Mød to samlere: Peter og Frans har racercykler nok til et helt cykelhold
Video

Mød to samlere: Peter og Frans har racercykler nok til et helt cykelhold

Astrid
Astrid

For Peter og Frans er det en sport at samle på vintage racercykler. Men selvom de to cykelentusiaster er iklædt den gule førertrøje, er samlingen endnu ikke komplet.

Du skal træde til i pedalerne, hvis du skal kunne følge med Peter og Frans. De to ’cykeltosser’, der begge er bosat i København, kører nemlig ikke på andet end toptunede vintage-racercykler.

Cyklerne opbevarer de to 58-årige herrer i deres hemmelige kælder, der kan betragtes som lidt af et skatkammer – i hvert fald, hvis man er en cykelnørd.

I skatkammeret gemmer sig et hav racercykler i alskens mærker, former og farver. Faktisk har Peter og Frans så mange cykler, at de helst ikke vil røbe for deres koner, hvor mange jernheste, de egentlig har fold i cykelkælderen.

- Min kone ved, jeg har en rød cykel, men hun ved ikke, hvor mange røde cykler jeg har, siger Frans grinende.

På trods af cykelkælderens hemmeligheder, har Peter og Frans slået dørene op, så du kan få et eksklusivt kig på deres unikke samling af retro-racercykler. I videoen ovenfor eller i artiklen her kan du blandt andet blive klogere på, hvilke cykler der gemmer sig i samlingen, samt hvorfor Peter og Frans har én fælles cykelkælder.

Find det på DBA

 1. Giant Peloton 8400 aluminium racercykel

  Giant Peloton 8400 aluminium racercykel

  Herreracer, Giant Peloton 8400 Alu, cm stel 57, gear 16, stelnr. GX735586, Pivhamrende fræk retrocykel fra amerikanske Giant, model Peloton 8400. Cyklen fremstår i en ret så anderledes, men derfor ogs

  5.900,00 kr.17-04-2024
 2. Herreracer, Felt Fr2, 54 cm stel, 22 gear, Felt fr2 - carbon stel - 2x11 speed di2 ultegra - special

  Herreracer, Felt Fr2, 54 cm stel, 22 gear, Felt fr2 - carbon stel - 2x11 speed di2 ultegra - specialized sadel - carbon hjulsæt - 26 mm specialized dæk - disc bremser - SMS på 2441 9493 - den er piv l

  15.500,00 kr.17-04-2024
 3. Herreracer, Colnago C68, 485 cm stel, Colnago C68 Custom made hvid 
Complet DuraAce 12speed DuraAce

  Herreracer, Colnago C68, 485 cm stel, Colnago C68 Custom made hvid Complet DuraAce 12speed DuraAce hjul. Spec. Se billede Fabriksny…. Aldrig kørt en km.

  99.999,00 kr.17-04-2024
 4. Herreracer, Cannondale Optimo, 54 cm stel, 22 gear, Meget velholdt Cannondale Optimo i størrelse 54

  Herreracer, Cannondale Optimo, 54 cm stel, 22 gear, Meget velholdt Cannondale Optimo i størrelse 54 sælges da jeg har opgraderet. Cyklen er størrelse 54, er opsat til mig på 175 og kører super godt.

  5.000,00 kr.17-04-2024
 5. Herreracer, andet mærke Carbon Racercykel, 54 cm stel, 20 gear, Leder du efter en god begynderracer

  Herreracer, andet mærke Carbon Racercykel, 54 cm stel, 20 gear, Leder du efter en god begynderracer eller en ekstra til vinteren er dette cyklen :-) Ramme: Carbon, Str. 54, 8 kg. (165-175cm) Hjuls

  6.500,00 kr.17-04-2024
 6. Herreracer, Trek Emonda SL5 Disc, 60 cm stel, 22 gear, stelnr. oplyses ifm handel, Super lækker cyke

  Herreracer, Trek Emonda SL5 Disc, 60 cm stel, 22 gear, stelnr. oplyses ifm handel, Super lækker cykel i fuldstændig perfekt stand. Har kun kørt 3 ture - og sælges kun af den årsag at jeg bare ikke får

  15.000,00 kr.17-04-2024

Se alle 817 racercykler til salg på DBA, her.

”Hvis konerne kører langsommere, vælter de”

Peter og Frans har erfaret, at det ikke er en god idé at tage deres koner med på cykeltur. Og det er der en simpel forklaring på. Hvis konerne kører langsommere, er Peter og Frans nemlig overbevist om, at de ville vælte.

Desuden vil Peter og Frans nødig risikere, at deres koner finder ud af, hvor mange cykler de egentlig har kastet penge efter. Til at løse den udfordring, har Peter og Frans lavet en lille aftale: Kommer Frans’ kone på besøg i deres fælles cykelkælder, tilhører størstedelen af cyklerne Peter – og omvendt, hvis Peters kone stikker hovedet forbi.

- Vores hustruer skal helst ikke komme samtidig. Det forsøger vi at undgå, siger Frans grinende.

Indtil videre har denne løsning fungeret meget godt – men gad vide, hvad der sker, hvis konerne falder over denne video?

LÆS OGSÅ: Brugt cykel blev til rullende isbutik

De to kammersjukker, Peter og Frans, har været interesseret i cykler, så længe de kan huske.
De to kammersjukker, Peter og Frans, har været interesseret i cykler, så længe de kan huske.
Cyklerne hygger Peter og Frans sig med at istandsætte i deres værksted.
Cyklerne hygger Peter og Frans sig med at istandsætte i deres værksted.

Dette billede siger mere end tusinde ord

Gammel kærlighed ruster ikke. Sådan er det i hvert fald for Peter og Frans, hvis venskab går 52 år tilbage. De to mødte hinanden ved Sortedamssøen i København. Peter var ved at søsætte sin legetøjsbåd, og pludselig stod Frans ved hans side og ville være med. Det fik han lov til, og de to har været venner lige siden.

Pudsigt nok blev der ved drengenes første møde taget et billede. På nøjagtig samme dag, 50 år senere, ville Peter og Frans hylde deres venskab ved at genskabe billedet. Resultatet kan du se på billedet nedenfor.

Selvom det var en båd, der blev starten på de tos venskab, er det i gamle jernheste, de fandt en fælles interesse. En interesse de har passet og plejet lige siden.

LÆS OGSÅ: 5 ting du skal vide, når du køber en brugt cykel

Genskabelsen af barndomsbilledet markerer Peter og Frans 50 års venskab – svarende til et guldbryllup.
Genskabelsen af barndomsbilledet markerer Peter og Frans 50 års venskab – svarende til et guldbryllup.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Begge billeder er taget ved Sortedamssøen i København.
Begge billeder er taget ved Sortedamssøen i København.

Cykelkælderen rummer kun retro cykler

Peter og Frans’ kælder er proppet til randen med cykler. Men det er ikke cykler, du kan købe hos din lokale cykelhandler. De to cykelentusiaster opstøver nemlig primært cykler fra 70’erne og 80’erne. I deres samling gemmer sig alt fra en italiensk Colnago til en engelske Ernie Clements Falcon.

Men hvorfor er det lige de vintage-racercykler, Peter og Frans har kastet deres kærlighed på, undrer du dig måske? Jovist har de gamle cykler en særlig æstetik, men det er mere end det.

- Der er noget over de gamle stålcykler. Både rammerne og komponenterne er af en usædvanlig høj teknisk kvalitet. De blev lavet så godt som muligt til nogle standarder, vi ikke ser i dag, fortæller Frans.

LÆS OGSÅ: Værd at vide, når du vil købe en racercykel

Denne del af den hemmelige cykelkælder kalder Peter og Frans for vinkælderen.
Denne del af den hemmelige cykelkælder kalder Peter og Frans for vinkælderen.
I samlingen gemmer sig mange dyre cykler. Denne blå cykel har Frans købt for 10.000 kroner, men vurderer at han snildt vil kunne sælge for 30.000 kroner.
I samlingen gemmer sig mange dyre cykler. Denne blå cykel har Frans købt for 10.000 kroner, men vurderer at han snildt vil kunne sælge for 30.000 kroner.

Derfor betyder den røde cykel noget særligt

Cyklen har tilhørt Peters lillebror, der døde for 2 år siden. Hver gang Peter cykler på den, bliver han dog ikke trist, men mindes i stedet alle de gode stunder, Peter og ham har haft sammen på deres mange cykelture.

Peter kan endda huske den dag, broren købte det røde lyn. Cyklen har siden været på en del eventyr. Den har blandt andet transporteret lillebroren – i følgeskab med Peter – hele vejen fra Danmark til Østrig.

Som en hæder til sin lillebror satte Peter sig for at istandsætte den gamle cykel. Det er dog ikke som, når vi ukyndige cyklister giver vores cykel en klat olie. Næhhnej, cyklen er både blevet glasblæst og malet. Og nu kører den som en drøm.

Find det på DBA

 1. Cykelholder, Thule, Thule cykelholder til 2 cykler, med vibbebeslag sælges.

  Cykelholder, Thule, Thule cykelholder til 2 cykler, med vibbebeslag sælges.

  1.500,00 kr.17-04-2024
 2. Cykelhjelm, Hövding 3, Hövding 3 incl ladekabel og overtræk i sort. Er som ny, har bare hængt på kna

  Cykelhjelm, Hövding 3, Hövding 3 incl ladekabel og overtræk i sort. Er som ny, har bare hængt på knagen i min entré.

  1.000,00 kr.17-04-2024
 3. Cykelcomputer, Garmin 1040, Sælger denne Garmin 1040. Aldrig blevet taget i brug.

Sælges da jeg har

  Cykelcomputer, Garmin 1040, Sælger denne Garmin 1040. Aldrig blevet taget i brug. Sælges da jeg har solgt cyklen. Fået den i gave for 2 måneder siden. Kvittering medfølger Nypris 3899

  2.500,00 kr.17-04-2024
 4. Elcykel Batteri Ebike 36V 10.4Ah eller 14Ah - passer til Ansmann, Jensen, X-Z...

  Elcykel Batteri Ebike 36V 10.4Ah eller 14Ah - passer til Ansmann, Jensen, X-Z...

  batteri, Produkter||Batterier til salg||E-fly elcykel batte, Elcykel Batteri Ebike 36V - passer til Ansmann, Jensen, X-Zite, El ladcykler, E-fly, Thansen, Amlad cykler samt mange flere. Er du i tvivl

  2.249,00 kr.30-03-2023
 5. Kranksæt, Sean, Nyt kranksæt. Fejlkøb

NX Eagle "DUB" 12-speed Boost Crankset 32T

  Kranksæt, Sean, Nyt kranksæt. Fejlkøb NX Eagle "DUB" 12-speed Boost Crankset 32T

  450,00 kr.17-04-2024
 6. Hjul, Mavic hjul med QR og disc, Stort set ubrugt Mavic-hjul med disc og QR.

Tubeless ready. 

Hurt

  Hjul, Mavic hjul med QR og disc, Stort set ubrugt Mavic-hjul med disc og QR. Tubeless ready. Hurtigt og godt alu hjulsæt. Gravel og road.

  1.800,00 kr.17-04-2024

Lige nu kan du finde mere end 8.200 cykelreservedele på DBA.

Peter samler ikke kun på racercykler. Vi har tidligere "haft fat" i Peter, og du kan se, hvad han også samler på i artiklen, her.

Frans og Peter er ikke de eneste med en stor passion for cykler. Tor fra Hvidovre har så mange cykler, at han er blevet nødt til at sælge ud. Men da Tor glædeligt havde fået solgt en af sine cykler på DBA, endte han pludselig i Mads & Monopolet. Hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på her.

Selvom Frans og Peters racercykler er hammer dyre, er det ikke noget i nærheden af DBAs dyreste cykel. Cyklens indehaver, Anders fra København, har netop sat den til salg for intet mindre end 86.000 kroner. Se den lynhurtige og vanvittige dyre cykel i videoen nedenfor.

Læs mere om DBAs dyreste cykel, her.

Relaterede artikler