Mød to samlere: Peter og Frans har racercykler nok til et helt cykelhold
Video

Mød to samlere: Peter og Frans har racercykler nok til et helt cykelhold

Astrid
Astrid

For Peter og Frans er det en sport at samle på vintage racercykler. Men selvom de to cykelentusiaster er iklædt den gule førertrøje, er samlingen endnu ikke komplet.

Du skal træde til i pedalerne, hvis du skal kunne følge med Peter og Frans. De to ’cykeltosser’, der begge er bosat i København, kører nemlig ikke på andet end toptunede vintage-racercykler.

Cyklerne opbevarer de to 58-årige herrer i deres hemmelige kælder, der kan betragtes som lidt af et skatkammer – i hvert fald, hvis man er en cykelnørd.

I skatkammeret gemmer sig et hav racercykler i alskens mærker, former og farver. Faktisk har Peter og Frans så mange cykler, at de helst ikke vil røbe for deres koner, hvor mange jernheste, de egentlig har fold i cykelkælderen.

- Min kone ved, jeg har en rød cykel, men hun ved ikke, hvor mange røde cykler jeg har, siger Frans grinende.

På trods af cykelkælderens hemmeligheder, har Peter og Frans slået dørene op, så du kan få et eksklusivt kig på deres unikke samling af retro-racercykler. I videoen ovenfor eller i artiklen her kan du blandt andet blive klogere på, hvilke cykler der gemmer sig i samlingen, samt hvorfor Peter og Frans har én fælles cykelkælder.

Find det på DBA

 1. Herreracer, andet mærke Factor ONE, 54 cm stel, 22 gear, Herreracer, andet mærke Factor ONE, 54 cm s

  Herreracer, andet mærke Factor ONE, 54 cm stel, 22 gear, Herreracer, andet mærke Factor ONE, 54 cm stel, 22 gear, stelnr. oplyses ved henvendelse Superhurtig og lækker Aero racer. 2018 model. Kvitter

  27.500,00 kr.06-06-2023
 2. Herreracer, Canyon Aeroad , 58 cm stel, Canyon Aeroad cf 8.0 di2 ct 

Herreracer, 58 cm stel. 
Shim

  Herreracer, Canyon Aeroad , 58 cm stel, Canyon Aeroad cf 8.0 di2 ct Herreracer, 58 cm stel. Shimano Ultegra gear. Dura Ace bremser. Den er yderst velholdt og kører dejligt. Kan beses på Østerb

  9.000,00 kr.06-06-2023
 3. Herreracer, Cervélo Soloist Team, 56 cm stel, 20 gear, CERVÉLO SOLOIST Team CSC Paris - Roubaix edit

  Herreracer, Cervélo Soloist Team, 56 cm stel, 20 gear, CERVÉLO SOLOIST Team CSC Paris - Roubaix edition Gear, nav og bremser: Shimano Dura Ace 7800 Kassette: Shimano Ultegra Hjul: Zipp 101, CSC Team I

  7.000,00 kr.06-06-2023
 4. Ridley Noah fast 2020

  Ridley Noah fast 2020

  Herreracer, Ridley Noah fast , cm stel 60, gear 22, Superflot og velkørende High-end aero racer. Rammen er fra 2020 og kørt Max 2000 km. Står derfor som ny. Str: 60 Vægt: 7,1 kg Gear: 22 Stel: Ca

  29.995,00 kr.02-11-2022
 5. Canyon Ultimate CF SL 8 WMN Disc Di2

  Canyon Ultimate CF SL 8 WMN Disc Di2

  Dameracer, Canyon Ultimate CF SL 8 WMN Disc Di2, cm stel 54, gear 22, stelnr. 1836, Superfed ultimate med disc og di2! Str: 54/small Vægt: 7,6 kg Gear: 22 Stel: Carbon Udstyr: Shimano ultegra

  24.995,00 kr.10-01-2023
 6. Herreracer, Giant Giant Propel Advanced 2 Dura Ace Di2, 56 cm stel, 22 gear, stelnr. haves, Giant Pr

  Herreracer, Giant Giant Propel Advanced 2 Dura Ace Di2, 56 cm stel, 22 gear, stelnr. haves, Giant Propel Advanced 2 herreracer i carbon. Cyklens geargruppe er bestående af Shimano Dura Ace Di2 11-spee

  17.400,00 kr.06-06-2023

Se alle 817 racercykler til salg på DBA, her.

”Hvis konerne kører langsommere, vælter de”

Peter og Frans har erfaret, at det ikke er en god idé at tage deres koner med på cykeltur. Og det er der en simpel forklaring på. Hvis konerne kører langsommere, er Peter og Frans nemlig overbevist om, at de ville vælte.

Desuden vil Peter og Frans nødig risikere, at deres koner finder ud af, hvor mange cykler de egentlig har kastet penge efter. Til at løse den udfordring, har Peter og Frans lavet en lille aftale: Kommer Frans’ kone på besøg i deres fælles cykelkælder, tilhører størstedelen af cyklerne Peter – og omvendt, hvis Peters kone stikker hovedet forbi.

- Vores hustruer skal helst ikke komme samtidig. Det forsøger vi at undgå, siger Frans grinende.

Indtil videre har denne løsning fungeret meget godt – men gad vide, hvad der sker, hvis konerne falder over denne video?

LÆS OGSÅ: Brugt cykel blev til rullende isbutik

De to kammersjukker, Peter og Frans, har været interesseret i cykler, så længe de kan huske.
De to kammersjukker, Peter og Frans, har været interesseret i cykler, så længe de kan huske.
Cyklerne hygger Peter og Frans sig med at istandsætte i deres værksted.
Cyklerne hygger Peter og Frans sig med at istandsætte i deres værksted.

Dette billede siger mere end tusinde ord

Gammel kærlighed ruster ikke. Sådan er det i hvert fald for Peter og Frans, hvis venskab går 52 år tilbage. De to mødte hinanden ved Sortedamssøen i København. Peter var ved at søsætte sin legetøjsbåd, og pludselig stod Frans ved hans side og ville være med. Det fik han lov til, og de to har været venner lige siden.

Pudsigt nok blev der ved drengenes første møde taget et billede. På nøjagtig samme dag, 50 år senere, ville Peter og Frans hylde deres venskab ved at genskabe billedet. Resultatet kan du se på billedet nedenfor.

Selvom det var en båd, der blev starten på de tos venskab, er det i gamle jernheste, de fandt en fælles interesse. En interesse de har passet og plejet lige siden.

LÆS OGSÅ: 5 ting du skal vide, når du køber en brugt cykel

Genskabelsen af barndomsbilledet markerer Peter og Frans 50 års venskab – svarende til et guldbryllup.
Genskabelsen af barndomsbilledet markerer Peter og Frans 50 års venskab – svarende til et guldbryllup.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Begge billeder er taget ved Sortedamssøen i København.
Begge billeder er taget ved Sortedamssøen i København.

Cykelkælderen rummer kun retro cykler

Peter og Frans’ kælder er proppet til randen med cykler. Men det er ikke cykler, du kan købe hos din lokale cykelhandler. De to cykelentusiaster opstøver nemlig primært cykler fra 70’erne og 80’erne. I deres samling gemmer sig alt fra en italiensk Colnago til en engelske Ernie Clements Falcon.

Men hvorfor er det lige de vintage-racercykler, Peter og Frans har kastet deres kærlighed på, undrer du dig måske? Jovist har de gamle cykler en særlig æstetik, men det er mere end det.

- Der er noget over de gamle stålcykler. Både rammerne og komponenterne er af en usædvanlig høj teknisk kvalitet. De blev lavet så godt som muligt til nogle standarder, vi ikke ser i dag, fortæller Frans.

LÆS OGSÅ: Værd at vide, når du vil købe en racercykel

Denne del af den hemmelige cykelkælder kalder Peter og Frans for vinkælderen.
Denne del af den hemmelige cykelkælder kalder Peter og Frans for vinkælderen.
I samlingen gemmer sig mange dyre cykler. Denne blå cykel har Frans købt for 10.000 kroner, men vurderer at han snildt vil kunne sælge for 30.000 kroner.
I samlingen gemmer sig mange dyre cykler. Denne blå cykel har Frans købt for 10.000 kroner, men vurderer at han snildt vil kunne sælge for 30.000 kroner.

Derfor betyder den røde cykel noget særligt

Cyklen har tilhørt Peters lillebror, der døde for 2 år siden. Hver gang Peter cykler på den, bliver han dog ikke trist, men mindes i stedet alle de gode stunder, Peter og ham har haft sammen på deres mange cykelture.

Peter kan endda huske den dag, broren købte det røde lyn. Cyklen har siden været på en del eventyr. Den har blandt andet transporteret lillebroren – i følgeskab med Peter – hele vejen fra Danmark til Østrig.

Som en hæder til sin lillebror satte Peter sig for at istandsætte den gamle cykel. Det er dog ikke som, når vi ukyndige cyklister giver vores cykel en klat olie. Næhhnej, cyklen er både blevet glasblæst og malet. Og nu kører den som en drøm.

Find det på DBA

 1. Styr, Specialized s works med frempind og holder, Næsten nyt Specialized roval s works styr 42 cm, f

  Styr, Specialized s works med frempind og holder, Næsten nyt Specialized roval s works styr 42 cm, frempind s works 95 mm Samt holder integreret til computer. Samlet pris for alt Har været brugt sam

  3.000,00 kr.06-06-2023
 2. Klinge, Sinz Klinge 38t, Hej jeg sælger denne Sinz 38T klinge, pakket ud en enkelt gang men aldrig b

  Klinge, Sinz Klinge 38t, Hej jeg sælger denne Sinz 38T klinge, pakket ud en enkelt gang men aldrig brugt.

  200,00 kr.06-06-2023
 3. Hjul, Campagnolo Omicron / Mavic hjulsæt, 700c/28” clincher (dæk og slange)
Meget velkørende og helt

  Hjul, Campagnolo Omicron / Mavic hjulsæt, 700c/28” clincher (dæk og slange) Meget velkørende og helt lige hjulsæt med Campagnolo Omicron fælge i en sjældnen bronze-/røgfarve. Bremseflader er helt lige

  975,00 kr.06-06-2023
 4. Andet, Christiania cykeldele, Bøjler, kaleche, bænk, hjørner, seler, sider, bund, bolte og skruer si

  Andet, Christiania cykeldele, Bøjler, kaleche, bænk, hjørner, seler, sider, bund, bolte og skruer sidder i møde men ringer tilbage. Sælges helst samlet ellers spørg for pris.

  1.500,00 kr.06-06-2023
 5. Cykeltøj, Pas Normal Studios langærmet jersey, Pas Normal Studios Mechanism langærmet jersey i sort

  Cykeltøj, Pas Normal Studios langærmet jersey, Pas Normal Studios Mechanism langærmet jersey i sort til damer. Str M. God stand. Sender ikke. Prisen er fast.

  600,00 kr.06-06-2023
 6. Gear, Styr og skiftegreb, Racerstyr med ahead frempind og Shimano Claris bremse/skiftegreb 2x& speed

  Gear, Styr og skiftegreb, Racerstyr med ahead frempind og Shimano Claris bremse/skiftegreb 2x& speed Som nyt, kørt få km. Fast pris

  350,00 kr.06-06-2023

Lige nu kan du finde mere end 8.200 cykelreservedele på DBA.

Peter samler ikke kun på racercykler. Vi har tidligere "haft fat" i Peter, og du kan se, hvad han også samler på i artiklen, her.

Frans og Peter er ikke de eneste med en stor passion for cykler. Tor fra Hvidovre har så mange cykler, at han er blevet nødt til at sælge ud. Men da Tor glædeligt havde fået solgt en af sine cykler på DBA, endte han pludselig i Mads & Monopolet. Hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på her.

Selvom Frans og Peters racercykler er hammer dyre, er det ikke noget i nærheden af DBAs dyreste cykel. Cyklens indehaver, Anders fra København, har netop sat den til salg for intet mindre end 86.000 kroner. Se den lynhurtige og vanvittige dyre cykel i videoen nedenfor.

Læs mere om DBAs dyreste cykel, her.

Relaterede artikler