Unikt på DBA: Sæt strøm til din EM-stemning
VideoUdeliv

Unikt på DBA: Sæt strøm til din EM-stemning

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Du skal punge ud med de helt store sedler, hvis du vil eje en Tesla. Men hvis du blot er interesseret i at transportere dig i en eldreven bil, har Dani lige nu et alternativ, der er meget billigere, og som endda vækker flere begejstrede blikke, end du kan høste på en køretur i en Tesla. Bedøm selv i videoen herover.

OPDATERING: Danis Ellert blev solgt med det samme. Ja nærmest inden, filmen nåede at blive udgivet. Interessen for Ellerten var så stor, at Dani faktisk kunne sælge den to gange. For en meget interesseret køber henvendte sig til Dani, efter det var for sent, og han er nu igang med at forsøge at købe Ellerten af den køber, Dani solgte til.

Har du også altid svært ved at finde en parkeringsplads? Så har vi fundet den helt rigtige bil til dig.

For 34-årige Dani har lige nu en særlig bil til salg, og den markerer sig blandt andet ved at kunne parkere på næsten samtlige parkeringspladser: I Dani’s bil må du blandt andet holde på motorcykel-parkeringspladserne, på normale parkeringspladser og på el-bilspladserne. Og husk på, at det er blevet gratis at parkere på sidstnævnte.

Danis bil er en elbil; Det er en Ellert. Ikke blot er det unikt, at der sættes sådan en til salg på DBA, denne er ovenikøbet i vildt god stand, og så er det den første Ellert-model, der i 1980’erne blev lanceret.

I videoen kan du få svar på, hvad Dani elsker ved sin Ellert, mens du i artiklen herunder blandt andet kan blive klogere på, hvor lang tid det tager at lade Ellerten fuldt op.

Ellerten er faktisk typegodkendt som en motorcykel, på grund af dens kun 3 hjul, men fordi den har en sikkerhedssele og styrtbøjle, som sikrer føreren, må den køres med almindeligt bil-kørekort og uden motorcykelhjelm
Ellerten er faktisk typegodkendt som en motorcykel, på grund af dens kun 3 hjul, men fordi den har en sikkerhedssele og styrtbøjle, som sikrer føreren, må den køres med almindeligt bil-kørekort og uden motorcykelhjelm

Her er den ene ud af de to grunde til, at du måske ikke vil eje en Ellert

Nej, du skal nok ikke regne med at kunne køre på campingferie med hele familien, hvis planen er, at alle medlemmer og deres tilhørende ’habengut’ skal transporteres i Ellerten. Det er nemlig en af de bagsider, der er ved at eje en Ellert: Den rummer ikke forfærdelig meget. Og det er sikkert en af de tungestvejende grunde til, at du ikke har kastet mønter efter transportmidlet.. endnu.

Men den lille bil kan dog gabe over mere, end du tror. Faktisk kan du i Danis Ellert sagtens være to. Ellerten er godkendt til to personer, Dani mangler blot at få monteret den påkrævede sikkerhedssele i bilen, der lovliggør, at du må få et lift.

Der er dog også en maksimalvægt-belastning at tage hensyn til i Ellerten, og følger man den originale instruktionsbog – som Dani selvfølgelig har og er klar på at give videre ved et salg – må passagererne og det dertilhørende bagage maksimum veje 115 kilo i alt. Det er ikke særlig meget, men heldigvis er det heller ikke helt den nuværende sandhed i Danis Ellert:

Jeg har skiftet de gamle, tunge batterier ud i Ellerten, og det betyder, Ellerten godt kan køre med lidt mere vægt end de 115 kilo.

Vælger du at køre solo i det eldrevne transportmiddel, har du dermed rigeligt af plads – og ”vægtplads” - til indkøbsposerne på ”bagsædet”.

Ellertens størrelse er samtidig dens force, for det muliggør, at den ligesom motorcykler, kan smyge sig udenom køer i trafikken. Dertil er den let at parkere, fordi den ofte – og på lovlig vis - kan presse sig ind på en lille P-plads eller MC-plads, hvis det skulle være umuligt at finde en elbils parkeringsplads eller blot en normal parkeringsplads til personbiler. Herudover er det igen blevet gratis at parkerer en elbil i byen.

Der er faktisk en fjerde parkeringsmulighed, som en Ellert giver adgang til, og som du ikke har mulighed for at benytte i en personbil. Se den i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. VW ID.5 GTX 4Motion El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2023 km 3000 ABS airbag, LIGE NU HOS OS!! V

  VW ID.5 GTX 4Motion El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2023 km 3000 ABS airbag, LIGE NU HOS OS!! VED KØB AF ELBIL & CLEVER ONE, GIVER VI DIG UDEN BEREGNING DIN LADEBOKS SAMT INSTALLATION HERAF! 😳

  439.700,00 kr.28-09-2023
 2. VW ID.5 Pro Performance El aut. Automatgear modelår 2022 km 17000 Rødmetal ABS airbag, LIGE NU HOS

  VW ID.5 Pro Performance El aut. Automatgear modelår 2022 km 17000 Rødmetal ABS airbag, LIGE NU HOS OS!! VED KØB AF ELBIL & CLEVER ONE, GIVER VI DIG UDEN BEREGNING DIN LADEBOKS SAMT INSTALLATION HERAF

  366.700,00 kr.28-09-2023
 3. VW ID.Buzz Life 75 Years Edition El aut. Automatgear modelår 2023 km 0 Sølvmetal træk ABS, LIGE NU

  VW ID.Buzz Life 75 Years Edition El aut. Automatgear modelår 2023 km 0 Sølvmetal træk ABS, LIGE NU HOS OS!! VED KØB AF NY ELBIL & CLEVER ONE, GIVER VI DIG UDEN BEREGNING DIN LADEBOKS SAMT INSTALLATIO

  489.800,00 kr.27-09-2023
 4. VW ID.Buzz Style El aut. Automatgear modelår 2023 km 5000 Sortmetal træk ABS, LIGE NU HOS OS!! VED

  VW ID.Buzz Style El aut. Automatgear modelår 2023 km 5000 Sortmetal træk ABS, LIGE NU HOS OS!! VED KØB AF ELBIL & CLEVER ONE, GIVER VI DIG UDEN BEREGNING DIN LADEBOKS SAMT INSTALLATION HERAF! 😳 3 t

  584.700,00 kr.28-09-2023
 5. VW ID.3 Family El aut. Automatgear modelår 2021 km 29000 Hvid ABS airbag, 3 ting der er værd at tag

  VW ID.3 Family El aut. Automatgear modelår 2021 km 29000 Hvid ABS airbag, 3 ting der er værd at tage med i sammenligningen: 😲 UDSTYRSBOMBE! Bakkamera, Panoramasoltag, IQ.Lights, Navigation & Hvidt i

  264.700,00 kr.28-09-2023
 6. VW ID.3 Style Pro Performance El aut. Automatgear modelår 2021 km 35000 Hvidmetal ABS airbag servic

  VW ID.3 Style Pro Performance El aut. Automatgear modelår 2021 km 35000 Hvidmetal ABS airbag service ok full, AirCondition, ABS, Klimaanlæg, Automatgear, Gps navigation, Elektriske sideruder, Varme i

  238.850,00 kr.26-09-2023

I skrivende stund er der 621 elbiler til salg på DBA, og nogle af dem er VW’er, andre er Tesla’er, men du kan også finde elbiler fra BMW, Audi, Renault og mange flere.
   

Det bliver bedre og bedre

Det er ikke let at få danskerne til at købe elbiler, for især spørgsmålet omkring opladning melder sig på banen. Heldigvis er der sket meget indenfor opladning af elbiler de seneste år, og siden Ellerten blev ”født” i 1980’erne, er der sket rigtig meget.

- Ellerten var designet til at kunne sættes i strømstik, da den bruger ganske lidt strøm, når den oplader, ligesom du for eksempel sætter din hårtørrer eller brødrister i stikkontakten. I dag oplades nyere elbiler via en ladeboks eller ladestandere, fordi de oplader større batterier, og det gør de hurtigere. Det kan Ellerten derfor også sagtens med en adapter, fortæller Dani.

- Ellerten oplader med cirka 1.000 Watt, omtrent det samme som en hårtørrer. På én time genoplades cirka 10 kilometer kørsel. Opladning fungerer i praksis på samme måde som moderne elbiler, ved at den oplades stille og roligt om natten, ligesom vi mennesker også har brug for at sove og ”blive ladt op” til en ny dag. Ellerten kan køre cirka 40 kilometer på en opladning, fortæller Dani.

- Ellertens originale batterier har jeg hevet ud, for de var meget tunge, og de var udtjente. Heldigvis er Ellerten så praktisk designet, at man nemt kan udskifte batterierne, når der er behov for det. Nu har jeg erstattet dem med nyere batterier af samme type som original, men som vejer mindre.

Dani har beholdt det originale stik på Ellerten, og det kan du se nærmere på i videoen.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: T1’er i rød og hvid i udsædvanlig god stand til salg

Danis Ellert er en Ellert MiniEl, 36 V Basic. Den er fra 1988, den har kørt 9.500 kilometer, den er nysynet og med 16” alufælge.
Danis Ellert er en Ellert MiniEl, 36 V Basic. Den er fra 1988, den har kørt 9.500 kilometer, den er nysynet og med 16” alufælge.

Du finder vist ikke en, der ved så meget om eldrevne køretøjer, som Dani

Dani købte Ellerten for et par år siden, og faktisk var køretøjet ikke hans første elbil, og det var ej heller hans første Ellert.

- Jeg har i mange år interesseret mig for - og arbejdet med - opladning til eldrevne transportmidler, og samtidig kan jeg godt lide at få ting til at virke igen. Arbejdsmæssigt fungerer jeg som underviser på en teknisk skole, hvor jeg blandt andet har undervist i batteriteknologi og opladning. Da jeg fik muligheden for at eje en Ellert, synes jeg, det kunne være sjovt at lære om datidens teknik og materialer ved at reparere de dele, som havde brug for det, med hjælp fra de få tilbageværende entusiaster.

Derfor købte Dani allerede for flere år siden en hvid Ellert, som han satte fuldstændig i stand.

Men da jeg havde sat den i stand, var det sjove ligesom lidt ovre
griner Dani, som solgte den nu fuldt funktionsdygtige, hvide Ellert og fokuserede på den røde model, han i dag ejer.

Den røde Ellert var i fin stand, da han overtog den, og derfor har Dani kun fikset småting ved køretøjet: Forlygten og de små kontakter i bilen. Ifølge Dani har den tidligere svenske ejer af Ellerten ladet den parkere i en opvarmet og tør garage, og det samme har Dani gjort, når han ikke har kørt ture i Ellerten, som han mest har gjort for hyggens skyld. Ellerten har ikke været hans hverdagstransportmiddel.

Dani har ejet og kørt en række forskellige elbiler de seneste 10 år, og hans næste projekt er en eldreven scooter, som han også skal til at reparerer lidt på.

- Jeg synes, eldrevne køretøjer er spændende, fordi de har en lynhurtig reaktion både acceleration, men også opbremsning. Når de bruger motoren til at bremse, producerer motoren strøm som en dynamo i opbremsningen, som sendes tilbage i batteriet. Så el-køretøjer er sjove at køre, men samtidig også komfortable med deres glidende og lydløse kørsel. Mekanisk er de nemme at gå til, for de har en simpel opbygning, og de består af relativt få dele. Dertil hjælper det jo selvfølgelig, at jeg jo ved lidt om strøm - som fagperson.

Find det på DBA

 1. Batterilader, Rare, Som ny

  Batterilader, Rare, Som ny

  250,00 kr.28-09-2023
 2. Vgate vLinker MC+ ELM327 Bluetooth diagnostisk scanner til BimmerCode FORScan IO

  Vgate vLinker MC+ ELM327 Bluetooth diagnostisk scanner til BimmerCode FORScan IO

  Andet biltilbehør, Vgate vLinker MC+ Bluetooth OBD2 Car Diagnostic Scan Tool for iPhone iOS, Android & Windows Købsnoter: 1.produkter understøtter populær software såsom: BimmerCode/Torque/Forscan/

  599,00 kr.17-05-2023
 3. ND566 Bluetooth Tablet Heavy Duty Truck OBD2 Scanner Fuldt System Diagnose Værkt

  ND566 Bluetooth Tablet Heavy Duty Truck OBD2 Scanner Fuldt System Diagnose Værkt

  Andet biltilbehør, ND566 Bluetooth Tablet Heavy Duty Truck OBD2 Scanner Full System Diagnostic Tool Humzor NexzDAS Professional Full Systems Scan Tool Heavy Duty Truck Scanner Humzor NexzDAS Pad ND5

  6.900,00 kr.17-05-2023
 4. P-skive, ParkOne metal-farvet, Pånær nogle overfladeridser i det sorte plast (der hvor batteriet ska

  P-skive, ParkOne metal-farvet, Pånær nogle overfladeridser i det sorte plast (der hvor batteriet skal udløses), fremstår denne elektroniske P-skive som ny, med original emballage og brugervejledning.

  150,00 kr.28-09-2023
 5. Batterilader, Ctek, CTEK Pro Batterioplader, MXS10
En meget robust og god kvalitet batterioplader ti

  Batterilader, Ctek, CTEK Pro Batterioplader, MXS10 En meget robust og god kvalitet batterioplader til bil med mange funktioner. Er brugt kun en gang. Kommer med temperatur sensor funktion. Medfølger

  1.000,00 kr.28-09-2023
 6. Bilbatteri, Varta, Varta D15

  Bilbatteri, Varta, Varta D15

  400,00 kr.28-09-2023

Vidste du, at du kan finde batteriladere på DBA? I kategorien ’Reservedele og tilbehør’ kan du også finde bilbatterier og ladere.
   

Hvis du har dårligt knæ, er Ellerten lige noget for dig

Der er mange ting, der er særlige ved Ellerten. Udseendet alene påkalder sig en del opmærksomhed, men vi vil også i denne artikel sætte fokus på, at der i denne Ellert ikke er nogen kobling.

- Det er smart, for det gør køreoplevelsen mere simpel, og for folk med dårligt knæ, er det en befrielse, at de ikke konstant skal trykke foden ned på en kobling, fortæller Dani.

Hans Ellert adskiller sig også fra de senere Ellert-modeller ved, at betjeningspanelet, hvorfra du eksempelvis kan ”bestille” blæst, varme og sprinklervæske, er monteret i trykpanelet ved armlænet.
I de senere Ellerter finder du panelet implementeret i Ellertens instrumentbræt, som almindelige biler har. Det gør den her udgaver helt speciel.

- Der er ikke særlig mange modeller af den første Ellert ligesom denne her, fortæller Dani, hvis Ellert kun består af originale dele, på nær batterierne, som er udskiftet til nye, lettere og bedre af slagsen.

Men selvom du med Danis køretøj kan blive ejer af en sjælden bil, er det stadig muligt at få udført service på Ellerten. Dani oplyser, at der findes værksteder både i København, på Fyn og i Jylland, hvor man servicerer Ellerter.

LÆS MERE:
Ellerten er et stykke dansk historie, som du kan købe for små penge lige nu på DBA 

Dani tror, folk primært holder sig fra elbiler, fordi de er nervøse for opladning, men også fordi, nogen vil savne lyden af motoren. Elbiler larmer som bekendt ikke, og her er Ellerten ingen undtagelse
Dani tror, folk primært holder sig fra elbiler, fordi de er nervøse for opladning, men også fordi, nogen vil savne lyden af motoren. Elbiler larmer som bekendt ikke, og her er Ellerten ingen undtagelse
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Her kan du se Danis DBA-annonce. En Ellert i EM-edition
Her kan du se Danis DBA-annonce. En Ellert i EM-edition

Dani: Derfor er det smart med klistermærkerne på Ellerten

Fordi der er EM i fodbold, har Dani klædt sin Ellert på til fodboldfest. Sidespejlene på det røde, eldrevne køretøj er pakket ind i Dannebrog, og langsiderne er beklædte med ordene ’#We are Danish Dynamite’. Bagpå står der ’We (hjerte) the 80’s’.

Jeg går faktisk ikke selv særlig meget op i fodbold, men jeg synes, det er sjovt at ”peppe den lidt op” i anledningen. Også fordi, det jo er meget dansk med sådan en Ellert. Ellerten et stykke dansk bil-historie. De blev jo produceret i Randers
fortæller Dani.

Alt landsholdsgrejet kan dog tages af, hvis man vil det. Budskaberne på køretøjet er skrevet med klistermærker, men Dani kan se en klar fordel ved at beholde de hvide ’stickers’ på:

- Ellerten kan køre 40 kilometer i timen med den motor, den har nu. Den er dog godkendt til en større motor, hvis man vil, og med den større motor ville den kunne køre omkring 60-70 kilometer i timen. Men tempoet er fint for mig, for folk skal jo kunne nå at læse, hvad der står på bilen, og derfor tænker de ikke over, at Ellerten kører langsomt og i nogle tilfælde forsinker trafikken, griner Dani og tilføjer:

- Det er kun på de store veje, at bilerne, som kører bagved de biler, der kører bagved Ellerten, irriteres over de 40 kilometer i timen.

Dani har dog aldrig fået vrede miner fra trafikanter som følge af tempoet. Kører man i en Ellert – endda klædt på til national EM-fest – er man tilgivet på forhånd.

Du kan se, hvordan Dani og hans Ellert begår sig i trafikken i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Elbilen er lavet i glasfibre, så bilen vejer i sig selv ikke så meget
Elbilen er lavet i glasfibre, så bilen vejer i sig selv ikke så meget

Find det på DBA

 1. Cykeltrailer , Winther dolphin XL, Velholdt cykeltrailer sælges.
Winther dolphin XL.
Nypris ca 6400

  Cykeltrailer , Winther dolphin XL, Velholdt cykeltrailer sælges. Winther dolphin XL. Nypris ca 6400 kr. Sælges for 1500 kr. Fast pris. Sælges da vores søn selv kan cykle nu. Perfekt til et eller to b

  1.500,00 kr.28-09-2023
 2. Thule infant sling, Thule, Thule Chariot Infant Sling babyslynge.
En polstret sele, der giver babyen

  Thule infant sling, Thule, Thule Chariot Infant Sling babyslynge. En polstret sele, der giver babyen lateral støtte og maksimal stabilitet (alder 1-10 måneder). Som ny.

  400,00 kr.28-09-2023
 3. Cykeltrailer , Cykelanhænger, Lidt jordslået, men har ikke været brugt særlig meget. Seler, baglomme

  Cykeltrailer , Cykelanhænger, Lidt jordslået, men har ikke været brugt særlig meget. Seler, baglomme, net og regnslag fortil. Udluftning på toppen. Max. vægt med læs inkl. trailer 40kg. Vægt på traile

  850,00 kr.28-09-2023
 4. Croozer, Ældre, men super god vandtæt cykelanhænger, med myggenet og regnslag, hvor alle dele funger

  Croozer, Ældre, men super god vandtæt cykelanhænger, med myggenet og regnslag, hvor alle dele fungerer optimalt. Der er lidt rust i ophænget og brugs pletter, men intet der hæmmer funktionaliteten. De

  650,00 kr.28-09-2023
 5. Cykelanhænger, Winther, Winther Marlin cykelanhænger. Købt januar 2022 fra ny. Plads til to børn på

  Cykelanhænger, Winther, Winther Marlin cykelanhænger. Købt januar 2022 fra ny. Plads til to børn på i alt 35 kg. Der er plads til bagage bagi. Kan sættes på alm cykel eller elcykel (max 25 km/t). Hæng

  2.000,00 kr.28-09-2023
 6. Cykelholder uden træk, Thule, Op til tre cykler. Passer til Peugeot 208

  Cykelholder uden træk, Thule, Op til tre cykler. Passer til Peugeot 208

  700,00 kr.28-09-2023

Hvis du leder efter et transportmiddel, der kan transportere poser eller børn, uden de bliver våde i regn, kunne en cykelanhænger måske være løsningen.

7.000 kroner. Så lidt kostede den Ellert, vi engang havde til salg på DBA. Hvorfor den var så billig, kan du se og læse om i artiklen, her.

Vil du se dét, der ligner en Ellert, kan du klikke ’play’ i videoen herunder, hvor vi er kommet med ud på en cykeltur i DBAs dyreste cykel:


Læs mere om den finurlige cykel, her.

Relaterede artikler