Skjulte skatte: Fra barstol til flot mosaikbord
VideoBolig

Skjulte skatte: Fra barstol til flot mosaikbord

Simon Hallenslev
Simon Hallenslev

Mangler du et DIY-sommerprojekt? Så skal du se med her! I Skjulte skatte viser vært og handywoman Camilla, hvordan man giver ting fra gemmerne nyt liv. I videoen herover forvandler hun en billig barstol fra DBA til et flot mosaikbord til haven eller altanen.

I Skjulte Skatte vil vi inspirere dig til at gå i kælderen, skuret eller loftrummet efter ting, der gemmer på et skjult potentiale og kan få et nyt liv. I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vært og handywoman.

Camilla er ikke professionel håndværker. Til gengæld er hun umådeligt handy og dygtig til at inkludere dig i processen, når hun frisker ting op, som hun har fundet på DBA enten til småpenge eller gratis afhentning.

I den første video kastede Camilla sig over et natbord, hun købte af Christoffer på DBA, som havde haft natbordet stående i kælderen længe. Med en klat maling, nye greb og lidt knofedt, blev det glemte natbord fra kælderen til en sand skat. Se hvordan det gik i videoen her.

I denne video er det en gammel barstol købt på DBA for 80 kroner, der bliver forvandlet til et flot mosaikbord. Se hele processen trin for trin i videoen herover, eller læs mere om processen i artiklen herunder. God arbejdslyst!

Find det på DBA

 1. vidaXL barstole 2 stk. stof lysegrå

  vidaXL barstole 2 stk. stof lysegrå

  vidaXL barstole 2 stk. stof lysegrå, Nyd et glas vin, spis et let måltid mad eller bare slap af, mens du sidder på denne barstol. Barstolen er betrukket med blødt stof for at give optimal siddekomfort

  961,00 kr.19-02-2023
 2. vidaXL barstole 2 stk. massivt teaktræ

  vidaXL barstole 2 stk. massivt teaktræ

  vidaXL barstole 2 stk. massivt teaktræ, Dette barstolesæt har et cool, industrielt design, som vil passe ind i enhver indretning. På grund af det massive teaktræ er disse stole robuste og holdbare. R

  1.414,00 kr.19-02-2023
 3. vidaXL barstol fløjl brun

  vidaXL barstol fløjl brun

  vidaXL barstol fløjl brun, Denne trendy barstol i fløjl har et moderne design, og den er et praktisk supplement til din boligindretning. Materiale i høj kvalitet: Fløjl er et blødt og luksuriøst stof,

  555,00 kr.19-02-2023
 4. vidaXL barstol stof sort

  vidaXL barstol stof sort

  vidaXL barstol stof sort, Denne trendy barstol i stof har et moderne design, og den er et praktisk supplement til din boligindretning. Materiale i høj kvalitet: Stoffet har et enkelt og rent look, og

  511,00 kr.19-02-2023
 5. vidaXL barstole 2 stk. fløjl mørkegrå

  vidaXL barstole 2 stk. fløjl mørkegrå

  vidaXL barstole 2 stk. fløjl mørkegrå, Vores 2 barstole har en elegant og moderne stil, og de passer til ethvert område såsom i hjemmet, på kontoret, barer, caféer mv. Sædet og ryglænet er betrukket m

  1.433,00 kr.19-02-2023
 6. vidaXL drejelig barstol fløjl vinrød

  vidaXL drejelig barstol fløjl vinrød

  vidaXL drejelig barstol fløjl vinrød, Denne drejelige barstol har et moderne design, og den bliver et sandt blikfang i dit hjem. Denne barstol er betrukket med blødt fløjl, så den giver dig optimal s

  541,00 kr.19-02-2023

Søger du efter barstol på DBA, finder du 1.526 annoncer. 147 af barstolene koster under 200 kroner.

Her er det, du skal bruge

Start dit DYI-projekt med at gå loft eller kælderrum igennem. Det kan jo være, du har en gammel barstol eller taburet stående, der trænger til en opfrisker. Hvis ikke det er tilfældet, kan du finde billige barstole til salg til dit projekt på DBA lige her.

Dernæst skal du have materialer til projektet. Derfor får du herunder den indkøbsliste, som Camilla gjorde brug af, inden hun selv gik i sving. Inden du bruger dine surt optjente penge i byggemarkedet, er det igen smart at gå gemmerne igennem efter malingrester, resttræ, lim, fliser og fugemasse. Jo flere rester du kan gøre brug af, desto billigere bliver det mosaikbord, du skal bygge.

Indkøbslisten:

Find det på DBA

 1. Cinas. Ét 'Ellen' havebord og fire 'Ellen' stole fra Cinas. (5)

  Cinas. Ét 'Ellen' havebord og fire 'Ellen' stole fra Cinas. (5)

  Cinas. Ét 'Ellen' havebord og fire 'Ellen' stole f, LotID: 6349346 Ét 'Ellen' havebord og seks 'Ellen' stole fra Cinas. Antracit/sort polywood. Bord mål: Ø. 110, H. 74 cm. Stole mål: H. 78, B. 56, D.

  5.610,00 kr.20-03-2023
 2. Cinas. Ét 'Ellen' havebord og syv stole. (8)

  Cinas. Ét 'Ellen' havebord og syv stole. (8)

  Cinas. Ét 'Ellen' havebord og syv stole. (8), LotID: 6349537 Ét 'Ellen' havebord og syv 'Ellen' stole fra Cinas. Antracit/sort polywood. Bord mål: Ø. 150, H. 74 cm. Stole mål: H. 78, B. 56, D. 56 cm.

  9.610,00 kr.20-03-2023
 3. Cinas. Model Houston / Mood Classic. Cirkulært havebord og fire stole (5)

  Cinas. Model Houston / Mood Classic. Cirkulært havebord og fire stole (5)

  Cinas. Model Houston / Mood Classic. Cirkulært hav, LotID: 6274375 Cinas. Model Houston / Mood Classic. Cirkulært havebord og fire stole af aluminium, plastic og teaktræ. Fremstillet hos Cinas, model

  2.660,00 kr.20-03-2023
 4. Cinas. Loungesofa - Model Rio.

  Cinas. Loungesofa - Model Rio.

  Cinas. Loungesofa - Model Rio., LotID: 6349575 Loungesofa i pulverlakeret antracit aluminium med hynder og flip-ryg. Model Rio. Mål. 283 x 200 x 80 cm. Fremstår i original emballage. Modelfoto. Denne

  7.610,00 kr.20-03-2023
 5. Cinas Daybed rio.

  Cinas Daybed rio.

  Cinas Daybed rio., LotID: 6349621 Cinas. Daybed. Udført af antracit aluminium med hynder samt flip-ryg. Flytbare sider. Mål. 194x80x95. Sh. 36 cm. Modelfoto. Fremstår i original emballage. Denne vare

  3.610,00 kr.20-03-2023
 6. Cinas. Ét 'Ellen' havebord og seks stole. (7)

  Cinas. Ét 'Ellen' havebord og seks stole. (7)

  Cinas. Ét 'Ellen' havebord og seks stole. (7), LotID: 6349525 Ét 'Ellen' havebord og seks 'Ellen' stole fra Cinas. Antracit/sort polywood. Bord mål: Ø. 130, H. 74 cm. Stole mål: H. 78, B. 56, D. 56 c

  8.360,00 kr.20-03-2023

Sådan gør du

Når du har fundet den barstol, taburet eller hvad, der kan fungere som base for dit mosaikbord, skal du nu til at i gang med projektet. I det følgende gennemgår vi alle de trin, som Camilla følger i videoen i toppen af artiklen.

Afslibning og grunder

Det kan være fristende at gribe penslen og smide maling på møblet med det samme. For at få det bedste resultat, bør du dog slibe både møbel og MDF-plade af først for at sikre, at malingen hænger ordentligt fast, når du påfører den senere.

Når møblet er slebet af, tager du en fugtig klud og får det værste støv og savsmuld af. Med dét gjort, kan du heller ikke endnu smide maling på... Der skal nemlig en omgang grunder på før malingen. Dette skal til for at malingen hæfter bedre på møblet. Dette er særligt vigtigt, når man, som med mosaikbordet, har at gøre med et havemøbel til udendørs brug.

SE OGSÅ: Sådan shiner du dit sofabord op med saltsyre

Når møblet er slebet af, fjernes støv og savsmuld med en fugtig klud, før grunder påføres.
Når møblet er slebet af, fjernes støv og savsmuld med en fugtig klud, før grunder påføres.

Maling

Hvor den førnævnte grunder kan kastes på uden videre sans for detalje og penselstrøg, er det ikke tilfældet med malingen. Her skal penselstrøgene gerne være lange, elegante og ikke mindst ensartede. Klatmaling vil gå udover det færdige resultat, så brug gerne lidt ekstra tid på dette.

Husk, at grunderen skal være helt tør, før malingen påføres.

Når vi har at gøre med et bord, der skal stå udendørs, er det vigtigt, du vælger en type maling til udendørs brug. En almindelig indendørsmaling vil hurtigt skalle af og blive grim, hvis først den bliver udsat for vind og vejr.

Giv gerne møblet to lag maling. Her behøver det første lag ikke være knastørt, når anden omgang maling påføres.

Find det på DBA

 1. Natbord, Ikea, Aldrig brugt

  Natbord, Ikea, Aldrig brugt

  100,00 kr.20-03-2023
 2. Natbord, Kartell, Guld kartell sidebord, natbord, nypris 2000kr. Kanlecwres i kbh og omegn mod forud

  Natbord, Kartell, Guld kartell sidebord, natbord, nypris 2000kr. Kanlecwres i kbh og omegn mod forudbetaling. Kan også sendes.

  825,00 kr.19-03-2023
 3. Natbord, Fine søde natborde i lyst træ. Ubehandlet. Tag begge to for 200

  Natbord, Fine søde natborde i lyst træ. Ubehandlet. Tag begge to for 200

  200,00 kr.19-03-2023
 4. Natbord, Sælger mit elskede lille sengebord da jeg skal flytte.

Bordet har oprindeligt en naturtræs

  Natbord, Sælger mit elskede lille sengebord da jeg skal flytte. Bordet har oprindeligt en naturtræs farve, men er blevet malet i denne lysegrå farve. Bordet har en del brugsmærker som ikke træder fre

  50,00 kr.19-03-2023
 5. Natbord, Ilva, Natbord fra Ilva. 

Mangler skinne til ophæng og har et mærke fra en kop (ikke forsøg

  Natbord, Ilva, Natbord fra Ilva. Mangler skinne til ophæng og har et mærke fra en kop (ikke forsøgt fjernet)

  500,00 kr.19-03-2023
 6. Natbord, Super velholdte natborde / sengeborde fra ikke ryger hjem uden husdyr.
Kan afhentes i Kalun

  Natbord, Super velholdte natborde / sengeborde fra ikke ryger hjem uden husdyr. Kan afhentes i Kalundborg, Roskilde eller Ballerup.

  500,00 kr.19-03-2023

Er et natbord mere dit type DIY-projekt? Der er 587 natborde til salg på DBA lige nu.

Montering af lister

NU kommer vi til én af de mere udfordrende dele af projektet. Der skal monteres lister på den MDF-plade eller det stykke resttræ, der skal fungere som bordplade oven på den gamle barstol.

Fordi bordet skal bruges udendørs, har Camilla valgt at bruge lister af metal. Skal bordet kun bruges indendørs, kan almindelige trælister også bruges.

Udfordringen opstår i, at listerne skal skæres i smig. Smig er en ikke-retviklet samling mellem to kanter eller flader, der gør, at listerne mødes i en spids vinkel i et hjørne. Dette kræver lidt håndelag, fordi listerne skal have et 45-graders snit. Brug en god, fintakket sav, der kan skære i metal, hvis det er metallister, du har valgt. Som Camilla illustrerer, kan en vinkelsliber med fordel bruges, hvis du har en liggende.

Når listerne er skåret i smig, skal de monteres, hvilket gøres let med montagelim. Camilla benytter her en fugepistol til at påføre montagelimen med en glidende bevægelse. En mindre avanceret limtube kan også bruges - her skal du blot huske at bruge en lim, som kan tåle at stå udendørs.

LÆS OGSÅ: Gammel campingvogn blev til luksus sommerhus

Det kræver lidt præcision at få listerne til at sidde helt lige oven på den gode portion montagelim, som der skal til.
Det kræver lidt præcision at få listerne til at sidde helt lige oven på den gode portion montagelim, som der skal til.

Fliseklæb og puslespil

Når den udfordrende del med listemontering er klaret, og limen er tør, kommer vi til den kreative fase, hvor du kan få lov at lege. Der skal nemlig fliser på bordet. Altså, hvis du har tænkt dig at bruge fliser. Et mosaikmønster kan nemlig udgøres af alt fra sten, du har fundet på stranden, til porcelænsskår. Her er det kun fantasien, der sætter grænser!

Din mosaik skal naturligvis have noget at sidde fast på. Til det skal der bruges fliseklæb, som blandes med vand efter de blandingsforhold, der står på pakken. Det skal gerne påføres i et godt, tykt lag på MDF-pladen.

Når det er gjort, er det puslespilstid! Læg din mosaik i det mønster, du ønsker. Det kræver sikkert lidt frem og tilbage med de fliser eller skår, du bruger, så vent med at presse dem ned i din fliseklæb, før du er helt sikker på, at det rigtige mønster er fundet. Sørg for at overfladen bliver lige, så kopperne ikke tilter på bordet - dette kan kræve, at nogle fliser trykkes længere ned end andre.

Fuge

Når din mosaik er lagt i et flot mønster og trykket godt ned i fliseklæben, skal du væbne dig lidt med tålmodighed igen. Fliseklæben skal nemlig helst tørre natten over, inden der påføres fuge på overfladen.

Efter en nats tørring skal der fuge på bordet for at skabe en glat, ensartet overflade og for at forhindre, at vand løber ned mellem fliserne i bordet. Fugen påføres fra alle leder og kanter og skal ned mellem alle fliser. Herefter skal fugen tørre i 5-10 minutter. Den må ikke blive helt tør, da du efter de 5-10 minutter skal fjerne overskydende fuge med en opvredet, fugtig svamp.

Et godt tip fra Camilla er at bruge svampen med cirkulære bevægelser, så fugen fordeles ligeligt.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Fra barstol til flot mosaikbord! Du kan købe Camillas kreation for 650 kroner på DBA.
Fra barstol til flot mosaikbord! Du kan købe Camillas kreation for 650 kroner på DBA.

Skjult skat til salg

Det var dét! Hvad der en gang var en halvtrist barstol, taburet, eller hvad du brugte som base, er nu blevet til et flot mosaikbord, der kan pryde i haven eller på altanen. Du kan selvfølgelig også vælge at sælge det på DBA.

Camilla har mange projekter i gang på DBA, og derfor har hun valgt at sætte mosaikbordet til salg. Du kan finde det her, hvor det er sat til salg for 650 kroner, hvis ikke det er blevet solgt i mellemtiden. Du kan også finde Camillas DBA bruger og se, når hun sætter andre spændende projekter til salg.

Find det på DBA

 1. Kommode

  Kommode

  200,00 kr.20-03-2023
 2. Kommode 
Kr. 1100,-

  Kommode Kr. 1100,-

  Kommode Kr. 1100,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Kommode i massivt fyrretræ, fra 1930erne. Den har lidt brugsspor. H 86cm B 85cm D 36 Emne nr. 73118

  1.100,00 kr.20-01-2023
 3. Prisme kontorarkiv med 2 skuffer og 2 låger hvid, eg dekor

  Prisme kontorarkiv med 2 skuffer og 2 låger hvid, eg dekor

  Prisme kontorarkiv med 2 skuffer og 2 låger hvid, , Træfiberplade., b: 89 cm d: 40 cm h: 113 cm, Førpris: 3971 kr. Tilbudspris: 3217 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙

  3.217,00 kr.24-09-2022
 4. Prisme kontorkommode 4 skuffer hvid, eg dekor

  Prisme kontorkommode 4 skuffer hvid, eg dekor

  Prisme kontorkommode 4 skuffer hvid, eg dekor, Træfiberplade, folie og melamin (mix)., b: 89 cm d: 40 cm h: 113 cm, Førpris: 4726 kr. Tilbudspris: 3829 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Person

  3.829,00 kr.24-09-2022
 5. Kommode, Små brugspor på, ellers i pæn stand. Skal afhentes inden d. 26 marts.

  Kommode, Små brugspor på, ellers i pæn stand. Skal afhentes inden d. 26 marts.

  200,00 kr.20-03-2023
 6. Montana
 Kr. 1800,-

  Montana Kr. 1800,-

  Montana Kr. 1800,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Montana skuffemøbel på sokkel, fra 2000erne. Det har små brugsspor. Højde 36cm B 70cm D 30cm Sokkel højde 7cm Emne nr. 72915

  1.800,00 kr.21-11-2022

Du finder 2.672 kommoder og 1.451 skænke til salg på DBA. Perfekt til et godt DIY-projekt.

Har du brug for inspiration til lignende DIY-projekter? Så skal du læse med her. Vi besøger genbrugselskeren Marie-Louise, som bygger de fleste af sine egne møbler på budget.

Husk også at følge med i fremtidige videoer fra vores video-koncept; Skjulte skatte. Her er meget spændende på vej. Herunder kan du se, hvordan det gik, da Camilla gav nyt liv til et gammelt natbord.

Relaterede artikler