i mint condition for en slik.

Lige nu forlyder min stol-samling på:

  • Wegner-stole  CH25, GE290, CH23, CH31, CH24 og CH29
  • Nanna Ditzel højstol (højstolen man ikke behøver at have børn for at have stående, den er en skulptur i sig selv)
  • Arne Jacobsen stolene Dråben og Myren.
  • Børge Mogensen’s Folkestol i sort.
  • Og til sidst en N.O Møller model 75.
  • Herudover har vi to Safaristole hvoraf den ene er et ladefund fra svigerforældrene.

/// LÆS OGSÅ: "Vores stolegarderobe"

Du kan selv finde alverdens fede stole på DBA ved en hel simpel søgning. Er du som jeg glad for møbler med designere eller arkitekter bag, så kan du nemt konkretisere din søgning ved at sortere efter ‘Arkitekttegnede møbler’.

// Michael