Unikt på DBA: Rolls Royce til 240.000 kroner
Video

Unikt på DBA: Rolls Royce til 240.000 kroner

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvis du ejer en Rolls Royce, som du ikke får kørt nok i, fordi du ejer hele 3 andre biler, må man tænke, at de tre ”konkurrende” køretøjer må være nogle helt særlige! Her kan du møde Claus, der sætter pris på engelsk motor-ekstravagance fra 1950’erne, 1960’erne, og 1970’erne, og som netop har sat sin Rolls Royce til salg på DBA.

Opdatering: I dag er bilen blevet solgt

Hvordan kan man ikke have tid til at køre i sin egen Rolls Royce? Det kan for mange nok være et spørgsmål, der er svært at besvare, fordi den situation er vanskelig at sætte sig ind i. Men ikke desto mindre er dét netop grunden til, at 56-årige Claus nu har sat sin Rolls Royce Silver Cloud til salg på DBA.

Claus Faber Timm har en hverdagsbil, han bruger til alt det praktiske, og når tiden endelig er til at køre en hyggetur i det danske sommerland, har han to andre, fede biler, der konkurrerer om hans opmærksomhed.

Derfor er det nu tid til, at bilen fra det ekstravagante brand skal videre i teksten, og du kan blive den nye ejer. Claus forlanger 240.000 kroner i bytte for sin bil.

- Køber du bilen, får du et fantastisk køretøj. Du får næsten et kunststykke, og så er det klart, at bilen giver dig mulighed for at få nogle unikke oplevelser, fortæller Claus, der bor i Risby på Sydsjælland.

Hvor mange penge den tidligere ejer brugte på at sætte bilen i stand for, kan du læse mere om i afsnittet herunder.

’Folk bliver glade, når de ser, bilen komme kørende. Jeg har aldrig oplevet misundelse fra folk. Det er som om, at den her bil er så klassisk flot, at man godt kan unde andre at have sådan en. Det er ikke en såkaldt ”blærerøvsbil”,’ fortæller Claus.
’Folk bliver glade, når de ser, bilen komme kørende. Jeg har aldrig oplevet misundelse fra folk. Det er som om, at den her bil er så klassisk flot, at man godt kan unde andre at have sådan en. Det er ikke en såkaldt ”blærerøvsbil”,’ fortæller Claus.

Claus’ Rolls Royce er blevet sat i stand for omkring en halv million kroner

I 8 år har det været Claus, der sad bag rettet i den sølv-grå Rolls Royce. Før motorkøretøjet blev hans ejendel, tilhørte bilen en mand, der fik givet den en ordetlig omgang i værkstedet. Claus fortæller, at den tidligere ejer pungede ud med hele 470.000 kroner for en totalistandsættelse af bilen.

Det siger alligevel noget om en bil, hvis man ofrer en halv million på den.

Hvis bilen stod helt som ny, ville den kunne sælges for 600.000 kroner. Det har jeg set biler af samme model blive solgt for
fortæller Claus.

I dag forventer Claus 240.000 kroner for sin veteranbil. Men bilen står heller ikke i fuldtstændig tiptop-stand. I bilens venstre side har rust sørget for, at bilens ellers fine lak buler en smule, og dertil har bilen en enkelt ridse i lakken her og der. Det kan du se ved selvsyn i videoen, som du finder øverst i artiklen. Og husk, at når du køber veteranbiler, køber du ofte en bil, du altid skal gå og "lirke" lidt ved. I det her tilfælde skal du nok udføre rustarbejde. Men det kan vi også hjælpe dig med. I denne video viser vi dig, hvordan du fjerner rust fra din bil.

Til gengæld får du også en bil, der kan noget mere end typiske, gamle veteraner. Det kan du blive klogere på i afsnittet herunder.

Find det på DBA

 1. Andre samleobjekter, En stor og pæn Dinky Rolls Royce Phantom V. Jeg er usikker på, hvad størrelsesf

  Andre samleobjekter, En stor og pæn Dinky Rolls Royce Phantom V. Jeg er usikker på, hvad størrelsesforholdet er, men den måler 13,5 cm. og vejer ca. 225 gram. Ganske pæn lak med diverse brugsspor. Mod

  100,00 kr.19-03-2023
 2. Andre samleobjekter, Matchbox - Lesney, Der er følgende biler - forrest fra venstre:
- Rolls Royce S

  Andre samleobjekter, Matchbox - Lesney, Der er følgende biler - forrest fra venstre: - Rolls Royce Silver Sprit fra 1986. Rigtig flot. - Service ambulance, no. 65 - BMC 1800 Pininfarina fra 1969. I de

  35,00 kr.17-03-2023
 3. Legetøj, Gorgi Roys retro legetøjsbiler, Mercedes-Benz CIII 

Rover 3500 - SOLGT

Silver Shadow, Rol

  Legetøj, Gorgi Roys retro legetøjsbiler, Mercedes-Benz CIII Rover 3500 - SOLGT Silver Shadow, Rolls Royce - SOLGT Alle Made in England, Great Britain Prisen er pr. Stk Sender gerne, men kun ved

  20,00 kr.04-03-2023
 4. Biler, Matchbox Rolls Royce Silver Cloud, Vintage matchbox rolls royce silver cloud 1985 (læs tekst)

  Biler, Matchbox Rolls Royce Silver Cloud, Vintage matchbox rolls royce silver cloud 1985 (læs tekst) lidt forventelige spor, ingen mangler Se venligst fotos for mål og detaljer. Prisen er fast BUD BES

  350,00 kr.23-10-2022
 5. Biler, Matchbox, Rolls Royce nr 39
Silver shadow nr 2
Årgang 1979 eller 1979

  Biler, Matchbox, Rolls Royce nr 39 Silver shadow nr 2 Årgang 1979 eller 1979

  40,00 kr.13-09-2022
 6. Biler, Rolls Royce Silver Shadow Matchboxseries nr 24, Sælger denne bi fra Lesney brugt men fin

  Biler, Rolls Royce Silver Shadow Matchboxseries nr 24, Sælger denne bi fra Lesney brugt men fin

  30,00 kr.25-06-2022

I skrivende stund er der 28 annoncer med samleobjekter fra Rolls Royce på DBA. Nogle af dem er modelbiler.
  

En bil, der er skabt til, at man selv vil køre i den

Claus’ bil er fra 1959 og dermed fra den årgang, hvor man første gang producerede Rolls Royce med henblik på, at ejeren selv skulle køre i dem. Tidligere var det en chauffør, der trykkede på speederen i bilen.

Veteranbilen er også produceret således, at sideruderne kan rulles ned og op elektronisk.

- Men nogle af ruderne er lidt sløve i det. Det kan være en god idé at planlægge i god tid, hvornår du vil rulle op og ned for vinduerne, siger Claus med et smil.

Elektriske sideruder er ikke den eneste funktion, der viser, at en så gammel bil allerede dengang var en luksusvare. Bilen er også udstyret med spejl på bagsædet, og i spejlet er der monteret lys, som kan tændes og slukkes.

Nærmest som du kender det fra fly, kan passagerene på bagsædet af Claus’ Rolls Royce folde et bord ud, der er monteret på ryggen af bilens to forsæder.

LÆS OGSÅ: 360 hk i en Mercedes-Benz cabriolet – er det egentlig nok?

Figuren, der står i front på Rolls Roycen, kaldes for ’The Spirit of Ecstasy’ og skulle efterligende ligne Henry Royces datter. Claus har aldrig været nervøs for, at skulpturen skulle blive stjålet fra hans bil.
Figuren, der står i front på Rolls Roycen, kaldes for ’The Spirit of Ecstasy’ og skulle efterligende ligne Henry Royces datter. Claus har aldrig været nervøs for, at skulpturen skulle blive stjålet fra hans bil.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Claus’ bil har fået fornøjelsen af at ”deltage” i flere konfirmationer og bryllupper. Den har nemlig hentet brudepar og konfirmanter af flere omgange.
Claus’ bil har fået fornøjelsen af at ”deltage” i flere konfirmationer og bryllupper. Den har nemlig hentet brudepar og konfirmanter af flere omgange.

Claus’ andre biler

Det kræver en kærlighed til biler og en god økonomi at eje en Rolls Royce. Claus lægger ikke skjul på, at han ikke ligefrem er millionær, og han erkender gerne, at han har stor interesse i biler som Rolls Roycen:

Hele stilen omkring Rolls Royce kan jeg enormt godt lide. Jeg interesserer mig især for biler fra England, som blev produceret i 1950 og 1960
fortæller Claus.

Den interesse kan også tydeligt ses på indholdet i hans garage. Her holder en Triumf og en Aston Martin. Men til dagligt kører Claus selv i en Citroën.

Og med den blærede garagebeholdning er der ikke noget at sige til, at Rolls Roycen ikke er kommet ud og køre lige så tit, som Claus ville have ønsket det for bilen.

- Jeg har nok kun kørt 1.500 kilometer i bilen hvert år, og sådan en bil skal jo helst køre 2.000-4.000 kilometer for at holde sig rigtig i gang, fortæller Claus, der dog har nydt de ture, han og bilen har delt:

- Når man bor her på Sydsjælland, er der en masse flotte ture, man kan køre, og så har jeg engang imellem hjulpet venner og kollegere med at køre en tur – for eksempel konfirmationer og bryllupper, hvor det er sjovt at køre i sådan en her bil.

Find det på DBA

 1. Velkommen i Forsamlingsbygningen, emne: historie og samfund, med undertitlen:

Historien om Arbejder

  Velkommen i Forsamlingsbygningen, emne: historie og samfund, med undertitlen:
 Historien om Arbejdernes Forenings- og Forsamlingsbygning i Rømergade 1879 - 1983.
 154 sider indbunden udgivet i 2005.


  50,00 kr.22-03-2023
 2. Dansk Kunst - 11 bind, emne: kunst og kultur, Kunst bogklubben.
Indbundne
1984-1994
11 bind.
Meget f

  Dansk Kunst - 11 bind, emne: kunst og kultur, Kunst bogklubben. Indbundne 1984-1994 11 bind. Meget fin stand

  550,00 kr.22-03-2023
 3. Der Möbelbau , Fritz Spannagel, emne: arkitektur, Originalbog fra 1954 om møbelkunst. En lærebog for

  Der Möbelbau , Fritz Spannagel, emne: arkitektur, Originalbog fra 1954 om møbelkunst. En lærebog for tømrere, arkitekter og lærere. På tysk af arkitekt Fritz Spannagel. Pæn stand. Kan sendes.

  500,00 kr.22-03-2023
 4. Fiskene - enkel og god mad, Thomas Hess Nielsen, emne: mad og vin, Flot fiskekogebog med masser af o

  Fiskene - enkel og god mad, Thomas Hess Nielsen, emne: mad og vin, Flot fiskekogebog med masser af opskrifter,

  40,00 kr.22-03-2023
 5. September Blues, Ulf Gudmundsen, emne: kunst og kultur, Knud Nielsen Bog
Cobra maler Knud Nielsen ha

  September Blues, Ulf Gudmundsen, emne: kunst og kultur, Knud Nielsen Bog Cobra maler Knud Nielsen har illustreret bogen September Blues til Tekst af Ulf Gudmundsen. OBS. Indsat/Indklæbet original Sign

  150,00 kr.22-03-2023
 6. National Geographic, emne: historie og samfund, Januar 1995
Hovedtema Egypt med kort over Nilen
Fin

  National Geographic, emne: historie og samfund, Januar 1995 Hovedtema Egypt med kort over Nilen Fin stand

  40,00 kr.22-03-2023

Denne ting ved Claus Rolls Royce er han skuffet over

Selvom Claus kun har kærlighed tilovers for det gamle, klassiske køretøj, er han ikke bleg for at påpege den ting, han mener, bilen ”skuffer” på.

Bagerummet. Både størrelsen og udseende er ifølge Claus lidt af en skuffelse.

- Når man ser på bilens størrelse, skulle man tro, at bagagerummet var større. Og det er heller ikke så smukt løst, siger Claus og supplerer:

Bagagerummet kan ikke være Rolls Royce-designernes stolteste værk.

Pladsen i bagagerummet er udfordret af, at der er skænket en permanent plads til et reservedæk i bilen.

- I bagagerummet kan der være 2 pæne kufferter.

Du kan se det omtalte bagagerum i videoen, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Disse 10 almindelige biler stiger snart i værdi

Her ses bilens DBA-annonce. Den gamle intrukstionsbog til bilen følger med, hvis du køber Claus’ Rolls Royce. Her kan du blandt andet få et overblik over de elektriske komponenter i bilen.
Her ses bilens DBA-annonce. Den gamle intrukstionsbog til bilen følger med, hvis du køber Claus’ Rolls Royce. Her kan du blandt andet få et overblik over de elektriske komponenter i bilen.

Flere facts om Claus Rolls Royce

Claus’ bil har kørt 123.000 kilometer i alt. Den tidligere ejer købte bilen omkring år 2007, og det var ham, der stod for at få transporteret den hjem fra Sydafrika. Ejeren købte bilen, fordi hans restaurant gik rigtig godt, men det kun lige indtil, at finanskrisen skyllede ind over Danmark. Derfor måtte restauratøren af med sin bil, som Claus endte med at købe.

En bil, Claus har drømt om at eje:

- Bare dét, at man kan sige, man ejer sådan en bil her, er da stort, siger Claus.

Bilen er udstyret med automatgear, fire døre og en 4,7 liters sekscylindret rækkemotor. Bilens paneler i kabinen er lavet af lakeret valnøddetræ.

Husk, at bliver du den nye ejer af bilen, skal du være god til at kende forskel på højre og venstre, og du skal kunne holde tungen lige i munden: Rolls Roycen er nemlig højrestyret.

Find det på DBA

 1. Modelbil, DINKY TOYS ROLLS ROYCE SILVER WRAITH, skala 1/43, FLOTTE RUDER, FÆLGE/DÆK & INGEN MANGLER.

  Modelbil, DINKY TOYS ROLLS ROYCE SILVER WRAITH, skala 1/43, FLOTTE RUDER, FÆLGE/DÆK & INGEN MANGLER. KØRER GODT. TAG FINT, BARE SOLLYS. DENNE MODELBIL LAVET UDEN INTERIØR. NO. 50. L. 11,5 CM. MADE IN

  75,00 kr.21-03-2023
 2. Modelbil, Rolls Royce Berlina 1908, Veteran bil i plast med æske
Navn Nacoral 
Mål: L 17 - H 9 - B 7

  Modelbil, Rolls Royce Berlina 1908, Veteran bil i plast med æske Navn Nacoral Mål: L 17 - H 9 - B 7 cm Fremragende stand Afhentes

  175,00 kr.27-02-2023
 3. Modelbil, 2 MATCHBOX BILER, skala 1:69, 2 stk. Model Biler fra Matchbox sælges kun samlet. Fast pris

  Modelbil, 2 MATCHBOX BILER, skala 1:69, 2 stk. Model Biler fra Matchbox sælges kun samlet. Fast pris. Stand som på foto. 1) Rolls Royce Silver Cloud 1985 2) Rolls Royce Silver Spirit 1986 Baggrun

  100,00 kr.27-01-2023
 4. Modeltog, LR-BILER 1:87, Rolls Royce , Wiking, skala 1:87, BIL Nr : 6086 - Modelbil i str. HO (1:87

  Modeltog, LR-BILER 1:87, Rolls Royce , Wiking, skala 1:87, BIL Nr : 6086 - Modelbil i str. HO (1:87) . Sælges for 55 kr. ( brugt og uden æske , men i pæn stand ) ( se billederne ) Fragtbetingelser :

  55,00 kr.11-01-2023
 5. Modelbil, Gamme Verum Rolls Royce og Bently, skala 1:38, Begge biler med reklame "Rohdins Automobil

  Modelbil, Gamme Verum Rolls Royce og Bently, skala 1:38, Begge biler med reklame "Rohdins Automobil Service" I ubrudt original emballage. Sælges samlet. Kan sendes for købers regning.

  300,00 kr.04-01-2023
 6. Modelbil, Corgi Veteran, skala 1:43, Fine gamle veteranbiler produceret i ca 1960'erne
Farve, Model,

  Modelbil, Corgi Veteran, skala 1:43, Fine gamle veteranbiler produceret i ca 1960'erne Farve, Model, Ref nr., stand Blå, Ford model T 1915, stand: OK Sort, Ford model T 1915, stand: OK Grøn, MG-TF, st

  150,00 kr.22-12-2022

Klik her og se de Rolls Royce-modelbiler, du kan finde på DBA lige nu.

På DBA har vi gennem tiden haft mange flotte, lækre biler til salg. En af dem var en Mercedes-Benz, men den var nu mere eftertragtet på grund af andet end dens bilmærke. Bilen har nemlig tilhørt en kendis, og hvem kan du få svar på i artiklen, her.

Hvordan ser Danmarks eneste Mercedes-partybus ud? Det kan du få svar på, her.

DBAs dyreste Porsche er en Porsche 911, og den kan du se mere til i videoen, her:

Læs mere om bilen i artiklen, her.

Relaterede artikler