Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila
Video

Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila

DBA Guide
DBA Guide

Gisp, chok, gys. Hele Andeby er flyttet ind hos Laila og kæresten. Her bugner bogreolerne med fortællinger om vores alle sammens Anders And, men Lailas skabe, skubber og glasmontre vidner om, at Laila på mere end almindeligvis har fået Anders And på hjernen.

De fleste har nok et gammelt Anders And tegneserieblad liggende på loftet, eller en jumbobog stående i hylden.

Men hos 35-årige Laila har Anders And indtaget et helt rum i hendes hjem. Og mere end det. For hjemme hos Laila Jerming Graf lever hele Andeby ikke kun på skrift. Hendes tøj, blyantspidser, øreringe og malerier vidner om, at den uheldige, men ihærdige And bor i hendes hjerte.

I videoen herover kan du møde Anders And-samleren Laila fra byen Sall i Østjylland. Her kan du blandt andet se, hvordan det første Anders And-blad ser ud, og hvor meget det i dag er værd.

Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag
Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag

Laila har spist sig gennem Kinderæg for 500 kroner for at finde én figur

Grin, overraskelse og spænding. Det kan være en sand fornøjelse at dykke ned i tegneserierne om Anders And. Men som samler er det ikke altid sjovt at tilbede den dumdristige And. Men det er ’piece of cake’ – taget i ordets bogstavligste forstand. For det har kostet Laila blod, sved og chokolade for at få fingrene i flere objekter til samlingen.

Engang måtte hun nemlig spise sig genenm 500 kroners Kinderæg i håbet om at blot ét af æggene gemte på den Anders And-figur, hun var på jagt efter.

Laila har også gæstet flere loppemarkeder og kæmpet sig gennem DBA i betræbelserne på at tilskaffe sig nye affekter til hendes ”egen Andeby”. Og flere gange har hun haft heldet med sig. Blandt andet har hun punget ud med 300 kroner for en helt særlig Joakim von And-sparebøsse, som i dag repræsenterer en langt højere værdi.

Hvor meget sparebøssen i dag kan indkassere Laila, kan du få svar på i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Anders And & Co, Blade

  Anders And & Co, Blade

  50,00 kr.05-06-2023
 2. Jumbobøger, Anders and

  Jumbobøger, Anders and

  20,00 kr.05-06-2023
 3. Anders And som brandmand, Walt Disney, Anders And som brandmand.

Walt Disney.

Brugt få gange.

Ved

  Anders And som brandmand, Walt Disney, Anders And som brandmand. Walt Disney. Brugt få gange. Ved forsendelse betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes de på adr.

  35,00 kr.04-06-2023
 4. Jumbobog, Disney, Walt Disney Jumbobog

9 forskellige Jumbobog: og én Mammutbog

nr. 87, Det ser sor

  Jumbobog, Disney, Walt Disney Jumbobog 9 forskellige Jumbobog: og én Mammutbog nr. 87, Det ser sort ud, fra 1988 nr. 52, Mickey Mouse i Rummet, fra 1999 nr. 10, Anders And vover livet genudgivet, fr

  18,00 kr.04-06-2023
 5. Stor Anders and bogklub samling , Walt Disney, Anders and Bogklup Bøger, Walt Disney

Mange forskell

  Stor Anders and bogklub samling , Walt Disney, Anders and Bogklup Bøger, Walt Disney Mange forskellige Anders And Bogklup Bøger i forskellig stand. Priser fra 10 kr. Skriv for pris. Kan sendes elle

  10,00 kr.03-06-2023
 6. Tigerdyrets familiefest, Anders Ands bogklubben, Bogen er i pæn stand , se også mine andre bøger .

  Tigerdyrets familiefest, Anders Ands bogklubben, Bogen er i pæn stand , se også mine andre bøger .

  15,00 kr.03-06-2023

På DBA kan du finde en masse Anders And-litteratur. Tegneserier og børnebøger blandt andet.
 

Kæresten forstår det ikke

I København kan det være svært nok at få råd til en lejlighed, der har værelser nok til, at familiens to børn kan få hver deres. Men hos Laila i Østjylland sidder værelserne løst. I hvert fald har kæresten ladet Andeby-samlingen flytte ind i deres helt eget rum i huset.

- Min kæreste synes, det var en god ide, at jeg fik et rum bare til min hobby. Så slipper han for at se på det i resten af huset, griner Laila, der synes, det var en meget fornuftig beslutning af kæresten.

Han er nemlig på ingen måde lige så fasineret af Anders And-universet, som Laila.

Det her med Anders And, forstår han ikke
siger hun med et smil og fortsætter:

- Han er en god mand, og han er bestemt nørdet selv, men han er ikke en samler.

Og måske det også i andre henseender er klogt af Lailas kæreste at give ”dyrerne” deres eget rum, så Anders And og Georg Gearløs ikke sniger sig uden for døren – for det kan blive en dyr fornøjelse, hvis Lailas figurer går i stykker. Hendes samling er nemlig et sted mellem 600.000-700.000 kroner værd. Vurderer Laila.

Hvilket objekt, der er det dyreste i hendes samling, kan du se dig svar på i videoen.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'

Hun har alle bladene – men mangler kun dette eksemplar

De hænger på væggen, de står på gulvet, og de fylder alle vandrette flader i rummet. Laila har samlet på alt, hvad den rappe And har rørt ved. Og det bærer hendes samler-rum tydeligt præg af.

Entrerer man Lailas Anders And-univers, glimrer det derfor på ingen måder ved dets fravær, at hun mangler ét Anders And-blad.

- Jeg har alt, hvad der er udgivet med Anders And som tegneserie i Danmark – bortet fra ét blad, fortæller Laila, der ikke lægger skjul på, at hun gerne hører fra dig, hvis du ligger inde med bladet, som er et Anders And Junior-blad, nummer 1 fra 2015.

- Jeg mangler det, siger Laila ivrigt.

Find det på DBA

 1. Tegneserier, Anders And årgang 1970-1985, Velholdte men brugte (stået på et loft i lang tid)
Årgang

  Tegneserier, Anders And årgang 1970-1985, Velholdte men brugte (stået på et loft i lang tid) Årgang 1970-1985 Ikke helt kronologisk? Blandende Anders And blade 6 mapper + løse ca 29 stk Anders And Sen

  500,00 kr.05-06-2023
 2. Samlefigurer, Mickey Mouse, Walt Disney 

Disney 

Mickey Mouse 

Super sød & charmende figur. 

Fig

  Samlefigurer, Mickey Mouse, Walt Disney Disney Mickey Mouse Super sød & charmende figur. Figuren er laver af Polystone og er fra 90’erne. Mål: 49x50x49 cm Lille skade på den ene arm (se b

  2.200,00 kr.05-06-2023
 3. Tegneserier, Disney Mandelgaven 45A fra 1961, Samlerobjekt
Anders And Mandelgaven 45A fra 1961
Den e

  Tegneserier, Disney Mandelgaven 45A fra 1961, Samlerobjekt Anders And Mandelgaven 45A fra 1961 Den er i okay hel stand med brugs slitage Pris 350 kr

  350,00 kr.05-06-2023
 4. Porcelæn, Anders And Disney krus, Anders And Disney krus
Har været brugt, så har alm. brugstegn + sk

  Porcelæn, Anders And Disney krus, Anders And Disney krus Har været brugt, så har alm. brugstegn + skår under krusen, som ses på det sidste billed. Pris 10 kr. + evt. forsendelse for køberens regning

  10,00 kr.05-06-2023
 5. Andre samleobjekter, Anders And lampe med musik, Virker

  Andre samleobjekter, Anders And lampe med musik, Virker

  495,00 kr.05-06-2023
 6. Bøger og blade, Andets and, Sælger denne jumbo Anders and ??
Byd!

  Bøger og blade, Andets and, Sælger denne jumbo Anders and ?? Byd!

  108,00 kr.04-06-2023

Klik her og se de mere end 1.000 samleobjekter, du lige nu kan finde på DBA med Anders And.
  

Derfor begyndte Laila at samle på Anders And

Historierne om livet i Andeby bliver typisk fortalt med Anders And i hovedrollen. Men det var faktisk ikke den mest kendte and, der for 15-16 år siden gjorde Laila lun på universet.

- Jeg stødte på en historie af Don Rosa, som handlede om Joakim von Ands liv. Det trickede en eller anden nysgerrighed i mig, fortæller Laila.

Hun søgte straks efter andre tegneserier fra Don Rosa, og så tog tiltrækningen fart:

Så har det sådan set bare taget overhånd siden
fortæller skønne Laila.

I dag er hun formand for Dansk Donaldistforeningen, og der er nærmest ikke dét, som Laila ikke har i sin samling. Foruden alt det Anders And, Laila har i smykker og tøj, kan du også finde Anders And-motiver på ting som hendes tandbørste, plastre, vækkeur, tændstiksæske, brocher, plakater og malerier.

LÆS OGSÅ: Han købte spil på et loppemarked i Dragør for 300 kroner – solgte dem til 16.000 kr.

Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen

Lailas bedste fund kostede hende 5 kroner

Hvad kan man ønske sig mere, når Fætter Højben, Bjørnebanden, Anderssine samt Rip Rap og Rup fylder værelset fra top til tå? Lailas bedste fund i samlingen er faktisk hverken et Anders And-blad eller en figur. Det er nok et Anders And-objekt, du ikke selv ville have tilskrevet særlig meget værdi:

Nemlig en Anders And-ønskeliste. En indlægsseddel, som Laila tilfældigvis fandt i et gammelt Anders And-blad, som blev solgt brugt for 5 kroner.

De er simpelten ikke til at finde normalt
fortæller Laila.

I videoen kan du se, hvor mange tusind kroner den ikke-afkrydsede ønskeliste i dag er værd.

SE OGSÅ: DBAs dyreste: Kostume

Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling
Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling

Kronjuvelen i Lailas samling

Han svømmer i penge og har åbenbart også tømt Lailas pung for mønter. Joakim von And. For det objekt i Lailas samling, hun har investeret flest penge i, er nemlig et maleri med Joakim von And i fokus. Et maleri, hvor flere af figurerne i Andeby er på besøg hos Joakim von And. Et hjem, hvor gulvet er dækket af penge.

Maleriet er særligt for Laila, fordi hun på en måde selv er med i billedet. Hendes Anders And-bøger står nemlig i bogreolen, og det er ikke tilfældigt. Den amerikanske tegneseriekunster, Paitrick Block, der står bag maleriet, har nemlig malet det til Laila på baggrund af hendes ønsker om, hvordan billedet skulle se ud. Men det var også en bekostelig affære for den glade Andeby-samler.

I dag vurderer Laila, at maleriet er 200.000-300.000 kroner værd. Se, hvad Laila selv måtte punge ud med for maleriet i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Nordkaperen i Grækenland 2 skiver, DVD, TV-serier, 

2 skiver Brugte, men afspiller 100%

Odysseus r

  Nordkaperen i Grækenland 2 skiver, DVD, TV-serier, 2 skiver Brugte, men afspiller 100% Odysseus rejse er alle rejsers moder. Derfra udspringer den europæiske nysgerrighed, udlængsel og eventyrlyst.

  165,00 kr.06-06-2023
 2. julefilm, DVD, familiefilm, originale, med dansk tale eller undertekster.

Anders Ands ønskejul
Disn

  julefilm, DVD, familiefilm, originale, med dansk tale eller undertekster. Anders Ands ønskejul Disneys vintereventyr Mens vi venter på jul Mickey fejrer jul med alle sine venner Mickey fejrer jul i A

  25,00 kr.06-06-2023
 3. Walt Disney film, instruktør Walt Disney, DVD, eventyr, Her sælges nole af Walt Disney klassikere fo

  Walt Disney film, instruktør Walt Disney, DVD, eventyr, Her sælges nole af Walt Disney klassikere for 15 kr. pr. stk. 1. Mickeys grinemaskine 2. Anders And - 75 års jubilæumsudgave 3. Prinsessen og fr

  15,00 kr.05-06-2023
 4. Anders Ands grinemaskine

  Anders Ands grinemaskine

  Anders Ands grinemaskine, DVD, Underholdning, Anders Ands grinemaskine Brand: DVD Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  65,00 kr.09-05-2023
 5. Klassefesten NY I FOLIE, Blu-ray, komedie, 
De tre gymnasiekammerater Niels (Nicolaj Kopernikus), An

  Klassefesten NY I FOLIE, Blu-ray, komedie, De tre gymnasiekammerater Niels (Nicolaj Kopernikus), Andreas (Anders W. Berthelsen) og Thomas (Troels Lyby) er inviteret til det obligatoriske 25 års jubil

  30,00 kr.05-06-2023
 6. instruktør Walt Disney, DVD, animation, og tegnefilm, originale med dansk tale eller undertekster.

  instruktør Walt Disney, DVD, animation, og tegnefilm, originale med dansk tale eller undertekster. Alle elsker Mickey Alle elsker Fedtmule Atlantis Milo vender tilbage Askepot Askepot 2 Aladdin og de

  25,00 kr.04-06-2023

Vil du se levende billeder af ænderne fra Andeby, kan du lige nu finde 175 DVD’er med Anders And på DBA.
  

Lailas yndlingsobjekt i samlingen

Joakim von And kan andet end at holde på sine penge. Han kan også løbe med Lailas opmærksomhed. For bogen om Joakim von And, ’Joakim von And - Her er dit liv’ er nemlig Lailas yndlingsgenstand i samlingen.

- Det er den første bogudgivelse, jeg købte, fortæller Laila.

Bogen købte hun for 15 år siden, men det var ikke dens sidste punktum. Nogle år senere mødte hun skaberen af bogen, Don Rosa, der signerede bogen.

Det betyder enormt meget for mig
fortæller Laila.
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem

På DBA Guide har vi bragt artikler og videoer om en masse andre samlere. Flere samler ligesom Laila på noget ”barnligt”. For eksempel kan du i denne video møde Stine, der samler på viskelædre.

Jumbobøger har Eigils hjerte. Eller det havde de i hvert fald. For efter flere år som samler satte Eigil hele molevitten til salg. Hvorfor han valgte at gøre dette, og om samlingen stadig er til salg, kan du blive klogere på i artiklen, her.

Lego alle vegne. Lego så langt, øjet rækker. Det er situationen for John og hustruen, der samler på Lego. I artiklen her kan du møde den passionerede klods-samler.

En anden samler er Ole, der ikke kan få nok af Kinderægfigurer. Selve chokoladen, der skjuler figurerne, er Ole dog ikke helt op og støde over. Hvad han gør med slikket, kan du se i videoen herunder, hvor Ole inviterer dig ind i sit rum med figurerne fra Kinderæg:


Har du en eller flere Kinderægfigurer, du vil have vurderet af Ole, kan du opsnappe hans email i artiklen, her.

Relaterede artikler