Sådan indretter du dit sommerhus med genbrugsfund
Bolig

Sådan indretter du dit sommerhus med genbrugsfund

Christina - My Wonderful Finds
Christina - My Wonderful Finds

Skal du også tilbringe mange af forårets kommende helligdage i sommerhuset? Her kan du finde inspiration og ideer til, hvordan du kan skabe en hyggelig og personlig indretning med skønne genbrugsfund, der emmer af vaskeægte sommerhusstemning.

Billedtekst til teaserbilledet: Dette smukke sommerhus på dejlige Orø sælges af Kristoffer til 1.225.000 kroner

Et nyt år betyder en ny, frisk sæson i sommerhuset! Og en ny sæson betyder ofte trang til fornyelse og måske endda en masse ændringer til indretningen. Vi har alle behov for lidt fornyelse ind imellem, men lige præcis i sommerhuset er det skønt, hvis fornyelsen sker med unikke genbrugsfund, som kan være med til at bevare noget af sommerhusets oprindelige charme og stemning!

Her kan du læse om, hvordan du med unikke og særlige retrofund såsom plaider, pyntepuder, tilbehør til frokostbordet samt mindre interiørgenstande kan skabe fornyelse i dit sommerhus.

Hjemmehæklede plaider på DBA:

 1. Plaid, Sælger dette gamle og meget velholdte tæppe. 
Ingen huller eller fejl. 
Kanten er mørkebrun m

  Plaid, Sælger dette gamle og meget velholdte tæppe. Ingen huller eller fejl. Kanten er mørkebrun mens resten af tæppet/plaiden er hæklet i farvestrålende firkanter. Ved ikke om det er uld eller bo

  450,00 kr.13-04-2024
 2. Plaid, b: 130 l: 180, Hæklet tæppe

 Måler 130x180 cm sælges for 700 kr. 

Tæppet er hæklet af blød

  Plaid, b: 130 l: 180, Hæklet tæppe Måler 130x180 cm sælges for 700 kr. Tæppet er hæklet af blødt akrylgarn. Kan maskinvaskes på 30 grader. Ingen røg og dyr i hjemmet. Sender gerne på købes regni

  700,00 kr.12-04-2024
 3. Plaid, Acryl og uld, b: 80 l: 80, Denne plaid er i farverne hvid og grå og grøn og er hjemme hæklet

  Plaid, Acryl og uld, b: 80 l: 80, Denne plaid er i farverne hvid og grå og grøn og er hjemme hæklet

  140,00 kr.10-04-2024
 4. Plaid, b: 140 l: 200, Hæklet tæppe

 Måler 140x200 cm sælges for 700 kr. 

Tæppet er hæklet af blød

  Plaid, b: 140 l: 200, Hæklet tæppe Måler 140x200 cm sælges for 700 kr. Tæppet er hæklet af blødt akrylgarn. Kan maskinvaskes på 30 grader. Ingen røg og dyr i hjemmet. Sender gerne på købes regni

  700,00 kr.09-04-2024
 5. Plaid, b: 140 l: 200, Hæklet tæppe

 Måler 140x200 cm sælges for 700 kr. 

Tæppet er hæklet af blød

  Plaid, b: 140 l: 200, Hæklet tæppe Måler 140x200 cm sælges for 700 kr. Tæppet er hæklet af blødt akrylgarn. Kan maskinvaskes på 30 grader. Ingen røg og dyr i hjemmet. Sender gerne på købes regni

  700,00 kr.09-04-2024
 6. Andet tæppe, Strik garn uld, b: 90 l: 190, Fint Retro / vintage råhvid tæppe / plaid med frynser. Fo

  Andet tæppe, Strik garn uld, b: 90 l: 190, Fint Retro / vintage råhvid tæppe / plaid med frynser. Formentlig strikket eller hæklet.

  59,00 kr.07-04-2024

Sommerhus anno 2024 – to typer

De sidste par år, ja, vel egentlig siden Corona-pandemien, er det blevet meget moderne at erhverve sig et sommerhus eller en kolonihave - et hjem væk fra hjemmet med plads til familietid, natur og aftener foran brændeovnen. Nogle foretrækker at bygge nyt og indrette udelukkende med nye elementer, møbler og interiør, helt clean og stringent.

Heldigvis har en stor tendens været at købe ældre sommerhuse og renovere dem selv eller med professionel hjælp, alt imens man respekterer og bevarer sommerhusets oprindelige charme og originalitet.

Vi vil faktisk gerne have, at det emmer af ægte sommerhusstemning, retro og er lidt primitivt, men på en hyggelig og bekvemt måde, naturligvis. Et sommerhus, som indbyder til brætspil, nærvær og som måske vækker minder fra vores egne somre i bedsteforældrenes sommerhus. Vi længes efter "det, der var en gang", og jo mere retro, jo bedre, og det er helt fantastisk, hvis du spørger mig!

Hvis du vil have lidt mere retro ind i din sommerhusstil, så skal du læse med her, for nu vil jeg guide dig til, hvordan du med tilføjelse af få genbrugsfund kan skabe fornyelse på ægte sommerhusmanér.

Keramikfade på DBA:

 1. Platte / vægophæng , Jette Hellerøe, Stor og flot Jette Hellerøe platte med fiskemotiv. Kunsthåndvær

  Platte / vægophæng , Jette Hellerøe, Stor og flot Jette Hellerøe platte med fiskemotiv. Kunsthåndværk. Kan bruges som vægophæng eller fad. Keramik. Retro. Dia. ca. 29cm. Brun glasur med motiv i gyldne

  125,00 kr.28-02-2024
 2. Lækkert keramikfad , Løvemose Keramik, Dejligt pyntefad til sofabordet. 
Lidt etnisk/nordisk i look

  Lækkert keramikfad , Løvemose Keramik, Dejligt pyntefad til sofabordet. Lidt etnisk/nordisk i looket og det har en lækker glasur og overflade

  168,00 kr.17-11-2023
 3. Keramik, Stort keramikfad, “Brangstrup” 
Lækker glasur og overflade 
Stort Keramisk brugs eller pynt

  Keramik, Stort keramikfad, “Brangstrup” Lækker glasur og overflade Stort Keramisk brugs eller pyntefad

  225,00 kr.24-09-2023
 4. Keramik, Stort pyntefad, Stort flot fad, ingen signatur men det har en lækker overflade.
God kvalit

  Keramik, Stort pyntefad, Stort flot fad, ingen signatur men det har en lækker overflade. God kvalitet og intakt, uden ridser Mobilpay er fint og jeg sender gerne, godt pakket ind

  225,00 kr.02-06-2023
 5. Keramik, Askebæger, Pyntefad, Søholm, Flot grønlig mat glasur med mørke pletter, afrundet trekantet

  Keramik, Askebæger, Pyntefad, Søholm, Flot grønlig mat glasur med mørke pletter, afrundet trekantet dekorativ askebæger fra Bornholm. ca. 23 x 15 cm Højde 3,5 cm. God til dekorationer

  75,00 kr.20-03-2022
 6. Keramik, Askebæger skål, Hyggeligt Retro askebæger, underskål, pyntefad
Diameter 19 cm

  Keramik, Askebæger skål, Hyggeligt Retro askebæger, underskål, pyntefad Diameter 19 cm

  50,00 kr.01-10-2021

6 fund til stuen

Lad os begynde i stuen, som jo nok for de flestes vedkommende er det sted, hvor man bruger aller mest tid.
Her kan du style sofaområdet med fine vintagepuder, gerne med blomstermotiver, for eksempel. Liberty print eller broderede puder med stemningsfulde motiver.

Til de kølige aftener kan du gå på jagt efter bløde vattæpper - igen gerne med blomstermotiver eller Liberty print; det er bare sommerhus! Det kan også være en lækker hjemmehæklet plaid i flotte farver, som lige kan pifte sofaen op.

En anden skøn og klassisk retro interiørgenstand, som nok burde være obligatorisk i alle sommerhuse, er en magasin-/avisholder i bambus eller flet - til magasiner, aviser og bøger, som du har planlagt at læse.

På de nøgne vægge ville jeg gå på jagt efter smukke platter, seje relieffer i keramik eller kunst, gerne litografier, stregtegninger eller malerier med motiver af marker, bondehuse eller lignende, som kan være med til at understøtte den landlige stil.

Dette smukke bambus bord/magasinholder sælges af Kirsten på Frederiksberg til 475 kroner
Dette smukke bambus bord/magasinholder sælges af Kirsten på Frederiksberg til 475 kroner

Sådan indretter du dit køkken med genbrugsfund

I køkkenet kan du skabe hygge ved at sætte et gammelt vitrineskab op på væggen med glaslåger eller en åben hylde, så din keramiksamling kan nydes hver dag. Det skal ikke gemmes væk i skuffer eller lukkede skabe - frem med det, og lad det blive en del af køkkenindretningen.

En stak skåle på køkkenbordet eller hylden sammen med en flot keramikkande og lækre krukker giver stemning og personlighed. Skønne krukker med krydderiplanter, en kande på spisebordet med vilde blomster fra dagens tur til stranden eller en gammel tallerkenrække på væggen til, ja, tallerkner eller til udstilling af dine yndlingsfade.

En skøn tallerkenrække sælges til 250 kroner af Signe i Rødovre
En skøn tallerkenrække sælges til 250 kroner af Signe i Rødovre

Når vi tilbringer tid i sommerhuset, håber vi altid på godt vejr, hvor alle måltider indtages udenfor i solen. Dæk dit frokostbord med fine porcelænstallerkner med blomster, retrobestik med farvede skafter, en skøn frugtkande, og selve fundamentet for borddækningen skal selvfølgelig være en smuk vintage dug i en fin farve eller med søde motiver som jordbær eller klassiske tern.

Disse smukke tallerkner med blomster sælges af Louise i Karise til 200 kroner
Disse smukke tallerkner med blomster sælges af Louise i Karise til 200 kroner

5 genbrugsfund til soveværelset

I soveværelset kan du med enkle genbrugsfund skabe en hyggelig atmosfære, hvor man kan trække sig tilbage og slappe helt af.

En fin knagerække i træ eller bambus, hvor badekåben kan hænge.

På væggen kan du hænge det ultimative retrofund, som med det samme sender en tilbage til teenageværelser eller bedsteforældrenes sommerhus - det skønne lille hyldemøbel i træ med et rundt spejl indeni og en lækker orange eller brun retrofarve som baggrund.

Gå på jagt efter et skønt lille kludetæppe i lyse nuancer, som kan ligge på gulvet ved siden af sengen. Natbordet kan du gøre personligt med en lille unik keramikfigur, som kan være med til at fortælle noget om dig eller jeres familie.

Et fint lille keramikfad fyldt med muslinger og flotte sten fra alle strandturene eller til alt dit nips.

En skøn vintage knagerække i bambus kan fås til 300 kroner hos Johnni
En skøn vintage knagerække i bambus kan fås til 300 kroner hos Johnni

Find inspiration på Instagram

Når det kommer til indretning, kan du finde uanede mængder af inspiration på eksempelvis Instagram, og det kan være rart at have noget mere visuelt at gå ud fra - det kan i hvert fald jeg godt lide. Jeg gemmer altid en masse inspiration, som jeg kan bruge, når jeg skal lave ændringer i min egen indretning. Her får du min anbefaling af de tre bedste Instagram-profiler, som har de dejligste sommerhuse, der er indrettet med masser af skønne genbrugsfund og som emmer af personlighed og charme.

1. @kimpop_life er Sofie Lindes profil, hvor hun deler masser af inspiration fra deres skønne sommerhus, Vennely, på Langeland. Du kan naturligvis også bare se eller gense tv-programmet "Linde på Langeland" på TV2. Sofie er ekspert i skøre, skæve og farverige loppefund, som hun flittigt bruger i sin indretning. Hun har en evne til at arbejde med farver og bringer så meget personlighed ind i indretningen på den måde.

2. @mettehelena har fulgt trop med resten af Danmark og erhvervet sig et sommerhus, som hun sammen med gode venner og dygtige håndværkere har istandsat med respekt for sommerhusets historie og stil. Mette Helena er dronningen af loppefund, og med sit trænede øje finder hun de skønneste fund, som man kun kan blive misundelig på. Følg Mette Helena for inspiration til en unik sommerhusstil.

3. @nissehytten_bornholm er det skønneste sommerhus på Bornholm, som ejes af Laura Schrøder, også kendt på Instagram som Laulaubaubau. Laura har skabt det hyggeligste sommerhus, som ligger midt i skøn natur og med hyggelige udendørs spots. Laura har indrettet sommerhuset med fine vintagefund, og hendes personlige stil er så cool. Du kan faktisk leje Nissehytten, hvis du har lyst til at opleve hendes skønne sommerhus og dejlige Bornholm naturligvis.

De rigtige genbrugsfund tager tid at finde, så du kan med fordel begynde din søgen allerede nu, så du er klar til sommerhussæsonens start.

God jagt!

Relaterede artikler