Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila
Video

Mød en samler: Anders And er flyttet ind hos Laila

DBA Guide
DBA Guide

Gisp, chok, gys. Hele Andeby er flyttet ind hos Laila og kæresten. Her bugner bogreolerne med fortællinger om vores alle sammens Anders And, men Lailas skabe, skubber og glasmontre vidner om, at Laila på mere end almindeligvis har fået Anders And på hjernen.

De fleste har nok et gammelt Anders And tegneserieblad liggende på loftet, eller en jumbobog stående i hylden.

Men hos 35-årige Laila har Anders And indtaget et helt rum i hendes hjem. Og mere end det. For hjemme hos Laila Jerming Graf lever hele Andeby ikke kun på skrift. Hendes tøj, blyantspidser, øreringe og malerier vidner om, at den uheldige, men ihærdige And bor i hendes hjerte.

I videoen herover kan du møde Anders And-samleren Laila fra byen Sall i Østjylland. Her kan du blandt andet se, hvordan det første Anders And-blad ser ud, og hvor meget det i dag er værd.

Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag
Det er ikke nok for Laila at have alle Jumbobøgerne i 1. oplag. Hun har nemlig samtlige Jumbobøger i 1.,2.,3.,4.,5. og 6. oplag. Selvom siderne byder på samme fortælling, er bogrykken forskellig, alt efter oplag, og derfor måtte den dedikerede samler ud og anskaffe sig alle bøgerne i de 6 oplag

Laila har spist sig gennem Kinderæg for 500 kroner for at finde én figur

Grin, overraskelse og spænding. Det kan være en sand fornøjelse at dykke ned i tegneserierne om Anders And. Men som samler er det ikke altid sjovt at tilbede den dumdristige And. Men det er ’piece of cake’ – taget i ordets bogstavligste forstand. For det har kostet Laila blod, sved og chokolade for at få fingrene i flere objekter til samlingen.

Engang måtte hun nemlig spise sig genenm 500 kroners Kinderæg i håbet om at blot ét af æggene gemte på den Anders And-figur, hun var på jagt efter.

Laila har også gæstet flere loppemarkeder og kæmpet sig gennem DBA i betræbelserne på at tilskaffe sig nye affekter til hendes ”egen Andeby”. Og flere gange har hun haft heldet med sig. Blandt andet har hun punget ud med 300 kroner for en helt særlig Joakim von And-sparebøsse, som i dag repræsenterer en langt højere værdi.

Hvor meget sparebøssen i dag kan indkassere Laila, kan du få svar på i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Disney bøger med cd, Disney, Disney bøger alle med tilhørende cd, så du kan høre bøgerne læst op. Al

  Disney bøger med cd, Disney, Disney bøger alle med tilhørende cd, så du kan høre bøgerne læst op. Alle i pæn stand. Pris pr stk. 50 kr. Anders And som brandmand, De tre små grise, De Frygtløse-The Muu

  50,00 kr.21-02-2024
 2. Anders Ands Bogklub Bøger, Walt Disney, Pr stk 20kr. Alle 12 for. 185kr.,,,

  Anders Ands Bogklub Bøger, Walt Disney, Pr stk 20kr. Alle 12 for. 185kr.,,,

  20,00 kr.21-02-2024
 3. Disney bøger, Disney, 6 Disney bøger af ældre dato

Fedtmule i det vilde vesten
Micky Mouse i cirkus

  Disney bøger, Disney, 6 Disney bøger af ældre dato Fedtmule i det vilde vesten Micky Mouse i cirkus Fedtmule og det forheksede slot Anders And nye swimmingpool Anders And fødselsdag Anders And som br

  40,00 kr.21-02-2024
 4. Peter pan og kaptajn klo, Walt Disney, Anders ands
bogklub

  Peter pan og kaptajn klo, Walt Disney, Anders ands bogklub

  25,00 kr.20-02-2024
 5. Anders And Blade, Walt Disney, 50 Anders And blade med et par Anders And Ekstra blade imellem, alle

  Anders And Blade, Walt Disney, 50 Anders And blade med et par Anders And Ekstra blade imellem, alle årgang 1988. Enkelte af bladene har navn på forsiden. Bladene er i pæn stand.

  50,00 kr.23-05-2023
 6. Vidunderlige verden - Fortællinger fra Vesten, Walt Disney, Sælgers bemærkninger:
Flot bog med brugs

  Vidunderlige verden - Fortællinger fra Vesten, Walt Disney, Sælgers bemærkninger: Flot bog med brugsspor i takt med alderen, da den er fra 1969. Små mærker og brugsspor på coveret og enkelte sider ind

  80,00 kr.20-02-2024

På DBA kan du finde en masse Anders And-litteratur. Tegneserier og børnebøger blandt andet.
 

Kæresten forstår det ikke

I København kan det være svært nok at få råd til en lejlighed, der har værelser nok til, at familiens to børn kan få hver deres. Men hos Laila i Østjylland sidder værelserne løst. I hvert fald har kæresten ladet Andeby-samlingen flytte ind i deres helt eget rum i huset.

- Min kæreste synes, det var en god ide, at jeg fik et rum bare til min hobby. Så slipper han for at se på det i resten af huset, griner Laila, der synes, det var en meget fornuftig beslutning af kæresten.

Han er nemlig på ingen måde lige så fasineret af Anders And-universet, som Laila.

Det her med Anders And, forstår han ikke
siger hun med et smil og fortsætter:

- Han er en god mand, og han er bestemt nørdet selv, men han er ikke en samler.

Og måske det også i andre henseender er klogt af Lailas kæreste at give ”dyrerne” deres eget rum, så Anders And og Georg Gearløs ikke sniger sig uden for døren – for det kan blive en dyr fornøjelse, hvis Lailas figurer går i stykker. Hendes samling er nemlig et sted mellem 600.000-700.000 kroner værd. Vurderer Laila.

Hvilket objekt, der er det dyreste i hendes samling, kan du se dig svar på i videoen.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Står du og mangler denne alien?

Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Fnys. Hos Laila lever taleboblerne fra Anders And-universet i bedste velgående. De har ikke kun indtaget samtlige af bøgerne i bogreolen. Også Laila selv taler nogle gange som Anders And. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'
Lige nu er der 3.615 annoncer på DBA, der matcher søgeordet 'Anders And'

Hun har alle bladene – men mangler kun dette eksemplar

De hænger på væggen, de står på gulvet, og de fylder alle vandrette flader i rummet. Laila har samlet på alt, hvad den rappe And har rørt ved. Og det bærer hendes samler-rum tydeligt præg af.

Entrerer man Lailas Anders And-univers, glimrer det derfor på ingen måder ved dets fravær, at hun mangler ét Anders And-blad.

- Jeg har alt, hvad der er udgivet med Anders And som tegneserie i Danmark – bortet fra ét blad, fortæller Laila, der ikke lægger skjul på, at hun gerne hører fra dig, hvis du ligger inde med bladet, som er et Anders And Junior-blad, nummer 1 fra 2015.

- Jeg mangler det, siger Laila ivrigt.

Find det på DBA

 1. Bøger og blade, 
Foska samleserien.
Anders And og hans venner.
Næsten intakt. Der mangler kun det si

  Bøger og blade, Foska samleserien. Anders And og hans venner. Næsten intakt. Der mangler kun det sidste billede. Pris: 155 kr.

  155,00 kr.21-02-2024
 2. Jumbobøger, Anders And og Jumbobog, Jumbobog nr 314 Himmelsk Rigdom og 3 Anders And blade 2000 2001

  Jumbobøger, Anders And og Jumbobog, Jumbobog nr 314 Himmelsk Rigdom og 3 Anders And blade 2000 2001 og 2010 sælges samlet 65kr

  65,00 kr.21-02-2024
 3. Tegneserier, Anders And, Anders And &Co. "Mandelgaven nr. 3" 1963. I fin stand. Der er en lille revn

  Tegneserier, Anders And, Anders And &Co. "Mandelgaven nr. 3" 1963. I fin stand. Der er en lille revne i forsiden foroven på 2-3mm, ellers ingen fejl, ingen løse sider og ingen reparationer eller tape.

  100,00 kr.21-02-2024
 4. Bøger og blade, Anders And & Co. 53 fra 1998, Anders And blad nr. 53 fra 1998. Bladet er købt til sa

  Bøger og blade, Anders And & Co. 53 fra 1998, Anders And blad nr. 53 fra 1998. Bladet er købt til samling, hvilket vil sige det aldrig er blevet åbnet eller læst. Bladet kommer således i sin originale

  200,00 kr.21-02-2024
 5. Bøger og blade, Anders And 33 fra 1998, Anders And blad nr. 33 fra 1998. Bladet er købt til samling,

  Bøger og blade, Anders And 33 fra 1998, Anders And blad nr. 33 fra 1998. Bladet er købt til samling, hvilket vil sige det aldrig er blevet åbnet eller læst. Har været opbevaret forsvarligt. Bladets s

  200,00 kr.21-02-2024
 6. Bøger og blade, Anders And blad nr. 39 fra 1997, Anders And blad nr. 39 fra 1997. Bladet er købt til

  Bøger og blade, Anders And blad nr. 39 fra 1997, Anders And blad nr. 39 fra 1997. Bladet er købt til samling, hvilket vil sige det aldrig er blevet åbnet eller læst. Har været opbevaret forsvarligt.

  200,00 kr.21-02-2024

Klik her og se de mere end 1.000 samleobjekter, du lige nu kan finde på DBA med Anders And.
  

Derfor begyndte Laila at samle på Anders And

Historierne om livet i Andeby bliver typisk fortalt med Anders And i hovedrollen. Men det var faktisk ikke den mest kendte and, der for 15-16 år siden gjorde Laila lun på universet.

- Jeg stødte på en historie af Don Rosa, som handlede om Joakim von Ands liv. Det trickede en eller anden nysgerrighed i mig, fortæller Laila.

Hun søgte straks efter andre tegneserier fra Don Rosa, og så tog tiltrækningen fart:

Så har det sådan set bare taget overhånd siden
fortæller skønne Laila.

I dag er hun formand for Dansk Donaldistforeningen, og der er nærmest ikke dét, som Laila ikke har i sin samling. Foruden alt det Anders And, Laila har i smykker og tøj, kan du også finde Anders And-motiver på ting som hendes tandbørste, plastre, vækkeur, tændstiksæske, brocher, plakater og malerier.

LÆS OGSÅ: Han købte spil på et loppemarked i Dragør for 300 kroner – solgte dem til 16.000 kr.

Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Mickey Mouse og Mini Mouse er også til stede i Lailas enorme samling
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen
Laila taler selv, som de gør i tegneserierne. Hør selv i videoen, som du finder øverst i artiklen

Lailas bedste fund kostede hende 5 kroner

Hvad kan man ønske sig mere, når Fætter Højben, Bjørnebanden, Anderssine samt Rip Rap og Rup fylder værelset fra top til tå? Lailas bedste fund i samlingen er faktisk hverken et Anders And-blad eller en figur. Det er nok et Anders And-objekt, du ikke selv ville have tilskrevet særlig meget værdi:

Nemlig en Anders And-ønskeliste. En indlægsseddel, som Laila tilfældigvis fandt i et gammelt Anders And-blad, som blev solgt brugt for 5 kroner.

De er simpelten ikke til at finde normalt
fortæller Laila.

I videoen kan du se, hvor mange tusind kroner den ikke-afkrydsede ønskeliste i dag er værd.

SE OGSÅ: DBAs dyreste: Kostume

Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling
Billedet, som Laila måtte give rigtig mange tusind kroner for. Det dyreste objekt i hendes samling

Kronjuvelen i Lailas samling

Han svømmer i penge og har åbenbart også tømt Lailas pung for mønter. Joakim von And. For det objekt i Lailas samling, hun har investeret flest penge i, er nemlig et maleri med Joakim von And i fokus. Et maleri, hvor flere af figurerne i Andeby er på besøg hos Joakim von And. Et hjem, hvor gulvet er dækket af penge.

Maleriet er særligt for Laila, fordi hun på en måde selv er med i billedet. Hendes Anders And-bøger står nemlig i bogreolen, og det er ikke tilfældigt. Den amerikanske tegneseriekunster, Paitrick Block, der står bag maleriet, har nemlig malet det til Laila på baggrund af hendes ønsker om, hvordan billedet skulle se ud. Men det var også en bekostelig affære for den glade Andeby-samler.

I dag vurderer Laila, at maleriet er 200.000-300.000 kroner værd. Se, hvad Laila selv måtte punge ud med for maleriet i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Klassefesten NY I FOLIE, Blu-ray, komedie, 
De tre gymnasiekammerater Niels (Nicolaj Kopernikus), An

  Klassefesten NY I FOLIE, Blu-ray, komedie, De tre gymnasiekammerater Niels (Nicolaj Kopernikus), Andreas (Anders W. Berthelsen) og Thomas (Troels Lyby) er inviteret til det obligatoriske 25 års jubil

  45,00 kr.21-02-2024
 2. Anders Ands Ønskejul, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm, Anders Ands Ønskejul
Se gerne mine and

  Anders Ands Ønskejul, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm, Anders Ands Ønskejul Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.19-02-2024
 3. Anders And Grine Maskine, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm, Anders And Grine Maskine
Se gerne

  Anders And Grine Maskine, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm, Anders And Grine Maskine Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.19-02-2024
 4. DVD, stand-up, 
16 DVD'er med comedy/stand up og anden underholdning.
- Den komplette DVD boks med 3

  DVD, stand-up, 16 DVD'er med comedy/stand up og anden underholdning. - Den komplette DVD boks med 3 stk DVD'er med "Linie 3".350 - The Uffe Holm show 1, 2 og 3. - Mick Øgendahl's "Alle for én", "Alle

  300,00 kr.19-02-2024
 5. Diverse DVD’er, DVD, andet, Sælger ud af min DVD samling. Se pris ud for hver film.

Sylvester Stall

  Diverse DVD’er, DVD, andet, Sælger ud af min DVD samling. Se pris ud for hver film. Sylvester Stallone - Over The Top (20 kr.) Anders Matthesen… Vender tilbage live på det Kongelige Theater. I papæs

  20,00 kr.18-02-2024
 6. Disney film, DVD, tegnefilm, Frit valg 40 kr stk
Fast pris

Helte
Pixar
Anders And

  Disney film, DVD, tegnefilm, Frit valg 40 kr stk Fast pris Helte Pixar Anders And

  40,00 kr.17-02-2024

Vil du se levende billeder af ænderne fra Andeby, kan du lige nu finde 175 DVD’er med Anders And på DBA.
  

Lailas yndlingsobjekt i samlingen

Joakim von And kan andet end at holde på sine penge. Han kan også løbe med Lailas opmærksomhed. For bogen om Joakim von And, ’Joakim von And - Her er dit liv’ er nemlig Lailas yndlingsgenstand i samlingen.

- Det er den første bogudgivelse, jeg købte, fortæller Laila.

Bogen købte hun for 15 år siden, men det var ikke dens sidste punktum. Nogle år senere mødte hun skaberen af bogen, Don Rosa, der signerede bogen.

Det betyder enormt meget for mig
fortæller Laila.
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem
Han bliver tit sur, fornærmest og kommer uheldigt afsted. Men han er stadig hovedrollen i de fleste Anders And-tegneserier, og han har også til trods en plads i Lailas hjerte og hjem

På DBA Guide har vi bragt artikler og videoer om en masse andre samlere. Flere samler ligesom Laila på noget ”barnligt”. For eksempel kan du i denne video møde Stine, der samler på viskelædre.

Jumbobøger har Eigils hjerte. Eller det havde de i hvert fald. For efter flere år som samler satte Eigil hele molevitten til salg. Hvorfor han valgte at gøre dette, og om samlingen stadig er til salg, kan du blive klogere på i artiklen, her.

Lego alle vegne. Lego så langt, øjet rækker. Det er situationen for John og hustruen, der samler på Lego. I artiklen her kan du møde den passionerede klods-samler.

En anden samler er Ole, der ikke kan få nok af Kinderægfigurer. Selve chokoladen, der skjuler figurerne, er Ole dog ikke helt op og støde over. Hvad han gør med slikket, kan du se i videoen herunder, hvor Ole inviterer dig ind i sit rum med figurerne fra Kinderæg:


Har du en eller flere Kinderægfigurer, du vil have vurderet af Ole, kan du opsnappe hans email i artiklen, her.

Relaterede artikler