Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila
Video

Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila

DBA Guide
DBA Guide

Gisp, chok, gys. Hele Andeby er flyttet ind hos Laila og kæresten. Her bugner bogreolerne med fortællinger om vores alle sammens Anders And, men Lailas skabe, skubber og glasmontre vidner om, at Laila på mere end almindeligvis har fået Anders And på hjernen.

De fleste har nok et gammelt Anders And tegneserieblad liggende på loftet, eller en jumbobog stående i hylden.

Men hos 35-årige Laila har Anders And indtaget et helt rum i hendes hjem. Og mere end det. For hjemme hos Laila Jerming Graf lever hele Andeby ikke kun på skrift. Hendes tøj, blyantspidser, øreringe og malerier vidner om, at den uheldige, men ihærdige And bor i hendes hjerte.

I videoen herover kan du møde Anders And-samleren Laila fra byen Sall i Østjylland. Her kan du blandt andet se, hvordan det første Anders And-blad ser ud, og hvor meget det i dag er værd.

Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag
Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag

Laila har spist sig gennem Kinderæg for 500 kroner for at finde én figur

Grin, overraskelse og spænding. Det kan være en sand fornøjelse at dykke ned i tegneserierne om Anders And. Men som samler er det ikke altid sjovt at tilbede den dumdristige And. Men det er ’piece of cake’ – taget i ordets bogstavligste forstand. For det har kostet Laila blod, sved og chokolade for at få fingrene i flere objekter til samlingen.

Engang måtte hun nemlig spise sig genenm 500 kroners Kinderæg i håbet om at blot ét af æggene gemte på den Anders And-figur, hun var på jagt efter.

Laila har også gæstet flere loppemarkeder og kæmpet sig gennem DBA i betræbelserne på at tilskaffe sig nye affekter til hendes ”egen Andeby”. Og flere gange har hun haft heldet med sig. Blandt andet har hun punget ud med 300 kroner for en helt særlig Joakim von And-sparebøsse, som i dag repræsenterer en langt højere værdi.

Hvor meget sparebøssen i dag kan indkassere Laila, kan du få svar på i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. 6 Anders Ands bogklub bøger, 6 bøger, Afhentes i 2600 Glostrup

Anders Ands Bogklub
En god ven er gu

  6 Anders Ands bogklub bøger, 6 bøger, Afhentes i 2600 Glostrup Anders Ands Bogklub En god ven er guld værd Robin Hood spinder guld Robin Hood slår til igen Da kongen var knægt Løven lambert Fedtmule

  50,00 kr.05-12-2022
 2. anders and, disney, anders and nr. 1 tillæg i nr. 24/1984 og tillæg i nr. 9/1999
pr. stk. kr. 150,-

  anders and, disney, anders and nr. 1 tillæg i nr. 24/1984 og tillæg i nr. 9/1999 pr. stk. kr. 150,- anders and dec. 1952 og joakim von and i dværgindianernes land pr. stk. kr. 50,- 2 jumbo bøger nr. 1

  10,00 kr.05-12-2022
 3. Anders and bogklubbøger , Disney, Retro bøger fra 80'er og 90'erne. I fin
 stand. Nogle er som helt

  Anders and bogklubbøger , Disney, Retro bøger fra 80'er og 90'erne. I fin stand. Nogle er som helt nye - andre lidt brugte. Pr stk 30 kr. 4 stk 100 kr. Har mange forskellige: Bambi, Bambi vokser op

  30,00 kr.05-12-2022
 4. Må Jeg Få Mit Gulvtæppe Med Hjem Til Mor? - Indbundet - Børnebøger Hos Coop

  Må Jeg Få Mit Gulvtæppe Med Hjem Til Mor? - Indbundet - Børnebøger Hos Coop

  Må Jeg Få Mit Gulvtæppe Med Hjem Til Mor? - Indbun, Anden, Må jeg få mit gulvtæppe med hjem til mor? Når man som Magda bor skiftevis hos mor og hos far, er fredag den helt store pakkedag. Hun skal hus

  97,00 kr.15-12-2021
 5. De glade 80’ere, Anders And, Jumbo bog - tegneserie Anders And

  De glade 80’ere, Anders And, Jumbo bog - tegneserie Anders And

  40,00 kr.04-12-2022
 6. De glade 80’ere, Anders And, Jumbo bog - tegneserie Anders And

  De glade 80’ere, Anders And, Jumbo bog - tegneserie Anders And

  40,00 kr.04-12-2022

På DBA kan du finde en masse Anders And-litteratur. Tegneserier og børnebøger blandt andet.
 

Kæresten forstår det ikke

I København kan det være svært nok at få råd til en lejlighed, der har værelser nok til, at familiens to børn kan få hver deres. Men hos Laila i Østjylland sidder værelserne løst. I hvert fald har kæresten ladet Andeby-samlingen flytte ind i deres helt eget rum i huset.

- Min kæreste synes, det var en god ide, at jeg fik et rum bare til min hobby. Så slipper han for at se på det i resten af huset, griner Laila, der synes, det var en meget fornuftig beslutning af kæresten.

Han er nemlig på ingen måde lige så fasineret af Anders And-universet, som Laila.

Det her med Anders And, forstår han ikke
siger hun med et smil og fortsætter:

- Han er en god mand, og han er bestemt nørdet selv, men han er ikke en samler.

Og måske det også i andre henseender er klogt af Lailas kæreste at give ”dyrerne” deres eget rum, så Anders And og Georg Gearløs ikke sniger sig uden for døren – for det kan blive en dyr fornøjelse, hvis Lailas figurer går i stykker. Hendes samling er nemlig et sted mellem 600.000-700.000 kroner værd. Vurderer Laila.

Hvilket objekt, der er det dyreste i hendes samling, kan du se dig svar på i videoen.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'

Hun har alle bladene – men mangler kun dette eksemplar

De hænger på væggen, de står på gulvet, og de fylder alle vandrette flader i rummet. Laila har samlet på alt, hvad den rappe And har rørt ved. Og det bærer hendes samler-rum tydeligt præg af.

Entrerer man Lailas Anders And-univers, glimrer det derfor på ingen måder ved dets fravær, at hun mangler ét Anders And-blad.

- Jeg har alt, hvad der er udgivet med Anders And som tegneserie i Danmark – bortet fra ét blad, fortæller Laila, der ikke lægger skjul på, at hun gerne hører fra dig, hvis du ligger inde med bladet, som er et Anders And Junior-blad, nummer 1 fra 2015.

- Jeg mangler det, siger Laila ivrigt.

Find det på DBA

 1. Billeder, album - Richs, Foska, Fire gamle album med samlebilleder. fra 1960'erne
- Rich's: Lady, Ba

  Billeder, album - Richs, Foska, Fire gamle album med samlebilleder. fra 1960'erne - Rich's: Lady, Babi og Dumbo. Komplet og i pæn stand, men på de første par sider er der brugt farvekridt melllen bill

  50,00 kr.04-12-2022
 2. Bøger og blade, Disney samlede år 1949, Anders And & Co. Den komplette Årgang 1949

Aldrig læst. Hel

  Bøger og blade, Disney samlede år 1949, Anders And & Co. Den komplette Årgang 1949 Aldrig læst. Helt ny og fin. Anders And & Co. - Walt Disney Kan hentes med det samme. Fra ryger frit hjem. Se

  100,00 kr.04-12-2022
 3. Påklædningsdukker, Anders And som påklædningsdukke, Anders And med tilhørende jakkesæt. Vintage / ga

  Påklædningsdukker, Anders And som påklædningsdukke, Anders And med tilhørende jakkesæt. Vintage / gammel påklædningsdukke. Måler Ca 15 cm i hj. Br knap 10 cm. Saml gerne til bunke mod forud betaling.

  40,00 kr.04-12-2022
 4. Bøger og blade, Walt Disneys, Anders And temapocket
Læst 1 gang og prisen er pr stk

  Bøger og blade, Walt Disneys, Anders And temapocket Læst 1 gang og prisen er pr stk

  45,00 kr.04-12-2022
 5. Samlefigurer, Vintage Bully, Tre Bully figurer

- Maskot fra VM 1982. Markeret med årstal 1981 
- Hu

  Samlefigurer, Vintage Bully, Tre Bully figurer - Maskot fra VM 1982. Markeret med årstal 1981 - Hund. Markeret med årstal 1989. - Anders And. Intet årstal. Alle markeret med Bully brandet. Pris

  50,00 kr.04-12-2022
 6. Tegneserier, Anders and 1949.. særtryk, Meget flot og i meget fin stand særtryk fra 9/99 af Anders a

  Tegneserier, Anders and 1949.. særtryk, Meget flot og i meget fin stand særtryk fra 9/99 af Anders and nr 1 fra 1949

  90,00 kr.04-12-2022

Klik her og se de mere end 1.000 samleobjekter, du lige nu kan finde på DBA med Anders And.
  

Derfor begyndte Laila at samle på Anders And

Historierne om livet i Andeby bliver typisk fortalt med Anders And i hovedrollen. Men det var faktisk ikke den mest kendte and, der for 15-16 år siden gjorde Laila lun på universet.

- Jeg stødte på en historie af Don Rosa, som handlede om Joakim von Ands liv. Det trickede en eller anden nysgerrighed i mig, fortæller Laila.

Hun søgte straks efter andre tegneserier fra Don Rosa, og så tog tiltrækningen fart:

Så har det sådan set bare taget overhånd siden
fortæller skønne Laila.

I dag er hun formand for Dansk Donaldistforeningen, og der er nærmest ikke dét, som Laila ikke har i sin samling. Foruden alt det Anders And, Laila har i smykker og tøj, kan du også finde Anders And-motiver på ting som hendes tandbørste, plastre, vækkeur, tændstiksæske, brocher, plakater og malerier.

LÆS OGSÅ: Han købte spil på et loppemarked i Dragør for 300 kroner – solgte dem til 16.000 kr.

Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen

Lailas bedste fund kostede hende 5 kroner

Hvad kan man ønske sig mere, når Fætter Højben, Bjørnebanden, Anderssine samt Rip Rap og Rup fylder værelset fra top til tå? Lailas bedste fund i samlingen er faktisk hverken et Anders And-blad eller en figur. Det er nok et Anders And-objekt, du ikke selv ville have tilskrevet særlig meget værdi:

Nemlig en Anders And-ønskeliste. En indlægsseddel, som Laila tilfældigvis fandt i et gammelt Anders And-blad, som blev solgt brugt for 5 kroner.

De er simpelten ikke til at finde normalt
fortæller Laila.

I videoen kan du se, hvor mange tusind kroner den ikke-afkrydsede ønskeliste i dag er værd.

SE OGSÅ: DBAs dyreste: Kostume

Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling
Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling

Kronjuvelen i Lailas samling

Han svømmer i penge og har åbenbart også tømt Lailas pung for mønter. Joakim von And. For det objekt i Lailas samling, hun har investeret flest penge i, er nemlig et maleri med Joakim von And i fokus. Et maleri, hvor flere af figurerne i Andeby er på besøg hos Joakim von And. Et hjem, hvor gulvet er dækket af penge.

Maleriet er særligt for Laila, fordi hun på en måde selv er med i billedet. Hendes Anders And-bøger står nemlig i bogreolen, og det er ikke tilfældigt. Den amerikanske tegneseriekunster, Paitrick Block, der står bag maleriet, har nemlig malet det til Laila på baggrund af hendes ønsker om, hvordan billedet skulle se ud. Men det var også en bekostelig affære for den glade Andeby-samler.

I dag vurderer Laila, at maleriet er 200.000-300.000 kroner værd. Se, hvad Laila selv måtte punge ud med for maleriet i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. julefkalender og julefilm, DVD, andet, pris står ud for hver dvd + fragt
alle dvd er uden ridser dan

  julefkalender og julefilm, DVD, andet, pris står ud for hver dvd + fragt alle dvd er uden ridser dansk text / tale bamses julerejse 60 kr jul på slottet afs 1 - 24 60 kr

  50,00 kr.04-12-2022
 2. Kongekabale, DVD, thriller, Tre uger før folketingsvalget kommer lederen af Danmarks største parti u

  Kongekabale, DVD, thriller, Tre uger før folketingsvalget kommer lederen af Danmarks største parti ud for en drabelig ulykke. Den politiske dagsorden bliver sat på den anden ende, og den unge og ambit

  50,00 kr.03-12-2022
 3. The Chronological DONALD, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Anders And - NY uåbnet i original cello

  The Chronological DONALD, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Anders And - NY uåbnet i original cellofan... God gaveidé til samleren Sender gerne + 41 kr. Mobilep, ell bankoverf.

  200,00 kr.02-12-2022
 4. Anders Ands Ønskejul, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Sælger 2 Stk. DVD'ere til 29,00 kr. - 3 s

  Anders Ands Ønskejul, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Sælger 2 Stk. DVD'ere til 29,00 kr. - 3 stk. 40,00. Arthurs Julegaveræs A Christmas Carol...................solgt Tror du stadig på Julemand

  85,00 kr.09-11-2021
 5. Den uundgåelige DVD boks / Den hjemmelaved , instruktør Anders Matthesen , DVD, stand-up, Anders Ma

  Den uundgåelige DVD boks / Den hjemmelaved , instruktør Anders Matthesen , DVD, stand-up, Anders Matthesen DVD box med 5 af Anders Matthesens stand-up shows: Hvad snakker du om? 9 års jubilæum Ta

  75,00 kr.30-11-2022
 6. DVD, animation, Ice Age 1-4 – dvd -150,- (sælges samlet)

Monsters University – 50,-
Toy Story 3 – 5

  DVD, animation, Ice Age 1-4 – dvd -150,- (sælges samlet) Monsters University – 50,- Toy Story 3 – 50,- Biler – 50,- Tarzan & Jane – 50,- Frost – 50,- Anders And Jubilæumsudgave – 75,- Pocahontas 2 –

  25,00 kr.28-11-2022

Vil du se levende billeder af ænderne fra Andeby, kan du lige nu finde 175 DVD’er med Anders And på DBA.
  

Lailas yndlingsobjekt i samlingen

Joakim von And kan andet end at holde på sine penge. Han kan også løbe med Lailas opmærksomhed. For bogen om Joakim von And, ’Joakim von And - Her er dit liv’ er nemlig Lailas yndlingsgenstand i samlingen.

- Det er den første bogudgivelse, jeg købte, fortæller Laila.

Bogen købte hun for 15 år siden, men det var ikke dens sidste punktum. Nogle år senere mødte hun skaberen af bogen, Don Rosa, der signerede bogen.

Det betyder enormt meget for mig
fortæller Laila.
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem

På DBA Guide har vi bragt artikler og videoer om en masse andre samlere. Flere samler ligesom Laila på noget ”barnligt”. For eksempel kan du i denne video møde Stine, der samler på viskelædre.

Jumbobøger har Eigils hjerte. Eller det havde de i hvert fald. For efter flere år som samler satte Eigil hele molevitten til salg. Hvorfor han valgte at gøre dette, og om samlingen stadig er til salg, kan du blive klogere på i artiklen, her.

Lego alle vegne. Lego så langt, øjet rækker. Det er situationen for John og hustruen, der samler på Lego. I artiklen her kan du møde den passionerede klods-samler.

En anden samler er Ole, der ikke kan få nok af Kinderægfigurer. Selve chokoladen, der skjuler figurerne, er Ole dog ikke helt op og støde over. Hvad han gør med slikket, kan du se i videoen herunder, hvor Ole inviterer dig ind i sit rum med figurerne fra Kinderæg:


Har du en eller flere Kinderægfigurer, du vil have vurderet af Ole, kan du opsnappe hans email i artiklen, her.

Relaterede artikler