LISTE: Disse vintagekjoler kan være en gunstig forretning
Video

LISTE: Disse vintagekjoler kan være en gunstig forretning

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Gamle vintagekjoler kan være penge værd. Så tjek din bedstemors klædeskab ud, der kan både gemme sig blomster, pailletter og pufærmer. Tilfældes har de, at du kan tjene gode penge på at sælge dem.

Kjoler med blomster, blonder, skørter og pufærmer er alle noget, vores bedstemødre gik med i 50’erne, 60’erne og 70’erne. Men de er faktisk blevet populære igen, og der er ingen grund til at de bare ligger og samler støv i skabet, for de kan være steget i værdi, siden de sidst var i brug.

Ditte Jochumsen er en passioneret samler af vintagekjoler, i videoen ovenfor viser hun sin samling frem. Blandt samlingen er der også kjoler, der er steget i værdi, og som måske ligner noget din bedstemor har hængende i skabet.

Læs med her og find ud af, hvilke af Ditte Jochumsens kjoler der er steget i værdi, hvad der gør vintagekjoler unikke, og find den dyreste vintagekjole til salg på DBA lige nu.

Find vintagekjoler på DBA:

 1. Skjortekjole, Vintage , str. M, Mørkeblå , Næsten som ny, Fineste mørkeblå vintagekjole med “sejle

  Skjortekjole, Vintage , str. M, Mørkeblå , Næsten som ny, Fineste mørkeblå vintagekjole med “sejler”print. I nakken står der angivet størrelse Large, men den er tilsvarende en størrelse M. Brugt to

  125,00 kr.15-06-2024
 2. Maxikjole, Rodier Paris, str. XL, multi, bomuld, God men brugt, Superflot og velholdt vintagekjol

  Maxikjole, Rodier Paris, str. XL, multi, bomuld, God men brugt, Superflot og velholdt vintagekjole i bomuld :-) Der er lommer i siden. Stoffet er let og luftigt Brand: Rodier Paris Mål: Brystvidd

  350,00 kr.05-06-2024
 3. Anden kjole, Vintage , str. S, Rosa, God men brugt, Smuk vintagekjole fra 60’erne

Twiggy
Gogo dre

  Anden kjole, Vintage , str. S, Rosa, God men brugt, Smuk vintagekjole fra 60’erne Twiggy Gogo dress Scooter dress 60’s 1960 1960’erne Vintage Tern S/M 36/38 Se også mine andre annoncer Taske

  300,00 kr.02-06-2024
 4. Cocktailkjole, Yessica, str. S, God men brugt, Utrolig flot vintage sommerkjole i 1950erne stil fra

  Cocktailkjole, Yessica, str. S, God men brugt, Utrolig flot vintage sommerkjole i 1950erne stil fra mærket Yessica. Med elegant V udskæring med knapper på rykken, bælte, underkjole og nederdel med as

  175,00 kr.09-05-2024
 5. Anden kjole, Vintage - Chiki, str. M, Sort og guld, Polyester, God men brugt, Vintagekjole sort o

  Anden kjole, Vintage - Chiki, str. M, Sort og guld, Polyester, God men brugt, Vintagekjole sort og guld, polyester. Skåret under brystet, hvor den måler 44 x 2 cm. Har små skulderpuder (tyndt skum

  150,00 kr.05-05-2024
 6. Anden kjole, Victoria Royal Ltd., str. M, Blå, God men brugt, Vi flytter og sælger ud..

Elegant V

  Anden kjole, Victoria Royal Ltd., str. M, Blå, God men brugt, Vi flytter og sælger ud.. Elegant Victoria Royal Ltd. vintagekjole med similisten. Skøn babyblå farve. Fundet på genbrug i New York. K

  250,00 kr.01-05-2024

Find alle vintagekjoler til salg på DBA, her. Og se om du skal til at klæde dig mere som da din bedstemor var ung.

Ditte Jochumsens bedste fund er også blevet 7 gange mere i værd i dag

Der er mange flotte vintagekjoler at finde på DBA – og endda til gode priser.

På DBA faldt Ditte Jochumsen over en kjole, hun ikke kunne overse. Den er hvid. Den er lang. Den er glinsende. Og så er den Ditte Jochumsens bedste fund. Den hvide balkjole fra 1950’erne er en af de kjoler, som bare stråler, og som falder i øjnene med det samme. Den er noget helt særligt og kunne sagtens være en af de kjoler, kvinderne har på til bal i gamle film.

Kjolen har Ditte Jochumsen givet 150 kroner for på DBA, men hun vurderer, at den kan sælges i en vintageforretning for 1.000 kroner.

- Den er jeg rigtig, rigtig glad for, siger Ditte Jochumsen.

Ditte Jochumsen køber især mange af sine vintagekjoler i genbrug og på DBA, for hun kan ikke selv sy dem. Dermed er det altså den ægte vare Ditte Jochumsen har hængende i skabene derhjemme.

LÆS OGSÅ: LISTE: Disse Røde Kors-butikker kan du finde på DBA

Vintagekjoler er ofte mere værd, hvis de tidligere har været brugt til en særlig lejlighed.
Vintagekjoler er ofte mere værd, hvis de tidligere har været brugt til en særlig lejlighed.

Et smigrende og meget godt tilbud

En kjole, Ditte Jochumsen ikke glemmer, men som også er steget meget i værdi, siden hun købte den, er en kjole fra 1960’erne. Kjolen fik Ditte Jochumsen næsten gratis, da hun besøgte en vintagebutik. Butiksejeren var helt betaget af Ditte Jochumsens tøjstil, som udelukkende er tøj fra starten og midten af 1900-tallet, og derfor forærede han Ditte Jochumsen en vintagekjole.

Hun endte dog med høfligt at betale 20 kroner for kjolen, som hun i dag vurderer kan sælges for 300-400 kroner.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Dorthe

Det er ikke kun vintagekjoler men også vintage-spadseredragter eller sæt med nederdel og skjorte der sælger godt.
Det er ikke kun vintagekjoler men også vintage-spadseredragter eller sæt med nederdel og skjorte der sælger godt.

DBAs dyreste vintagekjole

Hvis du er ude efter noget eksklusivt, og det gerne må være helt unikt, så du kan sikre dig, at ingen andre har noget lignende, skal du læse med her, for DBA dyreste vintagekjole er faktisk til at komme i nærheden af prismæssigt.

Her får du både perler, pailletter, silke, skulderpuder og flotte farver. Kjolen er fra 1980’erne og kunne sagtens bruges til en stor fest i dag.

DBAs dyreste vintagekjole står til 1.300 kroner. Du kan finde den her, hvis den stadig er til salg. Her kan du finde de dyreste vintagekjoler til salg på DBA.

LÆS OGSÅ: DIY makeover af skab – resultatet

Vintagekjoler er blevet moderne, måske fordi det er genbrug, som er en af tidens største tendenser indenfor bæredygtighed og mode.
Vintagekjoler er blevet moderne, måske fordi det er genbrug, som er en af tidens største tendenser indenfor bæredygtighed og mode.

Dette øger en vintagekjoles værdi

Jo bedre stand en kjole er i, jo nemmere er den at sælge, og dermed kan du også sælge den til en højere pris. Derudover er især de unikke detaljer vigtige for, at en køber vil give mere for den. Så hvis du roder din bedstemors skab igennem, bør du især kigge efter, om den har pletter, mangler en knap eller om den er gået op i en syning. Hvis ikke, kan du godt skrue lidt op for prisen.

Det øger også en kjoles pris, hvis der er meget få eller måske kun ét eksemplar af den i verden. Det kan være en specialsyet kjole lavet til en helt særlig anledning tilbage i 1900-tallets Danmark. Spørg derfor din bedstemor, om hun har nogle kjoler liggende, der er syet specielt til hende. 

En af Ditte Jochumsens kjoler har eksempelvis det originale mærke i nakken, hvor der står, at kjolen er lavet hos en skrædder i New York. Det kan du læse mere om i artiklen på DBA Guide, her.

Det er ikke kun vintagekjoler, der kan være gunstige at sælge på DBA. Gamle dragter, hatte og brugskunst fra midten af 1900-tallet sælges også i stor stil på DBA.

Find vintagehatte på DBA:

 1. Uldfrakke, str. 42, JensenCoar, Rød, Uld, Næsten som ny, Rød uld jakke med matchende hat I perfek

  Uldfrakke, str. 42, JensenCoar, Rød, Uld, Næsten som ny, Rød uld jakke med matchende hat I perfekt stand. De er begge lavet af uld, den skrå hat er lidt lysere end jakken men de passer så perfekt s

  850,00 kr.22-01-2024
 2. Hat, Failsworth, str. 7, Filt, Mosgrøn vintagehat fra britiske Failsworth Hats Ltd.
Den engelske by

  Hat, Failsworth, str. 7, Filt, Mosgrøn vintagehat fra britiske Failsworth Hats Ltd. Den engelske by, Failsworth, ved Manchester er kendt for sin hatteproduktion. Firmaet blev grundlagt i 1903. Frems

  50,00 kr.04-10-2023
 3. Hat, Emma Mørk, str. One size, Uld, Vintagehat fra Emma Mørk, Østerbrogade 100.

Det indre hattebån

  Hat, Emma Mørk, str. One size, Uld, Vintagehat fra Emma Mørk, Østerbrogade 100. Det indre hattebånd skal lige sys fast. Se også mine andre annoncer med Lego, masser herretøj i god kvalitet og mange

  50,00 kr.04-10-2023
 4. Hat, Ukendt (vintage), str. M, Uldfilt, Mørkebrun vintagehat i uldfilt.
Sandsynligvis fra 1950'erne

  Hat, Ukendt (vintage), str. M, Uldfilt, Mørkebrun vintagehat i uldfilt. Sandsynligvis fra 1950'erne eller måske 1960'erne. Se også mine andre annoncer med Lego, masser herretøj i god kvalitet og mang

  50,00 kr.04-10-2023
 5. Hat, Ukendt (vintage), str. M, Uld/filt, Grøn vintagehat med kant af persianer og sort kvast.

Broc

  Hat, Ukendt (vintage), str. M, Uld/filt, Grøn vintagehat med kant af persianer og sort kvast. Brochen kan tages af. 53cm i omkreds Den har desværre været angrebet af noget utøj på et tidspunkt, og

  50,00 kr.04-10-2023

Pift dit 50’er look op med en hat fra samme tid. Find alle vintagehatte til salg på DBA, her.

Hvis du vil læse mere om kvinder, der elsker at købe genbrugstøj, kan du læse med her, hvor Ibi Makienok fortæller om sine genbrugsvaner. Du får både inspiration til, hvorfor det er fedt at købe genbrug, og hvilken genbrugskjole der blev udråbt som ’månedens kjole’ i medierne.

Har du ikke så mange kjoler, men derimod påklædningsdukker liggende i skufferne derhjemme? Så kan det være, det er dem, du skal sælge på DBA. I videoen herunder viser Lise sin samling af påklædningsdukker frem og fortæller, hvilke påklædningsdukker der er penge værd.


Du kan også læse mere om, hvad der øger en påklædningsdukkes værdi i DBA Guide-artiklen, her.

Relaterede artikler