Skjulte Skatte: Fra skrammelskænk til stilfuld opbevaring
VideoBolig

Skjulte Skatte: Fra skrammelskænk til stilfuld opbevaring

Astrid
Astrid

Trænger din gamle skænk eller kommode til fornyelse? Camilla står klar med både inspiration og en guide til, hvordan med få remedier genopfrisker selv den kedeligste skænk.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fisk på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 


I de første fire videoer har Camilla givet nyt liv til et gammelt natbord, forvandlet en brugt barstol til et smukt mosaikbord, givet en ødelagt guitar en ny funktion og ud af glasvaser bygget en funklende bordlampe.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du med simple trælister og en klat lim kan give dine skabe og skuffer et helt nyt og moderne udtryk. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Kommode, b: 80 d: 49 h: 101, Ikea Malm kommode. 

Den har skrammer og lidt ridser. Herudover er der

  Kommode, b: 80 d: 49 h: 101, Ikea Malm kommode. Den har skrammer og lidt ridser. Herudover er der også røget en flig af i bunden på en af siderne. Skufferne fungere fint. Sælges grundet flytning

  250,00 kr.29-11-2023
 2. Johannes Andersen skænk

  Johannes Andersen skænk

  Johannes Andersen, Johannes Andersen høj skænk i fineret teak med massive ben og greb . Front med skydelåger ,indvendig med udtræklige varmeplade og opbevarings skuffer og hyldeindretning Produc

  6.800,00 kr.20-10-2023
 3. Skænk, andet materiale, b: 188 d: 50 h: 86, Fint sort skænk,
3 låger og 5 skuffer.

  Skænk, andet materiale, b: 188 d: 50 h: 86, Fint sort skænk, 3 låger og 5 skuffer.

  800,00 kr.29-11-2023
 4. Kommode, b: 140 d: 50 h: 63, HASTER

Kommode der står pænt med glastop

Afhentes senest d.30!

Ingen

  Kommode, b: 140 d: 50 h: 63, HASTER Kommode der står pænt med glastop Afhentes senest d.30! Ingen røg eller husdyr i hjemmet

  250,00 kr.29-11-2023
 5. Skænk, b: 126 d: 51 h: 93, Antik skænk sælges billigt

  Skænk, b: 126 d: 51 h: 93, Antik skænk sælges billigt

  200,00 kr.29-11-2023
 6. Kommode, b: 162 d: 51 h: 95, HASTER

Store kommode med adskillige skuffer, står pænt, bortset fra en

  Kommode, b: 162 d: 51 h: 95, HASTER Store kommode med adskillige skuffer, står pænt, bortset fra en lille revne, der kun er æstetisk billede 3. Afhentes senest d30! Ikke ryger eller husdyr i hjemm

  400,00 kr.29-11-2023

Se alle skænke til salg på DBA, her

Det skal du bruge

Inden du kaster dig hovedløst ud i projektet, er det vigtigt, at du anskaffet de nødvendige remedier for at genopfriske din gamle skænk. Har du helt styr på indkøbslisten inden byggeprocessen sættes igen, vil du formentlig ende ud med et bedre færdigprodukt.

Indkøbsliste:
- Skænk
- Lameller
- Hæftegrunder
- Maling
- Montagelim

Ud over tingene nævnt på indkøbslisten kan det være en god idé at have noget sandpapir og Polyfilla plastisk træ ved hånden. Desuden skal du fra værktøjskassen finde sav og malerpensel frem.

LÆS OGSÅ: Pift hjemmet op med disse 5 simple tricks

Skænken, der spiller hovedrollen i dette afsnit af Skjulte Skatte, har Camilla købt på DBA til den nette sum af 250 kroner.
Skænken, der spiller hovedrollen i dette afsnit af Skjulte Skatte, har Camilla købt på DBA til den nette sum af 250 kroner.

Det skal du starte med

Inden du finder maling og sav frem, skal forarbejdet klares. Du er formentlig ivrig efter at svinge malerpenslen og lim, men du må væbne dig med tålmodighed. Det er nemlig alfa omega, at forarbejdet bliver grundigt udført.

Som det første skal lågerne og grebene afmonteres. Grebene skal ikke monteres på skænken igen, men gem dem gerne til fremtidig DIY-projekter – hvem ved hvornår man får brug for et par greb.

Næste step i forarbejdet kræver sandpapir. Det er nemlig vigtigt, at overfladen på skænken gøres ru, således at den nye maling kan hæfte.

Når du er færdig med sandpapiret, skal du sørge for at rengøre skænken grundigt, således at al støv og andet snavs er fjernet.

Find det på DBA

 1. Sofabord, Hay, b: 45 h: 35, Helt nyt bord fra Hay.
Sælges, da vi sælger vores sofa.

Højde: 35
Diame

  Sofabord, Hay, b: 45 h: 35, Helt nyt bord fra Hay. Sælges, da vi sælger vores sofa. Højde: 35 Diameter: 45

  700,00 kr.28-11-2023
 2. Sofa, velour, 3 pers. , HAY, Hackney er en tidløs sofa designet af Sebastian Wrong for HAY.

Dun og

  Sofa, velour, 3 pers. , HAY, Hackney er en tidløs sofa designet af Sebastian Wrong for HAY. Dun og skum fremstår flot og fast, mens siddehynden har nogle pletter efter brug. Jeg ville kaste 500 kr. e

  5.000,00 kr.28-11-2023
 3. Sofa, uld, 3 pers. , Hay mags sofa, Hay Mags uldsofa sælges

Professionelt renset og imprægneret d 2

  Sofa, uld, 3 pers. , Hay mags sofa, Hay Mags uldsofa sælges Professionelt renset og imprægneret d 25/11 Kan hentes i Dragør

  2.750,00 kr.28-11-2023
 4. Sofa, anden størrelse , Hay, Super velholdt sofa modul

Højde 32 cm
Højde ryglæn 68 cm 
Længde 136 c

  Sofa, anden størrelse , Hay, Super velholdt sofa modul Højde 32 cm Højde ryglæn 68 cm Længde 136 cm Bredde 100 cm Sort bord kan købes med hvis ønsket

  1.500,00 kr.27-11-2023
 5. Sofa, Hay Mags Sofa, Jeg sælger denne Hay Mags sofa som er super slidstærk og i helt ok stand. 

Jeg

  Sofa, Hay Mags Sofa, Jeg sælger denne Hay Mags sofa som er super slidstærk og i helt ok stand. Jeg har bestilt rens til i morhen tidlig og lægger nye billeder op efter rens. Men man er også velkomme

  2.800,00 kr.27-11-2023
 6. Sofa, stof, 2 pers. , IKEA & HAY, 2-personers sofa fra IKEA, designet af HAY. Sofaen er i rigtig flo

  Sofa, stof, 2 pers. , IKEA & HAY, 2-personers sofa fra IKEA, designet af HAY. Sofaen er i rigtig flot stand.

  1.500,00 kr.27-11-2023

Se alle sofaer til salg på DBA, her.

Slip din indre Picasso fri

Det er nu blevet tid til at finde maling og pensler frem. Inden du giver den gas med den maling skænken afsluttende skal have, skal den males med grunder. Det er igen med henblik på at få den egentlige maling til at hæfte ordentligt.

Når grunderen er tørret, kan du male skænken med den ønskede farve. Camilla har valgt at male skænken i to farver, således at lågerne har én farve og resten af skænken en anden.

LÆS OGSÅ: Marie-Louise bygger sig egne møbler på budget

Camilla har valgt både at slibe og grunde skænken for at opnå det bedst mulige resultat.
Camilla har valgt både at slibe og grunde skænken for at opnå det bedst mulige resultat.

Låger, længde og lim

Malingen er tør og det er nu tid til at montere lamellerne på lågens front. Inden lamellerne kan monteres, skal du have afmålt deres længde, så de passer til lægerne. Så Camillas tips og tricks til den rette længde i videoen ovenfor.

Lamellerne fastgøres til lågen ved brug af montagelim. Limen skal fordeles jævnt på lamellernes bagside. Du kan med fordel bruge en lim, der bliver gennemsigt, når den tørrer.

Når lamellerne af fastgjort, er det tid til at montere lågerne på skænken igen og nyde det færdige resultat.

LÆS OGSÅ: Gammel cykel blev til rullende isbutik 

Se hvordan Camilla nemt sikre, at der er nøjagtig samme afstand mellem lamellerne, i videoen øverst i artiklen.
Se hvordan Camilla nemt sikre, at der er nøjagtig samme afstand mellem lamellerne, i videoen øverst i artiklen.
Sådan endte den færdige skænk med at se ud. Skal du være den nye ejer, skal du skynde dig ind på Camillas DBA-profil. Her kan du nemlig købe skænken, såfremt den endnu ikke er blevet solgt.
Sådan endte den færdige skænk med at se ud. Skal du være den nye ejer, skal du skynde dig ind på Camillas DBA-profil. Her kan du nemlig købe skænken, såfremt den endnu ikke er blevet solgt.

Skjulte Skatte til salg

Har du set dig lun på Camillas flotte skænk? Så har vi en god nyhed til dig. Du kan nemlig finde Camillas smarte skænk her – såfremt den stadig er til salg.

Camillas DBA-profil kan du også være heldig at finde andre skønne, upcyclede skatte. 

Find det på DBA

 1. Hay, Made by hay, skrivebordslampe, Cloche-bordlampen fra Wrong for HAY er designet af Lars Beller F

  Hay, Made by hay, skrivebordslampe, Cloche-bordlampen fra Wrong for HAY er designet af Lars Beller Fjetland, og har et retningsbestemt lys vendt direkte ned mod sit underlag. Lampens sorte pulverlaker

  800,00 kr.28-11-2023
 2. Gulvlampe, IKEA, Hay gulvlampe "Ypperlig". Som ny. Med pære

  Gulvlampe, IKEA, Hay gulvlampe "Ypperlig". Som ny. Med pære

  100,00 kr.28-11-2023
 3. Pendel, Hay Bonbon Shade, Hay Bonbon Shade 320 Yellow Melange designerlampe. 

UBRUGT

Lækkert retro

  Pendel, Hay Bonbon Shade, Hay Bonbon Shade 320 Yellow Melange designerlampe. UBRUGT Lækkert retrolook, der er designed til moderne hjem. Kan også bruges som bord- eller gulvlampe. Inklusive pendel

  2.990,00 kr.28-11-2023
 4. 40% - HAY Matin Bordlampe Lille Grøn

  40% - HAY Matin Bordlampe Lille Grøn

  Skrivebordslampe, Hay, HAY Matin Bordlampe Lille Grøn Vi sælger vores udstillingsmodel af denne lampe. Virker perfekt uden fejl. Kun brugt som udastillingsmodel. Tilbudspris: 1.019,- Førpris: DKK

  1.019,00 kr.27-11-2023
 5. Anden bordlampe, HAY, Helt NY!!!! Aldrig brugt.

Glot HAY bordlampe med USB oplader til.
Lampen har

  Anden bordlampe, HAY, Helt NY!!!! Aldrig brugt. Glot HAY bordlampe med USB oplader til. Lampen har 3 lysstyrker, Fejler intet og virkrr perfekt. Lampen er perfekt både ude som inde og den giver et

  399,00 kr.26-11-2023
 6. Lampe, Unique table lamp in the style of Hay bonbon shade - DIY hand woven from cotton and wool, I s

  Lampe, Unique table lamp in the style of Hay bonbon shade - DIY hand woven from cotton and wool, I sell the lamp with light bulb and the stand ?? #uld #jul #julefrokrost #paris #gucci #vintage #hay #d

  145,00 kr.26-11-2023

Se alle lamper til salg på DBA, her.

Er du elle vild med DIY? Hvad end du er på udkig efter inspiration til et nyt projekt eller mangler en hjælpende hånd til, hvordan du fixer din ødelagte lampe, har vi guiden til dig. Se selv her, hvor vi har samlet alle vores DIY-guides.

Du kan blandt andre finde videoen, her, der viser dig, hvordan du nemt for brugt med alle de hæslige ledninger, der genstridigt stikker frem fra fjernsynet.


Læs mere om, hvordan på kreativ manér får ledningerne pakket væk, her.

Relaterede artikler