Tech Tips: Sådan streamer du lyd på dit gamle stereoanlæg
Video

Tech Tips: Sådan streamer du lyd på dit gamle stereoanlæg

Peter, Sebastian & Stine
Peter, Sebastian & Stine

Har du et gammelt anlæg stående, men ingen CD’er du gider lytte til? Så er der stadig håb. Du skal bare anskaffe dig en AirPort Express Med den kan du høre de nyeste hits på selv det ældste anlæg. Se videoen ovenfor for at finde ud af hvordan.

’Kan vi ikke snart høre noget andet end ACDC eller Thomas Helmig, far’.

Hvis du ofte hører denne sætning fra dine børn, er det måske på tide at skifte de gamle CD’er ud med lidt nyere musik fra en af de mange streamingtjenester, der findes. Måske spørger du nu dig selv om, hvordan man forbinder telefonen med det gamle stereoanlæg, du har stående i stuen uden for meget bøvl med ledninger mellem telefon og anlæg. I videoen ovenfor viser vores techekspert Sebatian Stork, hvordan du nemt får din mobil til at spille sammen med dit anlæg uden for meget bøvl.

Du behøver ikke engang at købe et helt nyt anlæg til flere hundrede kroner for at høre musik fra din mobil på gode højtalere. Det kan gøres både billigt og enkelt med en AirPort Express.

Læs med her og få gode tips til, hvor du kan finde AirPort Express, hvordan du kobler den til, og selvfølgelig hvad du kan gøre, hvis du ikke har iPhone.  

Find det på DBA

 1. Microanlæg , Prosonic, DAB-868BT, God, CD-mikroanlæg - brugt meget lidt. Fra ikkerygerhjem.

  Microanlæg , Prosonic, DAB-868BT, God, CD-mikroanlæg - brugt meget lidt. Fra ikkerygerhjem.

  500,00 kr.26-03-2023
 2. Stereoanlæg , Sony, ES, Perfekt, Sælger mit serioanlæg Sony ES

Indeholder: 
CD 
Tuner
Forstærker

  Stereoanlæg , Sony, ES, Perfekt, Sælger mit serioanlæg Sony ES Indeholder: CD Tuner Forstærker Virker super godt

  9.600,00 kr.26-03-2023
 3. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beosound 9000, God, Pænt og velholdt Beosound 9000 MK1 med fod og Beol

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, Beosound 9000, God, Pænt og velholdt Beosound 9000 MK1 med fod og Beolap 6000 højtalere sælges. Beosound har for nogle år siden fået ny laser, skiftet remme og justeret.

  6.950,00 kr.26-03-2023
 4. Stereoanlæg , Denon, F109, Perfekt, Næsten ikke brugt Stereo-anlæg med FM/AM radio, CD spiller DCD-F

  Stereoanlæg , Denon, F109, Perfekt, Næsten ikke brugt Stereo-anlæg med FM/AM radio, CD spiller DCD-F109 og forstærker DRA-F109. Desuden kommer det med 2 gode Dali Zensor 1 højtalere. Fjernbetjening

  2.500,00 kr.26-03-2023
 5. Stereoanlæg , Nad, Stereo Integrated Amplifier C 326BEE og CD, God, Fint Nad - anlæg bestående af St

  Stereoanlæg , Nad, Stereo Integrated Amplifier C 326BEE og CD, God, Fint Nad - anlæg bestående af Stereo Integrated Amplifier C 326BEE og Compact Disc Player C 515BEE. Inklusiv fjernbetjening. Skal af

  1.500,00 kr.26-03-2023
 6. Stereoanlæg , Technics, SU-A7oo, Perfekt, Godt stereoanlæg med super pladespiller består af TECHNICK

  Stereoanlæg , Technics, SU-A7oo, Perfekt, Godt stereoanlæg med super pladespiller består af TECHNICKS amplifier SU-A700 god + KENWOOD cdafspiller der laser hurtigt model DP-2080 + SANYO PLUS Q40 tung

  1.400,00 kr.26-03-2023

Find alle stereoanlæg til salg på DBA, og kom i gang med at høre sprød musik over dit netværk.

Den helt store fordel ved AirPort Express

Du sidder måske og tænker: ’Jeg har da allerede en Bluetooth højtaler, som jeg nemt forbinder med min telefon’. Men du bør overveje, om de er lige så gode, som de store højtalere, der hører til dit gamle stereoanlæg.

Den helt store fordel ved AirPort Express er, at du kan forbinde din telefon til dit gamle kvalitetsanlæg og dermed få din yndlingsmusik ud gennem dine store højtalere. Til din næste fest er der ikke en ledning, der binder din telefon fast til anlægget, og dermed behøver du ikke lade din telefon ligge på anlægget. Du kan tage den med rundt og endelig få de billeder af dine gæster, du aldrig får taget.

En anden fordel er, at det ikke kun er det gamle anlæg, du opgraderer til det nuværende årti. Du får også en mulighed for nemt at koble alle dine anlæg, højtalere og andre devices, der kan spille musik, sammen. Se hvordan i videoen ovenfor.

LÆS OGSÅ: Ole samler på vinyler: Denne koster mere end 10.000 kroner i dag

Selv det ældste stereoanlæg kan tilsluttes en AirPort Express, så du kan få musik fra Spotify eller en anden streamingtjeneste ud af de store højtalere i stuen.
Selv det ældste stereoanlæg kan tilsluttes en AirPort Express, så du kan få musik fra Spotify eller en anden streamingtjeneste ud af de store højtalere i stuen.

Her kan du købe AirPort Express

Der er lige nu 25 annoncer med AirPort Express fra Apple på DBA. De er sat til salg til en brugtpris på 100-500 kroner på DBA. Faktisk produceres AirPort Express ikke mere og kan altså ikke købes fra ny. Derfor er det med at slå til, hvis du vil høre musik, du ikke har liggende på en god, gammel CD over dit gamle anlæg. Det kan jo være, du er heldig, at en i dit nabolag sælger den.

De nyste modeller af iPhone har ikke et AUX-stik, som det ellers kræver, hvis du skal høre musik fra din telefon på dit anlæg. Og selvom du har en AUX-indgang i din telefon, er det stadig bekvemt, at du med denne løsning kan tage din telefon med rundt i huset og samtidig høre musik.

Find det på DBA

 1. Router, wireless, Apple Airport Extreme (A1521), Perfekt, Apple Airport Extreme (A1521) sælges.

For

  Router, wireless, Apple Airport Extreme (A1521), Perfekt, Apple Airport Extreme (A1521) sælges. Forslag til pris 300,- rigtig fin router som kan erstatte de fleste internets udbyderes routere og gøre

  300,00 kr.26-03-2023
 2. Router, Apple, Perfekt, AirPort Extreme, nærmest ubrugt. Bare opbevaret i original-kassen alle årene

  Router, Apple, Perfekt, AirPort Extreme, nærmest ubrugt. Bare opbevaret i original-kassen alle årene. Model A1521 802.11ac

  350,00 kr.25-03-2023
 3. Router, wireless, Apple, Perfekt, Nærmest ubrugt Apple Airport Extreme. Fra røg- og dyrefrit hjem.

  Router, wireless, Apple, Perfekt, Nærmest ubrugt Apple Airport Extreme. Fra røg- og dyrefrit hjem.

  300,00 kr.25-03-2023
 4. Access point, wireless, Apple AirPort Extreme, God, Acces-point/router


https://support.apple.com/k

  Access point, wireless, Apple AirPort Extreme, God, Acces-point/router https://support.apple.com/kb/sp680?locale=da_DK

  500,00 kr.24-03-2023
 5. Router, Apple Wifi-forstærker, Airport Extreme, God, Wifi-forstærker, Airport Extreme i god stand
S

  Router, Apple Wifi-forstærker, Airport Extreme, God, Wifi-forstærker, Airport Extreme i god stand Sælges ved henvendelse på adressen Der medfølger beslag til vægophæng samt strømledning.

  400,00 kr.23-03-2023
 6. Computerhøjttalere, Jamo, God, Jamo CS5 Multimediaspeakers.
Jamos bud på et computerhøjttalersæt.
Ny

  Computerhøjttalere, Jamo, God, Jamo CS5 Multimediaspeakers. Jamos bud på et computerhøjttalersæt. Nyprisen for efterhånden maaange år siden var 3500kr. Det var de ikke værd, men de spiller ret godt. J

  500,00 kr.22-03-2023

Find alle AirPort Express til salg på DBA, her.

Sådan sætter du AirPort Express op

Når du har købt din AirPort Express, er det meget simpelt at sætte den op til både dit anlæg og din telefon.

Sådan gør du:

Du skal bruge et AUX-stik, som har AUX i begge ender. Du sætter den ene ende i anlægget og den anden ende i din AirPort Express. Så er de forbundet.

Din AirPort Express skal have strøm, så den er klar til at få forbindelse til din telefon. Strømstikket følger oftest med AirPort Express, når du køber den.

Sidst men ikke mindst skal din AirPort Express kobles til dit internet. Sebastian Stork anbefaler, at du kobler den til internettet via et internetkabel, fordi det skaber den bedste forbindelse. Du kan også tilslutte din AirPort Express trådløst. På din iPhone skal du blot gå ind i ’Indstillinger’, videre ind i ’Wi-Fi’, så kommer den frem der.

Du finder din AirPort under AirPlay-ikonet på din streamingtjeneste, hvor du også kan vælge de andre musikkompatible enheder i dit hjem. Så er det ellers bare at komme i gang med at spille en masse lækker musik via den streamingtjeneste, du benytter.

LÆS OGSÅ: Uventet: Nytårsfortsæt gjorde Kristian afhængig af DBA

Din AirPort Express kan tilsluttes til alle højtalere og anlæg, der har en AUX-indgang.
Din AirPort Express kan tilsluttes til alle højtalere og anlæg, der har en AUX-indgang.

Her er løsningen, hvis du ikke har iPhone 

Sidder du med en Android-telefon i hånden, så fortvivl ej. Løsningen er næsten den samme, den hedder blot Google Chromecast Audio. Den kan præcis det samme, og dermed er der ingen undskyldning for at lade dit gamle stereoanlæg stå. Derimod kan du gøre det lidt mere moderne.
Googles version er dog også udgået og kan derfor kun købes meget få steder fra ny. Her koster den fra 1.500 kroner. På DBA kan du finde en Chromecast Audio til mellem 400 kroner og 800 kroner.

Og husk; dine venner vil kun blive imponeret over, at dit gamle anlæg stadig kan spille op til fest med den nyeste musik.

Find det på DBA

 1. Højttaler, Harman/Kardon, Onyx studio 7, God, Jeg sælger min harmon kardon højttaler som har en meg

  Højttaler, Harman/Kardon, Onyx studio 7, God, Jeg sælger min harmon kardon højttaler som har en mega flot lyd. Jeg bruger ikke den længere, da jeg har andre højttaler jeg bruger Den fejler ingentin

  600,00 kr.26-03-2023
 2. Højttaler, Dali, Spektor 6, God

  Højttaler, Dali, Spektor 6, God

  2.500,00 kr.26-03-2023
 3. Effektforstærker, Jungson, HEDO/DURO
Class A forstærker på 80W i 8 ohm.

Balanceret drift eller RCA.

  Effektforstærker, Jungson, HEDO/DURO Class A forstærker på 80W i 8 ohm. Balanceret drift eller RCA. Dual mono opbygget i alle væsentlige dele. Det er faktisk effekt-delen fra en Jungson JA88D. Der e

  4.000,00 kr.26-03-2023
 4. Højttaler, Dali, 2x DALI IKON 7 højtalere (discontinued product)
1x NAD Compact Disc Player C 525BE

  Højttaler, Dali, 2x DALI IKON 7 højtalere (discontinued product) 1x NAD Compact Disc Player C 525BEE 1x NAD Stereo Integrated Amplifier C 355BEE 2x højtalerkabler (til at forbinde højtalere til ampl

  750,00 kr.26-03-2023
 5. Højttaler, Andet mærke, Røde RODECaster Pro og tilbehør , aktiv, Perfekt, Min kammerat og jeg sælg

  Højttaler, Andet mærke, Røde RODECaster Pro og tilbehør , aktiv, Perfekt, Min kammerat og jeg sælger vores yderst velholdte og velfungerende podcast setup, da vi desværre ikke længere har den fornød

  6.000,00 kr.26-03-2023
 6. Højttaler, KEF, LSX, aktiv, Perfekt, KEF LSX sælges da de ikke bruges. Kun spillet få timer. Som n

  Højttaler, KEF, LSX, aktiv, Perfekt, KEF LSX sælges da de ikke bruges. Kun spillet få timer. Som nye. Medfølger også vinklede bordstandere. 6.000,-

  6.000,00 kr.26-03-2023

Find alle højtalere til salg på DBA, her.

Hører du meget musik på højtalere derhjemme? I denne artikel får du fem håndgribelige tips til, hvordan du får den bedste lyd ud af dine højtalere. Du vil blive overrasket over, hvor nemt det er at få den sprødeste lyd ud af dine højtalere – helt gratis. Læs artiklen, her.

Hvis du vil se mere til gamle anlæg med lækker lyd fra din ungdom, så kan du se videoen herunder, hvor Magnus viser sin samling af ghettoblastere frem. Og der er ikke få i samlingen; Magnus har gennem mange år samlet mere end 100 ghettoblastere, og nogle af dem er ret så unikke.

Du kan læse mere om Magnus og hans samling i DBA Guide-artiklen, her.

Relaterede artikler