DIY: Lav en regnbuenederdel ud af en paraply
BørnDIY

DIY: Lav en regnbuenederdel ud af en paraply

Marie-Louise
Marie-Louise

Det var en skør idé, jeg fik, som jeg måtte afprøve. Kunne en smadret paraply få nyt liv som fastelavnskostume? Svaret er ja. Her viser jeg dig, hvordan en udtjent paraply blev omdrejningspunkt i min datters cirkusprinsessedragt.

De findes i læssevis – de knækkede eller på anden vis ødelagte paraplyer. Med mindre de kan repareres, er de dømt til en skæbne som affald. Det var den paraply, som jeg fandt efterladt inde i byen også. Den var skæv og ramponeret.. Stoffet med sine regnbuefarver fejlede slet ikke noget, så jeg besluttede mig for at tage paraplyen med hjem og se, om jeg en dag kunne få brug for den i en ny funktion.

Og det kunne jeg.

Stoffet, der var hæftet til paraplystellet enkelte steder, kunne nemt klippes af. Det var også lige til at vaske i hånden, og rent og pænt kom det ind på stofhylden i mit hobbyrum. Klar til videre forvandling.

I denne guide kan du læse, hvordan jeg forvandlede paraplyens stof til en skøn nederdel til min datter.

Find paraplyer, som du kan lave om til unikke nederdele, her:

 1. Paraply, Super fin paraply til tasken Ny pris 550 kr.

  Paraply, Super fin paraply til tasken Ny pris 550 kr.

  350,00 kr.15-04-2024
 2. Paraply, Barbapapa m.fl., 3 børneparaplyer sælges. Den 1. På billedet er hvid med forskellige motive

  Paraply, Barbapapa m.fl., 3 børneparaplyer sælges. Den 1. På billedet er hvid med forskellige motiver af dyr. Den er i fin stand, og koster 35 kr. Den 2. har motiv af Barbapapa, men er gået i stykker

  15,00 kr.15-04-2024
 3. Paraply, Aldrig brugt.
Prisen er pr. stk.

  Paraply, Aldrig brugt. Prisen er pr. stk.

  75,00 kr.08-04-2024
 4. Paraply, Monte Carlo Rolex Masters / vintage taske paraply, 

 Vintage  Fin stand / som ny aldrig b

  Paraply, Monte Carlo Rolex Masters / vintage taske paraply, Vintage Fin stand / som ny aldrig brugt

  650,00 kr.31-03-2024
 5. Paraply, Paraply med logo - aldrig brugt

  Paraply, Paraply med logo - aldrig brugt

  25,00 kr.29-03-2024
 6. Paraply, Paraply til bryllup
Brugt 1 gang

Afhentes i Hellerup

  Paraply, Paraply til bryllup Brugt 1 gang Afhentes i Hellerup

  75,00 kr.29-03-2024

617 paraplyer er lige nu til salg på DBA, og de fås i alle former og farver.

Paraplyen var gået i stykket og var til ingen verdens nytte… Skulle man tro. Men efter en hurtig vask, og efter at være blevet befriet fra stellet, kunne den gøre en lille pige rigtig, rigtig glad
Paraplyen var gået i stykket og var til ingen verdens nytte… Skulle man tro. Men efter en hurtig vask, og efter at være blevet befriet fra stellet, kunne den gøre en lille pige rigtig, rigtig glad

Sådan gør du

Jeg kom i tanke om stoffet igen, da min datter manglede et fastelavnskostume. Det var der, idéen om at sy en spraglet nederdel ud af paraplystoffet opstod. Svært var det ikke at lave nederdelen. Fremgangsmåden får du her i trin. Det er nemmest med en symaskine, men nederdelen kan også sys i hånden.

1. Klip et rundt hul i midten af stoffet. Brug for eksempel en stor tallerken at tegne efter. Hullet skal være stort nok til at komme over hofterne - og gerne lidt større. Bemærk dog, at jo større du klipper hullet, desto kortere bliver nederdelen.

2. Zigzag og fold kanten i hullet om, så der laves en løbegang til elastikken. Sy hele vejen rundt, så løbegangen til elastikken formes. Efterlad en åbning, som du kan få elastikken ind og ud ad.

3. Sæt en sikkerhedsnål i den ene ende af elastikken, og skub den gennem løbegangen. Bind en knude på elastikken, hvor den er tilpas stram rundt om livet.

Sådan så den fine paraplydug ud, efter jeg havde befriet det fra stellet – og givet det en kort vask
Sådan så den fine paraplydug ud, efter jeg havde befriet det fra stellet – og givet det en kort vask
Så er det bare i gang med at klippe
Så er det bare i gang med at klippe
Brug eventuelt en tallerken til at klippe efter
Brug eventuelt en tallerken til at klippe efter

Dette kan du klæde barnet ud som med nederdelen på

Nederdelen kan, alt efter paraplystoffets udseende, bruges i forskellige kostumer. Min datters kostume endte med at blive et klovnekostume med et strejf af cirkusartist. Kostumet er foruden paraplydugenstykket sammen af forskellige tøjstykker fra vores klæd-ud-kasse og en nytårs-hat. Desuden havde hun et strutskørt under nederdelen, der gav den mere fylde.

Hvis du ikke har en paraply, der alligevel skal kasseres, kan du købe den brugt. Der er i mens jeg skriver artiklen her 613 annoncer med paraplyer til salg på DBA. Gå på jagt efter paraplyer til dit næste kostume, her.

Så farverig ser den ud på! Og dit barn kommer samtidig helt tør hjem
Så farverig ser den ud på! Og dit barn kommer samtidig helt tør hjem
Min datter brugte nederdelen sidste år, hvor hun var klædt ud som klovn. Jeg tør vædde med, at inden andres børn havde samme udklædning!
Min datter brugte nederdelen sidste år, hvor hun var klædt ud som klovn. Jeg tør vædde med, at inden andres børn havde samme udklædning!

Ude i sidste øjeblik – så er DBA din ven

Der er mange gode grunde til at finde dit fastelavnskostume brugt. Du sparer penge, du forurener mindre, og så er det faktisk også nemt eftersom mange kostumer, der oftest kun er brugt enkelte gange, bliver afleveret i genbrugsbutikker eller sættes til salg på DBA.

Find årets fastelavnskostume på DBA, der er lige nu, hvor jeg skriver, 1.317 annoncer, der matchet ordet ’fastelavn’ på DBA. Mon ikke du endda kan finde en, der vil sende dig det lige til døren ;) Det var sådan vi i sidste øjeblik skaffede sidste års Halloween kostume.

Igen i år har min datter fundet sit fastelavnskostume på ’brugt markedet’. Først faldt hun over en skøn gymnastik-disco-dragt og senere et par øreringe med discokugler i vores lokale genbrugsbutikker. Sammen giver de det perfekte rulleskøjte-pige-look, som hun skal have i år.

Find fastelavnskostumer på DBA, her:

 1. Kostume, Bananer i Pyjamas kostume i str. one size, her var det på en der var 185 cm. Har kun været

  Kostume, Bananer i Pyjamas kostume i str. one size, her var det på en der var 185 cm. Har kun været brugt under en fotografering, så er fuldstændig som ny. Nypris 650 kr.

  350,00 kr.17-04-2024
 2. Voksen Haj kostume, Flot Haj Kostume til voksne af lækker kvalitet i str. Onesize.
Aldrig brugt

Ny

  Voksen Haj kostume, Flot Haj Kostume til voksne af lækker kvalitet i str. Onesize. Aldrig brugt Ny pris 600 kr. Sælges for 279 kr. Kan afhentes i Karup 7470 eller sendes mod betaling

  279,00 kr.17-04-2024
 3. Kostumer til børn, Babybel ost man udklædning 
Ubrugt

  Kostumer til børn, Babybel ost man udklædning Ubrugt

  20,00 kr.16-04-2024
 4. Militær kostume, Jeg sælger mit militærkostume, som kun er brugt en enkelt gang. Den er helt som ny,

  Militær kostume, Jeg sælger mit militærkostume, som kun er brugt en enkelt gang. Den er helt som ny, og fejler intet. Kostumet er købt inde fra Coax Copenhagen Som sagt er den kun brugt en enkelt gang

  500,00 kr.15-04-2024
 5. Honning monster kostume, Honning Monster Kostume str M

Perfekt til sidste skoledag, brugt 1 gang

  Honning monster kostume, Honning Monster Kostume str M Perfekt til sidste skoledag, brugt 1 gang

  300,00 kr.15-04-2024
 6. Troldmand kostume, Brugt en gang, som ny. Str.M
Nypris 350dk, kun kjole og hat:
 https://www.temasho

  Troldmand kostume, Brugt en gang, som ny. Str.M Nypris 350dk, kun kjole og hat: https://www.temashop.dk/magisk-troldmand-102567?gad_source=1

  250,00 kr.15-04-2024

1.397 kostumer kan du lige nu finde på DBA. Dem, der er til børn, kan du klikke her og se.

Der er også mere DIY-syning i artiklen her, hvor Lise og Michael viser, hvordan man syer en baby-nest af brugt stof. https://guide.dba.dk/boern/diy-babynest

Du kan også få inspiration til at købe genbrug til børn på DBA Guiden her.d

Video: Kom med hjem til mig og se mit genbrugshjem

Nederdelen er langt fra den eneste ting, jeg har skabt ud af genbrug. Se selv i videoen herunder, hvor jeg viser dig rundt i mit genbrugshjem. Du kan læse mere om løsningerne, her.

Relaterede artikler