Unikt på DBA: Tinyhouse med fortid i cirkus
Video

Unikt på DBA: Tinyhouse med fortid i cirkus

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Drømmer du om at leve mere bæredygtigt, komme tættere på naturen og i bogstavelig forstand tættere på din familie? Så har vi boligen til dig. Et tinyhouse bygget af mange bæredygtige materialer er nemlig kommet til salg på DBA. Overtager du dette tinyhouse, har du muligheden for at finde nærværet med din familie og bliv dues med udendørslivet. Og så får du også en charmerende bolig med en fortid inden for gak og gøgl. Se selv i videoen herover.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er bilen blevet solgt

Tag et kig ind i dit klædeskab og fortæl mig, hvor meget af dit tøj, du ikke har haft brugt det seneste halve år.

I dag lever mange af os blandt en hel masse ting, vi aldrig får brugt. Loftrum og kælderrum er i mange husstande helt fyldte med genstande, vi ikke engang har overblik over, men som vi i stedet bruger energi på at have dårlig samvittighed over.

Men det kan du lave om på nu. Du har måske hørt om de skure, der bliver bygget som boliger, hvor hver en kvadratmeter er udnyttet, og hvor man bor for at leve mere simpelt, tættere på sin familie og i et større samspil med naturen? Nu er sådan en bolig kommet til salg på DBA – et tinyhouse.

Men ikke et helt almindeligt tinyhouse. Det lille hjem er nemlig pakket ind i en cirkusvogn, som sælgeren 31-årige Noa Skovdal og hans kone har totalrestaureret – og efter bæredygtige standarder.

I dag står den pensionerede cirkusvogn på Djursland syd for Ebeltoft i det bæredygtige arbejdsfællesskab ’Grobund’, og her har du desuden mulighed for at lade den stå, hvis du vil købe dig ind i et grønt projekt, der forhåbentlig om nogle år fører til etableringen af en ny, lille, bæredygtig landsby bygget af tinyhouses – lige ud til vandet.

I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du se, hvor meget opbevaringsplads, Noa og konen har fået plads til, mens du i teksten herunder blandt andet kan læse dig klogere på den del, der vedrører, om cirkusvognen kan karakterers som en bolig med eget husnummer på linje med, hvis du købte et hus.

Du kan sagtens bo i vognen om vinteren, da den er specialisoleret med Kingspan kooltherm-termoisolering. Noas tinyhouse er efterisoleret fra undersiden, så det er nok kun i de koldeste måneder, du om natten behøver at anvende det lille oliefyr i vognen, mens du om dagen burde kunne holde varmen ved hjælp af Morsø-brændeovnen, Noa har etableret inde i stuen.
Du kan sagtens bo i vognen om vinteren, da den er specialisoleret med Kingspan kooltherm-termoisolering. Noas tinyhouse er efterisoleret fra undersiden, så det er nok kun i de koldeste måneder, du om natten behøver at anvende det lille oliefyr i vognen, mens du om dagen burde kunne holde varmen ved hjælp af Morsø-brændeovnen, Noa har etableret inde i stuen.

20 kvadratmeter i en cirkusvogn

Lugten af benzin, cyklister over alt og butikker, der fylder hele fortovet med deres boder. Det var dét, Noa tog afsked med, da han for to år siden valgte at gå all in på sin spirende, bæredygtige livsstil. Han og konen flyttede fra Nordvest, dernæst til Århus og derefter ”på landet” og bo i en bolig, der satte et mindre aftryk på kloden.

De købte en gammel og træt cirkusvogn fra Cirkus Dannebrog, som de brugte et halvt år på at sætte i stand. I halvandet år boede parret i vognen.

- Vi har taget al ”indmaden” ud af vognen og isoleret den helt ”fra bunden”. Vi har også lagt nyt tag på, og vognen har fået flere vinduer i den ene side, fortæller Noa, der oplyser, at cirkusvognen nu er lavet til en bolig, man varmemæssigt bo i hele året.

Da parret købte vognen, havde den seneste været anvendt som kostumevogn til Cirkus Dannebrog, og den var inddelt i tre lige store rum. I dag består parrets tinyhouse primært af ét stort rum, som udgør køkken-alrum, og i den ene ende har parret etableret badeværelse og et soveværelse.

Efter cirkusvognen er kommet til salg på DBA, er jeg to gange blevet ringet op af folk, der mener, vognen er deres gamle barndomshjem. De synes, de kunne genkende den fra deres tid i cirkus. Det er da hyggeligt
fortæller Noa.

De fleste af materialerne, som er brugt til at istandsætte vognen, er købt brugt eller genanvendt. Det gælder også vinduerne og det gamle køkken, Noa har indsat i vognen.

Find det på DBA

 1. 6 personers kontor/spisevogn. Udlejes.

  6 personers kontor/spisevogn. Udlejes.

  Beboelsesvogn, Komplet 6-personers kontor-spisevogn: Kan anvendes til mange formål. Vognen er til 6 personers og indeholder: Bord og stole til 6 personer samt et lille køleskab. Separat toiletrum me

  2.500,00 kr.20-10-2021
 2. Køkkenvogn med badeværelse. Udlejes.

  Køkkenvogn med badeværelse. Udlejes.

  Beboelsesvogn, Indretning: Køkken indeholdende:​ Kogeplade Emhætte Ovn Stort køle/fryseskab Opvaskemaskine Håndvask Bord og 4 stole Masser af skabe til opbevaring Badeværelse indeholdende: Toilet me

  4.375,00 kr.20-10-2021
 3. Scanvogn Beboelsesvogn 4 - værelser m. gulvvarme

  Scanvogn Beboelsesvogn 4 - værelser m. gulvvarme

  Beboelsesvogn, SÆLGES! Denne lækre 4-personers beboelsesvogn indrettet med akustikplader sælges med køkken, badeværelse, 4 soverum og gulv varme. Egner sig perfekt til midlertidig bolig, genhusning,

  119.000,00 kr.17-06-2024
 4. Eurowagon 4 værelses Beboelsesvogn - SÆLGES!

  Eurowagon 4 værelses Beboelsesvogn - SÆLGES!

  Beboelsesvogn, Denne 4-personers beboelsesvogn sælges med køkken, badeværelse og 4 soverum. Egner sig perfekt til midlertidig bolig, genhusning, eller som overnatning til medarbejdere indenfor F.eks b

  119.000,00 kr.17-06-2024
 5. Scanvogn 730 Beboelsesvogn 2 - værelser

  Scanvogn 730 Beboelsesvogn 2 - værelser

  Beboelsesvogn, SÆLGES! Denne lækre 2-personers beboelsesvogn sælges med køkken, badeværelse og 2 soverum. Egner sig perfekt til midlertidig bolig, genhusning, eller som overnatning til medarbejdere.

  119.000,00 kr.17-06-2024
 6. Badmobil / mobilt badeværelse / toilet / badvogn

  Badmobil / mobilt badeværelse / toilet / badvogn

  Beboelsesvogn, Enkelt mobilt badeværelse, toiletvogn, badmobil. Lille nem og handy toiletvogn, der kan anvendes på byggepladsen, til festen eller hvis du er i gang med ombygning af dit toilet/badevære

  1.994,00 kr.19-10-2021

På DBA kan du skrive stund finde 30 beboelsesvogne og 19 annekser.
   

Noa fandt grobund på Mols Bjerge

Forestil dig at leve uden en skraldespand. Det er nemlig næsten det, som Noa og konen gør. Og det gælder også de 160 andre, som Noa og konen bor i arbejdsfællesskab med. Det fællesskab kalder de for ’Grobund’, og på sigt håber Grobund at blive et bofællesskab.

Grobund er skabt ud fra den gamle andelstanke. Alle medlemmer ejer lige meget hver, og sammen har de købt en stålfabrik syd for Ebeltoft lige ved molslinjens færgeterminal. På stålfabrikken kan de blandt andet bygge deres tinyhouses.

Drømmen er, at nabogrunden til stålfabrikken, en stor mark, en dag skal forvandles til en lille by bestående af tinyhouses. En landsby, hvor hovedformålet er at sætte et så lille CO2-afstryk som muligt ved blandt andet at være 100 procent affaldsneutrale og off-grid. I den kommende landsby, skal al affaldet bliver genbrugt på dele ene eller anden led.

I dag har Grobund allerede købt halvdelen af den mark, som de drømmer om at bygge til landsbyen. Hvis du synes, tanken lyder skøn, kan du stadig nå at melde dig ind i fællesskabet. En plads i det grønne ”kollektiv” koster 50.000 kroner, og man ser helst, at du ingen gæld har.

Noget, der dog ikke er et krav for at blive en del af arbejdsskabet ’Grobund’, er at gå på bare fødder hele året rundt. Ikke desto mindre er det noget, Noa praktiserer. Han går på bare fødder så meget som muligt, og det har han gjort i syv år. Af samme årsag har han også tatoveret sine fødder – nu hvor de bliver set så meget.

Hvorfor Noa har valgt at gå på bare fødder, kan du høre ham fortælle om i videoen herover.

LÆS OGSÅ: Drømmen om et friere liv blev realiseret af en gammel cirkusvogn fra DBA 

Noa og konen har boet i deres tinyhouse i 1,5 år, og deres nyfødte datter nåede også at bo i vognen i tre måneder. Nu bor parret i Ebeltoft, indtil de finder ud af, hvordan de skal bo. Drømmen er at blive en del af den planlagte landsby, som arbejdsfællesskabet ’Grobund’ drømmer om at etablere. ’Jeg har ikke travlt med at komme af med vognen, og jeg har da også fået mange henvendelser på den’, siger Noa.
Noa og konen har boet i deres tinyhouse i 1,5 år, og deres nyfødte datter nåede også at bo i vognen i tre måneder. Nu bor parret i Ebeltoft, indtil de finder ud af, hvordan de skal bo. Drømmen er at blive en del af den planlagte landsby, som arbejdsfællesskabet ’Grobund’ drømmer om at etablere. ’Jeg har ikke travlt med at komme af med vognen, og jeg har da også fået mange henvendelser på den’, siger Noa.

Sådan er reglerne angående at bo i vognen

Står du med en tom grund og tænker, at nu skal du bare lige købe Noas tinyhouse, rykke det ind på grunden, og så kan du ellers bo dér - så bliver du nok lidt skuffet:

Cirkusvognen opfylder nemlig ikke, som den står nu, kriterierne for at være en ”rigtig” bolig. Du må derfor ikke have folkeregisteradresse i vognen. Der følger altså intet ”vej-nummer” med Noas tinyhouse. Lidt ligesom, hvis du ville købe Runes og kæreste husbåd, som vi tidligere har besøgt i ’Unikt på DBA’ eller Henriks skib, der også agerede husbåd.
Der er dog intet til hindre for, at du bor i vognen. Du skal bare ikke forvente, at du kan have en postkasse knyttet til vognen, som din post leveres til – du skal formelt set have en anden folkeregisteradresse.

Grunden til at det forholder sig sådan er, at cirkusvognen, som den står lige nu, er registreret som et landbrugsredskab. Den anses altså på mange måder på linje med en stor trailer. Derfor har den heller ikke nogen nummerplade på.

Noa har undersøgt, om han kunne registrere cirkusvognen, som var den et ”rigtigt hus”, men hvis det skal ske, skal hans tinyhouse opfylde nogle kriterier som ikke er realistiske for et tiny-house. Blandt andet noget om, hvor tykke vægisoleringen skal være.

- For eksempel hvis min kone og jeg skulle have isoleret Dannebrog efter alle de krav, der hører sig til en normal bolig, ville der ikke være særlig mange beboelseskvadratmeter tilbage i den, fortæller Noa.

Han har i stedet indsat ”rumskibs-isolering” i væggene, der virker ganske effektivt.

Men der er også fordele ved, at cirkusvognen ikke er registreret som en bolig – eller et anneks for den sags skyld:
Står du og mangler et anneks eller et ekstra værelse i dit hus, kan du nemlig nemt udvide dine beboelseskvadratmeter ved at købe denne cirkusvogn. Som følge af, at Noas tinyhouse er registreret som landbrugsredskab, må man stille den, hvor man vil på sin grund, uden at skæve til om der i forvejen er bygget maksimalt på grunden.

Find det på DBA

 1. Bjælkehytte (leveres som "samlesæt", umalet), 29 m2+12 m2 hems.

  Bjælkehytte (leveres som "samlesæt", umalet), 29 m2+12 m2 hems.

  Bjælkehytte, En kvalitetshytte til en fornuftig pris. Fotoet viser en hytte magen til, efter at den er samlet og malet. Størrelse: 4,30 m x 6,70 m, i alt 28,8 kvm. Der er hems på 11,7 kvm og en overdæ

  230.000,00 kr.17-09-2020
 2. Bjælkehytte (lev. som "samlesæt", umalet. foto=tilsv. solgt hytte) - 40 m2

  Bjælkehytte (lev. som "samlesæt", umalet. foto=tilsv. solgt hytte) - 40 m2

  Bjælkehytte, En kvalitetshytte til en fornuftig pris. Størrelse: 4,40 m x 9,00 m, i alt 39,6 kvm. Velegnet som fx campinghytte eller kolonihavehus. Fotoet viser en hytte magen til, efter at den er sa

  253.000,00 kr.05-01-2021
 3. Bjælkehytter (lev. som samlesæt) m. terrasse, 5-30 m2 - NIDA T

  Bjælkehytter (lev. som samlesæt) m. terrasse, 5-30 m2 - NIDA T

  Bjælkehytte, Hytten fås i mange størrelser, mål og vægtykkelser. Terrassens størrelse varierer tilsvarende fra 4-9,4 kvm. Kraftig tagkonstruktion, velegnet til tegl eller græstørvstag. Prisen er angiv

  44.200,00 kr.25-08-2020
 4. Bjælkehytte m. stort lysindfald, 15-28 m2. NIDA Clockhouse.

  Bjælkehytte m. stort lysindfald, 15-28 m2. NIDA Clockhouse.

  Bjælkehytte, En hytte med stort lysindfald og med lidt specielle detaljer som giver hytten sit eget præg. Hytten fås i 6 forskellige størrelser fra 15 - 28,5 m2. Prisen er angivet for størrelsen 3 x 5

  85.800,00 kr.14-09-2020
 5. Bjælkehytte m. panorama gavl i termoglas, 9-30 m2 - NIDA Panorama.

  Bjælkehytte m. panorama gavl i termoglas, 9-30 m2 - NIDA Panorama.

  Bjælkehytte, En hytte med stort lysindfald og mulighed for at nyde udsigten i fulde drag. Hytten fås i mange størrelser, mål og vægtykkelser. Kraftig tagkonstruktion, velegnet til tegl eller græstørvs

  47.600,00 kr.14-09-2020
 6. Bjælkehytte, 5-30 m2 - NIDA.

  Bjælkehytte, 5-30 m2 - NIDA.

  Bjælkehytte, Hytten fås i mange størrelser, mål og vægtykkelser. Udhænget kan fås i enten 0,5 ; 0,8 eller 1,2 m, så der bliver en overdækket terrasse. Kraftig tagkonstruktion, velegnet til tegl eller

  36.800,00 kr.14-09-2020

Klik her og find bjælkehytter på DBA.
  

Et tinyhouse uden for mange kompromisser

Du har måske set udsendelser om mennesker, der lever i – og bygger - tinyhouses, hvor sengen kan slås op, så den står brat op ad væggen, og hvor skuffer og skabe kan trækkes ned som et fysisk rullegardin. Der findes mange sjove løsninger, som kan udnytte selv de fleste højdemeterere, men for Noa har øvelsen været at sætte en grænse:

- Da jeg ombyggede cirkusvognen sammen med min kone, gik vi op i, at det ikke var en campingvogn, vi byggede. Det skulle føles som et hjem og ikke føles trangt og nedern. Derfor har vi prioriteret at have plads til en tre-personers sofa i stuen, og køkkenet minder på mange måder om et normalt køkken, fortæller Noa.

Det klassiske trick med at bygge en køjeseng, så man udnytter loftshøjden, har Noa og konen heller ikke benyttet sig af. Og så alligevel: Deres dobbeltseng står lidt højere end andre senge, fordi der under sengen er indsat kommoder og skjulte rum, der kan bruges til opbevaring.

Du kan i videoen, som du finder øverst i artiklen, se, hvilken pudsig ting, Noa og konen har ofret en hel kasse til under deres soveplads. En ting, de fleste helt sikkert ikke har til at fylde lige så meget i hjemmet.

LÆS OGSÅ: Nyd sommeren som issælger i gammel, original cirkusvogn 

Køber du Noas tinyhouse, medfølger der en søjledonkraft, som bruges til opklodsning. Vognen måler 2,55 meter i bredden. Skorstenen får vognen til at måle 43 centimeter derudover i bredden. Cirkusvognen er 9,51 meter i lænden, og trappen, der kan slås ned, udgør 82 centimeter. Anhængertrækket måler 1,60 meter.
Køber du Noas tinyhouse, medfølger der en søjledonkraft, som bruges til opklodsning. Vognen måler 2,55 meter i bredden. Skorstenen får vognen til at måle 43 centimeter derudover i bredden. Cirkusvognen er 9,51 meter i lænden, og trappen, der kan slås ned, udgør 82 centimeter. Anhængertrækket måler 1,60 meter.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Et hus på hjul. Eller nærmere, Dannebrog på hjul. Noa skriver selv i sin DBA-annonce, at cirkusvognen måske er Danmarks flotteste tinyhouse. Et hjem på 22 kvadratmeter.
Et hus på hjul. Eller nærmere, Dannebrog på hjul. Noa skriver selv i sin DBA-annonce, at cirkusvognen måske er Danmarks flotteste tinyhouse. Et hjem på 22 kvadratmeter.

Denne ting troede Noa og konen fejlagtigt, de kunne leve uden i deres tinyhouse

Køber du den røde og hvide cirkusvogn, skal du indstille dig på, at mange af dine rutiner bliver anderledes. Selvom køkkenet byder på lige så meget bordplads som i nogle mindre københavnerlejligheder, er opvaskemaskinen en by i Rusland. Det samme gælder vaskemaskinen.

Men der er én hårde hvidevare, som Noa og konen undervurderede vigtigheden af; fryseren.

- Vi troede ikke, vi havde brug for en fryser, men det fandt vi så ud af, at vi havde. Laver man for meget mad, er det fedt at kunne fryse det ned, fortæller Noa, der så måtte til at tænke ekstra kreativt.

For hvad stiller man op, når køkkenet er færdigbygget, der ikke engang er plads til opvaskemaskine, og nu mangler man en fryser?

- Vi har indsat en fryser i garderobeskabet, griner Noa, der dog er glad for løsningen, som du kan se i videoen.

Men den tidligere københavner har dog kreeret en anden endnu mere finurlig løsning i sit tinyhouse. Det er nemlig lidt spøjst, hvordan han får varmt vand i sin bruser på badeværelset i cirkusvognen. Du kan se den sjove opfindelse i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Sommerhus i Småland, Sverige

  Sommerhus i Småland, Sverige

  5800 Fritidsbolig, 3 vær., 40 m2, Harmonisk sjöstuga i idylliskt läge vid sjön Örken. Stugan har magnifik sjöutsikt med egen brygga och 50 meter till badplats med sandstrand. 20 steg till privat badp

  900.000,00 kr.19-06-2024
 2. sommerhus

  sommerhus

  Øster Hurup Drømmehuset Nyt sommerhus 90 m2 opbygget i gode materialer. Udvendig beklædning er klink med hvide trævinduer, lavenergi, listetækning på tag, samt stor lækker terrasse mod vest. Indven

  1.399.000,00 kr.07-07-2020
 3. TOTAL VANDVITTIG PRIS nyt sommerhus 55 m2 6 sovepladser alt incl fra kr 855.000
Samme sommerhus 62 m

  TOTAL VANDVITTIG PRIS nyt sommerhus 55 m2 6 sovepladser alt incl fra kr 855.000 Samme sommerhus 62 m2 fra kr 925.000 Prisen er incl moms

  855.000,00 kr.07-07-2020
 4. MODERNE - INDFLYTNINGSKLART FRITIDSHUS

  MODERNE - INDFLYTNINGSKLART FRITIDSHUS

  4720 Fritidsbolig, vær. 4, m2 88, Spættevej 2, bt. kr 13310, nt. kr 10471, ub. kr 115000, m2 grund 1190, MODERNE OG INDFLYTNINGSKLART FRITIDSHUS I 2. række fra vandet på halvøen Jungshoved udbyder

  2.245.000,00 kr.08-04-2024
 5. Sommerhus, Fritidsbolig, anneks, Kolonihave, Flytbar huse, teenagehus, havehus

  Sommerhus, Fritidsbolig, anneks, Kolonihave, Flytbar huse, teenagehus, havehus

  1051 Fritidsbolig, Mere information Besøg vores hjemmeside for at se priser. dk.vitalbox.eu

  74.900,00 kr.08-04-2020
 6. 3390 Fritidsbolig, 2 vær., 35 m2, Nøkkevangen 12, Solrigt sommerhus til salg

Efter 10 skønne år og

  3390 Fritidsbolig, 2 vær., 35 m2, Nøkkevangen 12, Solrigt sommerhus til salg Efter 10 skønne år og rygsækken fuld af kerneminder, har vi besluttet at tiden er inde til at sælge vores sommerhus for at

  950.000,00 kr.15-06-2024

Du kan i skrivende stund finde 58 sommerhuse, 19 fritidsgrunde og 33 kolonihaver på DBA.
  

Det får du med, hvis du køber Noas tinyhouse

Der er mange kompromisser at indgå, når du skal ’downsize’ til et tinyhouse. Men der er også nogle tilfælde, hvor du har mere plads end nogle normale boliger.

For eksempel er der meget nybyg, hvor der hverken følger loft- eller kælderrum med. Kælderrum får du til gengæld mange af, hvis du køber Noa og konens Dannebrog. Der er etableret to rum på ydersiden af vognen, mens to lemme i gulvet giver dig adgang til to yderligere rum i huset, som endda også er isolerede.

Noa går heller ikke på kompromis med god lyd. Han har nemlig haft en Soundboks stående i stuen, og her vil mange nok kunne være enige i, at deres eget lydanlæg derhjemme ikke fylder lige så meget som en Soundboks. Det er de færreste stuer, man føler, man lige har plads til en Soundboks. Men det er der altså prioriteret plads til i Noas stue.

Hvis du køber den charmerende, lille bolig, følger Soundboksen dog ikke med i handlen. Alt andet følger med i handlen, hvis man ønsker det. Det meste inventar får du med i prisen, for det har Noa sat godt fast, så du kan trille med vognen, uden at ”indmaden” rutsjer rundt.

Vil du flytte cirkusvognen, skal du ikke regne med, at det går stærkt. Vognen kan spændes bag på en traktor, og farten kan højest komme op på 30 kilometer i timen. Hvis det skal gå stærkere, kan du løfte vognen op på en blokvogn, der kan transportere den, ligesom man gør med mange tinyhouses, der efter endt ombygning skal sættes ud på deres grund.

At huset er på hjul giver også cirkusvognen den fordel, at du ikke behøver økonomisere med dine møblers vægt. Kravet til normale tinyhouses er, at de skal kunne løftes op på en blokvogn, og derfor er der en grænse i forhold til, hvad husene maksimalt må veje. Den grænse kan du se bort fra, hvis ’Dannebrog’ skal blive din.

SE OGSÅ: Skovmanden Niels kan ikke tåle træer - derfor sælger han nu sin skovbolig 

Noa er uddannet mure og kaospilot, og han har tidligere sammen med syv venner stiftet en café på ydre nørrebro lige ved siden af den Røde-plads, som hed ‘Vi mødtes gennem ruden’. Det er ikke bare en café, men også en slags integrationsprojekt. I dag er cafeen fortid, og i stedet arbejder Noa blandt andet med diverse byggeopgaver i arbejdsfællesskabet Grobund. Han har også etableret en virksomhed, der hedder ’Grobund Byggefestival’. Noa hjælper også til som projektleder på festivaler som Folkemødet på Bornholm og Distortion.
Noa er uddannet mure og kaospilot, og han har tidligere sammen med syv venner stiftet en café på ydre nørrebro lige ved siden af den Røde-plads, som hed ‘Vi mødtes gennem ruden’. Det er ikke bare en café, men også en slags integrationsprojekt. I dag er cafeen fortid, og i stedet arbejder Noa blandt andet med diverse byggeopgaver i arbejdsfællesskabet Grobund. Han har også etableret en virksomhed, der hedder ’Grobund Byggefestival’. Noa hjælper også til som projektleder på festivaler som Folkemødet på Bornholm og Distortion.

Toilettet i vognen

Du kan stadig finde sommerhuse, hvor toilettet udgøres af et lille skur indrettet med en slags bænk indeni, hvor du sætter dig ovenpå et hul i bænken og gør, hvad der nu skal gøres.

Kunne du forestille dig at træde af på naturens vegne på nogenlunde samme måde – bare til hverdag?

Det bliver i hvert fald en realitet, hvis du bliver den nye ejer af Noas tinyhouse. Her er skuret godt nok byttet ud med et flot, nyistandsat, flisebelagt badeværelse, og toilettet rummer også et toiletbræt. Men princippet er det samme, som toiletterne på en gammel, svensk ødegård: Du tisser direkte ned i en spand.

Vi komposterer vores afføring. Det er guf for træerne, og det er næring, som kloden er glad for. Du kan enten grave et hul og hælde spandens indhold ned i det, eller du kan lave en kompost, så du senere kan bruge jorden til at plante agurker, eller hvad du nu vil gro
fortæller Noa.

Han og konen drysser savsmuld eller muld ud over deres seneste besøg på toilettet, så komposteringen allerede begynder nede i spanden.

Et forvokset vindue, som Noa har etableret overfor toilettet, gør det muligt for dig at tage spanden ud af dit tinyhouse, uden du skal gennem hele stuen med ugens efterladenskaber. Døren overfor toilettet har også funktion som nødudgang i tilfælde af brand, og den er også tiltænkt som terrassedør.

LÆS OGSÅ: Husbåd til salg: Køb drømmen i Christianshavns Kanal 

Her ses DBA-annoncen. Noa har etableret et hejseværk over sengen, der hjælper madrassen med at hæve sig, så man kan komme til skufferne under sengen. Det har Noa fundet på, for at konen kunne komme til under sengen, mens hun var højgravid og derfor ikke måtte løfte så meget. Hejseanordningen kan pakkes væk, når den ikke bruges.
Her ses DBA-annoncen. Noa har etableret et hejseværk over sengen, der hjælper madrassen med at hæve sig, så man kan komme til skufferne under sengen. Det har Noa fundet på, for at konen kunne komme til under sengen, mens hun var højgravid og derfor ikke måtte løfte så meget. Hejseanordningen kan pakkes væk, når den ikke bruges.

Tredobbelt bæredygtigt

43 procent af danskerne svarede i 2021, at de handler brugt for at mindske overforbruget. Det viser DBAs Genbrugsindeks 2021. I 2017 var tilsvarende andel kun 18 procent.

Men du kan også blive bæredygtig ved at lave om på andre valg i dit liv. På mange måder kan man sige, at livet i Noas tinyhouse, hvis du også vælger at købe dig ind i Grobund-fællesskabet, er en måde at blive tredobbelt bæredygtig:

1. Alene dét at bo i et tinyhouse betragtes af mange som mere bæredygtigt, fordi du i sig selv bor på færre kvadratmeter og dermed belaster ”et mindre område af jordkloden”. Samtidig kan du ikke have plads til så mange ting, og det demotiverer dig derfor til at købe overflødige forbrugsgenstande – forbrugsgenstande, hvis tilblivelsesproces også belaster miljøet.

At bo i et tinyhouse betyder automatisk, at du tvinger dig selv til at få et tættere forhold til naturen. Din bolig er nemlig trang, så skal du have venner på besøg, er det nærliggende at kunne udvide forbrugsarealet ved at sidde ude på en terrasse.

2. Noas tinyhouse er i sig selv også bæredygtig, fordi Noa og konen istandsatte vognen med fokus på bæredygtige materialer. For eksempel er nogle af møblerne lavet ud af de planker, der har holdt på isoleringen under cirkusvognen.

3. Det er på ingen måder et krav, men hvis du vil, kan du købe dig ind i Grobund. I Grobund-fællesskabet kommer du også til at leve et liv med fokus på en grøn hverdag. I foreningen går de nemlig eksempelvis op i at være affaldsneutrale og off-grid.

Så med dette tinyhouse bidrager du derfor i et stort omfang til den grønne omstilling.

Find det på DBA

 1. Skurvogn, Skibscontainer, Wc-container, Kontormodul, Container Hus

  Skurvogn, Skibscontainer, Wc-container, Kontormodul, Container Hus

  Skurvogn, For mere pris og mere information, besøg webstedet dk.vitalbox.eu

  22.290,00 kr.09-05-2020
 2. Letvogn Type 320: Tom Kontorvogn 2024

  Letvogn Type 320: Tom Kontorvogn 2024

  Skurvogn, Vores kontor- og spisevogne er yderst fleksible, de kan anvendes på mange forskellige måder og til mange forskellige formål. I Kontorvognen er der plads til 4-6 personer. Vognen har under hv

  92.250,00 kr.22-02-2024
 3. Letvogn Type320: Toiletvogn med 4 toiletter og 3 urinaler 2024

  Letvogn Type320: Toiletvogn med 4 toiletter og 3 urinaler 2024

  Skurvogn, 𝐕𝐨𝐠𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐥𝐠𝐭, 𝐤𝐨𝐧𝐭𝐚𝐤𝐭 𝐨𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐥𝐢𝐠𝐧𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐥𝐛𝐮𝐝. Stor toiletvogn med 4 separate toiletter, hver med håndvask. Bag i vognen er der placeret 3 urinaler i

  148.750,00 kr.09-11-2022
 4. Letvogn Vacuum Toiletmodul 2022

  Letvogn Vacuum Toiletmodul 2022

  Skurvogn, Luksus modul med 3 separate toiletter til vacuum med håndvaske. Vandforbrug pr toiletskyl er kun ca 0,4 L. Vacuum toiletter er velegnet til steder, hvor der er langt til vand og afløb eller

  198.750,00 kr.08-11-2022
 5. Skurvogn, Kontor/mandskabsvogn eller hvad du vil bruge den til. Meget pæn stand, alt virker og med p

  Skurvogn, Kontor/mandskabsvogn eller hvad du vil bruge den til. Meget pæn stand, alt virker og med plader på, registreringsattest medfølger, indvendig mål 3,6 x 2,1, der er dreje/kip vindue og aftagel

  45.000,00 kr.18-06-2024
 6. Mandskabsvogn 4/6 personer

  Mandskabsvogn 4/6 personer

  Skurvogn, Mandskabsvogn 4/6 personer med omklædning bad og toilet spise stue leje pris pr døgn 75 kr + moms

  75,00 kr.14-11-2023

Lige nu er der 40 skurvogne på DBA.
 
Forlæng sommeren med et shelter. Se her, hvilke muligheder du har på DBA.

Lotte bor i en cirkusvogn, men hun har valgt, at der skal ske noget nyt, så nu har hun sat vognen til salg. Kom med indenfor, her:


Se om cirkusvognen er blevet solgt ved at klikke her.

Relaterede artikler