Brug champagneglassene og det fine porcelæn til hverdag

Brug champagneglassene og det fine porcelæn til hverdag

23. oktober 2015

Brug champagneglassene og det fine porcelæn til hverdag

Jeg er virkelig ikke et vintermenneske. Jeg er ikke god til kulde, regn eller sne, og jeg er i særdeleshed ikke god til mørket, som er så altoverskyggende i Danmark på denne tid af året. Når mit ur ringer om morgenen, og det stadig er mørkt, skal jeg virkelig finde selvdisciplinen frem til for at få benene ud over sengekanten.

For at gøre mine vintermorgener lidt lettere at komme igennem, sørger jeg altid for, at der er noget lækkert og hyggeligt at stå op til. Jeg står op i god tid, tænder radioen, laver te i mine fine porcelænskander og serverer morgenmaden på mit bedste stel. Selvom menuen står på noget så basalt som havregrød, te og æblejuice, er der jo ingen grund til ikke at finde champagneglas og sugerør frem. Jeg har efterhånden samlet en del forskelligt gammelt porcelæn, skåle, glas og andet godt, og jeg elsker at mikse det på kryds og tværs. Selvom det ser fint ud, er alt genbrug og har det ikke kostet særlig meget - det tåler derfor at blive brugt hver dag, og det bliver det!

Her er et par simple ideer til, hvordan man nemt og billigt kan få lidt ekstra elegance på et helt almindeligt morgenbord

1. Server dit kogte æg i et i et likør- eller snapseglas. Måske kan du finde et glas, som passer til dit æg. Ellers kan du gøre, som jeg har gjort og sætte et æggebæger ned i glasset. Find glas her!

2. Hæld juicen på en fin kande eller en gammel flaske. Det er super appetitligt og meget flottere at se på end den klassiske juicekarton. Find flasker her!

3. Lav en blåbær-shake på frosne blåbær, banan og mandelmælk og drik den i champagneglas med sugerør. Find champagneglas her!

4. Brug gamle champagneskåle som små morgenmadsskåle. De er helt perfekte til yougurt med müsli eller en lille portion grød. Find champagneskåle her!