Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone
VideoDIY

Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone

Søren J.
Søren J.

Mange med iPhones, der har et par år på bagen, oplever, at skulle oplade deres telefon ikke bare én, men mange gange i løbet af dagen. Batteriet på de ældre telefoner trænger ganske enkelt til en udskiftning og i denne artikel viser jeg dig, hvordan du for under 200 kroner og på under en halv time, selv kan skifte dit batteri.

Akilleshælen for Smartphones har, siden de så dagens lys, været batteritiden. De små telefoner, som nok nærmere er små computere, man OGSÅ kan bruge som telefoner, bruger væsentlig mere strøm end den goe' gamle Nokia 3310, der med sin monochrom-skærm snildt kunne klare sig med en enkelt opladning en gang om ugen.

Bevares, du kan selvfølgelig gå til den nærmeste Apple-forhandler og få skiftet batteriet ud på mobilen til en i pris i nærheden af 700-800 kroner, eller du kan selv gøre det for under halvdelen af den pris.

Der er mange forskellige forretninger, der sælger batterier til smartphones og med det rigtige værktøj, en lille smule håndelag og 10-15 minutter, så kan du selv skifte dit batteri ud.

I denne guide skifter jeg batteri på en iPhone 5, men principperne er de samme for de andre versioner (4, 5S, 6).

Find det på DBA

 1. Cover, t. iPhone, God, Diverse covers og bumpers til forskellige Iphones.
De fleste er nye.

  Cover, t. iPhone, God, Diverse covers og bumpers til forskellige Iphones. De fleste er nye.

  5,00 kr.13-04-2024
 2. Cover, t. iPhone, Panserglas cover sæt iPhone 14 14 pro 14 Plus, Sæt indeholder
Panserglas til skærm

  Cover, t. iPhone, Panserglas cover sæt iPhone 14 14 pro 14 Plus, Sæt indeholder Panserglas til skærm Panserglas til kamera Gummi cover Har til iPhone 14 14 pro 14 plus og iPhone 14 pro Max prisen for

  100,00 kr.13-04-2024
 3. Cover, t. iPhone, Panserglas cover sæt til iPhone 13 13 pro 13 pro, Panserglas cover sæt til iPhone

  Cover, t. iPhone, Panserglas cover sæt til iPhone 13 13 pro 13 pro, Panserglas cover sæt til iPhone 13 13 pro 13 pro Max 13 Mini Sættet indeholder Panserglas til skærm Panserglas til kamera Gummi cov

  100,00 kr.13-04-2024
 4. Cover, t. iPhone, 12, Perfekt, Det er som nyt, har kun været på i en dag.

Kan sendes for 50kr

  Cover, t. iPhone, 12, Perfekt, Det er som nyt, har kun været på i en dag. Kan sendes for 50kr

  80,00 kr.13-04-2024
 5. Cover, t. iPhone, 12/12pro, Perfekt, IDEAL OF SWEDEN
Blomstermotiv, Floral Romance
Aldrig brugt, per

  Cover, t. iPhone, 12/12pro, Perfekt, IDEAL OF SWEDEN Blomstermotiv, Floral Romance Aldrig brugt, perfekt stand.

  100,00 kr.13-04-2024
 6. Cover, t. iPhone, 11 Pro Max / 11 Pro / 11, Silikone MagSafe cover med integreret kamerabeskyttelse,

  Cover, t. iPhone, 11 Pro Max / 11 Pro / 11, Silikone MagSafe cover med integreret kamerabeskyttelse, som sikrer et godt grib om din telefon samt optimal beskyttelse mod tab, slag og ridser. MagSafe co

  80,00 kr.13-04-2024


Advarsel!


Når du selv skiller din mobil ad, bortfalder garantien, og da du skal til at arbejde med nogle meget følsomme elementer og forbindelser, der nemt kan beskadiges, vil jeg på det kraftigste anbefale, du tager en komplet backup af din telefon, INDEN du åbner din telefon.
Sørg også for at sidde et sted, hvor der ikke er støv i luften, hvor der er godt med lys og hav renvaskede og tørre hænder.


Materialer og værktøj

Først og fremmest skal du ud og investere i et nyt batteri og noget specialværktøj. Apple har ikke gjort det let at komme ind til teknikken i din telefon, så du har brug for en special skruetrækker til at få løsnet skærmen på telefonen. Den skruetrækker kan du købe samme sted, som du køber det nye batteri. Faktisk kan du næsten forvente, at den medfølger, når du køber det nye batteri, men det er dog ikke alle butikker, som sælger en samlet pakke. Når det så er sagt, koster et universal værktøjssæt til Smartphones omkring 50 kroner, så det er ikke en voldsom udgift.

Et batteri til min halvdø
de iPhone 5 + universal værktøjssættet kostede mig 149 kroner.

Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon
Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon

Du kan også gå den anden vej og købe en brugt telefon identisk med din egen på DBA. Så har du en masse ekstra reservedele, du kan lege med. Og hvis du køber en telefon, hvor lcd-skærmen IKKE er smadret, så har du en fin ekstraskærm i tilfælde af, at du i fremtiden taber telefonen og ødelægger skærmen.
Hvordan du skifter skærm lærer jeg dig i en kommende artikel her på DBAGuide, så lad os komme tilbage til batteriskiftet.

Find det på DBA

 1. iPhone X, 256 GB, hvid, God, iPhone X i hvid. Fuldstændig uden ridser da den altid har haft et cover

  iPhone X, 256 GB, hvid, God, iPhone X i hvid. Fuldstændig uden ridser da den altid har haft et cover på. Ser ud som ny. 256 GB Batteri niveau 86% og med maximalt ydeevne.

  850,00 kr.13-04-2024
 2. iPhone X, 64 GB, hvid, God, God hvid iPhone X og helt nye EarPods, som aldrig har været brugt. De er

  iPhone X, 64 GB, hvid, God, God hvid iPhone X og helt nye EarPods, som aldrig har været brugt. De er ikke pakket ud. Kasse til iPhone medfølger.

  850,00 kr.13-04-2024
 3. iPhone SE 2. generation, 32 GB, guld, God, Cover og høretelefoner medfølger

  iPhone SE 2. generation, 32 GB, guld, God, Cover og høretelefoner medfølger

  600,00 kr.13-04-2024
 4. IPHONE SE 2nd GEN.

  IPHONE SE 2nd GEN.

  iPhone SE 2. generation, 64 GB, rød, God, Hej DBA, min mor har fået ny mobil, så hun skal af med sin gamle. Der er tale om en iPhone SE 2nd Gen.. Har en enkelt flænge i frontskærmen, kan næsten ikke

  950,00 kr.13-04-2024
 5. iPhone 8, 64 GB, guld, Perfekt, Har altid haft beskyttelsesglas- og bagcover på, så slet ingen ridse

  iPhone 8, 64 GB, guld, Perfekt, Har altid haft beskyttelsesglas- og bagcover på, så slet ingen ridser eller andet. Bagcoveret følger ikke med, da det passer til min anden telefon, og jeg derfor behold

  950,00 kr.13-04-2024
 6. iPhone 15, 128 GB, hvid, Oplader til Mac eller IPhone 15, kun ledning

  iPhone 15, 128 GB, hvid, Oplader til Mac eller IPhone 15, kun ledning

  50,00 kr.13-04-2024


Sådan gø
r du


Når du har fået overstået indkøbet, skal du "i arbejdstøjet". Da du skal arbejde med meget små dele, kan jeg anbefale, at du sætter dig et sted, hvor der er rigeligt med lys, og brug eventuelt en lille kop eller underkop til at holde styr på delene, så de ikke forsvinder.

1. Adskil skærm fra telefonens ramme

Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen
Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen

Nederst på din mobil, på hver side af lightning-stikket, sidder 2 små skruer, der holder skærmen fast til resten af telefonen. Når du har fjernet de 2 skruer, kan du løfte skærmen fri fra rammen. Jeg vil anbefale dig at bruge noget spidst i kombination med sugekoppen fra værktøjssættet til at få løsnet skærmen fra telefonens ramme.
I videoen her i artiklen kan du se, at jeg benytter en hobbykniv til at komme “ind under” skærmen og løfte skærmen fri.

Når du løfter skærmen op, er det vigtigt, du ikke bøjer den mere end 90 grader, da skærmen stadig er forbundet til resten af telefonen med 3 forskellige stik, som du også skal have løsnet, førend skærmen er helt adskilt fra telefonen.

2. Fjern skærmens sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene
Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene

Når du løfter skærmen op, kan du i øverste højre hjørne se et beskyttelsesskjold med 3 skruer, som holder skærmens kabler fast. Fjern de 3 skruer, og løft beskyttelsesskjoldet væk, så du kan komme ind til de 3 kabler, som forbinder skærmen med resten af telefonen.

3. Afkobl skærm

Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen
Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen

Til at frigøre skærmens kabler benytter jeg mig igen af en hobbykniv, hvor jeg meget forsigtigt med spidsen af kniven løsner de 3 stik. Vær opmærksom på, at ledningerne ligger henover hinanden, så ingen voldsomme bevægelser.
Når du har frigjort skærmstik, kan du stille og roligt løfte skærmen af, og du kan nu koncentrere dig om batteriet.

4. Fjern batteriets sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen
Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen

Ligesom skærmen er batteriets forbindelse til telefonen også sikret med et ekstra beskyttelsesskjold (på nogle telefoner er der 2, på andre er der kun ét).

Skjoldet sidder fast med 3 skruer, som du skal fjerne for at komme ind til batteriets stik. Frigør batteristikket, og du kan nu skifte batteriet ud med et nyt.

5. Afkobl batteriet

Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt
Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt

Det gamle batteri i din telefon har siddet der i lang tid og kan derfor sidde godt fast. Hvis det er originalbatteriet, du er ved at skifte, skal du være opmærksom på, at det sidder ekstra godt fast, da det er blevet monteret med en ekstra klat lim, da telefonen blev samlet i tidernes morgen.

Et godt tip til at løsne batteriet er at tage en hårtørrer og varme batteriet i en 20-30 sekunder for at blødgøre limen, så batteriet er lettere at få fri.

6. Isæt nyt batteri og saml telefonen igen.
Når du har fået fjernet det gamle batteri, kan du isætte det nye, fastgøre det og samle telefonen igen.
r opmærksom på, at de små skruer til beskyttelse af henholdsvis batteriets og skærmens kontakter ikke har samme størrelse.

7. Test telefonen
Inden du skruer skærmen fast til rammen på telefonen igen, vil jeg anbefale, at du tester reparationen er gået, som den skal.
Prøv at tænde telefonen - Hvis den starter, kan du skrue bundskruerne fast, og du kan nyde din nye gamle telefon igen.
Hvis telefonen ikke starter, skal du tjekke, om alle stik er monteret korrekt og sidder fast.

Find det på DBA

 1. iPhone SE 1. generation, 32 GB, grå, Rimelig, Stand under middel, men dog funktionel 
Den er let skæ

  iPhone SE 1. generation, 32 GB, grå, Rimelig, Stand under middel, men dog funktionel Den er let skæv, men skærm og funktioner intakte. Batterikapacitet ukendt. Uden lader og headset

  150,00 kr.13-04-2024
 2. Bluetooth headset, t. iPhone, AirPods, Rimelig, Gode AirPods. Virker som de skal. Byd gerne

  Bluetooth headset, t. iPhone, AirPods, Rimelig, Gode AirPods. Virker som de skal. Byd gerne

  200,00 kr.07-04-2024
 3. Headset, t. iPhone, Pokemon, Disney , Perfekt, 2 stk headphones med jackstik, brugt sparsomt. Bud mo

  Headset, t. iPhone, Pokemon, Disney , Perfekt, 2 stk headphones med jackstik, brugt sparsomt. Bud modtages. Pris er pr stk

  75,00 kr.06-04-2024
 4. Headset, t. iPhone, 9 stk. Happy Plugs elegante earplug, med mic. 

Hely nye, normalpris pr. par 259

  Headset, t. iPhone, 9 stk. Happy Plugs elegante earplug, med mic. Hely nye, normalpris pr. par 259,- Sælges samlet for 100,- Med mini jack, så kan passe på iPhone evt. med omformer til Lightning

  100,00 kr.06-04-2024
 5. Headset, t. iPhone, Perfekt, Som nye

  Headset, t. iPhone, Perfekt, Som nye

  50,00 kr.03-04-2024
 6. Headset, t. iPhone, AirPods med lightning, Perfekt, Køber betaler fragt

  Headset, t. iPhone, AirPods med lightning, Perfekt, Køber betaler fragt

  100,00 kr.03-04-2024

Sådan!
Du har på knap 10 minutter sparet en 500 kroneseddel og har fået dig en "ny" telefon og behøver ikke længere jagte opladere 17 gange om dagen. 

God fornøjelse.

Relaterede artikler