5 spørgsmål du skal stille dig selv, før du køber et fitness-armbånd
Tech

5 spørgsmål du skal stille dig selv, før du køber et fitness-armbånd

Elektronista
Elektronista

Brugtmarkedet bugner med fitness-armbånd, der kan fås fra få hundrede kroner til flere tusinde kroner. Men hvad skal man vælge?

Fitness-armbånd er blevet rigtig populære. Det er der ikke noget at sige til, for man kan for få penge lave en del målinger relateret til ens kondition og helbred – og det gør det i øvrigt sjovere at udbedre begge dele.

Smarte fitness armbånd:

  1. Fitnesstøj, Fitness tracker, Havit, str. One size, Ultra tynd fitness tracker, vandtæt armbånds ur,

    Fitnesstøj, Fitness tracker, Havit, str. One size, Ultra tynd fitness tracker, vandtæt armbånds ur, måler skridt og hjerte slag, blodtryk osv. Aldrig brugt, fejlkøb. I original æske med brugs anvisnin

    150,00 kr.12-03-2024
  2. Vibrerende platform til træning med tilbehør og træningsvejledning Vybeform I...

    Vibrerende platform til træning med tilbehør og træningsvejledning Vybeform I...

    Sportsartikler > Fitness & konditionstræning > Træ, Sportsartikler > Fitness & konditionstræning > Træ, -, Kom i form med [b]]InnovaGoods og de nye sports- og fitnessartikler, som f.eks. [b]]Vibrerend

    928,00 kr.02-11-2023

Men udvalget af fitness-armbånd er nu så stort, at det kan være svært at finde ud af, hvad man skal vælge. Disse fem spørgsmål kan guide dig på vej.

1. Hvor moderigtig er du?

En grundkarakteristik ved fitness-armbånd er, at man skal have dem på konstant for at få det meste ud af dem. Hvis du f.eks. gerne vil bruge armbåndet til at tælle skridt, nytter det jo ikke noget, at du kan tager det på, når du er ude at løbe. Det betyder dog samtidigt, at du tilføjer en fast ting til din daglige påklædning. Og det er ikke alle fitnessarmbånd, der er lige pæne. Inden du køber, bør du derfor gøre op med dig selv, hvor vigtigt, designet er. Måske er det værd at betale lidt ekstra og få noget, der passer ind i din stil.

2. Hvad skal du bruge det til?

Som nævnt ovenfor kan man vælge kun at bruge et fitnessarmbånd, når man motionerer, men man kan også vælge at lade det måle på ens aktiviteter konstant. I det sidste tilfælde skal man nok vælge noget med en lang batterilevetid, og det betyder ofte, at man skal vælge et armbånd med en lille skærm. Hvis du f.eks. vil bruge armbåndet til at måle din søvnkvalitet, nytter det ikke noget, at det skal lades op hver nat ligesom et smartur.

3. Skal det erstatte et ur?

Og nu vi er ved smarture: En måde at komme ud over modeudfordringen ovenfor, er ved at lade ens fitnessarmbånd erstatte ens armbåndsur. Smarture kan en masse, men er dyrere end fitnessarmbånd og holder meget kortere tid på batteriet. Men der findes faktisk alternativer, der ligger midt imellem et smartur og et armbånd. Fitness-armbånd som FitBits Surge- og Blaze-modeller har lang batterilevetid, men er designet til at kunne erstatte et armbåndsur. De kan fås brugt fra omkring 1.100 kroner

4. Skal det have indbygget GPS?

Nyere fitness-armbånd har et GPS-modul indbygget, gamle og billigere modeller har ikke. Det kan være en afgørende forskel, for hvis du er ude at løbe eller cykle, kan man med en GPS i armbåndet stadig måle, hvor langt, man kommer omkring, uden at man har sin smartphone med. Billigere og ældre modeller har ikke GPS indbygget, og kræver at man slæber mobilen med, når man er ude omkring – hvis man altså gerne vil registrere, hvor man har været henne.

5. Hvilket materiale skal det være lavet i?

Det kan godt betale sig at tænke over, hvilket materiale, et fitness-armbånd er lavet i. Nogle mennesker får allergiske reaktioner over for det gummimateriale, som bruges på visse armbånd, især når man begynder at svede under motionering. Har du tendens til den slags, bør du måske overveje et fitness-armbånd, der minder mere om et smartur, hvor du kan udskifte remmen.

Lavet i samarbejde med Elektronista.dk

Relaterede artikler