Skjulte Skatte: Fra skrammelskænk til stilfuld opbevaring
VideoBolig

Skjulte Skatte: Fra skrammelskænk til stilfuld opbevaring

Astrid
Astrid

Trænger din gamle skænk eller kommode til fornyelse? Camilla står klar med både inspiration og en guide til, hvordan med få remedier genopfrisker selv den kedeligste skænk.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fisk på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 


I de første fire videoer har Camilla givet nyt liv til et gammelt natbord, forvandlet en brugt barstol til et smukt mosaikbord, givet en ødelagt guitar en ny funktion og ud af glasvaser bygget en funklende bordlampe.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du med simple trælister og en klat lim kan give dine skabe og skuffer et helt nyt og moderne udtryk. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Kommode, teaktræ, b: 53 d: 31 h: 62, Fin lille kommode i teaktræ. Har enkelte skavanker, men kan hur

  Kommode, teaktræ, b: 53 d: 31 h: 62, Fin lille kommode i teaktræ. Har enkelte skavanker, men kan hurtigt friskes op og blive drøn flot igen :)) Kan afhentes på Margretheholmen, sendes ikke.

  700,00 kr.29-03-2023
 2. Kommode, b: 116 d: 50 h: 124, Smart kommode med forskellige skuffe detaljer sælges brugt.

Bredde: 1

  Kommode, b: 116 d: 50 h: 124, Smart kommode med forskellige skuffe detaljer sælges brugt. Bredde: 116 cm. Dybde: 50 cm. Højde: 124 cm. Hentes i Aarhus C. Kan også kontaktes på mobilnr. 23 96 70 02

  250,00 kr.29-03-2023
 3. Skænk, egetræ, Børge Mogensen skænk i eg træ udført hos CM Madsen, skænken fremstår i god stand med

  Skænk, egetræ, Børge Mogensen skænk i eg træ udført hos CM Madsen, skænken fremstår i god stand med pletter på toppen, se sidste billeder for nærmere billeder

  2.200,00 kr.29-03-2023
 4. Kommode

  Kommode

  200,00 kr.29-03-2023
 5. Kommode, Malm kommode sælges. 
(Den til højre som er lidt mere gul)

Alle skuffer kører fint.

I ska

  Kommode, Malm kommode sælges. (Den til højre som er lidt mere gul) Alle skuffer kører fint. I skal komme 2 personer, da i selv skal bære kommoden ned fra 4. Sal.

  100,00 kr.29-03-2023
 6. Malet skænk
 Kr. 1250,-

  Malet skænk Kr. 1250,-

  Malet skænk Kr. 1250,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Malet skænk fra 1980erne. Den har brugsspor og trænger til en opfriskning, i form af maling. H 78cm B 149cm D 44cm Emne nr. 72412

  1.250,00 kr.06-08-2022

Se alle skænke til salg på DBA, her

Det skal du bruge

Inden du kaster dig hovedløst ud i projektet, er det vigtigt, at du anskaffet de nødvendige remedier for at genopfriske din gamle skænk. Har du helt styr på indkøbslisten inden byggeprocessen sættes igen, vil du formentlig ende ud med et bedre færdigprodukt.

Indkøbsliste:
- Skænk
- Lameller
- Hæftegrunder
- Maling
- Montagelim

Ud over tingene nævnt på indkøbslisten kan det være en god idé at have noget sandpapir og Polyfilla plastisk træ ved hånden. Desuden skal du fra værktøjskassen finde sav og malerpensel frem.

LÆS OGSÅ: Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks

Skænken, der spiller hovedrollen i dette afsnit af Skjulte Skatte, har Camilla købt på DBA til den nette sum af 250 kroner.
Skænken, der spiller hovedrollen i dette afsnit af Skjulte Skatte, har Camilla købt på DBA til den nette sum af 250 kroner.

Det skal du starte med

Inden du finder maling og sav frem, skal forarbejdet klares. Du er formentlig ivrig efter at svinge malerpenslen og lim, men du må væbne dig med tålmodighed. Det er nemlig alfa omega, at forarbejdet bliver grundigt udført.

Som det første skal lågerne og grebene afmonteres. Grebene skal ikke monteres på skænken igen, men gem dem gerne til fremtidig DIY-projekter – hvem ved hvornår man får brug for et par greb.

Næste step i forarbejdet kræver sandpapir. Det er nemlig vigtigt, at overfladen på skænken gøres ru, således at den nye maling kan hæfte.

Når du er færdig med sandpapiret, skal du sørge for at rengøre skænken grundigt, således at al støv og andet snavs er fjernet.

Find det på DBA

 1. Puf, Hay, Hay puf, blå. Kan vaskes.

  Puf, Hay, Hay puf, blå. Kan vaskes.

  800,00 kr.29-03-2023
 2. Hjørnesofa, stof, 5 pers. , HAY Mags, Meget velholdt sofa m. chaiselong til højre. 
Lys grå Hallingd

  Hjørnesofa, stof, 5 pers. , HAY Mags, Meget velholdt sofa m. chaiselong til højre. Lys grå Hallingdal stof uden pletter. 2 ekstra ryghynder i Hallingdal samt 3 gule HAY puder medfølger. Kan skilles i

  10.000,00 kr.29-03-2023
 3. Hay, Mags sofa, 2 brede moduler, Sofa, 2x brede Mags moduler. et i bleg army grøn og et i blegt lyse

  Hay, Mags sofa, 2 brede moduler, Sofa, 2x brede Mags moduler. et i bleg army grøn og et i blegt lyseblåt. nypris 16.000 187l x 90 d

  8.000,00 kr.29-03-2023
 4. Andet, træ, HAY, Lounge stol about a chair fra HAYz trænger til rens for at fremstå perfekt. Derfor

  Andet, træ, HAY, Lounge stol about a chair fra HAYz trænger til rens for at fremstå perfekt. Derfor den lave pris. Pude medfølger

  1.500,00 kr.28-03-2023
 5. Chaiselong, bomuld, anden størrelse , HAY, Mags Soft Chaiselonge modul s9302 left backrest sælges i

  Chaiselong, bomuld, anden størrelse , HAY, Mags Soft Chaiselonge modul s9302 left backrest sælges i stoffet Linara 116 (63% Cotton, 37% Linen) som er et dejligt blødt stof. Farven er beige (vises mere

  1.000,00 kr.28-03-2023
 6. Sofa, uld, Hay mags, 3 moduler i lysegrå uld, kan sammensætter på forskellige måder - Sælges grundet

  Sofa, uld, Hay mags, 3 moduler i lysegrå uld, kan sammensætter på forskellige måder - Sælges grundet flytning - velholdt

  10.000,00 kr.28-03-2023

Se alle sofaer til salg på DBA, her.

Slip din indre Picasso fri

Det er nu blevet tid til at finde maling og pensler frem. Inden du giver den gas med den maling skænken afsluttende skal have, skal den males med grunder. Det er igen med henblik på at få den egentlige maling til at hæfte ordentligt.

Når grunderen er tørret, kan du male skænken med den ønskede farve. Camilla har valgt at male skænken i to farver, således at lågerne har én farve og resten af skænken en anden.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sig egne møbler på budget

Camilla har valgt både at slibe og grunde skænken for at opnå det bedst mulige resultat.
Camilla har valgt både at slibe og grunde skænken for at opnå det bedst mulige resultat.

Låger, længde og lim

Malingen er tør og det er nu tid til at montere lamellerne på lågens front. Inden lamellerne kan monteres, skal du have afmålt deres længde, så de passer til lægerne. Så Camillas tips og tricks til den rette længde i videoen ovenfor.

Lamellerne fastgøres til lågen ved brug af montagelim. Limen skal fordeles jævnt på lamellernes bagside. Du kan med fordel bruge en lim, der bliver gennemsigt, når den tørrer.

Når lamellerne af fastgjort, er det tid til at montere lågerne på skænken igen og nyde det færdige resultat.

LÆS OGSÅ: Gammel cykel blev til rullende isbutik 

Se hvordan Camilla nemt sikre, at der er nøjagtig samme afstand mellem lamellerne, i videoen øverst i artiklen.
Se hvordan Camilla nemt sikre, at der er nøjagtig samme afstand mellem lamellerne, i videoen øverst i artiklen.
Sådan endte den færdige skænk med at se ud. Skal du være den nye ejer, skal du skynde dig ind på Camillas DBA-profil. Her kan du nemlig købe skænken, såfremt den endnu ikke er blevet solgt.
Sådan endte den færdige skænk med at se ud. Skal du være den nye ejer, skal du skynde dig ind på Camillas DBA-profil. Her kan du nemlig købe skænken, såfremt den endnu ikke er blevet solgt.

Skjulte Skatte til salg

Har du set dig lun på Camillas flotte skænk? Så har vi en god nyhed til dig. Du kan nemlig finde Camillas smarte skænk her – såfremt den stadig er til salg.

Camillas DBA-profil kan du også være heldig at finde andre skønne, upcyclede skatte. 

Find det på DBA

 1. Anden bordlampe, HAY, Pao Portable lampe i rød. Den har tre lys indstillinger og skal lades op med m

  Anden bordlampe, HAY, Pao Portable lampe i rød. Den har tre lys indstillinger og skal lades op med mikro USP kabel (medfølger ikke men kan købes for ca. 50,- kr :-) Kan også bruges udendørs. Højde: 2

  400,00 kr.28-03-2023
 2. Anden arkitekt, Bit Stool - Normann Coprenhagen muuto hay, Recycled Gebrugsplas skammel sidebord dan

  Anden arkitekt, Bit Stool - Normann Coprenhagen muuto hay, Recycled Gebrugsplas skammel sidebord dansk design, Sprit Ny Bit Stool. - PRISEN ER FAST! Aldrig brugt, og stadigvæk I original Emballage. B

  999,00 kr.28-03-2023
 3. Anden bordlampe, HAY, HAY PC lampe i sort. Single arm with clamp. Af Pierre Charpin.

Købt i 2021.

  Anden bordlampe, HAY, HAY PC lampe i sort. Single arm with clamp. Af Pierre Charpin. Købt i 2021. Sælges da jeg ikke skal bruge den mere. Den har indbygget lysdæmper, når man holder tænd/sluk knapp

  850,00 kr.05-03-2023
 4. HAY - Nelson Saucer Bubble Pendant - Large

  HAY - Nelson Saucer Bubble Pendant - Large

  Pendel, HAY, HAY - Nelson Saucer Bubble Pendant Large Sælger denne fantastiske lampe, da vi ikke har brug for den længere. Andet billede er det pakket ind i elastik for at beskytte det Mål: Ø89 Des

  3.500,00 kr.26-03-2023
 5. Hay, Fifty fifty væglampe, arkitektlampe, Helt ny og ubrugt væglampe, tegnet af Sam Weller for hay.

  Hay, Fifty fifty væglampe, arkitektlampe, Helt ny og ubrugt væglampe, tegnet af Sam Weller for hay. Lampen kan hæves og sænkes ved hjælp af et genialt vægtsystem, og giver et fantastisk og dæmpbart ly

  2.400,00 kr.21-03-2023
 6. Gulvlampe, HAY Marselis Floor lamp, Gulv lampe 126 cm. Soft Black.

  Gulvlampe, HAY Marselis Floor lamp, Gulv lampe 126 cm. Soft Black.

  1.000,00 kr.21-03-2023

Se alle lamper til salg på DBA, her.

Er du elle vild med DIY? Hvad end du er på udkig efter inspiration til et nyt projekt eller mangler en hjælpende hånd til, hvordan du fixer din ødelagte lampe, har vi guiden til dig. Se selv her, hvor vi har samlet alle vores DIY-guides.

Du kan blandt andre finde videoen, her, der viser dig, hvordan du nemt for brugt med alle de hæslige ledninger, der genstridigt stikker frem fra fjernsynet.


Læs mere om, hvordan på kreativ manér får ledningerne pakket væk, her.

Relaterede artikler