Tech Tips: Sådan streamer du lyd på dit gamle stereoanlæg
Video

Tech Tips: Sådan streamer du lyd på dit gamle stereoanlæg

Peter, Sebastian & Stine
Peter, Sebastian & Stine

Har du et gammelt anlæg stående, men ingen CD’er du gider lytte til? Så er der stadig håb. Du skal bare anskaffe dig en AirPort Express Med den kan du høre de nyeste hits på selv det ældste anlæg. Se videoen ovenfor for at finde ud af hvordan.

’Kan vi ikke snart høre noget andet end ACDC eller Thomas Helmig, far’.

Hvis du ofte hører denne sætning fra dine børn, er det måske på tide at skifte de gamle CD’er ud med lidt nyere musik fra en af de mange streamingtjenester, der findes. Måske spørger du nu dig selv om, hvordan man forbinder telefonen med det gamle stereoanlæg, du har stående i stuen uden for meget bøvl med ledninger mellem telefon og anlæg. I videoen ovenfor viser vores techekspert Sebatian Stork, hvordan du nemt får din mobil til at spille sammen med dit anlæg uden for meget bøvl.

Du behøver ikke engang at købe et helt nyt anlæg til flere hundrede kroner for at høre musik fra din mobil på gode højtalere. Det kan gøres både billigt og enkelt med en AirPort Express.

Læs med her og få gode tips til, hvor du kan finde AirPort Express, hvordan du kobler den til, og selvfølgelig hvad du kan gøre, hvis du ikke har iPhone.  

Find det på DBA

 1. Ghettoblaster , Soundboks / Street machine, God, Dejlig stor og transportabel højttaler. Minder lidt

  Ghettoblaster , Soundboks / Street machine, God, Dejlig stor og transportabel højttaler. Minder lidt om en soundboks. Har 'kufferthåndtag' og hjul under samt udtrækkeligt håndtag så den kan køres som

  500,00 kr.28-01-2023
 2. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, God, Anlæg + 2 højtaler 
Afhentes på Bornholm

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, God, Anlæg + 2 højtaler Afhentes på Bornholm

  1.200,00 kr.28-01-2023
 3. I Am A Bird Now af Antony Johnsons (CD)

  I Am A Bird Now af Antony Johnsons (CD)

  I Am A Bird Now af Antony Johnsons (CD), Ukendt, I Am A Bird Now af Antony Johnsons (CD). Klik på knappen 'Gå til varen' for at købe varen i vores webshop - eller se billederne i højere opløsning.

  120,00 kr.28-01-2023
 4. Stereoanlæg , Bang & Olufsen, BeoSound 1, God, Velholdt og velspillende B&O BeoSound 1 i sort/sølv.

  Stereoanlæg , Bang & Olufsen, BeoSound 1, God, Velholdt og velspillende B&O BeoSound 1 i sort/sølv. Radio/CD

  1.750,00 kr.28-01-2023
 5. Microanlæg , Sony, MCM 510, God

  Microanlæg , Sony, MCM 510, God

  50,00 kr.28-01-2023
 6. Technics SA-C600 netværks- og CD-receiver, sølv

  Technics SA-C600 netværks- og CD-receiver, sølv

  CD afspiller, Technics, PRIS-MATCH! Technics SA-C600 netværks- og CD-receiver | Netværks-CD-receiver SA-C600 giver dig et væld af muligheder med en enkelt enhed - alt fra optagelser, CD´er og radio ti

  7.999,00 kr.30-11-2022

Find alle stereoanlæg til salg på DBA, og kom i gang med at høre sprød musik over dit netværk.

Den helt store fordel ved AirPort Express

Du sidder måske og tænker: ’Jeg har da allerede en Bluetooth højtaler, som jeg nemt forbinder med min telefon’. Men du bør overveje, om de er lige så gode, som de store højtalere, der hører til dit gamle stereoanlæg.

Den helt store fordel ved AirPort Express er, at du kan forbinde din telefon til dit gamle kvalitetsanlæg og dermed få din yndlingsmusik ud gennem dine store højtalere. Til din næste fest er der ikke en ledning, der binder din telefon fast til anlægget, og dermed behøver du ikke lade din telefon ligge på anlægget. Du kan tage den med rundt og endelig få de billeder af dine gæster, du aldrig får taget.

En anden fordel er, at det ikke kun er det gamle anlæg, du opgraderer til det nuværende årti. Du får også en mulighed for nemt at koble alle dine anlæg, højtalere og andre devices, der kan spille musik, sammen. Se hvordan i videoen ovenfor.

LÆS OGSÅ: Ole samler på vinyler: Denne koster mere end 10.000 kroner i dag

Selv det ældste stereoanlæg kan tilsluttes en AirPort Express, så du kan få musik fra Spotify eller en anden streamingtjeneste ud af de store højtalere i stuen.
Selv det ældste stereoanlæg kan tilsluttes en AirPort Express, så du kan få musik fra Spotify eller en anden streamingtjeneste ud af de store højtalere i stuen.

Her kan du købe AirPort Express

Der er lige nu 25 annoncer med AirPort Express fra Apple på DBA. De er sat til salg til en brugtpris på 100-500 kroner på DBA. Faktisk produceres AirPort Express ikke mere og kan altså ikke købes fra ny. Derfor er det med at slå til, hvis du vil høre musik, du ikke har liggende på en god, gammel CD over dit gamle anlæg. Det kan jo være, du er heldig, at en i dit nabolag sælger den.

De nyste modeller af iPhone har ikke et AUX-stik, som det ellers kræver, hvis du skal høre musik fra din telefon på dit anlæg. Og selvom du har en AUX-indgang i din telefon, er det stadig bekvemt, at du med denne løsning kan tage din telefon med rundt i huset og samtidig høre musik.

Find det på DBA

 1. Router, Airport Express (A1088, 802.11b/g)

"Brugt til at udvide det trådløse netværks rækkevidde -

  Router, Airport Express (A1088, 802.11b/g) "Brugt til at udvide det trådløse netværks rækkevidde - fungere rigtig godt. Perfekt til den trådløse løsning til hjemmet. Gør dit hjem trådløst på alle om

  75,00 kr.28-01-2023
 2. Router, wireless, Apple, Perfekt, Hej 

Sælger min Apple airport express 

Skal afhentes hos sælger

  Router, wireless, Apple, Perfekt, Hej Sælger min Apple airport express Skal afhentes hos sælger

  150,00 kr.28-01-2023
 3. Router, wireless, Apple extreme airport, God, Apple AirPort Extreme Base Station - trådløs forbindel

  Router, wireless, Apple extreme airport, God, Apple AirPort Extreme Base Station - trådløs forbindelse Model a1521

  300,00 kr.27-01-2023
 4. Repeater, wireless, Apple, Perfekt, Airport Express (A1088, 802.11b/g)
======
Glimrende, kompakt enh

  Repeater, wireless, Apple, Perfekt, Airport Express (A1088, 802.11b/g) ====== Glimrende, kompakt enhed, der kan bruges til at oprette eller forlænge et trådløst netværk. Enhedens store force er, at de

  75,00 kr.27-01-2023
 5. Access point, wireless, Apple Airport express, Perfekt, Sælger denne nye og uåbnet Apple airport exp

  Access point, wireless, Apple Airport express, Perfekt, Sælger denne nye og uåbnet Apple airport express da jeg ikke få den brugt. Den er sprit ny, uåbnet og i original emballage.

  500,00 kr.26-01-2023
 6. Access point, wireless, Apple AirPort Extreme ny udgave, Perfekt, Smuk og funktionel
802.11 ac

  Access point, wireless, Apple AirPort Extreme ny udgave, Perfekt, Smuk og funktionel 802.11 ac

  499,00 kr.25-01-2023

Find alle AirPort Express til salg på DBA, her.

Sådan sætter du AirPort Express op

Når du har købt din AirPort Express, er det meget simpelt at sætte den op til både dit anlæg og din telefon.

Sådan gør du:

Du skal bruge et AUX-stik, som har AUX i begge ender. Du sætter den ene ende i anlægget og den anden ende i din AirPort Express. Så er de forbundet.

Din AirPort Express skal have strøm, så den er klar til at få forbindelse til din telefon. Strømstikket følger oftest med AirPort Express, når du køber den.

Sidst men ikke mindst skal din AirPort Express kobles til dit internet. Sebastian Stork anbefaler, at du kobler den til internettet via et internetkabel, fordi det skaber den bedste forbindelse. Du kan også tilslutte din AirPort Express trådløst. På din iPhone skal du blot gå ind i ’Indstillinger’, videre ind i ’Wi-Fi’, så kommer den frem der.

Du finder din AirPort under AirPlay-ikonet på din streamingtjeneste, hvor du også kan vælge de andre musikkompatible enheder i dit hjem. Så er det ellers bare at komme i gang med at spille en masse lækker musik via den streamingtjeneste, du benytter.

LÆS OGSÅ: Uventet: Nytårsfortsæt gjorde Kristian afhængig af DBA

Din AirPort Express kan tilsluttes til alle højtalere og anlæg, der har en AUX-indgang.
Din AirPort Express kan tilsluttes til alle højtalere og anlæg, der har en AUX-indgang.

Her er løsningen, hvis du ikke har iPhone 

Sidder du med en Android-telefon i hånden, så fortvivl ej. Løsningen er næsten den samme, den hedder blot Google Chromecast Audio. Den kan præcis det samme, og dermed er der ingen undskyldning for at lade dit gamle stereoanlæg stå. Derimod kan du gøre det lidt mere moderne.
Googles version er dog også udgået og kan derfor kun købes meget få steder fra ny. Her koster den fra 1.500 kroner. På DBA kan du finde en Chromecast Audio til mellem 400 kroner og 800 kroner.

Og husk; dine venner vil kun blive imponeret over, at dit gamle anlæg stadig kan spille op til fest med den nyeste musik.

Find det på DBA

 1. Højttaler, Bang & Olufsen, Beolab 14 loftbeslag , Perfekt, Loftbeslag til beolab 14 eller Beoplay s

  Højttaler, Bang & Olufsen, Beolab 14 loftbeslag , Perfekt, Loftbeslag til beolab 14 eller Beoplay s8 Sender gerne

  300,00 kr.28-01-2023
 2. Højttaler, JBL Pro, 2226h, 600 W, Prisen er for 2stk.

  Højttaler, JBL Pro, 2226h, 600 W, Prisen er for 2stk.

  3.000,00 kr.28-01-2023
 3. Højttaler, Tangent, Pearlbox, God, Pearlbox, docking station, fra tangent. Inkl. Fjernbetjening og

  Højttaler, Tangent, Pearlbox, God, Pearlbox, docking station, fra tangent. Inkl. Fjernbetjening og kabel - nypris 1800. Derudover tangent Bluetooth dock connector - helt ny, nypris for denne 300. I

  400,00 kr.28-01-2023
 4. Højttaler, Jamo, sw 300 sat 300, passiv, 150 W, God, har denne sub med 2 sat højtaler til salg de

  Højttaler, Jamo, sw 300 sat 300, passiv, 150 W, God, har denne sub med 2 sat højtaler til salg de spiller rigtigt godt jeg har skiftet de 2 basser i subben da de var defekte men dem der er kommet i

  350,00 kr.28-01-2023
 5. Højttaler, Bang & Olufsen, Beoplay A8 cover, aktiv, Perfekt, Cover har aldrig været brugt. Passer

  Højttaler, Bang & Olufsen, Beoplay A8 cover, aktiv, Perfekt, Cover har aldrig været brugt. Passer til Beoplay A8, farve = offwhite

  150,00 kr.28-01-2023
 6. Højttaler, Tandberg, System 112/13, passiv, Perfekt, Super flotte i træet, og spiller herligt.

  Højttaler, Tandberg, System 112/13, passiv, Perfekt, Super flotte i træet, og spiller herligt.

  350,00 kr.28-01-2023

Find alle højtalere til salg på DBA, her.

Hører du meget musik på højtalere derhjemme? I denne artikel får du fem håndgribelige tips til, hvordan du får den bedste lyd ud af dine højtalere. Du vil blive overrasket over, hvor nemt det er at få den sprødeste lyd ud af dine højtalere – helt gratis. Læs artiklen, her.

Hvis du vil se mere til gamle anlæg med lækker lyd fra din ungdom, så kan du se videoen herunder, hvor Magnus viser sin samling af ghettoblastere frem. Og der er ikke få i samlingen; Magnus har gennem mange år samlet mere end 100 ghettoblastere, og nogle af dem er ret så unikke.

Du kan læse mere om Magnus og hans samling i DBA Guide-artiklen, her.

Relaterede artikler