Lige nu på DBA: En bil med en blodig fortid
VideoUdeliv

Lige nu på DBA: En bil med en blodig fortid

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvis dine børn elsker at sove i køjeseng, og hvis du og din partner elsker at køre ud i skoven på eventyr, har vi den helt perfekte bil til dig. Nils har nemlig sat en helt særlig bil til salg, der kan køre offroad, og som har to indbyggede ”køjesenge” med i alt fire køjer. Se den i videoen herover.

Du tænker på en campingvogn, en autocamper eller en form for stor lastbil, når vi fortæller dig, at der er fire officielle sovepladser i Nils bil.

Men bilen er ikke en minibus. Det er en Land Rover Serie lla, 2,2, der har et helt unikt ”lastrum”. Ladet er nemlig overdækket og indrettet som militærambulance. Dermed er bilens bagrum udstyret med fire båre, to på hver side, så der i alt kunne ligge fire syge og sårede soldater i bilen. Uden nogle sengeliggende soldater er bilens lad designet til at kunne køre rundt med 8 siddende militærfolk.

59-årige Nils Marcussen, der bor i Reersø, mellem Kalundborg og Korsør, er ingen militærmand, men han elsker alt, hvad Land Rover designer. Han har derfor også en anden Land Rover, som han har kastet sin tid og kærlighed på, og derfor er det nu på tide, at hans krigsambulance skal videre til endnu en fredelig ejer.

I videoen herover kan du blive klogere på, hvor tæt de sårede, sengeliggende soldater har skulle ligge, hvis de var fire, for vi skal da naturligvis prøve de gamle militærbåre. Vil du derimod vide mere om XX, kan du læse med i artiklen herunder.

Bilen er en firehjulstrækker fra 1971. Den er venstrestyret, selvom den har kørt for det engelske forsvar. Hvorfor, kan du få svar på herunder.
Bilen er en firehjulstrækker fra 1971. Den er venstrestyret, selvom den har kørt for det engelske forsvar. Hvorfor, kan du få svar på herunder.

En krigsbil, der aldrig kom til sin ret

Det er ofte ganske uforløsende, når en ting aldrig kommer til sin ret. Men i Nils’ militærvogns tilfælde er det kun glædeligt. Land Roveren blev nemlig produceret i 1971, og i 1994 blev den taget ud af militæret i Tyskland og solgt videre til Danmark, for tanken var, at bilen skulle køre ned og hjælpe til i Bosnien-krigen for dansk Røde Kors. Heldigvis endte krigen, inden bilen kom i tjeneste, og derfor kom bilen aldrig ud og køre blandt bomber, skud og store, blødende sår.

Det camouflage-farvede køretøj kom dog alligevel til sin ret, for i 20 år efterfølgende kørte den for det engelske forsvar ’Baor British Army of the Rine’ - i Tyskland. Derfor er bilen venstrestyret.

Hvor mange blodige soldater, der i den forbindelse har ligget på bilens fire hospitalsbåre vides ikke, men man fristes til at svare ’ingen’ eller også har militæret gjort brug af et ganske effektivt vaskemiddel, for de originale bårer ejer Nils heldigvis også, og der er ingen blodpletter at spore.

I det hele taget er bilen ikke så brugt, som man skulle tro, når man hører, at den kun har tilbagelagt 80.000 kilometer, hvilket svarer til 48.000 miles.

Men det er der en naturlig årsag til: Militærbilen blev nemlig efter tiden i Tyskland hos det engelske forsvar købt af en mand fra Kalundborg, der stillede den væk i en lade i 1997. Her stod den, indtil Nils og konen købte den og registrerede den med danske plader i januar 2020.

Find det på DBA

 1. Militær, * MP magasintaske * Schweiz 1940 *, 
Her har du muligheden for at erhverve en original
schw

  Militær, * MP magasintaske * Schweiz 1940 *, Her har du muligheden for at erhverve en original schweizisk MP magasintaske fra 1940. Et smukt forarbejdet militært læderemne til din samling. Denne ve

  475,00 kr.10-12-2023
 2. Militær, Tysk militær saddel, Tysk militærsaddel fra 1944 .

  Militær, Tysk militær saddel, Tysk militærsaddel fra 1944 .

  799,00 kr.10-12-2023
 3. Militær, Kasket, Fin uniforms kasket fra offentlig myndighed i str 56. Stand se billederne. Kan send

  Militær, Kasket, Fin uniforms kasket fra offentlig myndighed i str 56. Stand se billederne. Kan sendes for kr 50.

  575,00 kr.10-12-2023
 4. Militær, Hjelm, Fiøundet på vores loft.
Må ha ligget fer i mindst 100 år.

  Militær, Hjelm, Fiøundet på vores loft. Må ha ligget fer i mindst 100 år.

  675,00 kr.10-12-2023
 5. Militær, Tysk WWII udgangsbajonet med frø
Fremstiller Puma Solingen

  Militær, Tysk WWII udgangsbajonet med frø Fremstiller Puma Solingen

  1.250,00 kr.10-12-2023
 6. Militær, Medalje, Miniature medalje UN Emergency Force 1956-1967

Sues-Sinai-Gaza 1956-1967

  Militær, Medalje, Miniature medalje UN Emergency Force 1956-1967 Sues-Sinai-Gaza 1956-1967

  400,00 kr.10-12-2023

4.028 militær-samlerobjekter er lige nu til salg på DBA, og de billigste kan du finde her.
  

Bilens historie er godt bevaret

Hvis du køber Nils’ bil, får du dig en vogn med historie, og en veteranbil, hvis historie er bevaret. Nils har nemlig en hel mappe med bilens historik, der viser alle de steder, bilen har været i tjeneste, og hvor og hvem der har ejet den.

Det betyder meget for mig, at bilens historie bliver bevaret. Når man har noget så særligt, skal man passe på det og også sørge for at give informationen videre, så nye ejere får samme viden
fortæller Nils.

Nils og konen købte bilen, fordi de er vilde med at tage på weekendture i naturen. De var derfor på jagt efter en offroader med lidt mere komfort. Det var ikke helt så tiltalende for parret at sove på de oprindelige bårer, som var man indlagt i et midlertidigt sygehuskøretøj. Derfor har parret lavet ting om ved bilen, men det har de gjort uden at gå på kompromis med bilens historie.

LÆS OGSÅ: Mortens garage er tapetseret med 1.000 gamle oliedunke

Bilen hedder en Land Rover serie 2A ambulance
Bilen hedder en Land Rover serie 2A ambulance
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Nils skriver i DBA-annoncen, at ’one ton’-fælgene ikke medfølger, men det gør de normale fælge derimod. Dem, der er monteret på bilen nu, er lånt fra en anden bil og følger ikke med.
Nils skriver i DBA-annoncen, at ’one ton’-fælgene ikke medfølger, men det gør de normale fælge derimod. Dem, der er monteret på bilen nu, er lånt fra en anden bil og følger ikke med.

De ting, Nils og konen har omdekoreret ved bilen

Hvis du ligesom Nils' og konen kun er to, der skal på weekendture, kan du bevare den sengeløsning, som Nils har installeret i bilen. De fire båre har han stillet ud i garagen, og i stedet er to futoner fastgjort til bilen i hver side, hvor bårerne var.

Parret har indsat et køleskab for enden af bilen, der kører på solceller. Sidstnævnte kan sagtens tages af, hvis man ikke ønsker at købe det med. Det samme gælder futonerne.

Nils og konen har også fastgjort en plade, der kan vippes ned som en hylde på bagdørens inderside. Hylden fungerer som udekøkken, når parret er ude. For at få mere udendørsplads har de monteret et telt af mærket Batwing på bilens ene side, der kan foldes ud, og hvis det er koldt, kan siderne på teltet lynes på, så man har et lukket telt rundt om bilen.

I videoen viser Nils, hvordan kan lynhurtigt kan slå teltet ud.

Find det på DBA

 1. Modelfly, Matchbox Skybusters Alpha Jet , skala 1:64, Matchbox Sky Buster SB 11 Alpha Jet Blue 162 f

  Modelfly, Matchbox Skybusters Alpha Jet , skala 1:64, Matchbox Sky Buster SB 11 Alpha Jet Blue 162 fra 1973 i Metal. Standen er yderst fin alder taget i betragtning. Flot Model. Fast Pris. (Lot Fly)

  125,00 kr.09-12-2023
 2. Modelbil, 3 Militær Kampvogne, 3 stk Ældre Militær Biler - Jeep, Tank og Truck - i metal sælges. Fas

  Modelbil, 3 Militær Kampvogne, 3 stk Ældre Militær Biler - Jeep, Tank og Truck - i metal sælges. Fast samlet pris. Stand fremgår af billederne. (Lot Grøn Patrulje) 1) Matchbox no. 28 Rolamatics Stoa

  200,00 kr.09-12-2023
 3. Andet, Britains Militær, skala 1:32, Flotte Britains soldater.
Se billeder.

  Andet, Britains Militær, skala 1:32, Flotte Britains soldater. Se billeder.

  185,00 kr.09-12-2023
 4. Andet, Blue-Box Militær, skala Højde 60 m/m, 8 stk figurer fra Blue-Box. Højde 60 m/m.
Se billeder.

  Andet, Blue-Box Militær, skala Højde 60 m/m, 8 stk figurer fra Blue-Box. Højde 60 m/m. Se billeder.

  85,00 kr.09-12-2023
 5. Modellastbil, Matchbox. Lesley. Militær. Hover - Raider, skala 1:50, Model: Militær. Hover – Raider.

  Modellastbil, Matchbox. Lesley. Militær. Hover - Raider, skala 1:50, Model: Militær. Hover – Raider. Matchbox. Fabrikat. Matchbox. Super Kungs. Battle Kings K-105.. Lesley Products & Co Ltd. Udgave /

  175,00 kr.06-12-2023
 6. Modellastbil, Matchbox. Lesney. Militær. Transporter med kampvogn, skala 1:50, Model: Militær. Match

  Modellastbil, Matchbox. Lesney. Militær. Transporter med kampvogn, skala 1:50, Model: Militær. Matchbox. Army Transporter med kampvogn Howitzer. Fabrikat. Matchbox. Lesley Products & Co Ltd. Made in:

  375,00 kr.06-12-2023

Klik her og find modelbiler på DBA. Er du generelt bare på jagt efter militærobjekter, kan du finde dem her.
  

Land Rovernes største fan

Det kan godt være, mange knægte drømmer om at være ”militærmænd” – gå i krig og hale ind på fjenden, som man ser det i ’Counter-Strike’ eller andre computer-skydespil. Men for Nils er kærligheden til bilen meget mere bundet op på bilens brand: Land Rover. Nils elsker nemlig Land Rovers.

- Jeg er medlem af en klub for Land Rover-”passionister”, og en af mine venner ejer også en Land Rover-militærbil, så det har været hyggeligt at have den interesse sammen, fortæller Nils, der i dag har rigtig mange venner indenfor Land Rover-fællesskabet.

Flere gange om året kører han og konen ud til træf med bilerne, og fordi træffene ofte er weekendarrangementer, giver det rigtig god mening at kunne ”slå lejer” inde i selve bilen, så man ikke skal holde sig ædru til at køre hjem.

- Det, jeg allerbedst kan lide ved Land Rovers er, at man ved, hvad man får, og man får en bil, der holder, som er nem at reparere. Reservedelene kan desuden fås billigt. Jeg kan også godt lide, at man sidder så højt i bilen, at man har godt udsyn, og at bilen samtidig er terrængående, og så er der et godt sammenhold i Dansk Landrover-klub: Man kører aldrig forbi en Landrover, der er kørt i stykker, man stopper og hjælper selvfølgelig, fortæller Nils.

Når man skal campere ude i den vilde natur, er det også meget praktisk, at bilen med sine firehjulstræk og høje, robuste facon kan køre i selv det mest smattede underlag, så man kan køre helt tæt på kysten og kanten, hvis det er dét, man vil.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Denne farve bil scorer du flest damer på

De originale bårer følger med.
De originale bårer følger med.
Her kan du se Nils DBA-annonce
Her kan du se Nils DBA-annonce

Bilens pris

Du kan købe bilen for to priser:
140.000 kroner vil Nils have for bilen, men du kan også nøjes med at betale 110.000 kroner for den. Vælger du sidste løsning, får du ikke alt det udstyr med, som parret har implementeret i vognen. Det vil sige, at du ikke får sengene, madrasserne, kompressorkøleskabet, solcellerne, det store 243 A batterier samt batwing-teltet med.

Uanset, hvilken pris, du vælger, får du en bil, der holder.

- Bilen blev veteransynet i 2020, og derfor er det først i 2028, den skal synes igen. Den kører godt, og jeg har fået skiftet karburatoren. Jeg har skiftet brændstofpumpen og de forreste bøsninger. D bagerste bøsninger følger med. Der er købt nye kølerslanger, fordi jeg tænkte, de måtte være slidte, men de holder sig så godt, at det slet ikke har været nødvendigt, så en ny køber får disse aldrig-brugte reservedele med i købet, fortæller Nils.

Find det på DBA

 1. vw 1200 1,2 ovaler

  vw 1200 1,2 ovaler

  VW 1200 1,2 Benzin modelår 1955 rødmetal, meget fin vw 113 med 36hk og 4gear, oval bagrude, bilen er total restaureret for 15 år siden, og står stadig rigtig flot, veteransynet i 2016, holder syn til

  149.900,00 kr.02-04-2023
 2. tayota celica 1,6gt twin cam 124hk

  tayota celica 1,6gt twin cam 124hk

  Toyota Celica 1,6 GT Benzin modelår 1986 km 95000 blåmetal nysynet, tayota celica 1,6gt twin cam 124hk, her for du en dansk bil fra ny, virkelig flot og original bil i rigtig flot stand, årgang 1986,

  139.900,00 kr.05-03-2023
 3. Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8

  Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8

  Chevrolet Chevelle 0 V8 Benzin modelår 1972 servostyring, Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8. Flot Chevrolet. 4-dørs model, også kaldet Sedan Coupé med den skrå bagende. God lyd fra 5,7 l. V8 moto

  125.000,00 kr.15-04-2022
 4. volvo 240 dl 4-dørs

  volvo 240 dl 4-dørs

  Volvo 240 2,0 Benzin modelår 1985 km 60000 sølvmetal service ok, helt original kun kørt 60000km fra ny, bilen har tilhørt samme familie i 1985-2017, bilen fremtræder 100 procent som ny overalt, origin

  139.900,00 kr.29-03-2023
 5. Gaz 69, 2,1 4x4, Benzin, 4x4, 1963, km 1111111, grøn, nysynet, 3-dørs, Nysynet veteran bil årgang 19

  Gaz 69, 2,1 4x4, Benzin, 4x4, 1963, km 1111111, grøn, nysynet, 3-dørs, Nysynet veteran bil årgang 1963 firehjulstrækker af mærket GAZ 69. Design af denne veteran bil er baseret på Jeep Willys. Der kom

  95.000,00 kr.27-11-2023
 6. Morris Minor, 0,9, Benzin, 1952, grøn, nysynet, 2-dørs, Sjælden Morris Minor årgang 1952. Kører. Syn

  Morris Minor, 0,9, Benzin, 1952, grøn, nysynet, 2-dørs, Sjælden Morris Minor årgang 1952. Kører. Synet i 2023. Perfekt vinterprojekt for den rette. Trænger til kærlighed flere steder. Nye skærme skal

  55.000,00 kr.25-11-2023

25 veteranbiler kan du lige nu finde i DBAs veteranbilskategori, der lider en stille død, for du skal faktisk klikke her for at finde de 530 veteranbiler, der gemmer sig i DBAs bilkategori.

Du skal nok ikke vælge Nils’ bil, hvis du gerne vil køre langt på literen. Er du derimod på jagt efter en bil, hvor du netop kan køre billigt, skal du læse denne artikel, hvor vores biljournalist guider dig.

Er du en rigtig militær-person, og kan du bare ikke få nok af camouflage og benzin, er bilen herunder måske lige noget for dig. Vurdér selv i videoen, her:


Læs mere om militærbilen i DBA Guide-artiklen, her, hvor du også kan få svar på, om den stadig er til salg.

Relaterede artikler