Skjulte Skatte: Fra skrammelskænk til stilfuld opbevaring
VideoBolig

Skjulte Skatte: Fra skrammelskænk til stilfuld opbevaring

Astrid
Astrid

Trænger din gamle skænk eller kommode til fornyelse? Camilla står klar med både inspiration og en guide til, hvordan med få remedier genopfrisker selv den kedeligste skænk.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fisk på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 


I de første fire videoer har Camilla givet nyt liv til et gammelt natbord, forvandlet en brugt barstol til et smukt mosaikbord, givet en ødelagt guitar en ny funktion og ud af glasvaser bygget en funklende bordlampe.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du med simple trælister og en klat lim kan give dine skabe og skuffer et helt nyt og moderne udtryk. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Kommode, Malm-kommode/sengebord fra IKEA. Har en lille bule, ellers i god stand.

Kan hentes i Vanlø

  Kommode, Malm-kommode/sengebord fra IKEA. Har en lille bule, ellers i god stand. Kan hentes i Vanløse.

  100,00 kr.20-03-2023
 2. Skænk, palisander, Ny slebet og olieret skænk / skab i palisander i dansk design af Kai Kristiansen.

  Skænk, palisander, Ny slebet og olieret skænk / skab i palisander i dansk design af Kai Kristiansen. Står flot med naturlig brugsspor og patina måler b: 86 d: 40 h: 71. Obs. Der have 2 identiske af ov

  3.950,00 kr.20-03-2023
 3. Kommode, teaktræ, Lille stabil kommode i teak med 2 skuffer
Koniske ben
Små fine håndtag, se foto
Da

  Kommode, teaktræ, Lille stabil kommode i teak med 2 skuffer Koniske ben Små fine håndtag, se foto Dansk møbelproducent fra 60 erne, deraf også ganske lidt overfladisk patina Bredde 75 cm Dybde 33 cm H

  900,00 kr.20-03-2023
 4. Kommode, palisander, Ny slebet og ny olieret kommode i palisander i dansk design af Kai Kristiansen.

  Kommode, palisander, Ny slebet og ny olieret kommode i palisander i dansk design af Kai Kristiansen. Står flot med naturlig brugsspor og patina. Måler b: 86 d: 40 h: 71. Obs. Kan tilkøbes med en skænk

  4.450,00 kr.20-03-2023
 5. Skænk, b: 166 d: 42 h: 75, Købmandsdesk sælges.

  Skænk, b: 166 d: 42 h: 75, Købmandsdesk sælges.

  1.000,00 kr.20-03-2023
 6. Hængevitrine

  Hængevitrine

  Hængevitrine, Provence, Nr. 1053 Brugt overdel/hængevitrine. Levering er muligt i hele landet - kontakt os for leveringspris. (Levering på hele Sjælland koster 950 kr. for dette møbel både med og ude

  2.500,00 kr.20-03-2023

Se alle skænke til salg på DBA, her

Det skal du bruge

Inden du kaster dig hovedløst ud i projektet, er det vigtigt, at du anskaffet de nødvendige remedier for at genopfriske din gamle skænk. Har du helt styr på indkøbslisten inden byggeprocessen sættes igen, vil du formentlig ende ud med et bedre færdigprodukt.

Indkøbsliste:
- Skænk
- Lameller
- Hæftegrunder
- Maling
- Montagelim

Ud over tingene nævnt på indkøbslisten kan det være en god idé at have noget sandpapir og Polyfilla plastisk træ ved hånden. Desuden skal du fra værktøjskassen finde sav og malerpensel frem.

LÆS OGSÅ: Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks

Skænken, der spiller hovedrollen i dette afsnit af Skjulte Skatte, har Camilla købt på DBA til den nette sum af 250 kroner.
Skænken, der spiller hovedrollen i dette afsnit af Skjulte Skatte, har Camilla købt på DBA til den nette sum af 250 kroner.

Det skal du starte med

Inden du finder maling og sav frem, skal forarbejdet klares. Du er formentlig ivrig efter at svinge malerpenslen og lim, men du må væbne dig med tålmodighed. Det er nemlig alfa omega, at forarbejdet bliver grundigt udført.

Som det første skal lågerne og grebene afmonteres. Grebene skal ikke monteres på skænken igen, men gem dem gerne til fremtidig DIY-projekter – hvem ved hvornår man får brug for et par greb.

Næste step i forarbejdet kræver sandpapir. Det er nemlig vigtigt, at overfladen på skænken gøres ru, således at den nye maling kan hæfte.

Når du er færdig med sandpapiret, skal du sørge for at rengøre skænken grundigt, således at al støv og andet snavs er fjernet.

Find det på DBA

 1. HAY. Tre-pers. sofa, model Hackney

  HAY. Tre-pers. sofa, model Hackney

  HAY. Tre-pers. sofa, model Hackney, -, LotID: 6355492 Sebastian Wrong for HAY. Fritstående tre-pers sofa, model Hackney. Betrukket me Blå velour L. 254 cm D. 96 cm. H. incl. hynder 80 cm. Brugsspor o

  6.000,00 kr.20-03-2023
 2. Sofa, 3 pers. , Hay, Super flot Hay sofa i gråblå. Kan afhentes på Vesterbro

  Sofa, 3 pers. , Hay, Super flot Hay sofa i gråblå. Kan afhentes på Vesterbro

  1.500,00 kr.19-03-2023
 3. Sofa, Hay

  Sofa, Hay

  13.500,00 kr.19-03-2023
 4. Sofa, uld, Hay, Fin sofa fra Hay brugt i vores kælder som ekstra fjernsyns stue. Fremstår uden plett

  Sofa, uld, Hay, Fin sofa fra Hay brugt i vores kælder som ekstra fjernsyns stue. Fremstår uden pletter 3 år gammel. Kan skilles i to dele.

  8.000,00 kr.19-03-2023
 5. Sofa, uld, 2 pers. , Hay, Vi sælger vores elskede modul Mags sofa fra Hay, da vi har brug for en stø

  Sofa, uld, 2 pers. , Hay, Vi sælger vores elskede modul Mags sofa fra Hay, da vi har brug for en større. Materialet er uld og derfor let at rengøre ift. pletter og er utroligt slidstærkt. Farven er m

  5.500,00 kr.18-03-2023
 6. Sofa, stof, ILVA, Super lækker sofa med chaiselong. Slidstærkt stof i farven grå/sort/antracit
Stort

  Sofa, stof, ILVA, Super lækker sofa med chaiselong. Slidstærkt stof i farven grå/sort/antracit Stort set ikke brugt og i super fin stand. Ingen pletter eller ligende. Mål Sofa: B: 305 cm D 85 cm Mål

  2.900,00 kr.18-03-2023

Se alle sofaer til salg på DBA, her.

Slip din indre Picasso fri

Det er nu blevet tid til at finde maling og pensler frem. Inden du giver den gas med den maling skænken afsluttende skal have, skal den males med grunder. Det er igen med henblik på at få den egentlige maling til at hæfte ordentligt.

Når grunderen er tørret, kan du male skænken med den ønskede farve. Camilla har valgt at male skænken i to farver, således at lågerne har én farve og resten af skænken en anden.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sig egne møbler på budget

Camilla har valgt både at slibe og grunde skænken for at opnå det bedst mulige resultat.
Camilla har valgt både at slibe og grunde skænken for at opnå det bedst mulige resultat.

Låger, længde og lim

Malingen er tør og det er nu tid til at montere lamellerne på lågens front. Inden lamellerne kan monteres, skal du have afmålt deres længde, så de passer til lægerne. Så Camillas tips og tricks til den rette længde i videoen ovenfor.

Lamellerne fastgøres til lågen ved brug af montagelim. Limen skal fordeles jævnt på lamellernes bagside. Du kan med fordel bruge en lim, der bliver gennemsigt, når den tørrer.

Når lamellerne af fastgjort, er det tid til at montere lågerne på skænken igen og nyde det færdige resultat.

LÆS OGSÅ: Gammel cykel blev til rullende isbutik 

Se hvordan Camilla nemt sikre, at der er nøjagtig samme afstand mellem lamellerne, i videoen øverst i artiklen.
Se hvordan Camilla nemt sikre, at der er nøjagtig samme afstand mellem lamellerne, i videoen øverst i artiklen.
Sådan endte den færdige skænk med at se ud. Skal du være den nye ejer, skal du skynde dig ind på Camillas DBA-profil. Her kan du nemlig købe skænken, såfremt den endnu ikke er blevet solgt.
Sådan endte den færdige skænk med at se ud. Skal du være den nye ejer, skal du skynde dig ind på Camillas DBA-profil. Her kan du nemlig købe skænken, såfremt den endnu ikke er blevet solgt.

Skjulte Skatte til salg

Har du set dig lun på Camillas flotte skænk? Så har vi en god nyhed til dig. Du kan nemlig finde Camillas smarte skænk her – såfremt den stadig er til salg.

Camillas DBA-profil kan du også være heldig at finde andre skønne, upcyclede skatte. 

Find det på DBA

 1. Pendel, Umage, Aluvia Skærm Brushed Brass - Umage

Flot umage loftslampe der minder lidt om Koglen i

  Pendel, Umage, Aluvia Skærm Brushed Brass - Umage Flot umage loftslampe der minder lidt om Koglen i messing. Der medfulgte ikke ledning, men har en helt ny ledning fra Hay man kan få med, der passer

  1.700,00 kr.19-03-2023
 2. Anden arkitekt, Bit Stool - Normann Coprenhagen muuto hay, Recycled Gebrugsplas skammel sidebord dan

  Anden arkitekt, Bit Stool - Normann Coprenhagen muuto hay, Recycled Gebrugsplas skammel sidebord dansk design, Sprit Ny Bit Stool. - PRISEN ER FAST! Aldrig brugt, og stadigvæk I original Emballage. B

  999,00 kr.14-03-2023
 3. Lampe, Rombeform, 2 stk Design lampe. Nobel stilren Stjerne- rombeform stentøjslampe med kønt harlek

  Lampe, Rombeform, 2 stk Design lampe. Nobel stilren Stjerne- rombeform stentøjslampe med kønt harlekintern motiv. Mål: H14.5 Ø13 u/fatning lampefod. Praktisk afbryderknap på sort ledning, sort gummi b

  500,00 kr.12-03-2023
 4. Lampe, Hay, Hay Matin lampe i hvid sælges. Lyset kan dæmpes. 

Stand: Som ny (aldrig brugt)

  Lampe, Hay, Hay Matin lampe i hvid sælges. Lyset kan dæmpes. Stand: Som ny (aldrig brugt)

  500,00 kr.12-03-2023
 5. Anden bordlampe, HAY, HAY PC lampe i sort. Single arm with clamp. Af Pierre Charpin.

Købt i 2021.

  Anden bordlampe, HAY, HAY PC lampe i sort. Single arm with clamp. Af Pierre Charpin. Købt i 2021. Sælges da jeg ikke skal bruge den mere. Den har indbygget lysdæmper, når man holder tænd/sluk knapp

  850,00 kr.05-03-2023
 6. Hay, Bonbon shade 500, pendel, Der medfølger 1 stk. HAY cord set black Pendel

Smuk og unik Bonbon l

  Hay, Bonbon shade 500, pendel, Der medfølger 1 stk. HAY cord set black Pendel Smuk og unik Bonbon lampeskærm fra HAY. Bonbon lamperne er håndvævet lampeskærme, hvortil der er brugt en original vævet

  4.000,00 kr.11-03-2023

Se alle lamper til salg på DBA, her.

Er du elle vild med DIY? Hvad end du er på udkig efter inspiration til et nyt projekt eller mangler en hjælpende hånd til, hvordan du fixer din ødelagte lampe, har vi guiden til dig. Se selv her, hvor vi har samlet alle vores DIY-guides.

Du kan blandt andre finde videoen, her, der viser dig, hvordan du nemt for brugt med alle de hæslige ledninger, der genstridigt stikker frem fra fjernsynet.


Læs mere om, hvordan på kreativ manér får ledningerne pakket væk, her.

Relaterede artikler