Disse Disney-film er steget i værdi
BørnTech

Disse Disney-film er steget i værdi

Julie Schoen
Julie Schoen

Båndspaghettii og film, der flimre. Det var realiteten, dengang VHS-bånd var vores adgang til fiktionens visuelle verden. Og selvom det er mange år siden, håber vi, du har gemt dine gamle bånd, for her er vi klar med en guide til dig, der vil vide, hvilke af dine gamle Disneyfilm du i dag kan høste en god fortjeneste på.

’Løvernes Konge’, ’Snehvide’ og ’Junglebogen’. Det er alle eksempler på gamle Disney-klassikere, som de fleste af os kender, og mange af os kunne kun få adgang til denne verden, hvis vi stoppede videobåndet ind i VHS-afspilleren og trykkede ’play’.

I dag lever Disneys eventyr på streaming, hvilket gør VHS-båndene og DVD’erne overflødige. Derfor har mange nok ryddet op og ryddet ud i de gamle, nostalgiske VHS-bånd og DVD-skiver. Men var det en fejl? Burde du have gemt de gamle Disney-film i tilfældet af, at deres værdi i dag er steget?

Det hjælper vi dig med svar på i denne artikel, hvor vi har allieret os med Martin Damsgaard, der til dagligt arbejder i Mint Records, som sælger nye og brugte LP’er og CD’er, samt spil og film på blu-ray og DVD.

Læs hans svar under disse DBA-annoncer.

Børnefilm til salg på DBA:

 1. Børnefilm, Mange forskellige. Også andre film end børnefilm., Pris pr. stk.

  Børnefilm, Mange forskellige. Også andre film end børnefilm., Pris pr. stk.

  10,00 kr.06-12-2022
 2. Børnefilm, Jern Henrik, med Dansk Tale

  Børnefilm, Jern Henrik, med Dansk Tale

  50,00 kr.06-12-2022
 3. Børnefilm, Disney VHS m.fl., Disney klassikere, pokemon og andre VHS. 

Kom med et bud.

Disney klas

  Børnefilm, Disney VHS m.fl., Disney klassikere, pokemon og andre VHS. Kom med et bud. Disney klassikere starter ved 50 kr. og opefter Pokomon fra 25 kr. Øvrige fra 10 kr.

  10,00 kr.04-12-2022
 4. Børnefilm, Div.Julefilm, 4 stk Brødre Mortensens jul 100 kr.
Jesper fårekyllingens jul 25 kr.
Alle t

  Børnefilm, Div.Julefilm, 4 stk Brødre Mortensens jul 100 kr. Jesper fårekyllingens jul 25 kr. Alle tiders julemand 25 kr. VHS Køber betaler porto

  100,00 kr.04-12-2022
 5. Børnefilm, Pokemon, 6 Pokemon VHS sælges:
- Nummer 4 - Pokemon: Clefairy på spil
- Nummer 6 - Pokemo

  Børnefilm, Pokemon, 6 Pokemon VHS sælges: - Nummer 4 - Pokemon: Clefairy på spil - Nummer 6 - Pokemon: Squirtle-holdet slår til - Nummer 7 - Pokemon: En dyst med stød i - Nummer 11 - Pokemon: Abra og

  40,00 kr.03-12-2022
 6. Børnefilm, Vinterfortællinger - Musene i Brombærhegnet, instruktør VHS film., Sød og charmerende fil

  Børnefilm, Vinterfortællinger - Musene i Brombærhegnet, instruktør VHS film., Sød og charmerende film for mindre børn og deres familie i serien "Musene i Brombærhegnet". Der er fire film i serien om h

  25,00 kr.03-12-2022

Klik her og find børnefilm på DBA.

Derfor har mange Disneyfilm mistet deres værdi

2 kroner, eller køb 10 styk for 15 kroner.

Det er nok mere et prisniveau som dette, de fleste forestiller sig at kunne få for deres gamle VHS-bånd og DVD-skiver. Men Martin Damsgaard oplever engang imellem gamle film, der har holdt deres værdi fra dengang, og som måske endda er steget i pris siden hen. Deriblandt også nogle af Disneys fortællinger.

Men der er en helt særlig årsag til, at det kun er få eksemplarer, du kan høste en god værdi for:

- Udfordringen er, at alle Disneys eventyr nu er tilgængelige konstant. Alle filmene er udkommet på DVD og Blue-ray efterfølgende, og mig bekendt kan du i dag købe samtlige Disney-film lige nu og her, hvis du vil, fortæller Martin Damsgaard.

Dengang DVD var det nye, udkom Disney kun engang imellem med deres film. Det kunne sagtens være, det var muligt at købe dem i et halvt år for, at de så i op til to år forsvandt fra markedet. Det gjorde filmene mere attrative og hev priserne op i perioder ad gangen. Det samme gjalt VHS-båndene, som blev udgivet med større mellemrum:

- Dengang filmene kun udkom på VHS, blev de frigivet i klynger. Så udkom de i december, og pludselig var de ikke til at købe igen, og det skabte også et samlermarked, forklarer eksperten.

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Legoklodserne skal laves i nyt materiale

300 kroner vil Karin fra Taastrup have for sin Løvernes Konge 2-VHS-film, som hun sælger lige nu på DBA. VHS-båndet er meget velholdt og meget lidt brugt, skriver hun, og oplyser også, at det er udgået fra markedet. Også som DVD
300 kroner vil Karin fra Taastrup have for sin Løvernes Konge 2-VHS-film, som hun sælger lige nu på DBA. VHS-båndet er meget velholdt og meget lidt brugt, skriver hun, og oplyser også, at det er udgået fra markedet. Også som DVD

Disse Disneyfilm har en god værdi i dag

Når der så alligevel er enkelte film, som du i dag kan få en god sum penge for, skyldes det, at Disneys genudgivelser af de helt gamle film er optimerede udgaver.

- De Disney-film, der er fra 90’erne, ligner mere de digitalt animeret udgaver, som vi ser i dag med de nye Disneyfilm. Men de helt gamle film, dem fra 30’erne, 40’erne, og op til 70’erne, som er lavet på baggrund af tegninger, har man optimeret på, fortæller Martin Damsgaard.

Det er blandt andet film som Tornerose, Askepot, Snehvide og Pinnocio. At de gamle udgaver har fået sig en tur i forskønningsmaskinen, huer ikke alle Disney-samlere:

- Disney har remasteret mange af deres gamle titler, hvilket vil sige, at de har renset de gamle billeder, scannet dem ind digitalt og lagt ind som nye billeder. Farverne er blevet mere kraftige nu, og det hævder nogle Disney-fans har betydet, at detaljerne er forsvundet, fortæller Martin Damsgaard, der tilføjer, at spørgsmålet om, hvorvidt de remastret udgaver er gode eller dårlige, deler vandene lidt hos Disney-fans.

Kritikere mener, at filmene nu er designet til, at børn ser dem på deres iPads, og her skal farverne kunne matche den kvalitet, børnene ellers kigger på, når de ser andre videoer. For eksempel mener folk, at flere af detaljerne i Tornerose-filmen er forsvundet på den bekostning.

Da Disney kun producerer de remastret udgaver, er flere af Disneyfilmene i de ikke-remastret udgaver i dag gode penge værd.

DVD-film med Disney til salg på DBA:

 1. Klokkeblomst, instruktør Walt Disney, DVD, familiefilm, Sælger de her 2 klokkeblomst film da jeg ikk

  Klokkeblomst, instruktør Walt Disney, DVD, familiefilm, Sælger de her 2 klokkeblomst film da jeg ikke bruger dem til noget. Den ene er brugt men fejler intet og den anden er ubrugt og stadigvæk pakke

  40,00 kr.07-11-2022
 2. DVD, animation, Pingvinerne fra Madagascar – 30,-
Madagascar 3 – 30,-
Antz – 30,-
Stuart Little + St

  DVD, animation, Pingvinerne fra Madagascar – 30,- Madagascar 3 – 30,- Antz – 30,- Stuart Little + Stuart Little 2 – 50,- Scooby-Doo – 30,- Scooby-Doo de første mysterier – 100,- Robotter – 30,- Arthu

  25,00 kr.07-12-2022
 3. Prinsessen og frøen, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Uåben
-fast pris
-køb 4 af mine annoncer og

  Prinsessen og frøen, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Uåben -fast pris -køb 4 af mine annoncer og den billigste er gratis - kan afhentes på Mimersgade 111. Kbh n - sender gerne hvis du betaler Porto

  20,00 kr.07-12-2022
 4. Bernard og Bianca, DVD, animation, Walt Disney tegnefilm nr. 23 fra 1977.

Sender gerne, porto på kø

  Bernard og Bianca, DVD, animation, Walt Disney tegnefilm nr. 23 fra 1977. Sender gerne, porto på køber. tegnefilm3436 : skriv dette i DBA søgefeltet så finder du alle mine tegnefilm børn3436 : skriv

  35,00 kr.07-12-2022
 5. 101 Dalmatinere, DVD, animation, Walt Disney tegnefilm nr. 17 fra 1961.

Sender gerne, porto på købe

  101 Dalmatinere, DVD, animation, Walt Disney tegnefilm nr. 17 fra 1961. Sender gerne, porto på køber. tegnefilm3436 : skriv dette i DBA søgefeltet så finder du alle mine tegnefilm børn3436 : skriv d

  40,00 kr.07-12-2022
 6. DVD, andet, SØGES/KØBES

Jeg søger forskellige Disney DVD’er, bl.a.:

Små Einsteins
Mickeys Klubhus

  DVD, andet, SØGES/KØBES Jeg søger forskellige Disney DVD’er, bl.a.: Små Einsteins Mickeys Klubhus Peter Plys Lizzie McGuire Jump In! Teen Beach Movie Hannah Montana Bjørnen i Det Blå Hus Sofia den F

  10,00 kr.06-12-2022

Klik her og find Disney-DVD-film på DBA. Om det er Tornerose, Junglebogen eller Aristocats, kan du finde filmene på DBA.

Sådan kan du vurdere, om du har de udgaver, der er noget værd i dag

Martin Damsgaard fortæller, at det ikke er til at sige, hvilke udgaver der er remastret eller ej. Det er desværre ikke noget, Disney skilter med. Du vil ikke kunne læse dig klogere på det bagpå.

- De første Disney-DVD’er udkom i 2006. Derefter, i årerne 2008-2010, er mange af dem blevet genudgivet som ’Platinum-edition’ og ’Special-edition’ og for eksempel som dobbelt dish med ekstramateriale. Men i hvilket årstal, Disney begyndte at indføre remastret udgaver, ved jeg ikke, og de gjorde det løbende, så det er ikke til helt konkret at fastslå, hvilke film der er remastret, og hvilke der ikke er, fortæller Martin Damsgaard.

Det er ikke kun farverne, der er blevet ”redesignet” på de gamle Disney-film. Nogle af figurerne har også fået tildelt nye stemmer og (måske) endda nye replikker, så sproget er mere ’up to date’.

Derfor er en tommeltingerregel, at du muligvis har en original (ikke remastret) udgave, hvis du har en version med de gamle stemmer. Du kan også finde ud af, om din udgave er den remastrede ved at sammenligne med de farver, som udgaverne på streamingtjenesterne er i. Matcher farverne og detaljeringsgraden, har du ikke en remastret udgave.

De VHS-film, der blev udgivet i helt gamle dage med Disneyfilm, og som derfor med sikkerhed ikke er remastret, kan du genkende på kasetten. Den er rød. 

De gamle filmsynkroniseringer brugte de på de første VHS’er. De originale stemmer findes vist kun på VHS. Jeg mener, at de fleste, for ikke at sige alle DVD’erne er forsynet med nye stemmer
forklarer eksperten.

Så en anden tommelfingerregel er, at det sandsynligvis kun er dine Disney-VHS’er, der udgør en væsentlig værdi.

LÆS OGSÅ: LISTE: Alfons Åberg, Snøvsen og andre mindeværdige figurer fra barndommen

150 kroner kan du købe disse to VHS-bånd for på DBA lige nu. Sælgeren, som bor i København K, skriver, at filmene kun sælges samlet, og at båndene er med dansk tale
150 kroner kan du købe disse to VHS-bånd for på DBA lige nu. Sælgeren, som bor i København K, skriver, at filmene kun sælges samlet, og at båndene er med dansk tale

Det er de værd

Der vil altid være en hype blandt samlere om de helt gamle, originale Disney-film
fortæller Martin Damsgaard.

Han vurderer, at en Disneyfilm i den ikke-remastret udgave kan sælges for mellem 100-300 kroner. Men det afhænger ekstremt meget af standen:

- Er DVD-skriven ridset, kan du ikke for noget for den. Og du kan ikke rense en DVD. Der findes mange myter med tandpasta-tricks og alt muligt, men hovedet på sømmet er der ikke noget at gøre, hvis først din DVD er ridset, lyder den hårde dom fra eksperten.

Har du en version med dobbelt dish, kan du måske også høste lidt ekstra penge for DVD’en, for ifølge Martin kan der være ting på den dobbeltd ish, du ikke kan få andre steder. Ekstramateriale, der ikke er frigivet andre steder.

Find Disney-børnebøger på DBA:

 1. Peter Plys, Disney, Med tykke sider

  Peter Plys, Disney, Med tykke sider

  20,00 kr.07-12-2022
 2. Babies godnat historier, Disney, Velholdt intakt bog ingen æsel ører krøllede sider osv fremstå som

  Babies godnat historier, Disney, Velholdt intakt bog ingen æsel ører krøllede sider osv fremstå som ny

  150,00 kr.07-12-2022
 3. Anders And, Disney, Ny bog Anders And den komplette årgang 1960 -1

  Anders And, Disney, Ny bog Anders And den komplette årgang 1960 -1

  125,00 kr.07-12-2022
 4. Peter Plys , Disney, Peter Plys og hans venner bøger
Disney

Tillykke, Peter Plys
Peter Plys Hvordan

  Peter Plys , Disney, Peter Plys og hans venner bøger Disney Tillykke, Peter Plys Peter Plys Hvordan ser et hundrede ud Peter Plys Kængus frokost Peter Plys Venner for altid Peter Plys Sydpå til varme

  20,00 kr.07-12-2022
 5. Børneleksikon, Disney, Børneleksikon, Disney

Disney`s børneleksikon udgivet af Lademann
7 bøger om

  Børneleksikon, Disney, Børneleksikon, Disney Disney`s børneleksikon udgivet af Lademann 7 bøger om Videnskab, Planter, Pattedyr, Havets Dyr, Fugle, Fremmed Kulturer og Krybdyr og padder Meget lærerri

  140,00 kr.07-12-2022
 6. Lyt og læs cd med bog, Bl.a. Disney, Sælges KUN samlet for 120 kr
både nye og brugte

Bjørne Brødre

  Lyt og læs cd med bog, Bl.a. Disney, Sælges KUN samlet for 120 kr både nye og brugte Bjørne Brødre Bambi 2 Find Nemo (stadig i folie) Løvernes konge (stadig i folie) Peter Plys og Tigerdyret Postma

  120,00 kr.07-12-2022

Klik her og find Disney-børnebøger til salg på DBA.

Bonus-informationer:

1. ’Da Blurayen kom til for 5-8 år siden, gik DVD-markedet lidt i stykker’.

2. ’Vidste du, Ove Sproges søn har indtalt den nye stemme i det mere nutidige sprog til de figurer, hans far havde lagt stemme til i sin tid?’

LÆS OGSÅ: Her kan du få et overblik over alle DBAs tech-produkter

6.400 kroner. Det er prisen på den dyreste annonce, der lige for tiden er at finde i DBAs video-kategori. Prisen dækker dog over flere DVD-film, som ejeren Regner fra Hanstholm håber at får afsat via DBA. Generelt kan du på DBA finde enkelte dyre videofilm, og det kan hjælpe dig med at få et prej om, hvilke film du selv kan få en god skilling for
6.400 kroner. Det er prisen på den dyreste annonce, der lige for tiden er at finde i DBAs video-kategori. Prisen dækker dog over flere DVD-film, som ejeren Regner fra Hanstholm håber at får afsat via DBA. Generelt kan du på DBA finde enkelte dyre videofilm, og det kan hjælpe dig med at få et prej om, hvilke film du selv kan få en god skilling for

Hvis du stadig har en samling VHS’er derhjemme, som ikke er Disney, og som du overvejer at kyle ud, bør du stoppe en halv. Tjek denne liste, hvor vi står klar med titler på VHS-bånd, som du i dag kan høste en god sum penge for.

Du kan også blive klogere på, om dine CD’er er steget i værdi, for i denne artikel har vi skrevet dig en liste med de CD’er, som i dag er mere værd.

Noget andet, der er steget i værdi, er de gamle spolebåndsoptagere. Se mere om det i videoen herunder, eller læs mere i artiklen, her.

Relaterede artikler