Tech Tips: Disse gamle konsol-spil kan du tjene godt på
VideoBørn

Tech Tips: Disse gamle konsol-spil kan du tjene godt på

Sebastian & Stine .. og lidt B Entertained
Sebastian & Stine .. og lidt B Entertained

Så er det op på loftet! Du kan med fordel sælge dine gamle konsol-spil og på den måde tjene penge - måske flere end du tror. Især de mere specielle og ”dårlige” spil er eftertragtede. Vi fortæller dig, hvilke spil du kan sælge, og hvor meget du kan få for dem.

Har du også gamle Mario-spil, Pokémon-spil eller mere ukendte spil liggende på loftet? Så er det nu, du skal finde dem frem og lade dem give glæde hos andre. Der er mange spil-samlere, der er villige til at give flere hundrede kroner for de mere sjældne spil.

Vores tech-ekspert Sebastian Stork har allieret sig med spil-eksperten Kasper Nielsen, som kender alt til køb og salg af gamle konsoller, spil og controllere. Han giver sine bud på, hvilke spil der er til at sælge, og hvilke samlerne er helt oppe at køre over. Eksempelvis er alt, hvad der står 'Pokémon' på, meget populært for tiden, så kig endelig efter det, når du er på loftet.

Læs med her for at finde ud af, hvilke specifikke spil du kan få noget for, og hvilke nemme tricks der kan gøre spillene mere værd, hvis de er slidte efter mange års brug.

Find det på DBA

 1. Potter TMNT Mario Bros. Samlet, Nintendo DS, anden genre, Sælges samlet

Kan sendes med dao for 40 k

  Potter TMNT Mario Bros. Samlet, Nintendo DS, anden genre, Sælges samlet Kan sendes med dao for 40 kr.

  125,00 kr.30-09-2023
 2. Pokemon og Lego Chima, Nintendo 3DS, adventure, Sælges samlet

Kan sendes med dao for 40 kr.

  Pokemon og Lego Chima, Nintendo 3DS, adventure, Sælges samlet Kan sendes med dao for 40 kr.

  125,00 kr.30-09-2023
 3. Disney Infinity - Mike, PS3, Disney Infinity - Mike.

Brugt få gange.

Passer til alle konsoller spi

  Disney Infinity - Mike, PS3, Disney Infinity - Mike. Brugt få gange. Passer til alle konsoller spillet er lavet til. Ved forsendelse Betaler køber alle udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  25,00 kr.30-09-2023
 4. Disney Infinity - Mr. Incredible, PS3, Disney Infinity - Mr. Incredible.

Brugt få gange.

Passer ti

  Disney Infinity - Mr. Incredible, PS3, Disney Infinity - Mr. Incredible. Brugt få gange. Passer til alle konsoller spillet er lavet til. Ved forsendelse Betaler køber alle udgifter til porto ellers

  25,00 kr.30-09-2023
 5. Disney Infinity 3.0 - Ahsoka Tano, PS3, Disney Infinity 3.0 - Ahsoka Tano.

Brugt få gange.

Passer

  Disney Infinity 3.0 - Ahsoka Tano, PS3, Disney Infinity 3.0 - Ahsoka Tano. Brugt få gange. Passer til alle konsoller spillet er lavet til. Ved forsendelse Betaler køber alle udgifter til porto elle

  25,00 kr.30-09-2023
 6. Hej jeg sælger min Fc pakke disk version til kun, PS5, sport, Hey jeg sælger den her fc24 til kun 55

  Hej jeg sælger min Fc pakke disk version til kun, PS5, sport, Hey jeg sælger den her fc24 til kun 550 prisen kan forhandles BYD GERNE.

  550,00 kr.30-09-2023

Find alle spil til GameBoy, PSP, PlayStation, Nintendo, Xbox og alle de andre konsoller på DBA, her.

Disse spil er overraskende nok populære blandt samlerne

Det kan godt være, du sidder med kassen fra loftet foran dig og tænker, at de spil, du selv elskede at spille, også er dem der er mest værd i dag. Sådan er det ikke nødvendigvis.

- Det er jo tit og ofte de obskure og dårlige spil, der er penge værd. De har solgt dårligt, og derfor var der ikke nogen, der gad have dem. Og det søger samlerne, fortæller Kasper Nielsen.

Hvis du vil tjene gode penge på dine gamle spil, skal du lede efter dem, du ikke kunne lide. Det kan være de dårligste, sværeste og mest sjældne. Dem kan du til gengæld få gode knaster for.

- Gå efter noget, der er underligt i titlen, og som ikke er særligt udbredt – dem der ikke er særligt mange eksemplarer af, fortæller Sebastian Stork.

Det er dog svært at sætte en pris på disse spil. Kasper Nielsen giver alligevel et bud på, hvad et specifikt spil med en underlig titel kan sælges for:

- ’Attack of the Mutant Penguins’, det er højst sandsynligt et dårligt spil. Spillet ligger til cirka 1.500 kroner, fortæller Kasper Nielsen.

Det er dog ikke ethvert spil i kassen fra loftet, du kan få penge for. Se hvilke spil, der ikke er noget værd i dag i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Så mange penge sparer du på at købe dit Hi-Fi, brugt

Det afhænger meget af køberne, når du skal sælge dine dårlige spil. Nogle er intet værd, andre er meget værd. Det kommer an på, hvilken værdi køberne ser i spillene, når det kommer til de underlige titler.
Det afhænger meget af køberne, når du skal sælge dine dårlige spil. Nogle er intet værd, andre er meget værd. Det kommer an på, hvilken værdi køberne ser i spillene, når det kommer til de underlige titler.

Klassikerne er penge værd

De gode, gamle klassikere er nogle, du skal lægge til side, inden du smider alle dine gamle spil ud eller giver dem væk. De kan nemt sælges på DBA til både samlere og spilnørder. Kasper Nielsen fremhæver ’Crash Bandicoot til PlayStation 1, hvor den orange punggrævling ved navn 'Crash' er den centrale figur.
Især én detalje ved gamle PlayStation 1-spil er god at holde øje med:

- De findes i det, der hedder en ’Black Label’-udgave, hvor ryggen på æsken er sort, fortæller Kasper Nielsen.

’Black Label’-udgaven af PlayStation 1-spil kan du få mere for end standardudgaven af spillene. Alligevel ligger de helt almindelige udgaver af ’Crash Bandicoot’ 1 og 2 til 300 kroner stykket.

De to spil er ikke sjældne, men alligevel kan du få en del for dem, blot fordi det er gode og kendte spil.

Et andet spil, der på mange drenge- og pigeværelser er blevet spillet flittigt, er 'Spiderman 2' til PlayStation 2. Det vurderer Kasper Nielsen, du kan sælge for 150 kroner.

Flere kendte spil, der er værd at bruge tid på at sælge, er også spil med den meget velkendte figur Super Mario. Disse spil til GameBoy står i cirka 100 kroner. Derudover kan du få omkring 75-100 kroner for God of War til PSP.

LÆS OGSÅ: Hvordan opretter jeg en bruger på DBA?

Spillene skal gerne komme i æske, men nogle af de mest eftertragtede spil kan sælges for 400 kroner uden æske.
Spillene skal gerne komme i æske, men nogle af de mest eftertragtede spil kan sælges for 400 kroner uden æske.

Næsten alt med Pokémon er penge værd

En af samlerverdenens helt store tendenser lige nu er at samle på Pokémon. Derfor kan du med fordel kigge efter alt, hvad der står Pokémon på, når du leder efter gamle ting på loftet. Spillene behøver ikke engang komme i æske. Du ville stadig kunne sælge et Pokémon-spil for mere, end du gav for det for 20 år siden.

Kasper Nielsen vurderer, at et 'Pokémon Red'-spil til GameBoy uden æske kan sælges for 400 kroner.

- Havde du haft æsken dertil, havde det været en helt anden snak, fortæller Kasper Nielsen.

Pokémon bliver især fremstillet som det, du skal kigge efter, hvis du vil tjene gode penge. Samlerne er ellevilde med det.

LÆS OGSÅ: Derfor behøver du ikke købe fladskærmen helt fra ny

Hvis du har passet godt på dine spil, kan du med fordel prøve at sælge dem. Du kan få gode penge for spil i god stand.
Hvis du har passet godt på dine spil, kan du med fordel prøve at sælge dem. Du kan få gode penge for spil i god stand.

Dette betyder meget, når du sælger gamle spil

God stand og komplet indhold i spilæsken er noget, køberne kan lide. Derfor kan du få mere for et spil, der ligger i en original og intakt æske, end for det løse spil. Selvfølgelig skal spillet også være til at spille uden problemer:

- Det betyder meget, at CD’en er ridsefri, fortæller Kasper Nielsen.

Også æsken skal gerne være i god stand. Han giver et eksempel på, hvor vigtigt det kan være at have en æske uden flænger, store ridser og med det originale indhold. Spillet 'Jackie Chan' til PlayStation 1 vurderer Kasper kan sælges for 800 kroner. Dog kan du med en ødelagt æske kun få halvdelen for det. Til det har Kasper Nielsen en simpel løsning:

- Plastikæsken kan du jo bare skifte ud, siger Kasper Nielsen med et smil.

Plastikæsken kan du tage fra et af de spil, der ikke er noget værd. Så kan du nemt øge værdien, og spillene kan komme til at glæde nogle andre.

Find det på DBA

 1. Pokemon og Lego Chima, Nintendo 3DS, adventure, Sælges samlet

Kan sendes med dao for 40 kr.

  Pokemon og Lego Chima, Nintendo 3DS, adventure, Sælges samlet Kan sendes med dao for 40 kr.

  125,00 kr.30-09-2023
 2. Pokemon Sapphire, Gameboy Advance, rollespil, Spilet er testet og virker som det skal.

Du kan altid

  Pokemon Sapphire, Gameboy Advance, rollespil, Spilet er testet og virker som det skal. Du kan altid komme og hente hos mig ellers sender jeg gerne med DAO/GLS (samme dag). Jeg har flere spilannoncer

  1.399,00 kr.30-09-2023
 3. Pokemon , anden nintendo, adventure, Afhentes på Amager eller sendes på købers regning.

  Pokemon , anden nintendo, adventure, Afhentes på Amager eller sendes på købers regning.

  225,00 kr.30-09-2023
 4. Pokemon Snap, Nintendo Switch, Kan afhentes på Amager/i København eller sendes på købers regning

  Pokemon Snap, Nintendo Switch, Kan afhentes på Amager/i København eller sendes på købers regning

  225,00 kr.30-09-2023
 5. Pokemon, anden nintendo, adventure, Afhentes på Amager eller sendes på købers regning.

  Pokemon, anden nintendo, adventure, Afhentes på Amager eller sendes på købers regning.

  300,00 kr.30-09-2023
 6. Pokemon Scarlet spil, Nintendo Switch, Sælger denne Pokemon Scarlet spil til Nintendo Switch. 

Send

  Pokemon Scarlet spil, Nintendo Switch, Sælger denne Pokemon Scarlet spil til Nintendo Switch. Sender gerne på købers regning.

  300,00 kr.30-09-2023

Find alle Pokémon-spil til salg på DBA, her.

Er du også vild med spil, skal du helt sikkert læse med her, hvor du møder krejlerkongen Hans-Christian. Han har gjort brugte varer til sit arbejde. Faktisk købte han engang en samling videospil til 2.700 kroner på et loppemarked, som han solgte videre for 80.000 kroner. Læs mere i artiklen, her.

Er du til flere spil? Se med i videoen herunder, hvor Thomas viser sin enorme samling af PlayStation 2-spil frem. Thomas giver både eksempler på nogle af de mest værdifulde spil og nogle af de mest underlige spil i samlingen. Derudover fortæller han om, hvorfor hans kærlighed faldt på lige netop spil til PlayStation 2.

 

Du kan læse mere om Thomas og den vilde samling i artiklen, her.

Relaterede artikler