Mor! Se jeg laver mad
Børn

Mor! Se jeg laver mad

DBA Guide
DBA Guide

Mor! Se jeg laver mad

Lyden af en sulten og utålmodig baby kan få svedperlerne til at trille på selv den mest hardcore mor!

Alfred kunne rokke frem og tilbage i sin højstol, mens han messede 'Mam! Mam! Maaaaaam! Mmmmmam! MAAAAAM!' - og jeg kunne mærke koldsveden på ryggen og hjertebanken toppe, mens jeg forsøgte at lave havregrød på rekordtid. Jeg takkede mig selv for at have gaskomfur, så det hele gik stærkt - og takkede mine lunger for, at jeg hurtigt kunne puste grøden kølig og kaste en skefuld direkte ind i munden på den sultnende dreng.

Nu er han ikke længere en baby, og han er blevet skøn at have med i et køkken! Udover at glæde mig over at der ikke ligner en sprængt havregrødsfabrik derude længere, så er det dejligt at kunne dele den del af husholdningen med ham. Eller i hvert fald så småt introducere ham for den sjove del af det. Det er nemlig rigtig hyggeligt at lave mad, synes jeg.

Vi starter med at 'købe ind' og billedet her viser naturligvis mine indkøb! Alfreds prioriteringer ser en smule anderledes ud.

Man kan jo egentlig ikke bebrejde ham, vel? Så vi indgår en form for kompromis!

 

Og så er vi klar til at lave frokost!

Der tændes for kogepladerne, og Alfred gør mig opmærksom på at de er 'av, varme' (opdragelsesmission completed!)

Vi skal have stegt frugt med mælk og tomat. MUMS! Og kort tid efter slukker han for kogepladerne og understreger, at vi skal huske at puste på maden inden vi spiser den. 'Sæt dig ned, mor' Og jeg skal sidde på hans plads, for rollerne er jo byttet om :)

Og det smager selvfølgelig så vanvittigt godt, og der bliver delt ud af ros, kys og kram - for ikke alene er det en hyggelig leg, den er også enormt lærerig for de små.

Og den stopper ikke ved indkøb, madlavning og fortæring! Der kommer en sidegevinst med der hedder oprydning. Den klarede han ikke så godt, men lur mig om ikke vi en dag når til det punkt? Kan egentlig ikke bebrejde ham, for det ser pretty much også sådan her ud når jeg selv har været i aktion i mit eget køkken :)

Der findes et rigtig fint udvalg af legekøkkener på DBA, og mange af dem er faktisk nogle fine og kreative DIY's. Med en klat maling og en pæn portion fantasi, kan man skabe et hyggeligt univers til de små. Og min erfaring siger, at der er timevis af god leg (og dermed også mulighed for at dulme ulvetimen lidt, mens man selv står ved kødgryderne) og det er guld værd i min optik :)

OBS: Find desuden et rigt udvalg af legemad her.

Happy cooking!


Find det på DBA

 1. Lego Racers, 8658 Big Bling Wheelie, Lego 8658 Racers: Big Bling Wheelie.

NYT og Uåbnet Legosæt.

F

  Lego Racers, 8658 Big Bling Wheelie, Lego 8658 Racers: Big Bling Wheelie. NYT og Uåbnet Legosæt. Fra år 2005. Udgået. Fra egen samling. Sættet indeholder 32 dele. Fra røgfrit hjem uden dyr. Evt.

  100,00 kr.27-09-2023
 2. Slyngevugge, Moon boon slyngevugge, Sælger denne Moon boon med motor og ophæng til karm. Fungere upå

  Slyngevugge, Moon boon slyngevugge, Sælger denne Moon boon med motor og ophæng til karm. Fungere upåklageligt og i god stand.

  1.999,00 kr.27-09-2023
 3. Sneakers, str. 30, New balance, unisex, Helt nye.
Kan hentes i både Hasselager og Virklund. Sender o

  Sneakers, str. 30, New balance, unisex, Helt nye. Kan hentes i både Hasselager og Virklund. Sender også gerne

  135,00 kr.27-09-2023
 4. Lego City, 30220 Fire Speedboat, Lego 30220 City: Fire: Fire Speedboat.

Nyt uåbnet sjældent promoti

  Lego City, 30220 Fire Speedboat, Lego 30220 City: Fire: Fire Speedboat. Nyt uåbnet sjældent promotion sæt. Fra år 2013. Udgået. Fra egen samling. Sættet indeholder 35 dele, 1 minifigur. Fra røgfr

  65,00 kr.27-09-2023
 5. Autostol, op til 36 kg , Britax Römer, Autostol i god stand med ISOFIX

  Autostol, op til 36 kg , Britax Römer, Autostol i god stand med ISOFIX

  400,00 kr.27-09-2023
 6. Vinterjakke, *NY*, Tommy Hilfiger, str. 128, Super flot vinterjakke fra Tommy Hilfiger, som aldrig h

  Vinterjakke, *NY*, Tommy Hilfiger, str. 128, Super flot vinterjakke fra Tommy Hilfiger, som aldrig har været brugt - mærket sidder stadig i. Farven er støvet mørkeblå. Stoffet er reflekterende - det

  650,00 kr.27-09-2023

Relaterede artikler