Skjulte Skatte: Et bildæk forvandles til en puf
Video

Skjulte Skatte: Et bildæk forvandles til en puf

Astrid
Astrid

Er stængerne en anelse trætte? Hvis bare du kunne smække dem op på din hjemmelavede puf. Det kan du inden længe, hvis du følger guiden, her.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

Camilla Nordvig Kjærbye står i spidsen for projekterne. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning.

I de seneste tre videoer har Camilla blandt andet moderniseret en slidt skænk, bygget en bænk af et par gamle stole og ompolstret en stol.

Dette afsnit af Skjulte Skatte byder på en særdeles kreativ upcycling. Camilla guider nemlig til, hvordan du forvandler et bildæk til en fodskammel.

Find det på DBA

 1. Sommerdæk, hej :D har sådan et sommer dæk 195 / 65 / R15, jeg godt vil af med kom med et bud så ser

  Sommerdæk, hej :D har sådan et sommer dæk 195 / 65 / R15, jeg godt vil af med kom med et bud så ser vi på det

  50,00 kr.02-06-2023
 2. Alufælge, andet mærke, Centerkapsler til Mercedes alufælge 25kr pr. Stk.
Mercedesstjerne. til for o

  Alufælge, andet mærke, Centerkapsler til Mercedes alufælge 25kr pr. Stk. Mercedesstjerne. til for og bag og dækmærke 50kr pr. Stk.

  25,00 kr.02-06-2023
 3. Jeg søger original fælge og vinterdæk til min VW T-Roc årgang 2023. 
Bor i Køge. 
Sms gerne på 22650

  Jeg søger original fælge og vinterdæk til min VW T-Roc årgang 2023. Bor i Køge. Sms gerne på 22650030.

  1,00 kr.01-06-2023
 4. Alufælge, 17", VW, 225 / 45 / R17, krydsmål 5 x 112, ET 51, sommerdæk, Continental, 6mm mønster, fæl

  Alufælge, 17", VW, 225 / 45 / R17, krydsmål 5 x 112, ET 51, sommerdæk, Continental, 6mm mønster, fælge med dæk, Original VW fælge.Brede 7.5 ET 51 (3 er dem som ny men en er dem har fået en hak som kan

  6,00 kr.31-05-2023
 5. Vinterdæk, anden producent, 6mm mønster, Gode vinterdæk til afhentning. 2 x 2 forskellige mærker. Si

  Vinterdæk, anden producent, 6mm mønster, Gode vinterdæk til afhentning. 2 x 2 forskellige mærker. Sidder på gamlestålfælge, hvor en af dem er skæve.

  1,00 kr.31-05-2023
 6. Alufælge, 16", andet mærke, 195 / 55 / R16, krydsmål 5 x x114, ET 39, sommerdæk, Michelin, fælge med

  Alufælge, 16", andet mærke, 195 / 55 / R16, krydsmål 5 x x114, ET 39, sommerdæk, Michelin, fælge med dæk, Hej jeg sælger et sæt af 4 fælger med dæk som bare ligger og fylder. Der er nogle skræmmer som

  1,00 kr.31-05-2023

Se alle gratis bildæk på DBA, her.

Det skal du bruge

Alt du skal bruge for at komme godt i gang med projektet er nedenstående remedier – og selvfølgelig din værktøjskasse.

Indkøbsliste: 
– 1 x  bildæk
– 2 x træplader
– Reb 100 meter
Limpistol
– 20 x limstænger

Kan du sætte flueben ved samtlige remedier på indkøbslisten, er du nu klar til at hoppe i arbejdstøjet.

SE OGSÅ: 5 lamper, der ikke har mistet værdi

Puffens top og bund skærer Camilla ud af to stykker resttræ. Du kan med fordel hæfte de to plader sammen, når pladerne skæres ud.
Puffens top og bund skærer Camilla ud af to stykker resttræ. Du kan med fordel hæfte de to plader sammen, når pladerne skæres ud.

Puffens top og bund

Inden du begynder at vikle rebet om dækket, skal du have lavet toppen og bunden på puffen. Hertil skal du bruge de to træplader. Du kan snildt anvende resttræ.

Start med at måle diameteren på dækkets hul og tegn derefter en anelse større cirkel på træet. Hvordan du nemt får tegnet en præcis cirkel i de rette mål, har Camilla en fix fidus til. Se hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.

Når du har fået tegnet cirklen i de rette mål, skal du have skåret de to træplader ud og afslutningsvist montere dem i dækket med en håndfuld skruer.

LÆS OGSÅ: Eva Cecilie kurerede sin stress med genbrugsgarn

Tænk gerne kreativt med benene. Har du nogle træklodser fra et tidligere projekt eller måske en afbrækket gren, kan det måske fungere som alternative puffens ben.
Tænk gerne kreativt med benene. Har du nogle træklodser fra et tidligere projekt eller måske en afbrækket gren, kan det måske fungere som alternative puffens ben.

Et par solide ben at stå på

Det er ikke en nødvendighed at montere ben – men det kan gøre noget godt for udtrykket. Camilla har valgt at montere tre træben.

Afstanden mellem benene finder Camilla ved at dividere omkredsen af bund-træpladen med antallet af ben. Med en snor, der måler en tredjedel af af omkredsen, kan Camilla markere, hvor benene skal placeres.

Hvis du vælger at lave puffen uden ben, bør du stille noget under den, mens du limer rebet fast, således at puffens bund er hævet. 

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du køber en brugt støvsuger

Camilla endte med at bruge lige knap 100 meter reb til skamlen. Køb hellere en meter for meget end en meter for lidt.
Camilla endte med at bruge lige knap 100 meter reb til skamlen. Køb hellere en meter for meget end en meter for lidt.

Så skal der vikles 

Nu er det blevet tid til at finde de 100 meter reb – og ikke mindst limpistolen – frem. Start med fastgøre en skrue eller et søm i toppladens midte.

Tryk lim ud omkring skruen og fastgør den ene ende af rebet. Når rebet er limet fast, skal skruen fjernes igen. Derefter er det ellers bare at trykke løs på limpistolen og vikle rebet om dækket.

– I og med jeg ikke har lagt en fuge inden, har det været svært at lade de blive i samme niveau hele vejen. Men så kan man også se, at den er hjemmelavet, og det gør ikke noget, griner Camilla.

For at sikre et ensartet og jævnt resultat, kan det være en god idé at udfylde de største hulrum i dækket og langs toppladen med silikone.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Maya

Puffen kan du købe på Camillas DBA-profil – se link nedenfor.
Puffen kan du købe på Camillas DBA-profil – se link nedenfor.

Det færdige resultat

Væbnet med en god portion tålmodighed fik Camilla færdiggjort puffen. Selvom den viste sig og være en anelse tidskrævende, er det færdige resultat hele arbejdstiden værd, mener Camilla.

Er du også helt vild med Camillas puf? Men ikke nær så tålmodig anlagt? Så bør du slå til netop nu. Puffen har Camilla nemlig sat til salg på sin DBA-profil.

Vent dog ikke alt for længe, hvis puffen skal bo hjemme hos dig. Camillas tidligere Skjulte Skatte-projekter er gået som varmt brød. Find puffen, her – såfremt den stadig er til salg. 

Find det på DBA

 1. Lænestol, stof, Ikea tullsta, Lænestol og puf med både beige og blågråt betræk. Det blå er på puffen

  Lænestol, stof, Ikea tullsta, Lænestol og puf med både beige og blågråt betræk. Det blå er på puffen det beige er på stolen for at vise. Nyt kan købes i ikea.

  200,00 kr.03-06-2023
 2. Hurtig afhentning

  Hurtig afhentning

  Sofa, læder, Ilva, Cognac farvet bonded lædersofa med puf. Nypris 12509,- Sofaen er i god stand fraset en rids på både puf og sofasæde - derfor den lave pris. Se billeder :-)

  1.500,00 kr.12-05-2023
 3. Puf sort/grøn velour ø 38 cm WRILEY

  Puf sort/grøn velour ø 38 cm WRILEY

  Puf sort/grøn velour ø 38 cm WRILEY, Velour, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Perfe

  419,00 kr.06-04-2023
 4. Puf med opbevaring brun velour ø 45 cm BREWTON

  Puf med opbevaring brun velour ø 45 cm BREWTON

  Puf med opbevaring brun velour ø 45 cm BREWTON, Velour, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatk

  549,00 kr.06-04-2023
 5. Puf u-formet sort velour MODOC

  Puf u-formet sort velour MODOC

  Puf u-formet sort velour MODOC, Velour, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Perfekt fo

  489,00 kr.06-04-2023
 6. Puf U-formet lyserød velour MODOC

  Puf U-formet lyserød velour MODOC

  Puf U-formet lyserød velour MODOC, Velour, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Perfekt

  489,00 kr.06-04-2023

Se alle puffer til salg på DBA, her.

Er du vild med DIY? Det er du ikke ene om. I artiklen her kan du møde 27-årige Marie-Louise, der bygger sine egne møbler på budget. Se de fine møbler, her.

Nu hvor puffen er på plads, skal dit næste DIY-projekt måske være denne fine bænk?


Læs mere i artiklen, her.

Relaterede artikler