Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila
Video

Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila

DBA Guide
DBA Guide

Gisp, chok, gys. Hele Andeby er flyttet ind hos Laila og kæresten. Her bugner bogreolerne med fortællinger om vores alle sammens Anders And, men Lailas skabe, skubber og glasmontre vidner om, at Laila på mere end almindeligvis har fået Anders And på hjernen.

De fleste har nok et gammelt Anders And tegneserieblad liggende på loftet, eller en jumbobog stående i hylden.

Men hos 35-årige Laila har Anders And indtaget et helt rum i hendes hjem. Og mere end det. For hjemme hos Laila Jerming Graf lever hele Andeby ikke kun på skrift. Hendes tøj, blyantspidser, øreringe og malerier vidner om, at den uheldige, men ihærdige And bor i hendes hjerte.

I videoen herover kan du møde Anders And-samleren Laila fra byen Sall i Østjylland. Her kan du blandt andet se, hvordan det første Anders And-blad ser ud, og hvor meget det i dag er værd.

Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag
Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag

Laila har spist sig gennem Kinderæg for 500 kroner for at finde én figur

Grin, overraskelse og spænding. Det kan være en sand fornøjelse at dykke ned i tegneserierne om Anders And. Men som samler er det ikke altid sjovt at tilbede den dumdristige And. Men det er ’piece of cake’ – taget i ordets bogstavligste forstand. For det har kostet Laila blod, sved og chokolade for at få fingrene i flere objekter til samlingen.

Engang måtte hun nemlig spise sig genenm 500 kroners Kinderæg i håbet om at blot ét af æggene gemte på den Anders And-figur, hun var på jagt efter.

Laila har også gæstet flere loppemarkeder og kæmpet sig gennem DBA i betræbelserne på at tilskaffe sig nye affekter til hendes ”egen Andeby”. Og flere gange har hun haft heldet med sig. Blandt andet har hun punget ud med 300 kroner for en helt særlig Joakim von And-sparebøsse, som i dag repræsenterer en langt højere værdi.

Hvor meget sparebøssen i dag kan indkassere Laila, kan du få svar på i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Anders And, Walt Disney, Anders And, det ældste fra 1962. Byd

  Anders And, Walt Disney, Anders And, det ældste fra 1962. Byd

  20,00 kr.28-05-2023
 2. Anders And, Disney, Mange fine Anders And blade.
Årstal tilbage til 1969 og resten fra 70og 80.
Mere

  Anders And, Disney, Mange fine Anders And blade. Årstal tilbage til 1969 og resten fra 70og 80. Mere end 350 blade. Sælges for et seriøst bud.

  10,00 kr.28-05-2023
 3. Disney børnebøger, Disney, Disney børnebøger, pr stk. 25 kr. ( fast pris)
Alle bøger er i rigtig fin

  Disney børnebøger, Disney, Disney børnebøger, pr stk. 25 kr. ( fast pris) Alle bøger er i rigtig fin stand. Har de bøger der er skrevet herunder, nogle fra billederne kan være solgt. Aladdin Anders An

  25,00 kr.26-05-2023
 4. Blandede, Disney og andre, Klods Hans 10 kr.
Prinsessen på ærten. 10 kr.
Anders Ands vagthund, 10 kr

  Blandede, Disney og andre, Klods Hans 10 kr. Prinsessen på ærten. 10 kr. Anders Ands vagthund, 10 kr. Peter Plys, Gode Naboer, 7 kr. Den lille rappedask 5 kr. Kaptajn kat 5 kr. Prinsessen og frøen 5 k

  10,00 kr.24-05-2023
 5. 3 bøger fra Anders Ands Bogklub, Disney - Anders And, De originale Disney udgaver fra Gutenberghus f

  3 bøger fra Anders Ands Bogklub, Disney - Anders And, De originale Disney udgaver fra Gutenberghus fra omkring 1977. Der er spor fra brug og opbevaring på omslag, men siderne indeni er generelt fine,

  40,00 kr.23-05-2023
 6. Anders And Blade, Walt Disney, 50 Anders And blade med enkelte ekstra hæfter med i blandt. Bladene e

  Anders And Blade, Walt Disney, 50 Anders And blade med enkelte ekstra hæfter med i blandt. Bladene er i pæn stand. Enkelte er med navn på forsiden. Alle bladene er årgang 1987.

  100,00 kr.23-05-2023

På DBA kan du finde en masse Anders And-litteratur. Tegneserier og børnebøger blandt andet.
 

Kæresten forstår det ikke

I København kan det være svært nok at få råd til en lejlighed, der har værelser nok til, at familiens to børn kan få hver deres. Men hos Laila i Østjylland sidder værelserne løst. I hvert fald har kæresten ladet Andeby-samlingen flytte ind i deres helt eget rum i huset.

- Min kæreste synes, det var en god ide, at jeg fik et rum bare til min hobby. Så slipper han for at se på det i resten af huset, griner Laila, der synes, det var en meget fornuftig beslutning af kæresten.

Han er nemlig på ingen måde lige så fasineret af Anders And-universet, som Laila.

Det her med Anders And, forstår han ikke
siger hun med et smil og fortsætter:

- Han er en god mand, og han er bestemt nørdet selv, men han er ikke en samler.

Og måske det også i andre henseender er klogt af Lailas kæreste at give ”dyrerne” deres eget rum, så Anders And og Georg Gearløs ikke sniger sig uden for døren – for det kan blive en dyr fornøjelse, hvis Lailas figurer går i stykker. Hendes samling er nemlig et sted mellem 600.000-700.000 kroner værd. Vurderer Laila.

Hvilket objekt, der er det dyreste i hendes samling, kan du se dig svar på i videoen.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'

Hun har alle bladene – men mangler kun dette eksemplar

De hænger på væggen, de står på gulvet, og de fylder alle vandrette flader i rummet. Laila har samlet på alt, hvad den rappe And har rørt ved. Og det bærer hendes samler-rum tydeligt præg af.

Entrerer man Lailas Anders And-univers, glimrer det derfor på ingen måder ved dets fravær, at hun mangler ét Anders And-blad.

- Jeg har alt, hvad der er udgivet med Anders And som tegneserie i Danmark – bortet fra ét blad, fortæller Laila, der ikke lægger skjul på, at hun gerne hører fra dig, hvis du ligger inde med bladet, som er et Anders And Junior-blad, nummer 1 fra 2015.

- Jeg mangler det, siger Laila ivrigt.

Find det på DBA

 1. Bøger og blade, Anders And

  Bøger og blade, Anders And

  500,00 kr.28-05-2023
 2. Tegneserier, 6 skønne tegneserie hæfter, 6 flotte tegneserie bøger

Anders And Mandelgaven fra 1987+

  Tegneserier, 6 skønne tegneserie hæfter, 6 flotte tegneserie bøger Anders And Mandelgaven fra 1987+1988+1989+1998 Alle i super flot stand Pris pr stk 55 kr Bedstemor And's godnat-historier fra 1972

  299,00 kr.28-05-2023
 3. Tegneserier, Anders And, Diverse årgange, over 100 stk.
Kan sendes, eller afhentes i Roskilde/Brøndb

  Tegneserier, Anders And, Diverse årgange, over 100 stk. Kan sendes, eller afhentes i Roskilde/Brøndby eller Birkerød

  200,00 kr.28-05-2023
 4. Tegneserier, Disney Mandelgaven 45A, Samlerobjekt
Anders And Mandelgaven 45A fra 1961
Den er i okay

  Tegneserier, Disney Mandelgaven 45A, Samlerobjekt Anders And Mandelgaven 45A fra 1961 Den er i okay hel stand med brugs slitage Pris 499 kr

  499,00 kr.27-05-2023
 5. Andre samleobjekter, Anders and samlemappe, Fremstår I utrolig fin stand

  Andre samleobjekter, Anders and samlemappe, Fremstår I utrolig fin stand

  100,00 kr.27-05-2023
 6. Samlefigurer, Onkel Joakim Anders And Disney Bullyland Figur, Denne vare sælges udelukkende som en f

  Samlefigurer, Onkel Joakim Anders And Disney Bullyland Figur, Denne vare sælges udelukkende som en forsendelse - så afhentning er ikke muligt. Din billigste fragtpris for denne vare: 24,- Post Nord

  149,00 kr.26-05-2023

Klik her og se de mere end 1.000 samleobjekter, du lige nu kan finde på DBA med Anders And.
  

Derfor begyndte Laila at samle på Anders And

Historierne om livet i Andeby bliver typisk fortalt med Anders And i hovedrollen. Men det var faktisk ikke den mest kendte and, der for 15-16 år siden gjorde Laila lun på universet.

- Jeg stødte på en historie af Don Rosa, som handlede om Joakim von Ands liv. Det trickede en eller anden nysgerrighed i mig, fortæller Laila.

Hun søgte straks efter andre tegneserier fra Don Rosa, og så tog tiltrækningen fart:

Så har det sådan set bare taget overhånd siden
fortæller skønne Laila.

I dag er hun formand for Dansk Donaldistforeningen, og der er nærmest ikke dét, som Laila ikke har i sin samling. Foruden alt det Anders And, Laila har i smykker og tøj, kan du også finde Anders And-motiver på ting som hendes tandbørste, plastre, vækkeur, tændstiksæske, brocher, plakater og malerier.

LÆS OGSÅ: Han købte spil på et loppemarked i Dragør for 300 kroner – solgte dem til 16.000 kr.

Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen

Lailas bedste fund kostede hende 5 kroner

Hvad kan man ønske sig mere, når Fætter Højben, Bjørnebanden, Anderssine samt Rip Rap og Rup fylder værelset fra top til tå? Lailas bedste fund i samlingen er faktisk hverken et Anders And-blad eller en figur. Det er nok et Anders And-objekt, du ikke selv ville have tilskrevet særlig meget værdi:

Nemlig en Anders And-ønskeliste. En indlægsseddel, som Laila tilfældigvis fandt i et gammelt Anders And-blad, som blev solgt brugt for 5 kroner.

De er simpelten ikke til at finde normalt
fortæller Laila.

I videoen kan du se, hvor mange tusind kroner den ikke-afkrydsede ønskeliste i dag er værd.

SE OGSÅ: DBAs dyreste: Kostume

Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling
Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling

Kronjuvelen i Lailas samling

Han svømmer i penge og har åbenbart også tømt Lailas pung for mønter. Joakim von And. For det objekt i Lailas samling, hun har investeret flest penge i, er nemlig et maleri med Joakim von And i fokus. Et maleri, hvor flere af figurerne i Andeby er på besøg hos Joakim von And. Et hjem, hvor gulvet er dækket af penge.

Maleriet er særligt for Laila, fordi hun på en måde selv er med i billedet. Hendes Anders And-bøger står nemlig i bogreolen, og det er ikke tilfældigt. Den amerikanske tegneseriekunster, Paitrick Block, der står bag maleriet, har nemlig malet det til Laila på baggrund af hendes ønsker om, hvordan billedet skulle se ud. Men det var også en bekostelig affære for den glade Andeby-samler.

I dag vurderer Laila, at maleriet er 200.000-300.000 kroner værd. Se, hvad Laila selv måtte punge ud med for maleriet i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Disney børnefilm, DVD, familiefilm, Jeg har de titler der står her i teksten, nogle at filmene på bi

  Disney børnefilm, DVD, familiefilm, Jeg har de titler der står her i teksten, nogle at filmene på billedet kan være solgt. Prisen er pr stk. Air Buddies Aladdin Sing along Alice i eventyrland Alle els

  20,00 kr.27-05-2023
 2. Anden På Coke, instruktør Anders Matthesen, DVD, stand-up, Jeg har til salg en DVD med Anders Matthe

  Anden På Coke, instruktør Anders Matthesen, DVD, stand-up, Jeg har til salg en DVD med Anders Matthesen:"Anden På Coke". 2006. 150 min. Det er kun selve disketten (skiven), som jeg har til salg. Dans

  15,00 kr.27-05-2023
 3. Julefilm, DVD, familiefilm, Dvd film:
Juleønsket set 2 gange 25 kr.
Peterplys uåbnet. 15 kr.
Disneys

  Julefilm, DVD, familiefilm, Dvd film: Juleønsket set 2 gange 25 kr. Peterplys uåbnet. 15 kr. Disneys vintereventyr uåbnet 15 kr. Anders ands julefavoritter uåbnet 15 kr. Andre ands ønskejul set 1 gang

  15,00 kr.25-05-2023
 4. Anden Live I Cirkusbygningen - Hva' Snakker Du Om, instruktør Anders "Anden" Matthesen, DVD, stand-u

  Anden Live I Cirkusbygningen - Hva' Snakker Du Om, instruktør Anders "Anden" Matthesen, DVD, stand-up, Jeg har til salg en DVD med Anders Matthesen: "Anden Live I Cirkusbygningen - Hva' Snakker Du Om"

  15,00 kr.25-05-2023
 5. Stand Up 3, instruktør Diverse, DVD, stand-up, 20,- kr pr DVD

Anders Matthesen : Anden på Coke ?
An

  Stand Up 3, instruktør Diverse, DVD, stand-up, 20,- kr pr DVD Anders Matthesen : Anden på Coke ? Anders Matthesen : Rene hjerter Anders Matthesen : Tal for dig selv Casper & Mandril Aftalen Cirkus Re

  20,00 kr.24-05-2023
 6. SOMMEREN ’92, instruktør Kasper Barfoed, DVD, drama, /Biografi/Fodboldfilm. Fra 2015. Med ekstra mat

  SOMMEREN ’92, instruktør Kasper Barfoed, DVD, drama, /Biografi/Fodboldfilm. Fra 2015. Med ekstra materiale. Med bl.a. Ulrich Thomsen, Henning Jensen, Mikkel Boe Følsgaard, Cyron Melville, Jon Lange, L

  55,00 kr.24-05-2023

Vil du se levende billeder af ænderne fra Andeby, kan du lige nu finde 175 DVD’er med Anders And på DBA.
  

Lailas yndlingsobjekt i samlingen

Joakim von And kan andet end at holde på sine penge. Han kan også løbe med Lailas opmærksomhed. For bogen om Joakim von And, ’Joakim von And - Her er dit liv’ er nemlig Lailas yndlingsgenstand i samlingen.

- Det er den første bogudgivelse, jeg købte, fortæller Laila.

Bogen købte hun for 15 år siden, men det var ikke dens sidste punktum. Nogle år senere mødte hun skaberen af bogen, Don Rosa, der signerede bogen.

Det betyder enormt meget for mig
fortæller Laila.
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem

På DBA Guide har vi bragt artikler og videoer om en masse andre samlere. Flere samler ligesom Laila på noget ”barnligt”. For eksempel kan du i denne video møde Stine, der samler på viskelædre.

Jumbobøger har Eigils hjerte. Eller det havde de i hvert fald. For efter flere år som samler satte Eigil hele molevitten til salg. Hvorfor han valgte at gøre dette, og om samlingen stadig er til salg, kan du blive klogere på i artiklen, her.

Lego alle vegne. Lego så langt, øjet rækker. Det er situationen for John og hustruen, der samler på Lego. I artiklen her kan du møde den passionerede klods-samler.

En anden samler er Ole, der ikke kan få nok af Kinderægfigurer. Selve chokoladen, der skjuler figurerne, er Ole dog ikke helt op og støde over. Hvad han gør med slikket, kan du se i videoen herunder, hvor Ole inviterer dig ind i sit rum med figurerne fra Kinderæg:


Har du en eller flere Kinderægfigurer, du vil have vurderet af Ole, kan du opsnappe hans email i artiklen, her.

Relaterede artikler