Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol
Video

Skjulte Skatte: Ompolstring af en slidt stol

Astrid
Astrid

Frisk på et nyt DIY-projekt? I videoen her guider Camilla til, hvordan du med få remedier kan ompolstre din gamle stol derhjemme.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Vores vært Camilla Nordvig Kjærbye er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla forvandlet en kabeltromle til en planteopsats, moderniseret en slidt skænk og bygget en bænk af et par gamle stole.

Dette afsnit af Skjulte Skatte byder på ompolstring af en gammel træstol. Bliv klogere på, hvordan det foregår i videoen ovenfor eller læs med lige her. 

Find det på DBA

 1. Spisebordsstol, Træ, træstole, tremmestole, To virkelig fine stole. Hver deres udtryk og design. 
En

  Spisebordsstol, Træ, træstole, tremmestole, To virkelig fine stole. Hver deres udtryk og design. En brun træstol. Den har lidt mærker - så trænger til en let slibning og lidt olie. En hvid stol med e

  95,00 kr.29-05-2023
 2. Spisebordsstol, 4 stk spisebordsstole
Samlet pris
Lidt slidt derfor den lave pris
Fra ikke ryger hje

  Spisebordsstol, 4 stk spisebordsstole Samlet pris Lidt slidt derfor den lave pris Fra ikke ryger hjem uden dyr Solide og ikke alt for tunge Træstol stol bord spisebord spisestole borde stole chair sp

  95,00 kr.28-05-2023
 3. Spisebordsstol, 4 stk spisebordsstole
Samlet pris

Træstole med betræk og nitter

Fra ikke ryger hje

  Spisebordsstol, 4 stk spisebordsstole Samlet pris Træstole med betræk og nitter Fra ikke ryger hjem uden dyr Solide og ikke alt for tunge Træstol stol bord spisebord spisestole borde stole chair sp

  100,00 kr.28-05-2023
 4. Spisebordsstol, 4 stk spisebordsstole
Samlet pris
Hynder følger med i prisen

Træstole med betræk og

  Spisebordsstol, 4 stk spisebordsstole Samlet pris Hynder følger med i prisen Træstole med betræk og nitter Fra ikke ryger hjem uden dyr Solide og ikke alt for tunge Træstol stol bord spisebord sp

  100,00 kr.28-05-2023
 5. Anden arkitekt, Karin Mobring STABIL / IKEA, Træstol Karin Mobring, 1 stk. VINTAGE SPISESTOL FRA IKE

  Anden arkitekt, Karin Mobring STABIL / IKEA, Træstol Karin Mobring, 1 stk. VINTAGE SPISESTOL FRA IKEA Stolen "Stabil" er designet af Karin Mobring for IKEA. Bemærk sædernes massive fyrretræsbrædder.

  500,00 kr.27-05-2023
 6. Spisebordsstol, Træ, Ikea, Pæn og velholdt træstol. Fremstår pæn fra ikke rygerhjem.

  Spisebordsstol, Træ, Ikea, Pæn og velholdt træstol. Fremstår pæn fra ikke rygerhjem.

  100,00 kr.27-05-2023

Se alle træstole til salg på DBA, her

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse

Indkøbsliste: 
Stol
– Pladevat
– Betræk (stof)
– Stofbånd
Hæftemaskine
– Klips

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

SE OGSÅ: Casper kickstartede sin virksomhed på DBA

Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.
Når du udvælger en stol til projektet, er det vigtigt, at du vælger en med et aftageligt sæde.

Træet får en overhaling

Det er ikke kun stolesædet, der bliver opgraderet. Camilla har besluttet sig for også at shine selve stolen op ved at give træet en overhaling med en frisk omgang olie.

Hvis du har en slibemaskine, kan du med fordel finde den frem nu. Hvis ikke må du klare ærterne med sandpapir og håndkraft. Stolens overflade skal nemlig slibes.

Inden stolen kan olieres, skal den børstes ren for støv og tørres grundigt af med en fugtig klud. Den fugtige overflade hjælper med at skabe et mere jævnt resultat.

LÆS OGSÅ: Eva Cecilie kurerede sin stress med genbrugsgarn

Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.
Inden du sætter stolen til at tørre, er det en god idé at tjekke efter, om olien skulle være begyndt at løbe.

Giv træet den ønskede farve

Der findes træolie i mange forskellige farver. Når du vælger den ønskede farve, skal du være opmærksom på, hvilken nuance træet har. Camilla er gået med en olie, der er en anelse kold i udtrykket, men da træet er meget rødt, bliver slutresultaet mere varmt.

Når olien er rørt godt op, er det bare at svinge penslen. Vær opmærksom på ikke at sjaske for meget olie på, da det kan få den til at løbe. Hvis nogle område er mere våde end andre, er det altså godt at få det jævnet ud.

Efter olien har fået lov at sætte sig i en halv times tid, skal stolen tørres af med et viskestykke. Efterfølgende er det en god idé at lade olien tørre helt ind – cirka et døgns tid – inden du begynder at røre ved den. Farven kan nemlig smitte af.

LÆS OGSÅ: Stille syr skjorter af gamle duge

Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.
Måske du som Camilla skal væbne dig med tålmodighed, når der skal fjernes klips fra sædet.

Ompolstring af sædet

Nu er det blevet tid til at ompolstre sædet. Det første på programmet er at fjerne samtlige klips, der holder den nuværende polstring på plads.

Hvis du ligesom Camilla gerne vil have lidt ekstra fylde i sædet, skal du nu finde dit pladevat frem. Afmål og beskær det stykke, du skal bruge. Derefter er det stoffets tur.

Med pladevattet og stoffet placeret på sædet, er det nu tid til at hæfte det fast på bagsiden. Hertil skal du bruge din hæftemaskine. I videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan Camilla hæfter stoffet, så det bliver spændt godt ud.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sine egne møbler på budget

Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.
Camilla har valgt at bruge to lag pladevat for at få et mere puffet-udtryk.

Det færdige resultat

Stolen er olieret. Sædet er ompolstret. Så nu er du så godt som klar til at nyde det færdige resultat. Inden du smækker dit nypolstrede sæde på stolen, er det en god idé at sikre, at olien ikke længere smitter af.

Er du ellevild med Camillas stol? Så har vi en god nyhed til dig. Efter Camilla er færdig med sine projekter til Skjulte Skatte, sætter hun det til salg på DBA. Se Camillas DBA-profil her.

Du kan finde den ompolstrede stol her – såfremt den stadig er til salg. Men vent ikke for længe med at slå til. De tidligere skatte er gået som varmt brød.

Find det på DBA

 1. Lænestol

  Lænestol

  Loungestol, læder, Lille lavrygget lounge/Biblioteksstol betrukket med patineret rødt læder. B 68 cm.D 70 cm.Ryg højde 74 cm. Fremstår med patina. Evt Kan lev aftales.

  3.200,00 kr.26-02-2021
 2. Sofastol, stof, Ikea, Rigtig flot stol i grå ternet stof. Står som ny. 
Nypris 1000 Kr. Sælges for 3

  Sofastol, stof, Ikea, Rigtig flot stol i grå ternet stof. Står som ny. Nypris 1000 Kr. Sælges for 300 Kr.

  300,00 kr.29-05-2023
 3. Skalma stol
 Kr. 4500,-

  Skalma stol Kr. 4500,-

  Skalma stol Kr. 4500,-, Skalma stol Kr. 4500,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Sonet tremmestol i massivt egetræ med sort okselæder, fra 2010erne. Den har små brugsspor. Højde 76cm Sædehøjde 47cm Emne nr. 73452

  4.500,00 kr.02-03-2023
 4. Otiumstol, velour, Farstrup, Sælger denne fine Farstrup stol. Den er fra 2015 og virker som den skal

  Otiumstol, velour, Farstrup, Sælger denne fine Farstrup stol. Den er fra 2015 og virker som den skal. Trænger blot til en rengøring. Ønsker hurtig afhentning, så er åben for realistiske bud. Står i Od

  6.000,00 kr.29-05-2023
 5. Bruno Mathsson, Pernille, Lænestol, Cognacfarvet læder. Bøgestel. Velholdt.

  Bruno Mathsson, Pernille, Lænestol, Cognacfarvet læder. Bøgestel. Velholdt.

  7.500,00 kr.29-05-2023
 6. Vintage lænestol + skammel i bejdset bøgetræ med nyt betræk

  Vintage lænestol + skammel i bejdset bøgetræ med nyt betræk

  Lænestol, træ, Dansk design, Skønt sæt på lænestol og skammel i bejdset bøgetræ! Et dejligt sæt på lænestol og skammel, møblerne fremstår ny ompolstret i den evigt populære farve karry gul, vi har fu

  4.200,00 kr.29-05-2023

Se alle lænestole til salg på DBA, her

Ambitionen var at gøre friluftslivet lækkert, men hvordan forvandler man et ”rustent rugbrød” til en 
luksuriøs van, når man ikke har erfaring med at bygge biler om? Man begynder på DBA. Det gjorde 29-årige Bettina, der i dag har skiftet telt og trangia ud med et hjem på fire hjul – endda bygget på budget. Hvordan hun greb forvandlingen an, fortæller hun dig her.

I videoen nedenfor slår 27-årige Nathalie dørerne op til sit fynske genbrugshjem. Vil du vide mere om Nathalie og hendes mange genbrugsfund, kan du læse mere, her

Relaterede artikler