Tech Tips: Disse gamle konsol-spil kan du tjene godt på
VideoBørn

Tech Tips: Disse gamle konsol-spil kan du tjene godt på

Sebastian & Stine .. og lidt B Entertained
Sebastian & Stine .. og lidt B Entertained

Så er det op på loftet! Du kan med fordel sælge dine gamle konsol-spil og på den måde tjene penge - måske flere end du tror. Især de mere specielle og ”dårlige” spil er eftertragtede. Vi fortæller dig, hvilke spil du kan sælge, og hvor meget du kan få for dem.

Har du også gamle Mario-spil, Pokémon-spil eller mere ukendte spil liggende på loftet? Så er det nu, du skal finde dem frem og lade dem give glæde hos andre. Der er mange spil-samlere, der er villige til at give flere hundrede kroner for de mere sjældne spil.

Vores tech-ekspert Sebastian Stork har allieret sig med spil-eksperten Kasper Nielsen, som kender alt til køb og salg af gamle konsoller, spil og controllere. Han giver sine bud på, hvilke spil der er til at sælge, og hvilke samlerne er helt oppe at køre over. Eksempelvis er alt, hvad der står 'Pokémon' på, meget populært for tiden, så kig endelig efter det, når du er på loftet.

Læs med her for at finde ud af, hvilke specifikke spil du kan få noget for, og hvilke nemme tricks der kan gøre spillene mere værd, hvis de er slidte efter mange års brug.

Find det på DBA

 1. Garfield pc spil fra 2004, til pc, action, Hej :-)

Sælger dette Garfield pc spil fra 2004. Stadig i

  Garfield pc spil fra 2004, til pc, action, Hej :-) Sælger dette Garfield pc spil fra 2004. Stadig i original emballage. Fremstår som ny. Kan afhentes i Aalborg centrum efter aftale eller sendes på

  149,00 kr.04-10-2023
 2. Dragons Lair (DVD, 1998, DVD-Video), PS2, adventure, Sælger min

Dragons Lair (DVD, 1998, DVD-Video)

  Dragons Lair (DVD, 1998, DVD-Video), PS2, adventure, Sælger min Dragons Lair (DVD, 1998, DVD-Video) Med manuel. Spillet Kan styres med fjernbetjening på TV'et/ Ps2 .

  80,00 kr.04-10-2023
 3. Dancing Stage SuperNova 2, PS2, rollespil, Sælger min

Dancing Stage SuperNova 2 KONAMI.
Til PlaySta

  Dancing Stage SuperNova 2, PS2, rollespil, Sælger min Dancing Stage SuperNova 2 KONAMI. Til PlayStation 2 Men manual

  50,00 kr.04-10-2023
 4. Board Games Gallery Ps2, PS2, puzzle, Sælger min

Board games Gallery.
Til PlayStation 2. Men manual

  Board Games Gallery Ps2, PS2, puzzle, Sælger min Board games Gallery. Til PlayStation 2. Men manual

  75,00 kr.04-10-2023
 5. Shark Tale pc spil fra 2004, til pc, adventure, Hej :-)

Sælger dette Shark Tale pc spil fra 2004. S

  Shark Tale pc spil fra 2004, til pc, adventure, Hej :-) Sælger dette Shark Tale pc spil fra 2004. Stadig i original emballage. Fremstår som nyt. Kan afhentes i Aalborg Centrum efter aftale eller se

  149,00 kr.04-10-2023
 6. Star Trek: Conquest Ps2, PS2, adventure, Sælger min

Star Trek: Conquest. 
Til PlayStation 2., Men m

  Star Trek: Conquest Ps2, PS2, adventure, Sælger min Star Trek: Conquest. Til PlayStation 2., Men manual

  65,00 kr.04-10-2023

Find alle spil til GameBoy, PSP, PlayStation, Nintendo, Xbox og alle de andre konsoller på DBA, her.

Disse spil er overraskende nok populære blandt samlerne

Det kan godt være, du sidder med kassen fra loftet foran dig og tænker, at de spil, du selv elskede at spille, også er dem der er mest værd i dag. Sådan er det ikke nødvendigvis.

- Det er jo tit og ofte de obskure og dårlige spil, der er penge værd. De har solgt dårligt, og derfor var der ikke nogen, der gad have dem. Og det søger samlerne, fortæller Kasper Nielsen.

Hvis du vil tjene gode penge på dine gamle spil, skal du lede efter dem, du ikke kunne lide. Det kan være de dårligste, sværeste og mest sjældne. Dem kan du til gengæld få gode knaster for.

- Gå efter noget, der er underligt i titlen, og som ikke er særligt udbredt – dem der ikke er særligt mange eksemplarer af, fortæller Sebastian Stork.

Det er dog svært at sætte en pris på disse spil. Kasper Nielsen giver alligevel et bud på, hvad et specifikt spil med en underlig titel kan sælges for:

- ’Attack of the Mutant Penguins’, det er højst sandsynligt et dårligt spil. Spillet ligger til cirka 1.500 kroner, fortæller Kasper Nielsen.

Det er dog ikke ethvert spil i kassen fra loftet, du kan få penge for. Se hvilke spil, der ikke er noget værd i dag i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Så mange penge sparer du på at købe dit Hi-Fi, brugt

Det afhænger meget af køberne, når du skal sælge dine dårlige spil. Nogle er intet værd, andre er meget værd. Det kommer an på, hvilken værdi køberne ser i spillene, når det kommer til de underlige titler.
Det afhænger meget af køberne, når du skal sælge dine dårlige spil. Nogle er intet værd, andre er meget værd. Det kommer an på, hvilken værdi køberne ser i spillene, når det kommer til de underlige titler.

Klassikerne er penge værd

De gode, gamle klassikere er nogle, du skal lægge til side, inden du smider alle dine gamle spil ud eller giver dem væk. De kan nemt sælges på DBA til både samlere og spilnørder. Kasper Nielsen fremhæver ’Crash Bandicoot til PlayStation 1, hvor den orange punggrævling ved navn 'Crash' er den centrale figur.
Især én detalje ved gamle PlayStation 1-spil er god at holde øje med:

- De findes i det, der hedder en ’Black Label’-udgave, hvor ryggen på æsken er sort, fortæller Kasper Nielsen.

’Black Label’-udgaven af PlayStation 1-spil kan du få mere for end standardudgaven af spillene. Alligevel ligger de helt almindelige udgaver af ’Crash Bandicoot’ 1 og 2 til 300 kroner stykket.

De to spil er ikke sjældne, men alligevel kan du få en del for dem, blot fordi det er gode og kendte spil.

Et andet spil, der på mange drenge- og pigeværelser er blevet spillet flittigt, er 'Spiderman 2' til PlayStation 2. Det vurderer Kasper Nielsen, du kan sælge for 150 kroner.

Flere kendte spil, der er værd at bruge tid på at sælge, er også spil med den meget velkendte figur Super Mario. Disse spil til GameBoy står i cirka 100 kroner. Derudover kan du få omkring 75-100 kroner for God of War til PSP.

LÆS OGSÅ: Hvordan opretter jeg en bruger på DBA?

Spillene skal gerne komme i æske, men nogle af de mest eftertragtede spil kan sælges for 400 kroner uden æske.
Spillene skal gerne komme i æske, men nogle af de mest eftertragtede spil kan sælges for 400 kroner uden æske.

Næsten alt med Pokémon er penge værd

En af samlerverdenens helt store tendenser lige nu er at samle på Pokémon. Derfor kan du med fordel kigge efter alt, hvad der står Pokémon på, når du leder efter gamle ting på loftet. Spillene behøver ikke engang komme i æske. Du ville stadig kunne sælge et Pokémon-spil for mere, end du gav for det for 20 år siden.

Kasper Nielsen vurderer, at et 'Pokémon Red'-spil til GameBoy uden æske kan sælges for 400 kroner.

- Havde du haft æsken dertil, havde det været en helt anden snak, fortæller Kasper Nielsen.

Pokémon bliver især fremstillet som det, du skal kigge efter, hvis du vil tjene gode penge. Samlerne er ellevilde med det.

LÆS OGSÅ: Derfor behøver du ikke købe fladskærmen helt fra ny

Hvis du har passet godt på dine spil, kan du med fordel prøve at sælge dem. Du kan få gode penge for spil i god stand.
Hvis du har passet godt på dine spil, kan du med fordel prøve at sælge dem. Du kan få gode penge for spil i god stand.

Dette betyder meget, når du sælger gamle spil

God stand og komplet indhold i spilæsken er noget, køberne kan lide. Derfor kan du få mere for et spil, der ligger i en original og intakt æske, end for det løse spil. Selvfølgelig skal spillet også være til at spille uden problemer:

- Det betyder meget, at CD’en er ridsefri, fortæller Kasper Nielsen.

Også æsken skal gerne være i god stand. Han giver et eksempel på, hvor vigtigt det kan være at have en æske uden flænger, store ridser og med det originale indhold. Spillet 'Jackie Chan' til PlayStation 1 vurderer Kasper kan sælges for 800 kroner. Dog kan du med en ødelagt æske kun få halvdelen for det. Til det har Kasper Nielsen en simpel løsning:

- Plastikæsken kan du jo bare skifte ud, siger Kasper Nielsen med et smil.

Plastikæsken kan du tage fra et af de spil, der ikke er noget værd. Så kan du nemt øge værdien, og spillene kan komme til at glæde nogle andre.

Find det på DBA

 1. Nintendo DS og Gameboy spil, Gameboy Advance, Pokemon Mystery Dungeon DS - 99kr

Pokemon Ranger DS -

  Nintendo DS og Gameboy spil, Gameboy Advance, Pokemon Mystery Dungeon DS - 99kr Pokemon Ranger DS - 49kr LEGO Star Wars 2 the Original Trilogy - 49kr The Legend of Spyro: A New Beginning - 49kr Ra

  49,00 kr.03-10-2023
 2. Pokemon Yellow, Gameboy, strategi, Sælger pokemon gul med original kasse, da det ikke længere bruges

  Pokemon Yellow, Gameboy, strategi, Sælger pokemon gul med original kasse, da det ikke længere bruges.

  400,00 kr.03-10-2023
 3. 🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL - SPAR HELT OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL - SPAR HELT OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL , Nintendo 3DS, 🕹️ POPULÆRE NINTENDO 3DS SPIL - SPAR HELT OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER 🏷️ Priserne på spillene starter fra 24 kr. 💰 Klik på "GÅ TIL VAREN" for at

  24,00 kr.03-10-2023
 4. 👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL - SPAR OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL - SPAR OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER

  👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL, Gameboy Advance, 👾 KLASSISKE GAME BOY ADVANCE SPIL - SPAR OP TIL 50% PÅ UDVALGTE TITLER 🏷️ Priserne på spillene starter fra 24 kr. 💰 Klik på "GÅ TIL VAREN" for

  24,00 kr.03-10-2023
 5. Pokemon, Sylvester og Tweety, , Gameboy, anden genre, Ungerne er flyttet hjemme fra og der skal rydd

  Pokemon, Sylvester og Tweety, , Gameboy, anden genre, Ungerne er flyttet hjemme fra og der skal ryddes op i div. platform spil. Nintendo Gameboy Pokemon, Sylvester and Tweety, Det sidste er solgt

  300,00 kr.03-10-2023
 6. Pokemon mm, Nintendo Switch, Hej.

Sælger følgende spil og tilbehør til Nintendo Switch.

Prisen er

  Pokemon mm, Nintendo Switch, Hej. Sælger følgende spil og tilbehør til Nintendo Switch. Prisen er fast som følger og bud vil blive ignoreret. Ring fit adventure 295 Pokemon Shining Pearl og Brillia

  75,00 kr.03-10-2023

Find alle Pokémon-spil til salg på DBA, her.

Er du også vild med spil, skal du helt sikkert læse med her, hvor du møder krejlerkongen Hans-Christian. Han har gjort brugte varer til sit arbejde. Faktisk købte han engang en samling videospil til 2.700 kroner på et loppemarked, som han solgte videre for 80.000 kroner. Læs mere i artiklen, her.

Er du til flere spil? Se med i videoen herunder, hvor Thomas viser sin enorme samling af PlayStation 2-spil frem. Thomas giver både eksempler på nogle af de mest værdifulde spil og nogle af de mest underlige spil i samlingen. Derudover fortæller han om, hvorfor hans kærlighed faldt på lige netop spil til PlayStation 2.

 

Du kan læse mere om Thomas og den vilde samling i artiklen, her.

Relaterede artikler