Skjulte Skatte: En gammel træskuffe får ny funktion
Video

Skjulte Skatte: En gammel træskuffe får ny funktion

Astrid
Astrid

Er du på udkig efter et nyt natbord eller sidebord? Følg denne guide og du kan med få remedier laver et helt selv.

Velkommen til Skjulte Skatte. En videoserie her på DBA, hvor vi vil inspirere dig til genbrug og upcycling af de skjulte skatte, som du muligvis har liggende i skuret, kælderrummet eller på loftet.

I spidsen står Camilla Nordvig Kjærbye som vores vært. Hun er hverken tømrer eller snedker. Til gengæld er hun kreativ, fix på fingrene og umådeligt dygtig til at give gamle ting nyt liv. Når hun dukker op på skærmen her på DBA Guide, er det typisk med ting, hun har fået til småpenge eller gratis afhentning. 


I de første fire videoer har Camilla givet nyt liv til et gammelt natbord, forvandlet en brugt barstol til et smukt mosaikbord, givet en ødelagt guitar en ny funktion og moderniseret en slidt skænk.

I dette afsnit af Skjulte Skatte guider Camilla til, hvordan du med simple trælister og en klat maling kan forvandle gamle skuffer til et lille bord. Følg processen i videoen ovenfor, eller læs med i artiklen herunder.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren Maja

Voila – det færdige resultat. Følger du Camillas DIY-guide kan du lave dit eget par skuffereoler.
Voila – det færdige resultat. Følger du Camillas DIY-guide kan du lave dit eget par skuffereoler.

Det skal du bruge

Kribler det i fingrene for at komme igang? Det er altid en fordel at have indkøbt alle varer nødvendige remedier og tjekke, at værktøjet er skarpt og funktionsdygtigt.

En udførlig indkøbsliste til dette projekt finder du nedenfor. Det mest essentielle er naturligvis et par flotte træskuffer eller -kasser. Hvis ikke du har et par derhjemme, kan du finde nogle på DBA. Du kan med fordel lave alternative søgninger på æblekasser, ølkasser og skuffekasser.

Indkøbsliste:
- Skuffer/kasser
- Stok
- Lister
- Træplade
- Maling
- Montagelim

Find det på DBA

 1. Sjældne gamle retro vinkasser med patina, Sjældne gamle retro vinkasser - ølkasser / trækasser med f

  Sjældne gamle retro vinkasser med patina, Sjældne gamle retro vinkasser - ølkasser / trækasser med fed patina fra Vin Joh. Fr. Schalburg og Vilh. Christiansen - som der ikke er forfærdeligt mange af

  700,00 kr.22-03-2023
 2. Sjældne gamle retro - vintage ølkasser med patina, Sjældne kasser og/eller kasser i rigtigt god stan

  Sjældne gamle retro - vintage ølkasser med patina, Sjældne kasser og/eller kasser i rigtigt god stand - gamle retro - vintage ølkasser - sodavandskasser - trækasser med patina . Jeg sælger min gamle

  400,00 kr.22-03-2023
 3. Sjælden gammel retro ølkasse med patina, Thordal, Sjælden gammel retro ølkasse / trækasse med flot p

  Sjælden gammel retro ølkasse med patina, Thordal, Sjælden gammel retro ølkasse / trækasse med flot patina fra Thordal - som der ikke er forfærdeligt mange af Den har hjul på. Prisen er fast. Jeg se

  500,00 kr.22-03-2023
 4. Sjælden gammel retro ølkasse med patina, Sjælden gammel retro ølkasse / trækasse med fed patina fra

  Sjælden gammel retro ølkasse med patina, Sjælden gammel retro ølkasse / trækasse med fed patina fra Thordal - som der ikke er forfærdeligt mange af Den fremstår i rigtigt god stand! Prisen er fast.

  700,00 kr.22-03-2023
 5. Sjælden gammel retro ølkasse med patina, Sjælden gammel retro ølkasse / trækasse med flot patina fra

  Sjælden gammel retro ølkasse med patina, Sjælden gammel retro ølkasse / trækasse med flot patina fra Thordal - som der ikke er forfærdeligt mange af Den fremstår i rigtigt god stand! Prisen er fast.

  700,00 kr.22-03-2023
 6. Fed gammel retro ølkasse med hjul og patina, Fed gammel hvid malet retro ølkasse / trækasse med gode

  Fed gammel retro ølkasse med hjul og patina, Fed gammel hvid malet retro ølkasse / trækasse med gode hjul med god bæreevne Prisen er fast Hidtil brugt som tvbord Mulighed for levering ved forudbeta

  350,00 kr.22-03-2023

Se alle trækasser til salg på DBA, her.

Sådan gør du plads til hylden

For at udnytte skuffens længde har Camilla valgt at indsætte en hylde. For ikke at ødelægge de naturlige, rustikke træflader i skuffen, laver Camilla selv et par hyldeknægte af en træliste.

Hyldeknægtene skal være en anelse kortere end hylden er bred – således bliver de nemlig skjulte af selve hylden.

Til at fastgøre hyldeknægtene kan der bruges lim eller små søm. Camilla har valgt at bruge montagelim, da hylderne ikke er tiltænkt at skulle bære megen vægt.

SE OGSÅ: Video – Hvor bæredygtig er Karsten Ree?

Har du et par små hyldeknægte, kan de formentlig også bruges. Ofte handler det om at tænke kreativt.
Har du et par små hyldeknægte, kan de formentlig også bruges. Ofte handler det om at tænke kreativt.

Derfor maler Camilla skufferne

Med maling er det muligt at ændre udtrykket og shine ting fra gemmerne op i en fart. Det kan dog være en god idé fra tid til anden at holde en anelse igen med maling, så også de andre materialer træder frem. 

- Jeg kunne godt tænke mig, at mine to skuffer blev en lille smule mere elegante at se på og knap så rå. Og til det har jeg valgt at male dem indvendigt, fortæller Camilla.

Fremfor for at beklæde hele skuffedariet med maling, males skufferne kun indvendigt. På den måde ses fortsat træets ydre patina. Indvendigt males både rammen, hyldeknægte og selve hylden.

LÆS OGSÅ: DIY – Flæk et spisebord og få en ny kontorplads

Med en klat maling kan du giver skufferne et personligt udtryk. Elsker du blå – hvorfor ikke male skufferne blå indvendigt?
Med en klat maling kan du giver skufferne et personligt udtryk. Elsker du blå – hvorfor ikke male skufferne blå indvendigt?

Skal de hænge eller stå?

Det er nu tid til at afgøre, hvorvidt din nye reolskuffe skal stå på gulvet eller hænge på væggen.

Vælger du som Camilla at bruge skuffen som et lille bord, kan du med fordel montere nogle små bordben for at få et afrundet og fuldendt udtryk.

Til ben har Camilla valgt at benytte afskårne stykker fra en gammel bambusstok. Du kan også bruge stykker fra en gren eller gamle vinpropper – kun fantasien sætter grænser.

LÆS OGSÅ: 6 råd til dig, der skal købe en brugt sofa

Voila – når malingen er tørret og benene fastgjort, er bordet færdigt!
Voila – når malingen er tørret og benene fastgjort, er bordet færdigt!
Find Camilla på DBA og find flere skjulte skatte til salg (såfremt der er nogle tilbage).
Find Camilla på DBA og find flere skjulte skatte til salg (såfremt der er nogle tilbage).

Skjulte Skatte til salg

Er du vild med Camillas flotte skuffereol? Der er en god nyhed til dig. Bordene kan du nemlig købe via Camillas DBA-profil, hvor hun sælger ud af sin upcyclede skjulte skatte.

Vent dog ikke alt for længe, da tingene er unikke og kun findes på Camillas DBA-profil, såfremt de stadig er til salg.

Find det på DBA

 1. Natbord, Pinella, Svæve natbord fra natbord ny pris 800kr. 

Aldrig brugt

  Natbord, Pinella, Svæve natbord fra natbord ny pris 800kr. Aldrig brugt

  400,00 kr.22-03-2023
 2. Søjle bord. Visdommens søjle. Lav søjle med glas, Lille søjle med glasplade. Lille hak i glaspladen.

  Søjle bord. Visdommens søjle. Lav søjle med glas, Lille søjle med glasplade. Lille hak i glaspladen. Sidebord, sofabord, altanbord, natbord elller hvad du kan finde på. TUNG. 48 cm høj med pladen på.

  550,00 kr.22-03-2023
 3. Peter J. Lassen, Montana, Skuffemodul, Montana Sengeborde, Natborde i Oat med skuffe i Masala. Skuff

  Peter J. Lassen, Montana, Skuffemodul, Montana Sengeborde, Natborde i Oat med skuffe i Masala. Skufferne er med massive skuffesider, har soft close og fuldt udtræk. MODULERNE ER SPRIT NYE! Modulerne

  1.250,00 kr.22-03-2023
 4. Peter J. Lassen, Montana, Reol, Montana Reoler, Sengeborde, Natborde i farven Oat.
Midtersektionen k

  Peter J. Lassen, Montana, Reol, Montana Reoler, Sengeborde, Natborde i farven Oat. Midtersektionen kan rykkes frit efter behov. MODULERNE ER SPRIT NYE! Modulerne måler hver: B:47 H:12 D:30 Der medf

  750,00 kr.22-03-2023
 5. Boxal Maxi natbord, 3 skuffer, sort.

  Boxal Maxi natbord, 3 skuffer, sort.

  Boxal Maxi natbord, 3 skuffer, sort., Førpris: 1315 kr. Tilbudspris: 987 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik på "gå til vare

  987,00 kr.22-03-2023
 6. Sledo Maxi natbord, 1 skuffe, 2 hylder, sort.

  Sledo Maxi natbord, 1 skuffe, 2 hylder, sort.

  Sledo Maxi natbord, 1 skuffe, 2 hylder, sort., Førpris: 949 kr. Tilbudspris: 712 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik på "gå

  712,00 kr.22-03-2023

Se alle natborde til salg på DBA, her.

Er du på udkig efter flere DIY-projekter, bør du læse med her, hvor vi har samlet alle vores DIY-guides. Du kan blandt andet læse om, hvordan møbelsnedkeren redesigner sine genbrugsfund eller se, hvordan du giver nyt liv til dine slidte havemøbler.

I videoen nedenfor inviterer genbrugselskeren Frederikke dig med indenfor i sin genbrugsfyldte lejlighed på Christianshavn.


Læs mere om Frederikke og hendes fine hjem i artiklen, her.

Relaterede artikler