Anonyme plantesamlere
Bolig

Anonyme plantesamlere

Juila Frk Overspringshandling
Juila Frk Overspringshandling

Anonyme plantesamlere

Grønne planter var i den grad det helt store trendelement på boligfronten i 2015, hvilket var til stor glæde for mig og min plantebesættelse, idet de lokale blomsterhandlere begyndte at udvide deres plante sortimenter.

De seneste par år har jeg formået at samle hele 80 potteplanter herhjemme. Lidt overkill vil nogen mene, men det er faktisk slet ikke halvt så voldsomt som det måske lyder.

En af de plantetendenser jeg har spået vil finde plads i de små, såvel som store, hjem i 2016 er de helt store planter. Vi vil have naturen indenfor og særligt her i storbyen er den urbane have et veritabelt must.

Store planter er dog ofte dyre og jeg har derfor fornyeligt kastet mig ud i at købe "brugte planter" på DBA - der findes faktisk en hel kategori dedikeret til vores "grønne venner".

Forleden fandt jeg den smukkeste og største "Cowboy-kaktus" en såkaldt Euphorbia Trigona, da jeg søgte på Kaktus i Københavner området. Den er således blevet min DBA plante. Den kostede kun små 375 kr. tiltrods for at den næsten er lige så høj og bred, som undertegnede.
Sælgeren havde selv "opforstret" kaktusen - i 30 år havde hun nusset om den, men nu skulle den altså have et nyt hjem og jeg er ydmygt glad for, at den er kommet hjem til os her på Nørrebro.

For mit vedkommende er der nu helt gået sport i at finde kæmpe planter på DBA - der er penge at spare og store planter at finde. Pt. er jeg i gang med at købe en kæmpe Stuebirk - så stor at jeg næsten tror, at Elmer vores Norske Skovkat, kan komme op og kravle i det :)

Bauhaus væglampen er et loppefund. Find lignende ved at søge på "Sakselampe".

Papirs affaldssæk som er blevet vendt på vrangen.

Tip til at få grønt ind i boligen på en lidt anden måde

I spisestuen har vi en lille sofakrog. Der har jeg brugt en gammel stige som planteopsats.


Find det på DBA

 1. Jeans, Zhenzi, str. 44, Blå, Ubrugt, Helt nye bukser fra Zhenzi - Bomuld, polyester og elastan 

L

  Jeans, Zhenzi, str. 44, Blå, Ubrugt, Helt nye bukser fra Zhenzi - Bomuld, polyester og elastan Liv : 46x2 cm- justerbar talje Skridt: 80 cm

  125,00 kr.22-09-2023
 2. Rullebord, Ikea, Hvidt rullebord i pæn stand

  Rullebord, Ikea, Hvidt rullebord i pæn stand

  75,00 kr.22-09-2023
 3. Lego City, BYD, Ca. 50 sæt, heriblandt IC3tog, politistation, brandstation og stort fly. Der er også

  Lego City, BYD, Ca. 50 sæt, heriblandt IC3tog, politistation, brandstation og stort fly. Der er også andre klodser og plader. Det meste er lego city men der også Ninjago og Technic. Alle billeder ku

  123.456,00 kr.22-09-2023
 4. Cykelanhænger hund

  Cykelanhænger hund

  350,00 kr.22-09-2023
 5. Sytøj, Mønsterark med 4 enkle modeller, Pris er + kuvert og porto
Er til salg flere steder

  Sytøj, Mønsterark med 4 enkle modeller, Pris er + kuvert og porto Er til salg flere steder

  5,00 kr.22-09-2023
 6. Kommode, Nyistandsat skøn gammel kommode / skænk i massiv træ.
Nymalet med kalkmaling og vokset for

  Kommode, Nyistandsat skøn gammel kommode / skænk i massiv træ. Nymalet med kalkmaling og vokset for holdbarhed. Nye greb. Måler: L 115 cm, D 55 cm, H 74 cm. Sælges for 1200 kr.

  1.200,00 kr.22-09-2023

Relaterede artikler