DIY: Lav en regnbuenederdel ud af en paraply
BørnDIY

DIY: Lav en regnbuenederdel ud af en paraply

Marie-Louise
Marie-Louise

Det var en skør idé, jeg fik, som jeg måtte afprøve. Kunne en smadret paraply få nyt liv som fastelavnskostume? Svaret er ja. Her viser jeg dig, hvordan en udtjent paraply blev omdrejningspunkt i min datters cirkusprinsessedragt.

De findes i læssevis – de knækkede eller på anden vis ødelagte paraplyer. Med mindre de kan repareres, er de dømt til en skæbne som affald. Det var den paraply, som jeg fandt efterladt inde i byen også. Den var skæv og ramponeret.. Stoffet med sine regnbuefarver fejlede slet ikke noget, så jeg besluttede mig for at tage paraplyen med hjem og se, om jeg en dag kunne få brug for den i en ny funktion.

Og det kunne jeg.

Stoffet, der var hæftet til paraplystellet enkelte steder, kunne nemt klippes af. Det var også lige til at vaske i hånden, og rent og pænt kom det ind på stofhylden i mit hobbyrum. Klar til videre forvandling.

I denne guide kan du læse, hvordan jeg forvandlede paraplyens stof til en skøn nederdel til min datter.

Find paraplyer, som du kan lave om til unikke nederdele, her:

 1. Paraply, Lacoste Paraply. Af ældre dato men i flot stand. Længde 44 cm. Diameter 98 cm. Pris 250 kr

  Paraply, Lacoste Paraply. Af ældre dato men i flot stand. Længde 44 cm. Diameter 98 cm. Pris 250 kr. Se også mine andre annoncer.

  250,00 kr.23-03-2023
 2. Paraply, Hellerup Parkhotel, Helt ny paraplyer fra Hellerup Parkhotel i en kraftig model sælges. De

  Paraply, Hellerup Parkhotel, Helt ny paraplyer fra Hellerup Parkhotel i en kraftig model sælges. De har en diameter på 110 cm. Så stor model. 1 Stk. 10,00 kr. og en kasse med 20 stk. 150,00 kr.

  10,00 kr.22-03-2023
 3. Paraply, IRMA LOGO, Irma logo m metalstang. Lille bule i stang (se billedet) ellers fejlfri. Stroppe

  Paraply, IRMA LOGO, Irma logo m metalstang. Lille bule i stang (se billedet) ellers fejlfri. Stropper m lineås på hylster gør at den nemt kan bæres på ryggen. Bud modtages Køber betaler fragt.

  175,00 kr.22-03-2023
 4. Paraply, Irma, Super flot og som ny paraply / taskeparaply med Irma logo / Irma pigen på.

Er i sort

  Paraply, Irma, Super flot og som ny paraply / taskeparaply med Irma logo / Irma pigen på. Er i sort, med trykknap til at slå paraplyen ud, fint sort etui til opbevaring og paraplyen fejler intet. Se

  400,00 kr.22-03-2023
 5. Paraply, Taske paraply med hylster. Stor paraply, brugt få gange så, står som ny. 
Fra et ikke-ryge

  Paraply, Taske paraply med hylster. Stor paraply, brugt få gange så, står som ny. Fra et ikke-ryge hjem og ingen husdyr. Befinder sig i Randers nø tæt på Rema 1000, på udbyhøjvej. Lagt op flere ste

  25,00 kr.21-03-2023
 6. Paraply, Miss Etoile, NY sød foldeparaply med fine detaljer. Farven er råhvid, med fine glimmer stje

  Paraply, Miss Etoile, NY sød foldeparaply med fine detaljer. Farven er råhvid, med fine glimmer stjerner på posen og på selve paraply. Længden inkl. håndtag er 30 cm når sammenfoldet. Længde 61 cm fol

  59,00 kr.19-03-2023

617 paraplyer er lige nu til salg på DBA, og de fås i alle former og farver.

Paraplyen var gået i stykket og var til ingen verdens nytte… Skulle man tro. Men efter en hurtig vask, og efter at være blevet befriet fra stellet, kunne den gøre en lille pige rigtig, rigtig glad
Paraplyen var gået i stykket og var til ingen verdens nytte… Skulle man tro. Men efter en hurtig vask, og efter at være blevet befriet fra stellet, kunne den gøre en lille pige rigtig, rigtig glad

Sådan gør du

Jeg kom i tanke om stoffet igen, da min datter manglede et fastelavnskostume. Det var der, idéen om at sy en spraglet nederdel ud af paraplystoffet opstod. Svært var det ikke at lave nederdelen. Fremgangsmåden får du her i trin. Det er nemmest med en symaskine, men nederdelen kan også sys i hånden.

1. Klip et rundt hul i midten af stoffet. Brug for eksempel en stor tallerken at tegne efter. Hullet skal være stort nok til at komme over hofterne - og gerne lidt større. Bemærk dog, at jo større du klipper hullet, desto kortere bliver nederdelen.

2. Zigzag og fold kanten i hullet om, så der laves en løbegang til elastikken. Sy hele vejen rundt, så løbegangen til elastikken formes. Efterlad en åbning, som du kan få elastikken ind og ud ad.

3. Sæt en sikkerhedsnål i den ene ende af elastikken, og skub den gennem løbegangen. Bind en knude på elastikken, hvor den er tilpas stram rundt om livet.

Sådan så den fine paraplydug ud, efter jeg havde befriet det fra stellet – og givet det en kort vask
Sådan så den fine paraplydug ud, efter jeg havde befriet det fra stellet – og givet det en kort vask
Så er det bare i gang med at klippe
Så er det bare i gang med at klippe
Brug eventuelt en tallerken til at klippe efter
Brug eventuelt en tallerken til at klippe efter

Dette kan du klæde barnet ud som med nederdelen på

Nederdelen kan, alt efter paraplystoffets udseende, bruges i forskellige kostumer. Min datters kostume endte med at blive et klovnekostume med et strejf af cirkusartist. Kostumet er foruden paraplydugenstykket sammen af forskellige tøjstykker fra vores klæd-ud-kasse og en nytårs-hat. Desuden havde hun et strutskørt under nederdelen, der gav den mere fylde.

Hvis du ikke har en paraply, der alligevel skal kasseres, kan du købe den brugt. Der er i mens jeg skriver artiklen her 613 annoncer med paraplyer til salg på DBA. Gå på jagt efter paraplyer til dit næste kostume, her.

Så farverig ser den ud på! Og dit barn kommer samtidig helt tør hjem
Så farverig ser den ud på! Og dit barn kommer samtidig helt tør hjem
Min datter brugte nederdelen sidste år, hvor hun var klædt ud som klovn. Jeg tør vædde med, at inden andres børn havde samme udklædning!
Min datter brugte nederdelen sidste år, hvor hun var klædt ud som klovn. Jeg tør vædde med, at inden andres børn havde samme udklædning!

Ude i sidste øjeblik – så er DBA din ven

Der er mange gode grunde til at finde dit fastelavnskostume brugt. Du sparer penge, du forurener mindre, og så er det faktisk også nemt eftersom mange kostumer, der oftest kun er brugt enkelte gange, bliver afleveret i genbrugsbutikker eller sættes til salg på DBA.

Find årets fastelavnskostume på DBA, der er lige nu, hvor jeg skriver, 1.317 annoncer, der matchet ordet ’fastelavn’ på DBA. Mon ikke du endda kan finde en, der vil sende dig det lige til døren ;) Det var sådan vi i sidste øjeblik skaffede sidste års Halloween kostume.

Igen i år har min datter fundet sit fastelavnskostume på ’brugt markedet’. Først faldt hun over en skøn gymnastik-disco-dragt og senere et par øreringe med discokugler i vores lokale genbrugsbutikker. Sammen giver de det perfekte rulleskøjte-pige-look, som hun skal have i år.

Find fastelavnskostumer på DBA, her:

 1. Disney kostume skønhed og udyr børn, Størrelse 104 alder 3-4 år . Aldrig brugt. Kan kun afhentes fys

  Disney kostume skønhed og udyr børn, Størrelse 104 alder 3-4 år . Aldrig brugt. Kan kun afhentes fysisk. Sender ej!

  250,00 kr.24-03-2023
 2. Nude kostume, Mand og kvinde nude kostume

  Nude kostume, Mand og kvinde nude kostume

  500,00 kr.23-03-2023
 3. Kostume, Army girl. Str S (36-38). Brugt 1 dag. Inkl patroner og netstrømper ( aldrig brugt)

Kan he

  Kostume, Army girl. Str S (36-38). Brugt 1 dag. Inkl patroner og netstrømper ( aldrig brugt) Kan hentes i Sorø eller Slagelse eller sendes med DAO.

  175,00 kr.23-03-2023
 4. Deadpool kostume, Helt nyt deadpool kostume, str 130. Dragt, hue, 2 x sværd, hylster og Ninja-holder

  Deadpool kostume, Helt nyt deadpool kostume, str 130. Dragt, hue, 2 x sværd, hylster og Ninja-holder til sværd (ryg). Ikke brugt - blev desværre først leveret efter fastelavn. Ny pris 600kr. Din pr

  400,00 kr.23-03-2023
 5. Udklædningskostume, Spiderman kostume, str 110/116 med maske.

  Udklædningskostume, Spiderman kostume, str 110/116 med maske.

  50,00 kr.22-03-2023
 6. Batman kostume, batman kostume str 128

  Batman kostume, batman kostume str 128

  50,00 kr.22-03-2023

1.397 kostumer kan du lige nu finde på DBA. Dem, der er til børn, kan du klikke her og se.

Der er også mere DIY-syning i artiklen her, hvor Lise og Michael viser, hvordan man syer en baby-nest af brugt stof. https://guide.dba.dk/boern/diy-babynest

Du kan også få inspiration til at købe genbrug til børn på DBA Guiden her.d

Video: Kom med hjem til mig og se mit genbrugshjem

Nederdelen er langt fra den eneste ting, jeg har skabt ud af genbrug. Se selv i videoen herunder, hvor jeg viser dig rundt i mit genbrugshjem. Du kan læse mere om løsningerne, her.

Relaterede artikler