Unikt på DBA: Politibil med blink og udrykning
Video

Unikt på DBA: Politibil med blink og udrykning

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Blå blik, sirene og bagdøre, der ikke kan åbnes indefra. Rasmus’ bil er ikke som alle andre. Den tjener ikke længere som politibil, men det er tydeligt, at bilen har haft svært ved at acceptere, at den skulle på politi-pension. Nu skal den dog videre på sin rejse, og bilen kan derfor blive din. Se selv i videoen, herover.

Opdatering: Bilen er i dag solgt. Den blev købt af en 21-årige mand fra Aalborg, der havde arvet fra sine forældre, og som derfor nu havde råd til at købe det, han sagde, var hans drømmebil. Men måske du i dag ikke vil kunne genkende bilen, for den nuværende 21-årige ejer har pillet alt udstyret af, så bilen nu "bare" er en normal personbil, og den er malet helt hvid.

Længdespring, hurtighedstest og kropshævninger. Det bare nogle af de discipliner, du kommer op i, hvis du søger ind på politiskolen. En optagelsesprøve, der er berømt og berygtet for at være svær at bestå.

Hvis du i flere år har kæmpet forgæves med hurtighedstesten, serverer vi dig nu den smarteste genvej til politidrømmen:

39-årige Rasmus har nemlig sat sin politibil til salg på DBA. En bil, der lyder og ligner en politibil, og som i sine unge dage også har været det i Seattle, Washington. I dag har bilen aftjent sin værnepligt, og den fungerer derfor som almindelig personbil. Men for, at det ikke skulle blive for kedeligt, har Rasmus Daltoft sørget for, at bilen aldrig glemmer sin fortid. Og nogle vil nok sige, at Rasmus, der bor i Holmegaard, har gjort sit arbejde for godt, for han har nemlig én fået besked fra politiet om, at han lagde sig for tæt op af virkeligheden. Se, hvordan det hænger sammen i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Rasmus politibil er blandt andet udstyret med aircondition, ABS, airbag og centrallås
Rasmus politibil er blandt andet udstyret med aircondition, ABS, airbag og centrallås

Mere virkelighedsnær end politiet tillader

Kommer en bil kørende mod dig med sirener, der går lige i øret, og et tag, der blinker med rødt og blåt, vil de fleste nok spærre øjnene op og få en smule hjertebanken. Rasmus er et stort legebarn, og derfor har han selvfølgelig sørget for, at hans pensionerede politibil ikke skulle mangle udstyr. Han har selv fået monteret de vigtigste politi-lignende dele til sin amerikanske veteranbil af en politislæde.

Men legen stopper ikke der. Rasmus har også vendt bunden i vejret på klædudkassen, så bil og ejer er synkroniseret. Sorte bukser, sort trøje og en vest, der ligner en skudsikker vest er en fast del af bagagerummet i Rasmus’ politibil. Vesten er prydet med forskellige, små lommer, hvori Rasmus blandt andet har en walkie talkie og en øresnegl.

Det hele ser så virkeligt ud, at man næsten skulle tro, at det var ulovligt. Og det er det næsten også. Har Rasmus erfaret.

Han elsker at køre til træf med sin bil, og nærmest kun til den begivenhed hopper han ogå selv i polititøjet. Til et af en Rollin’ Stones-koncert i parken mødte Rasmus en ”kollega” – en ægte politimand – der sagde, at Rasmus’ outfit så så ægte ud, at han ikke måtte optræde med ordene ”Police” på uniformen.

På Rasmus’ bil står der også ’Sheriff’, og det har han ladet forblive. For en ”sikkerhedsskyld”:

- Politiet har ikke det store problem med, at der står ’Sheriff’. Men hvis der havde stået ’Police’, hvade de været mere emsige med det, forklarer Rasmus.

Han fortæller dog, at man gerne må køre med udrykning og blink, alt det man vil, så længe det foregår på privat område/privat vej.

Find det på DBA

 1. Modelbil, Lesney - matchbox Retro, Ældre hvid politibil Mercury no. 55 /73. Det er den sjælden model

  Modelbil, Lesney - matchbox Retro, Ældre hvid politibil Mercury no. 55 /73. Det er den sjælden model med blå lys på taget. Stand som foto.

  90,00 kr.02-06-2024
 2. Modelbil, Ford Crown Victoria 1/24, skala 1:24, En rigtig flot og meget detaljeret modelbil i 1/24.

  Modelbil, Ford Crown Victoria 1/24, skala 1:24, En rigtig flot og meget detaljeret modelbil i 1/24. Åben model, hel og intakt med brugsspor. Produceret i god kvalitet Police politibil blå blink

  75,00 kr.30-05-2024
 3. Modelbil, Chevrolet Camaro 2010 1/24, skala 1:24, En rigtig flot og meget detaljeret modelbil i 1/24

  Modelbil, Chevrolet Camaro 2010 1/24, skala 1:24, En rigtig flot og meget detaljeret modelbil i 1/24. Åben model, hel og intakt. Produceret i god kvalitet af Maisto Police politibil blå blink

  95,00 kr.30-05-2024
 4. Modelbil, Tekno 819, skala -, Polizei Tekno DENMARK 819 WV Tysk politibil 
Sender gerne - modtager b

  Modelbil, Tekno 819, skala -, Polizei Tekno DENMARK 819 WV Tysk politibil Sender gerne - modtager betaler #Tekno819 #Tekno

  150,00 kr.28-05-2024
 5. Modeltog, LR-BILER, 1:87, Audi politibil , Schuco
BIL Nr : 6972 - Modelbil i str. HO (1:87) . Sælge

  Modeltog, LR-BILER, 1:87, Audi politibil , Schuco BIL Nr : 6972 - Modelbil i str. HO (1:87) . Sælges for 50 kr. ( brugt og uden æske , men i pæn stand ) ( se billederne ) Fragtbetingelser : Sendes m

  50,00 kr.24-05-2024
 6. Modelbil, Herpa Tilbehør, skala 1:87, #12239  (Oplys IKKE nr. /Skriv på annoncen)
Mercedes Politibi

  Modelbil, Herpa Tilbehør, skala 1:87, #12239 (Oplys IKKE nr. /Skriv på annoncen) Mercedes Politibil (A) #88 Se foto for yderligere indtryk. Billeder siger mere end ord. Og er også en stor del af be

  15,00 kr.06-05-2024

Derfor ejer Rasmus en politibil

Hans hus er omringet af kornmarker, og ofte bliver stilheden på Rasmus lille gård kun afbrudt af fuglekvidder. Med så rolige omgivelser og et indre legebarn i maven lå det ligefor, at Rasmus skulle have sig en politibil.

Jeg har altid været fasineret af særlige biler. Og jeg skal også have flere efter denne. Det er en hobby for mig at gå og sætte dem i stand, og så er det da sjovt at se folks blikke, når man kommer kørrende forbi
fortæller Rasmus.

Det var særligt politibilens design, han faldt for. Rasmus er vild med, at udtrykket er tidsløst:

- Kigger du på bilens profil, er det sådan, en politibil bliver tegnet af et barn. Jeg kunne godt lide designet på den. Jeg startede med at køre rundt i den, hvor bilen var helt hvid, kun med søgelamperne og kofangeren på som udstyr. Det fik jeg enormt fed respons på, når jeg kørte til træf, og så blev jeg grebet lidt af stemningen og begyndte at ”gejle” lidt på bilen, forklarer Rasmus.

Han er ikke den eneste, der kan se det sjove og specielle ved at transportere sig selv rundt i en bil med blinkende lygter og en skæv fortid. Også byens konfirmander er fristet af tanken:

- Jeg har kørt lidt konfirmationskørsler. Kun som vennetjenester. Så dukker min kammerat og jeg op foran kirken og ”arerestere” konfirmanden, griner Rasmus.

LÆS OGSÅ: Købte spontant et jagerfly på DBA – nu tjener det et ganske andet formål

Noget af det udstyr, der også hører med til bilen er: Cruise-control, el-sæde i førersiden, 2 søgespots i A-stolperne, Whelen-sirene, Whelen-HHS2200-controller, Whelen-LED-blink i spejlene, hvide strobelys i hjørnelygterne foran og Federal Signal – ’Arjent SL’-lightbar med LED
Noget af det udstyr, der også hører med til bilen er: Cruise-control, el-sæde i førersiden, 2 søgespots i A-stolperne, Whelen-sirene, Whelen-HHS2200-controller, Whelen-LED-blink i spejlene, hvide strobelys i hjørnelygterne foran og Federal Signal – ’Arjent SL’-lightbar med LED
Ford Mondeo er nok det, de fleste forbinder med en politibil. Men Rasmus er en Ford Crown Victoria - Police Interceptor
Ford Mondeo er nok det, de fleste forbinder med en politibil. Men Rasmus er en Ford Crown Victoria - Police Interceptor

Sådan fik Rasmus fat i sin politibil

Vi har set brandbiler, en ambulance og et piratskib til salg på DBA, men vi er aldrig stødt på en politibil blandt genbrugsportalens annoncer. En politibil kommer ikke sådan lige til salg, og derfor trænger et spørgsmål sig også på: Hvor har Rasmus fået fingrene i sin bil?

- Bilen her er en Ford Crown Victoria - Police Interceptor fra Seattle, men brugt gennem hele USA. Jeg købte den af en ven's ven i Sverige. Ejeren var flyttet tilbage til Seattle og havde forgæves forsøgt at sælge den. 1,5 år senere, fik jeg chancen.

Rasmus har siden folieret midten af bilen sort, så den ligner en mere klassisk, gammel politibil. Han har tilføjet adskillige ”accesories” til bilen: Sirene, lysbar på taget, blink på spejlene og mere.

Find det på DBA

 1. Lego Duplo, Politistation, Duplo politistation med køretøjer, stor politi båd, fangetransport, fange

  Lego Duplo, Politistation, Duplo politistation med køretøjer, stor politi båd, fangetransport, fange, politifigurer, og meget andet. Fra røg og dyrefrit hjem Sender gerne Se også mine andre annoncer

  190,00 kr.16-06-2024
 2. Lego City, 60415, Biljagt med politi og muskelbil
Helt ny æske

  Lego City, 60415, Biljagt med politi og muskelbil Helt ny æske

  110,00 kr.16-06-2024
 3. Lego City, Diverse, Lego city politi miljø sælges 
4439
60046
60006
60042
60043
4440
Enkelte dele ma

  Lego City, Diverse, Lego city politi miljø sælges 4439 60046 60006 60042 60043 4440 Enkelte dele mangler hist og pist. Et enestående tilbud for dem der tror på lov og orden. Giv et bud.

  300,00 kr.15-06-2024
 4. Lego blandet, Biler og politi, Kæmpe lot med biler og politi lego
Det hele sælges samlet og skal afh

  Lego blandet, Biler og politi, Kæmpe lot med biler og politi lego Det hele sælges samlet og skal afhentes Viborg Spørgsmål tlf 42779184 2000kr eller bud

  2.000,00 kr.15-06-2024
 5. Lego Duplo, Lego Duplo til salg.
Til afh. i Christiansfeld.
Kan sendes - køber betale porto.
Samlet

  Lego Duplo, Lego Duplo til salg. Til afh. i Christiansfeld. Kan sendes - køber betale porto. Samlet pris 370kr Eller: ZOO - 150kr Stalden - 120kr Politi - 50kr Ambulance (mangl. bagdøren) - 20kr Macqu

  370,00 kr.12-06-2024
 6. Lego Fabuland, Sættene er fra min egen barndom i 80'erne. Flere børn har brugt det siden da. Derfor

  Lego Fabuland, Sættene er fra min egen barndom i 80'erne. Flere børn har brugt det siden da. Derfor er nogle af sættene med mangler. Det står i detaljerne herunder. Kan sendes på købers regning. Hj

  2.000,00 kr.12-06-2024

Klik her og find alle de Lego-politibiler, der er til salg på DBA. Der er også en masse politi-Lego til salg på DBA.
  

Derfor sælger Rasmus bilen

Det er ikke kun Rasmus, der er glad for den opmærksomhedstagende bil. Også Rasmus’ søn er glad for at lege i bilen, og særligt walkie talkie'en har drengens fulde opmærksomhed.

- Jeg synes heller ikke, det er et nemt valg. Jeg har haft bilen til salg før, uden jeg selv var helt med i planerne. Nu har jeg kørt lidt mere i den, og samtidig med corona-krisen, passer tidspunktet nu bedre, fortæller Rasmus, der under Coronaens udbrud mistede sit job i Københavns Lufthavn.

Coronaen betyd også, at alle træf blev aflyst, og sådan blev det hurtigt kedeligt for Rasmus at eje bilen.

- Jeg elsker bilen. Jeg har ikke noget imod at beholde den, men andre ting lokker, siger Rasmus, der har ejet bilen i 6-7 år.

Men det er ikke kun en sørgmodig afsked, for Rasmus har nye drengedrømme, som salget af politibilen kan indløse:

Jeg drømmer om at købe mig en gammel brandbil eller en skolebus. Måske endda en HMMWV "Hummer" fra det amerikanske militær.
Bilen er en model 4,6 V8 Highway Patrol aut. Den er fra år 2000, og den er synet 10. februar 2020. Bilen gamle nummerplade er BZ87411
Bilen er en model 4,6 V8 Highway Patrol aut. Den er fra år 2000, og den er synet 10. februar 2020. Bilen gamle nummerplade er BZ87411
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Bilen har kørt 14.8000 kilometer, eller 148.000 miles, som Rasmus skriver. Bilen kører på benzin, og slæden har servostyring. Rasmus har ejet bilen de seneste 7 år og har bygget vognen op med lysbar, blink og meget mere
Bilen har kørt 14.8000 kilometer, eller 148.000 miles, som Rasmus skriver. Bilen kører på benzin, og slæden har servostyring. Rasmus har ejet bilen de seneste 7 år og har bygget vognen op med lysbar, blink og meget mere

Dette udstyr får du med, hvis du køber Rasmus’ bil

Selvom Rasmus har investeret store summer i politi-klassisk udstyr til sin bil, er det ikke det hele, han nødvendigvis skiller sig af med ved et salg af bilen.

- Som udgangspunkt hører udstyret på/i bilen med i prisen, når du køber bilen. Og så kan vi tale om, de ekstra ting, jeg har liggende til den, blå midterkonsol og flere blink.

Bilen har Rasmus sat til salg på DBA for 129.500 kroner.

- Der er betalt fuld afgift på den, og den er indregistreet. Der er ikke plader på endnu, men det er bare et spørgsmål om at gå ned og hente pladerne, siger Rasmus.

Find det på DBA

 1. Politikjole, 1 stk politiuniform til pige str xs

Har været brugt en enkelt gang til sidste skoledag

  Politikjole, 1 stk politiuniform til pige str xs Har været brugt en enkelt gang til sidste skoledag Der er løbet et par tråde Politikvinde Kostume Politikasket Politi Udklædning Kjole

  50,00 kr.13-06-2024
 2. Politi kostume, Brugt 1 gang. 
Voksen str. M. 
Lagt lidt ind i livet, men det kan nemt sprættes op i

  Politi kostume, Brugt 1 gang. Voksen str. M. Lagt lidt ind i livet, men det kan nemt sprættes op igen, hvis man ikke ønsker. Købt for 399 + fragt. Benyttet sidste skoledag.

  200,00 kr.21-05-2024
 3. Politi kostume, Brugt 1 gang. 
Voksen str. M. 
Lagt lidt ind i livet, men det kan nemt sprættes op i

  Politi kostume, Brugt 1 gang. Voksen str. M. Lagt lidt ind i livet, men det kan nemt sprættes op igen, hvis man ikke ønsker. Købt for 399 + fragt. Benyttet sidste skoledag.

  200,00 kr.21-05-2024
 4. Politikostume str L m politikasket, Politikostume str L m politikasket 
Politi skjorte sort m knappe

  Politikostume str L m politikasket, Politikostume str L m politikasket Politi skjorte sort m knapper lak på ærme og skuldre politiskilt og en cap kasket i sort lak m skilte Yderst fin stand Kostume

  175,00 kr.15-05-2024
 5. Kostume/udklædning, Politi sæt. Oplagt til både fastelavn og leg.

Str.: 116 (min søn brugte det fra

  Kostume/udklædning, Politi sæt. Oplagt til både fastelavn og leg. Str.: 116 (min søn brugte det fra 4 års alderen)

  50,00 kr.08-02-2024
 6. Kostume/udklædning, Politi sæt. Oplagt til fastelavn og leg.

Str.: 10 år

  Kostume/udklædning, Politi sæt. Oplagt til fastelavn og leg. Str.: 10 år

  50,00 kr.08-02-2024

Damen, der ville ligge i bagagerummet

Det er ikke kun drenge, der drømmer om at trække i det blå tøj, stjerner på skulderen og babu-babu derudaf i en politibil.

Også kvinder kan synes, at mænd i unifrom er sexet, og politifolk er slet ingen undtagelse. Men fantasien rækker for mange nok ikke lige så langt, som den gjorde for en 40-årig dame, som Rasmus stødte på til et træf med bilen.

- Jeg har oplevet en nogle og 40-årige dame, der ville kravle ned i bilens bagagerum med håndjern på og det hele. Det var en lille fantasi, hun havde. Hun fik lov til at ligge dernede - jeg smækkede lige låget for hende, og hun kunne hun selv åbne, når hun ville ud, forklarer Rasmus, der dermed også afslører, at der i bagagerummet altid er en åbne-mulighed indefra.

- Sådan et bagagerum er ellers oplagt at bruge til svigermor, griner Rasmus.

Find det på DBA

 1. Ford Mondeo 2,0 Ambiente stc. Benzin modelår 2008 km 385000 ABS airbag, Bilen starter og kører super

  Ford Mondeo 2,0 Ambiente stc. Benzin modelår 2008 km 385000 ABS airbag, Bilen starter og kører super fint! SKAL SYNES - ER KASERET TIL SYBN PGA EN BAGBRO REG NR EG44836

  12.500,00 kr.15-06-2024
 2. Ford Mondeo 2,0 TDCi 150 Business stc. Diesel modelår 2015 km 196000 Blå ABS airbag service ok unkno

  Ford Mondeo 2,0 TDCi 150 Business stc. Diesel modelår 2015 km 196000 Blå ABS airbag service ok unknown, Træk, AirCondition, ABS, Klimaanlæg, Fartpilot, Gps navigation, Elektriske sideruder, Varme i sæ

  110.000,00 kr.16-06-2024
 3. Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Titanium Diesel modelår 2008 km 310000 Sort ABS airbag service ok unknown,

  Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Titanium Diesel modelår 2008 km 310000 Sort ABS airbag service ok unknown, Aftageligt træk, AirCondition, ABS, Klimaanlæg, Elektriske sideruder, Varme i sæder. Enestående stan

  59.990,00 kr.16-06-2024
 4. Ford Mondeo 2,0 SCTi 240 Titanium stc. aut. Benzin aut. Automatgear modelår 2012 km 160000 Sølvmetal

  Ford Mondeo 2,0 SCTi 240 Titanium stc. aut. Benzin aut. Automatgear modelår 2012 km 160000 Sølvmetal ABS airbag service ok full, Træk, AirCondition, ABS, Klimaanlæg, Automatgear, Fartpilot, Gps naviga

  89.900,00 kr.16-06-2024
 5. Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Trend stc. aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2010 km 258000 træk klimaan

  Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Trend stc. aut. Diesel aut. Automatgear modelår 2010 km 258000 træk klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, aut., alu., airc., fuldaut. klima, c.lås, fjernb

  11.400,00 kr.16-06-2024
 6. Ford Mondeo, 2,0 TDCi 140 Trend stc., Diesel, 2010, km 348000, sort, 5-dørs, Ford Mondeo 2,0 TDCi 14

  Ford Mondeo, 2,0 TDCi 140 Trend stc., Diesel, 2010, km 348000, sort, 5-dørs, Ford Mondeo 2,0 TDCi 140 Trend stc.. Diesel modelår 2010 km 347000 med træk klimaanlæg ABS airbag centrallås servostyring

  9.999,00 kr.16-06-2024

I skrivende stund kan du finde 357 Ford Mondeo’er til salg på DBA.
  

Folk kører ordentligt omkring ham

’Søndagsbillist’ eller en fuckfinger. Det er forskelligt, hvordan vi reagerer i trafikken, når andre kører rådent, og i sådanne tilfælde har mange af os lyst til at lege politimand – fortælle folk, hvad der er ordentlig kørsel, og hvad der ikke er.

Rasmus oplever dog ikke så tit, at folk kører dårligt omkring ham. Netop fordi, folk ofte selv regulerer deres adfærd, så snart de ser hans bil i tilfældet af, at det vitterligt er en rigtig politibil.

Generelt når jeg kører til og fra træf, kører folk enormt pænt omkring mig. Lige så snart, de ser en lysbar på taget, er der lige meget, hvordan bilen ser ud. Så kører de pænt. Så hjælper vi færdelspolitiet lidt
siger Rasmus med et smil.

Han har kun få gange oplevet, at folk ikke kørte ordentlig, og én gang har han da udnyttet en smule, at han transporterede sig selv i en bil, der til forveksling ligner lovens lange arm:

- Jeg har brugt mit airhorn, som er et forstørret dythorn. Men det var fordi. idioten kørte ad helvedes til. Og så blev der kørt pænt efterfølgende, griner Rasmus, der forsikrer, at han aldrig kunne finde på at bruge udrykning eller andet end hornet.

LÆS OGSÅ: LISTE: Disse funktioner er vigtigst i en familiebil

Her kan du se Rasmus' DBA-annonce
Her kan du se Rasmus' DBA-annonce

Bør du sløre nummerpladen på din bil, når du sætter den til salg? Hvor meget kan man finde ud af om dig, ved at kende til din nummerplade? Det kan du få svar på I denne artikel.

Er du ligesom Rasmus bidt af et legebarn, kan du erhverve dig en partybus, for sådan en har vi haft til salg på DBA. Se selv i videoen, her.

En rigtig drengedrøm er det også for mange at eje en brandbil, og det kan lige nu blive til virkelighed. Se selv i videoen herunder, hvor vi besøger Henrik, der har sat brandbilen til salg:

Læs mere om Henriks brandbil, her.

Relaterede artikler