Lige nu på DBA: En bil med en blodig fortid
VideoUdeliv

Lige nu på DBA: En bil med en blodig fortid

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvis dine børn elsker at sove i køjeseng, og hvis du og din partner elsker at køre ud i skoven på eventyr, har vi den helt perfekte bil til dig. Nils har nemlig sat en helt særlig bil til salg, der kan køre offroad, og som har to indbyggede ”køjesenge” med i alt fire køjer. Se den i videoen herover.

Du tænker på en campingvogn, en autocamper eller en form for stor lastbil, når vi fortæller dig, at der er fire officielle sovepladser i Nils bil.

Men bilen er ikke en minibus. Det er en Land Rover Serie lla, 2,2, der har et helt unikt ”lastrum”. Ladet er nemlig overdækket og indrettet som militærambulance. Dermed er bilens bagrum udstyret med fire båre, to på hver side, så der i alt kunne ligge fire syge og sårede soldater i bilen. Uden nogle sengeliggende soldater er bilens lad designet til at kunne køre rundt med 8 siddende militærfolk.

59-årige Nils Marcussen, der bor i Reersø, mellem Kalundborg og Korsør, er ingen militærmand, men han elsker alt, hvad Land Rover designer. Han har derfor også en anden Land Rover, som han har kastet sin tid og kærlighed på, og derfor er det nu på tide, at hans krigsambulance skal videre til endnu en fredelig ejer.

I videoen herover kan du blive klogere på, hvor tæt de sårede, sengeliggende soldater har skulle ligge, hvis de var fire, for vi skal da naturligvis prøve de gamle militærbåre. Vil du derimod vide mere om XX, kan du læse med i artiklen herunder.

Bilen er en firehjulstrækker fra 1971. Den er venstrestyret, selvom den har kørt for det engelske forsvar. Hvorfor, kan du få svar på herunder.
Bilen er en firehjulstrækker fra 1971. Den er venstrestyret, selvom den har kørt for det engelske forsvar. Hvorfor, kan du få svar på herunder.

En krigsbil, der aldrig kom til sin ret

Det er ofte ganske uforløsende, når en ting aldrig kommer til sin ret. Men i Nils’ militærvogns tilfælde er det kun glædeligt. Land Roveren blev nemlig produceret i 1971, og i 1994 blev den taget ud af militæret i Tyskland og solgt videre til Danmark, for tanken var, at bilen skulle køre ned og hjælpe til i Bosnien-krigen for dansk Røde Kors. Heldigvis endte krigen, inden bilen kom i tjeneste, og derfor kom bilen aldrig ud og køre blandt bomber, skud og store, blødende sår.

Det camouflage-farvede køretøj kom dog alligevel til sin ret, for i 20 år efterfølgende kørte den for det engelske forsvar ’Baor British Army of the Rine’ - i Tyskland. Derfor er bilen venstrestyret.

Hvor mange blodige soldater, der i den forbindelse har ligget på bilens fire hospitalsbåre vides ikke, men man fristes til at svare ’ingen’ eller også har militæret gjort brug af et ganske effektivt vaskemiddel, for de originale bårer ejer Nils heldigvis også, og der er ingen blodpletter at spore.

I det hele taget er bilen ikke så brugt, som man skulle tro, når man hører, at den kun har tilbagelagt 80.000 kilometer, hvilket svarer til 48.000 miles.

Men det er der en naturlig årsag til: Militærbilen blev nemlig efter tiden i Tyskland hos det engelske forsvar købt af en mand fra Kalundborg, der stillede den væk i en lade i 1997. Her stod den, indtil Nils og konen købte den og registrerede den med danske plader i januar 2020.

Find det på DBA

 1. Militær, Hjelm, Dansk stål hjelm 
Bemærk rust
Kan sendes

  Militær, Hjelm, Dansk stål hjelm Bemærk rust Kan sendes

  250,00 kr.18-02-2024
 2. Militær, Verdens krige tysk, 3 medaljer antikke. 
Byd gerne - pris er blot til etikette
Sender via g

  Militær, Verdens krige tysk, 3 medaljer antikke. Byd gerne - pris er blot til etikette Sender via gls

  150,00 kr.16-06-2024
 3. Militær, Gas maske, Gas maske blev brugt under den kolde krig 
Ny filter 
Virker ved gas udslip/ kem

  Militær, Gas maske, Gas maske blev brugt under den kolde krig Ny filter Virker ved gas udslip/ kemisk krigsførsel

  500,00 kr.16-06-2024
 4. Militær, Model Winchester 1866 lever action riffel, Model af en Winchester 1866 lever action riffel.

  Militær, Model Winchester 1866 lever action riffel, Model af en Winchester 1866 lever action riffel. støbt i zink.

  800,00 kr.16-06-2024
 5. Militær, Model Volcanic lever action rifle, Model af en Volcanic lever action riffel

Støbt i zink

  Militær, Model Volcanic lever action rifle, Model af en Volcanic lever action riffel Støbt i zink

  800,00 kr.16-06-2024
 6. Militær, Model Colt Revolvergevær, Model af Colt Revolvergevær

Støbt i zink.

  Militær, Model Colt Revolvergevær, Model af Colt Revolvergevær Støbt i zink.

  800,00 kr.16-06-2024

4.028 militær-samlerobjekter er lige nu til salg på DBA, og de billigste kan du finde her.
  

Bilens historie er godt bevaret

Hvis du køber Nils’ bil, får du dig en vogn med historie, og en veteranbil, hvis historie er bevaret. Nils har nemlig en hel mappe med bilens historik, der viser alle de steder, bilen har været i tjeneste, og hvor og hvem der har ejet den.

Det betyder meget for mig, at bilens historie bliver bevaret. Når man har noget så særligt, skal man passe på det og også sørge for at give informationen videre, så nye ejere får samme viden
fortæller Nils.

Nils og konen købte bilen, fordi de er vilde med at tage på weekendture i naturen. De var derfor på jagt efter en offroader med lidt mere komfort. Det var ikke helt så tiltalende for parret at sove på de oprindelige bårer, som var man indlagt i et midlertidigt sygehuskøretøj. Derfor har parret lavet ting om ved bilen, men det har de gjort uden at gå på kompromis med bilens historie.

LÆS OGSÅ: Mortens garage er tapetseret med 1.000 gamle oliedunke

Bilen hedder en Land Rover serie 2A ambulance
Bilen hedder en Land Rover serie 2A ambulance
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Nils skriver i DBA-annoncen, at ’one ton’-fælgene ikke medfølger, men det gør de normale fælge derimod. Dem, der er monteret på bilen nu, er lånt fra en anden bil og følger ikke med.
Nils skriver i DBA-annoncen, at ’one ton’-fælgene ikke medfølger, men det gør de normale fælge derimod. Dem, der er monteret på bilen nu, er lånt fra en anden bil og følger ikke med.

De ting, Nils og konen har omdekoreret ved bilen

Hvis du ligesom Nils' og konen kun er to, der skal på weekendture, kan du bevare den sengeløsning, som Nils har installeret i bilen. De fire båre har han stillet ud i garagen, og i stedet er to futoner fastgjort til bilen i hver side, hvor bårerne var.

Parret har indsat et køleskab for enden af bilen, der kører på solceller. Sidstnævnte kan sagtens tages af, hvis man ikke ønsker at købe det med. Det samme gælder futonerne.

Nils og konen har også fastgjort en plade, der kan vippes ned som en hylde på bagdørens inderside. Hylden fungerer som udekøkken, når parret er ude. For at få mere udendørsplads har de monteret et telt af mærket Batwing på bilens ene side, der kan foldes ud, og hvis det er koldt, kan siderne på teltet lynes på, så man har et lukket telt rundt om bilen.

I videoen viser Nils, hvordan kan lynhurtigt kan slå teltet ud.

Find det på DBA

 1. Modeltog, Märklin 290 digital mfx, skala Ho, Märklin digital mfx (37901-10) fra 4mfor sæt 26290. Lo

  Modeltog, Märklin 290 digital mfx, skala Ho, Märklin digital mfx (37901-10) fra 4mfor sæt 26290. Lokomotivet er i metal ,kører som det skal ,det finder selv adressen, det har et par mangler ,det er e

  695,00 kr.13-06-2024
 2. Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære lastbiler, 30 kr. Pr. Stk. Flere af hver model haves

  Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære lastbiler, 30 kr. Pr. Stk. Flere af hver model haves

  30,00 kr.28-05-2024
 3. Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære lastbiler, 30 kr. Pr. stk. Flere af hver model haves.

  Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære lastbiler, 30 kr. Pr. stk. Flere af hver model haves.

  30,00 kr.28-05-2024
 4. Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære lastbiler, 30 kr. Pr. Stk. Flere af hver model haves

  Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære lastbiler, 30 kr. Pr. Stk. Flere af hver model haves

  30,00 kr.28-05-2024
 5. Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Diverse militære køretøjer, 30 kr. Pr. Stk. Flere af hver model

  Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Diverse militære køretøjer, 30 kr. Pr. Stk. Flere af hver model haves.

  30,00 kr.28-05-2024
 6. Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære køretøjer, 35 kr. Pr. Stk. Flere af hver haves

  Modeltog, Roco minitanks , skala H0, Militære køretøjer, 35 kr. Pr. Stk. Flere af hver haves

  35,00 kr.28-05-2024

Klik her og find modelbiler på DBA. Er du generelt bare på jagt efter militærobjekter, kan du finde dem her.
  

Land Rovernes største fan

Det kan godt være, mange knægte drømmer om at være ”militærmænd” – gå i krig og hale ind på fjenden, som man ser det i ’Counter-Strike’ eller andre computer-skydespil. Men for Nils er kærligheden til bilen meget mere bundet op på bilens brand: Land Rover. Nils elsker nemlig Land Rovers.

- Jeg er medlem af en klub for Land Rover-”passionister”, og en af mine venner ejer også en Land Rover-militærbil, så det har været hyggeligt at have den interesse sammen, fortæller Nils, der i dag har rigtig mange venner indenfor Land Rover-fællesskabet.

Flere gange om året kører han og konen ud til træf med bilerne, og fordi træffene ofte er weekendarrangementer, giver det rigtig god mening at kunne ”slå lejer” inde i selve bilen, så man ikke skal holde sig ædru til at køre hjem.

- Det, jeg allerbedst kan lide ved Land Rovers er, at man ved, hvad man får, og man får en bil, der holder, som er nem at reparere. Reservedelene kan desuden fås billigt. Jeg kan også godt lide, at man sidder så højt i bilen, at man har godt udsyn, og at bilen samtidig er terrængående, og så er der et godt sammenhold i Dansk Landrover-klub: Man kører aldrig forbi en Landrover, der er kørt i stykker, man stopper og hjælper selvfølgelig, fortæller Nils.

Når man skal campere ude i den vilde natur, er det også meget praktisk, at bilen med sine firehjulstræk og høje, robuste facon kan køre i selv det mest smattede underlag, så man kan køre helt tæt på kysten og kanten, hvis det er dét, man vil.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Denne farve bil scorer du flest damer på

De originale bårer følger med.
De originale bårer følger med.
Her kan du se Nils DBA-annonce
Her kan du se Nils DBA-annonce

Bilens pris

Du kan købe bilen for to priser:
140.000 kroner vil Nils have for bilen, men du kan også nøjes med at betale 110.000 kroner for den. Vælger du sidste løsning, får du ikke alt det udstyr med, som parret har implementeret i vognen. Det vil sige, at du ikke får sengene, madrasserne, kompressorkøleskabet, solcellerne, det store 243 A batterier samt batwing-teltet med.

Uanset, hvilken pris, du vælger, får du en bil, der holder.

- Bilen blev veteransynet i 2020, og derfor er det først i 2028, den skal synes igen. Den kører godt, og jeg har fået skiftet karburatoren. Jeg har skiftet brændstofpumpen og de forreste bøsninger. D bagerste bøsninger følger med. Der er købt nye kølerslanger, fordi jeg tænkte, de måtte være slidte, men de holder sig så godt, at det slet ikke har været nødvendigt, så en ny køber får disse aldrig-brugte reservedele med i købet, fortæller Nils.

Find det på DBA

 1. Toyota Corolla, 1,6 GT Coupé, Benzin, 1985, km 260940, koksmetal, 3-dørs, Sjælden Toyota Corolla AE8

  Toyota Corolla, 1,6 GT Coupé, Benzin, 1985, km 260940, koksmetal, 3-dørs, Sjælden Toyota Corolla AE86 GT Coupé fra 1985, en af de få med elektrisk soltag. Bilen sælges som restaurerings projekt, står

  39.500,00 kr.16-06-2024
 2. volvo 240 dl 4-dørs

  volvo 240 dl 4-dørs

  Volvo 240 2,0 Benzin modelår 1985 km 60000 sølvmetal service ok, helt original kun kørt 60000km fra ny, bilen har tilhørt samme familie i 1985-2017, bilen fremtræder 100 procent som ny overalt, origin

  119.900,00 kr.29-03-2023
 3. Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, RESERVERET. 

Projekt bil. 

Med danske papir. 

Fin k

  Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, RESERVERET. Projekt bil. Med danske papir. Fin kaleche.

  29.999,00 kr.14-06-2024
 4. Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs, Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs Bilen er fuldstændig skilt fra hinanden. Motor og gearkasse står indenfor på en

  10.000,00 kr.13-06-2024
 5. Oldsmobile Starfire, 6,5 Coupé aut., Benzin, 1963, Oldsmobile Starfire 98 - En Ægte Amerikansk Klass

  Oldsmobile Starfire, 6,5 Coupé aut., Benzin, 1963, Oldsmobile Starfire 98 - En Ægte Amerikansk Klassiker! Så bliver det ikke billigere at køre i en ægte V8 amerikaner bil. Her er en fantastisk sport

  94.900,00 kr.11-06-2024
 6. Citroën DS20, Benzin, 1973, sort, nysynet, 4-dørs, servostyring, “Gudinde til discountpris” Bilen er

  Citroën DS20, Benzin, 1973, sort, nysynet, 4-dørs, servostyring, “Gudinde til discountpris” Bilen er født dansk, kører super dejligt. Hydraulik, undervogn,styretøj bremser, motor, gear virker perfekt.

  59.000,00 kr.10-06-2024

25 veteranbiler kan du lige nu finde i DBAs veteranbilskategori, der lider en stille død, for du skal faktisk klikke her for at finde de 530 veteranbiler, der gemmer sig i DBAs bilkategori.

Du skal nok ikke vælge Nils’ bil, hvis du gerne vil køre langt på literen. Er du derimod på jagt efter en bil, hvor du netop kan køre billigt, skal du læse denne artikel, hvor vores biljournalist guider dig.

Er du en rigtig militær-person, og kan du bare ikke få nok af camouflage og benzin, er bilen herunder måske lige noget for dig. Vurdér selv i videoen, her:


Læs mere om militærbilen i DBA Guide-artiklen, her, hvor du også kan få svar på, om den stadig er til salg.

Relaterede artikler