Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone
VideoDIY

Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone

Søren J.
Søren J.

Mange med iPhones, der har et par år på bagen, oplever, at skulle oplade deres telefon ikke bare én, men mange gange i løbet af dagen. Batteriet på de ældre telefoner trænger ganske enkelt til en udskiftning og i denne artikel viser jeg dig, hvordan du for under 200 kroner og på under en halv time, selv kan skifte dit batteri.

Akilleshælen for Smartphones har, siden de så dagens lys, været batteritiden. De små telefoner, som nok nærmere er små computere, man OGSÅ kan bruge som telefoner, bruger væsentlig mere strøm end den goe' gamle Nokia 3310, der med sin monochrom-skærm snildt kunne klare sig med en enkelt opladning en gang om ugen.

Bevares, du kan selvfølgelig gå til den nærmeste Apple-forhandler og få skiftet batteriet ud på mobilen til en i pris i nærheden af 700-800 kroner, eller du kan selv gøre det for under halvdelen af den pris.

Der er mange forskellige forretninger, der sælger batterier til smartphones og med det rigtige værktøj, en lille smule håndelag og 10-15 minutter, så kan du selv skifte dit batteri ud.

I denne guide skifter jeg batteri på en iPhone 5, men principperne er de samme for de andre versioner (4, 5S, 6).

Find det på DBA

 1. Cover, t. iPhone, 11 Pro, Perfekt, iPhone cover fra mobilcovers. 
Ikke været i brug, da telefonen bl

  Cover, t. iPhone, 11 Pro, Perfekt, iPhone cover fra mobilcovers. Ikke været i brug, da telefonen blev solgt. 100 kroner

  100,00 kr.26-05-2024
 2. Cover, t. iPhone, SE , Perfekt, Cover til iPhone SE (1. Gen 2016) / 5 / 5S
fra mærket KWmobile. Farv

  Cover, t. iPhone, SE , Perfekt, Cover til iPhone SE (1. Gen 2016) / 5 / 5S fra mærket KWmobile. Farven er lys grå. Jeg har ikke brugt coveret, da jeg har valgt at bruge et andet (: Pris 50 kroner. F

  50,00 kr.26-05-2024
 3. Cover, t. iPhone, Perfekt, Gennemsigtigt etui med MagSafe til iPhone 13 pro. Coveret er brugt en gan

  Cover, t. iPhone, Perfekt, Gennemsigtigt etui med MagSafe til iPhone 13 pro. Coveret er brugt en gang og står som nyt

  100,00 kr.26-05-2024
 4. Cover, t. iPhone, 15, God, Hej sælger dette ideal of Sweden cover passer til iPhone 14&15 kun seriøs

  Cover, t. iPhone, 15, God, Hej sælger dette ideal of Sweden cover passer til iPhone 14&15 kun seriøse henvendelser på 53533382 pris er til forhandling

  100,00 kr.26-05-2024
 5. Cover, t. iPhone, 15 Pro Max, Perfekt, Ubrugt silikonecover til iPhone 15 Pro Max, Clear Case, MagSa

  Cover, t. iPhone, 15 Pro Max, Perfekt, Ubrugt silikonecover til iPhone 15 Pro Max, Clear Case, MagSafe-kompatible. Mærke: Holdit. (Butikspris 249kr.) NB. Til afhentning på adressen. Den kan også se

  75,00 kr.26-05-2024
 6. Cover, t. iPhone, 11 pro, Perfekt, Ubrugt iPhone 11 pro cover. Uåbnet indpakning.
Sender gerne hvis

  Cover, t. iPhone, 11 pro, Perfekt, Ubrugt iPhone 11 pro cover. Uåbnet indpakning. Sender gerne hvis modtager betaler fragten.

  100,00 kr.26-05-2024


Advarsel!


Når du selv skiller din mobil ad, bortfalder garantien, og da du skal til at arbejde med nogle meget følsomme elementer og forbindelser, der nemt kan beskadiges, vil jeg på det kraftigste anbefale, du tager en komplet backup af din telefon, INDEN du åbner din telefon.
Sørg også for at sidde et sted, hvor der ikke er støv i luften, hvor der er godt med lys og hav renvaskede og tørre hænder.


Materialer og værktøj

Først og fremmest skal du ud og investere i et nyt batteri og noget specialværktøj. Apple har ikke gjort det let at komme ind til teknikken i din telefon, så du har brug for en special skruetrækker til at få løsnet skærmen på telefonen. Den skruetrækker kan du købe samme sted, som du køber det nye batteri. Faktisk kan du næsten forvente, at den medfølger, når du køber det nye batteri, men det er dog ikke alle butikker, som sælger en samlet pakke. Når det så er sagt, koster et universal værktøjssæt til Smartphones omkring 50 kroner, så det er ikke en voldsom udgift.

Et batteri til min halvdø
de iPhone 5 + universal værktøjssættet kostede mig 149 kroner.

Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon
Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon

Du kan også gå den anden vej og købe en brugt telefon identisk med din egen på DBA. Så har du en masse ekstra reservedele, du kan lege med. Og hvis du køber en telefon, hvor lcd-skærmen IKKE er smadret, så har du en fin ekstraskærm i tilfælde af, at du i fremtiden taber telefonen og ødelægger skærmen.
Hvordan du skifter skærm lærer jeg dig i en kommende artikel her på DBAGuide, så lad os komme tilbage til batteriskiftet.

Find det på DBA

 1. iPhone 5S, 16 GB, aluminium, God, iPhone 5s i sølv, vikker som den skal, men det er ikke ny mere, de

  iPhone 5S, 16 GB, aluminium, God, iPhone 5s i sølv, vikker som den skal, men det er ikke ny mere, den er med 16gb kommer ikke med tilbehør

  250,00 kr.26-05-2024
 2. iPhone X, 64 GB, hvid, Perfekt, iPhone X perfekt stand med helt nyt batteri på 100 %
 Medfølger led

  iPhone X, 64 GB, hvid, Perfekt, iPhone X perfekt stand med helt nyt batteri på 100 % Medfølger ledning og kassen

  800,00 kr.26-05-2024
 3. iPhone 4, 8 GB, sort, Perfekt, Flot iPhone 4
Fejler intet
mobilen har 8GB Lager
Batterikapaciteten e

  iPhone 4, 8 GB, sort, Perfekt, Flot iPhone 4 Fejler intet mobilen har 8GB Lager Batterikapaciteten er på 84% telefonen er nulstillet og klar til en ny ejer. Prisen er fast, og prisen er ikke til forh

  200,00 kr.26-05-2024
 4. iPhone XR, 64 GB, sort, Rimelig, Har den iPhone til salg den er dog ikke helt god bagpå men virke tæ

  iPhone XR, 64 GB, sort, Rimelig, Har den iPhone til salg den er dog ikke helt god bagpå men virke tænke 800 men giv et bud

  800,00 kr.26-05-2024
 5. iPhone X, 64 GB, sort, Rimelig, Læs nedenstående ift. dens stand. 

- batteriet er netop skiftet og

  iPhone X, 64 GB, sort, Rimelig, Læs nedenstående ift. dens stand. - batteriet er netop skiftet og er i ny stand - skærm bør skiftes - faceid virker ikke Ellers virker alt ok. Cover medfølger Kan g

  500,00 kr.26-05-2024
 6. iPhone 7, 32 GB, pink, God, iPhone 7, som virker som den skal. Den har lidt ridser på bagsiden, men

  iPhone 7, 32 GB, pink, God, iPhone 7, som virker som den skal. Den har lidt ridser på bagsiden, men ellers er den flot nok i udseende. Batterikapacitet: 79 % FAST PRIS: 400,00 kr.

  400,00 kr.26-05-2024


Sådan gø
r du


Når du har fået overstået indkøbet, skal du "i arbejdstøjet". Da du skal arbejde med meget små dele, kan jeg anbefale, at du sætter dig et sted, hvor der er rigeligt med lys, og brug eventuelt en lille kop eller underkop til at holde styr på delene, så de ikke forsvinder.

1. Adskil skærm fra telefonens ramme

Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen
Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen

Nederst på din mobil, på hver side af lightning-stikket, sidder 2 små skruer, der holder skærmen fast til resten af telefonen. Når du har fjernet de 2 skruer, kan du løfte skærmen fri fra rammen. Jeg vil anbefale dig at bruge noget spidst i kombination med sugekoppen fra værktøjssættet til at få løsnet skærmen fra telefonens ramme.
I videoen her i artiklen kan du se, at jeg benytter en hobbykniv til at komme “ind under” skærmen og løfte skærmen fri.

Når du løfter skærmen op, er det vigtigt, du ikke bøjer den mere end 90 grader, da skærmen stadig er forbundet til resten af telefonen med 3 forskellige stik, som du også skal have løsnet, førend skærmen er helt adskilt fra telefonen.

2. Fjern skærmens sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene
Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene

Når du løfter skærmen op, kan du i øverste højre hjørne se et beskyttelsesskjold med 3 skruer, som holder skærmens kabler fast. Fjern de 3 skruer, og løft beskyttelsesskjoldet væk, så du kan komme ind til de 3 kabler, som forbinder skærmen med resten af telefonen.

3. Afkobl skærm

Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen
Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen

Til at frigøre skærmens kabler benytter jeg mig igen af en hobbykniv, hvor jeg meget forsigtigt med spidsen af kniven løsner de 3 stik. Vær opmærksom på, at ledningerne ligger henover hinanden, så ingen voldsomme bevægelser.
Når du har frigjort skærmstik, kan du stille og roligt løfte skærmen af, og du kan nu koncentrere dig om batteriet.

4. Fjern batteriets sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen
Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen

Ligesom skærmen er batteriets forbindelse til telefonen også sikret med et ekstra beskyttelsesskjold (på nogle telefoner er der 2, på andre er der kun ét).

Skjoldet sidder fast med 3 skruer, som du skal fjerne for at komme ind til batteriets stik. Frigør batteristikket, og du kan nu skifte batteriet ud med et nyt.

5. Afkobl batteriet

Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt
Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt

Det gamle batteri i din telefon har siddet der i lang tid og kan derfor sidde godt fast. Hvis det er originalbatteriet, du er ved at skifte, skal du være opmærksom på, at det sidder ekstra godt fast, da det er blevet monteret med en ekstra klat lim, da telefonen blev samlet i tidernes morgen.

Et godt tip til at løsne batteriet er at tage en hårtørrer og varme batteriet i en 20-30 sekunder for at blødgøre limen, så batteriet er lettere at få fri.

6. Isæt nyt batteri og saml telefonen igen.
Når du har fået fjernet det gamle batteri, kan du isætte det nye, fastgøre det og samle telefonen igen.
r opmærksom på, at de små skruer til beskyttelse af henholdsvis batteriets og skærmens kontakter ikke har samme størrelse.

7. Test telefonen
Inden du skruer skærmen fast til rammen på telefonen igen, vil jeg anbefale, at du tester reparationen er gået, som den skal.
Prøv at tænde telefonen - Hvis den starter, kan du skrue bundskruerne fast, og du kan nyde din nye gamle telefon igen.
Hvis telefonen ikke starter, skal du tjekke, om alle stik er monteret korrekt og sidder fast.

Find det på DBA

 1. Headset, t. iPhone, Øretelefoner / earpods med lightningstik ledning. Helt nye. 100% original apple.

  Headset, t. iPhone, Øretelefoner / earpods med lightningstik ledning. Helt nye. 100% original apple. 40kr pr stk. Jeg bor ved Babysam, holmbladsgade. Kan sendes med DAO for +40kr.

  40,00 kr.26-05-2024
 2. Headset, t. iPhone, I phone, Perfekt, Headset til I phone sælges for 150kr. Jeg har 2 stk. og sender

  Headset, t. iPhone, I phone, Perfekt, Headset til I phone sælges for 150kr. Jeg har 2 stk. og sender dem gerne for 50kr. Jeg har mobilepay .

  150,00 kr.25-05-2024
 3. Headset, t. iPhone, 9 stk. Happy Plugs elegante earplug, med mic.

Hely nye, normalpris pr. par 259,

  Headset, t. iPhone, 9 stk. Happy Plugs elegante earplug, med mic. Hely nye, normalpris pr. par 259,- Sælges samlet for 100,- Med mini jack, så kan passe på iPhone evt. med omformer til Lightning el

  100,00 kr.23-05-2024
 4. Bluetooth headset, t. iPhone, Liberty TWS, Perfekt, Earbuds wireless In ear earbuds earpods Xindao

  Bluetooth headset, t. iPhone, Liberty TWS, Perfekt, Earbuds wireless In ear earbuds earpods Xindao Libery pro. Meget god qualitet blueetooth øretelehone til iphone. Ny og aldrig brugt. Kun afhæntes t

  199,00 kr.22-05-2024
 5. Bluetooth headset, t. iPhone, iCreation i-500 (white), Perfekt, BlueTooth Hand Set, Charging dock an

  Bluetooth headset, t. iPhone, iCreation i-500 (white), Perfekt, BlueTooth Hand Set, Charging dock and Table stand - 3in1 function. Opdateret til ligtning cable til iPhones med ligtning stick. Foretag

  199,00 kr.15-05-2024
 6. Headset, t. iPhone, God, Headset til lphone stand som ny kun brugt gå gange
70kr

  Headset, t. iPhone, God, Headset til lphone stand som ny kun brugt gå gange 70kr

  70,00 kr.14-05-2024

Sådan!
Du har på knap 10 minutter sparet en 500 kroneseddel og har fået dig en "ny" telefon og behøver ikke længere jagte opladere 17 gange om dagen. 

God fornøjelse.

Relaterede artikler