Mor! Se jeg laver mad
Børn

Mor! Se jeg laver mad

DBA Guide
DBA Guide

Mor! Se jeg laver mad

Lyden af en sulten og utålmodig baby kan få svedperlerne til at trille på selv den mest hardcore mor!

Alfred kunne rokke frem og tilbage i sin højstol, mens han messede 'Mam! Mam! Maaaaaam! Mmmmmam! MAAAAAM!' - og jeg kunne mærke koldsveden på ryggen og hjertebanken toppe, mens jeg forsøgte at lave havregrød på rekordtid. Jeg takkede mig selv for at have gaskomfur, så det hele gik stærkt - og takkede mine lunger for, at jeg hurtigt kunne puste grøden kølig og kaste en skefuld direkte ind i munden på den sultnende dreng.

Nu er han ikke længere en baby, og han er blevet skøn at have med i et køkken! Udover at glæde mig over at der ikke ligner en sprængt havregrødsfabrik derude længere, så er det dejligt at kunne dele den del af husholdningen med ham. Eller i hvert fald så småt introducere ham for den sjove del af det. Det er nemlig rigtig hyggeligt at lave mad, synes jeg.

Vi starter med at 'købe ind' og billedet her viser naturligvis mine indkøb! Alfreds prioriteringer ser en smule anderledes ud.

Man kan jo egentlig ikke bebrejde ham, vel? Så vi indgår en form for kompromis!

 

Og så er vi klar til at lave frokost!

Der tændes for kogepladerne, og Alfred gør mig opmærksom på at de er 'av, varme' (opdragelsesmission completed!)

Vi skal have stegt frugt med mælk og tomat. MUMS! Og kort tid efter slukker han for kogepladerne og understreger, at vi skal huske at puste på maden inden vi spiser den. 'Sæt dig ned, mor' Og jeg skal sidde på hans plads, for rollerne er jo byttet om :)

Og det smager selvfølgelig så vanvittigt godt, og der bliver delt ud af ros, kys og kram - for ikke alene er det en hyggelig leg, den er også enormt lærerig for de små.

Og den stopper ikke ved indkøb, madlavning og fortæring! Der kommer en sidegevinst med der hedder oprydning. Den klarede han ikke så godt, men lur mig om ikke vi en dag når til det punkt? Kan egentlig ikke bebrejde ham, for det ser pretty much også sådan her ud når jeg selv har været i aktion i mit eget køkken :)

Der findes et rigtig fint udvalg af legekøkkener på DBA, og mange af dem er faktisk nogle fine og kreative DIY's. Med en klat maling og en pæn portion fantasi, kan man skabe et hyggeligt univers til de små. Og min erfaring siger, at der er timevis af god leg (og dermed også mulighed for at dulme ulvetimen lidt, mens man selv står ved kødgryderne) og det er guld værd i min optik :)

OBS: Find desuden et rigt udvalg af legemad her.

Happy cooking!


Find det på DBA

 1. Gummistøvler, str. 20, IdaT, unisex, Brune gummistøvler med abe på.
Har nærmest blot stået til pynt

  Gummistøvler, str. 20, IdaT, unisex, Brune gummistøvler med abe på. Har nærmest blot stået til pynt i vuggestuen, da de kun var ude en gang eller to i vådt vejr. Indvendig længde 13,5 cm, så de svare

  40,00 kr.21-03-2023
 2. Lift/liftudstyr, Najell Sleepcarrier , Najell, Smuk Najell sleepcarrier i farven ‘Sage Green’. Brugt

  Lift/liftudstyr, Najell Sleepcarrier , Najell, Smuk Najell sleepcarrier i farven ‘Sage Green’. Brugt 5 måneder til 1 barn. Sælges med madras beskytter i farven ‘Peony blue’ og med rem til håndtag.

  800,00 kr.21-03-2023
 3. Køredragt, Ulddragt, Engell, str. 68, Lækker køredragt af 100% uld i str. 62/68

Bemærk lille hul på

  Køredragt, Ulddragt, Engell, str. 68, Lækker køredragt af 100% uld i str. 62/68 Bemærk lille hul på tredje billede

  300,00 kr.21-03-2023
 4. Bord/stolesæt, IKEA, 3 år gammle.

  Bord/stolesæt, IKEA, 3 år gammle.

  400,00 kr.21-03-2023
 5. Polo t-shirt, Ralph Lauren, polo, str. 158, str. M - 10-12 år, god men brugt, ingen huller eller ple

  Polo t-shirt, Ralph Lauren, polo, str. 158, str. M - 10-12 år, god men brugt, ingen huller eller pletter. T-shirt Bluse

  40,00 kr.21-03-2023
 6. Gummistøvler, str. 24, Viking, piger, Lyserøde Viking gummistøvler str. 24.
Kort model, der sidder g

  Gummistøvler, str. 24, Viking, piger, Lyserøde Viking gummistøvler str. 24. Kort model, der sidder godt på foden. Brugt kort. Lidt snavsede, men fejler ellers ikke noget.

  25,00 kr.21-03-2023

Relaterede artikler