Mød en samler: Magic-kort er Pelles pension
Video

Mød en samler: Magic-kort er Pelles pension

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Pelle samler på Magic the Gathering-kort og har på få år skaffet flere hundrede tusind kort. Kortene er blevet hans pensionsopsparing. Blandt kortene i samlingen er nemlig mange yderst værdifulde kort. Pelle har både kort, der blev lavet i 1993 og nyere kort, og han køber stadig flere.

’Magic the Gathering’ er navnet på spillet, der kort tid efter lanceringen i 1993 blev en kæmpe succes. Spillet er et kortspil, hvor kortene har forskellige egenskaber, og hvor du med den rigtige kombination af kort i din bunke skal forsøge at fratage din modstander livspoint.
Der findes mere end 20.000 forskellige Magic-kort. Det er for mange samlere et mål at have dem alle i samlingen.

42-årige Pelle har på kun tre år fået samlet en enorm bestand af Magic-kort.

- Min samling er voldsomt stor. Jeg vil tro, jeg har flere hundrede-tusind Magic-kort, fortæller Pelle.

Samlingen bruger Pelle både som opsparing, men han spiller også med kortene. Han spiller både fysiske spil, hvor ham og hans modstandere kun dyster med de helt gamle Magic-kort, men han kæmper også over nettet på webcam.

Vil du vide, hvilket Magic-kort, der er det dyreste i Pelles samling, og som samtidig er et, alle samlere vil have fingrene i? Så læs med i artiklen her. Du kan også se videoen ovenfor for at blive klog på, hvilke andre kort i samlingen der er blevet mere værd, siden Pelle købte dem.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Magic the gathering, En høvlens masse bulk commons og uncommons. Forvent ikke det store v

  Samlekort, Magic the gathering, En høvlens masse bulk commons og uncommons. Forvent ikke det store værdi. Der medfølger også fem gamle oversized commanderkort. Der er basic lande i det ene hjørne af d

  300,00 kr.20-02-2024
 2. Samlekort, Magic the gathering, Jeg prøvede på at lave en lille land station til den nye spiller men

  Samlekort, Magic the gathering, Jeg prøvede på at lave en lille land station til den nye spiller men endte med at pumpe det helt ud. Du får 100 af hvert basic land 34 playsets af forskellige non-basic

  300,00 kr.20-02-2024
 3. Samlekort, 98 mtg kort fra 1993-2002, Magic the gathering kort i flot stand.

Sælges samlet for 500k

  Samlekort, 98 mtg kort fra 1993-2002, Magic the gathering kort i flot stand. Sælges samlet for 500kr. + fragt. Fast pris Indeholder 98 kort: Coercion 1993-1999 Disenchant 1993-1999 Counterspell 199

  500,00 kr.20-02-2024
 4. Samlekort, 70 blå rare Magic the gathering kort af nyere dato sælges. Kan hentes på Amager eller sen

  Samlekort, 70 blå rare Magic the gathering kort af nyere dato sælges. Kan hentes på Amager eller sendes med gls

  135,00 kr.19-02-2024
 5. Samlekort, Mtg magic the gathering, pre-con veloci-ramp-tor, Veloci-ramp-tor fra lost caverns of ixa

  Samlekort, Mtg magic the gathering, pre-con veloci-ramp-tor, Veloci-ramp-tor fra lost caverns of ixalan Pre-constructed commander deck. Helt nyt uåbnet.

  800,00 kr.19-02-2024
 6. Samlekort, Magic the gathering, Dragonlord Dromoka - Magickort. Kortet har været spillet med 2 gange

  Samlekort, Magic the gathering, Dragonlord Dromoka - Magickort. Kortet har været spillet med 2 gange.

  100,00 kr.19-02-2024

Du kan komme i gang med at spille Magic the Gathering. Find alle Magic-kort til salg på DBA, her.

Pelle er indehaver af dette kort, alle stræber efter at få

Når man som Pelle har en samling på mange tusinde kort, kan det være svært at udvælge det kort, der er yndlingskortet. Men for Pelle er dette ikke så svært. Hans favorit er samtidig det kort, der er det mest værdifulde i samlingen. 

Det er et kort, alle samlere ville være ellevilde over at få fingrene i.

Kortet er et ’Black Lotus’-kort, som Pelle købte for et år siden. Dengang gav han hele 50.000 kroner for kortet, men i dag er det dobbelt så meget værd.

- Det er det kort, alle stræber efter, og som er det ypperste at have, fortæller Pelle.  

LÆS OGSÅ: Pokémon Go er baseret på en aprilsnar

Pelle har givet 50.000 kroner for sit ’Black Lotus’ Magic the Gathering-kort. Og det er ikke det eneste kort i samlingen han har givet flere tusinde kroner for.
Pelle har givet 50.000 kroner for sit ’Black Lotus’ Magic the Gathering-kort. Og det er ikke det eneste kort i samlingen han har givet flere tusinde kroner for.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Pelle køber ofte større samlinger af kort, som andre vil af med til en billig pris. Hvis han er heldig, er der sjældne og dyrebare kort imellem.
Pelle køber ofte større samlinger af kort, som andre vil af med til en billig pris. Hvis han er heldig, er der sjældne og dyrebare kort imellem.

Magic-kort som opsparing

Pelle begyndte efter mange års pause fra Magic-verdenen at samle på kortene igen. Han faldt for tre år siden over en mappe med kort fra hans barndom, og fra det sekund har han ikke set sig tilbage.

- Jeg så, at nogle af kortene rent faktisk havde en værdi i dag. Derfor syntes jeg, det kunne være meget sjovt at samle på igen, fortæller Pelle.

Han ser dog ikke kun samlingen som noget hyggeligt, han går og roder med i fritiden. Han ser sig selv som en, der investerer sine penge, og han køber eksempelvis aldrig kort til overpris. Han går meget op i, hvilken værdi, de kort han har i samlingen, har i andre lande. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan han tjekker prisen på et kort på sin computer.

LÆS OGSÅ: Disse mønter kan have en værdi

Til venstre på billedet er et af de gamle kort, hvor illustrationen er tegnet i hånden. Til højre kan du se et af de nyere computeranimerede kort.
Til venstre på billedet er et af de gamle kort, hvor illustrationen er tegnet i hånden. Til højre kan du se et af de nyere computeranimerede kort.

Efter 20 sekunder er de væk

De mest ’old school’ Magic-kort i samlingen, som samtidig er de mest sjældne, vil Pelle helst aldrig af med.

- Kortene går til min samling, til min pensionsopsparing og til mine børns arv, fortæller han.

Pelle ved, at hvis et kort bliver sat til salg på DBA, er det med at være hurtig:

- Jeg har annonceagenter på DBA. Hvis der kommer et kort til salg lidt for billigt, skal man helst svare indenfor 20 sekunder, ellers er det solgt, fortæller Pelle.

LÆS OGSÅ: Sådan opretter du en annonceagent i DBAs app

Pelle har samlet i tre år, og han har ikke i sinde at stoppe foreløbigt, der er stadig masser kort, han gerne vil have ind i samlingen.
Pelle har samlet i tre år, og han har ikke i sinde at stoppe foreløbigt, der er stadig masser kort, han gerne vil have ind i samlingen.

Disse kort fascinerer Pelle mest

Pelles mange mapper med kort er sorteret efter, hvilke sæt kortene er fra.
Hans yndlingssæt er ’Arabian Nights’ og ’Legends’, som han samler på, fordi han synes, kortene fra de to sæt er legendariske. Sættene indeholder kort tilbage fra, da Magic the Gathering blev lanceret i 1993, og de er på grund af deres alder svære at få fat på:

- De er efterhånden meget sjældne i god stand. Så det er nogle sjove kort at samle på, fortæller Pelle.

Han synes, de gamle kort fra 90’erne har noget helt særligt over sig, som de nye, computerlavede kort ikke har:

- Der er en speciel sjæl over de gamle kort. Det giver en helt speciel følelse at kigge på alle de ægte illustrationerne fra kunstnernes hænder, fortæller Pelle.

LÆS OGSÅ: Køb det komplette gamer-sæt til halv pris

Når Pelle dyster mod andre spillere med Magic-kortene er det oftest med de gamle kort med håndtegnede illustrationer.
Når Pelle dyster mod andre spillere med Magic-kortene er det oftest med de gamle kort med håndtegnede illustrationer.

Det mener Pelles kone om samlingen

Pelle har interessen helt for sig selv. Hans kone kan ikke se den store fidus i at fylde kælderen med kort fra barndommen.

- Min kone synes selvfølgelig, det er lidt skørt, at der hele tiden kommer nye kort til samlingen, når jeg nu har så mange i forvejen, fortæller Pelle med et lille smil.

Hun accepterer dog, at han samler, måske fordi der rent faktisk er penge i kortene:

- Generelt har jeg investeret mine penge fornuftigt, derfor har jeg ind til videre ikke hørt meget brok, fortæller Pelle.

LÆS OGSÅ: Forlæng levetiden på din gamer-PC med grej fra DBA

Hvert kort har en tekst der fortæller, hvad man skal gøre, når man spiller kortet på bordet. Spillet handler om at fratage modstanderens livspoint.
Hvert kort har en tekst der fortæller, hvad man skal gøre, når man spiller kortet på bordet. Spillet handler om at fratage modstanderens livspoint.

Disse kort mangler Pelle i samlingen

Bare fordi Pelle har gjort den første udgivelse af Magic the Gathering-kort færdig, betyder det ikke, han er færdig med at samle. Langt fra. Nu er han begyndt at samle på kortene fra den anden udgivelse, der blev udgivet i 90’erne med navnet ’Beta’.

- Der er mange huller i mappen endnu. Det kommer til at tage en del tid, fortæller Pelle.

Det vil dog ikke kun tage meget tid at skaffe Magic-kortene fra ’Beta’-udgivelsen. Pelle vurderer, at det vil koste ham mere end en million kroner at udfylde hullerne i mappen og færdiggøre ’Beta’-samlingen.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon trainer kort, Sælger disse 4 kort billigt. Køb dem samlet til 220kr. En del billi

  Samlekort, Pokemon trainer kort, Sælger disse 4 kort billigt. Køb dem samlet til 220kr. En del billigere end cardmarket trending prisen. Roxanne 206/189 Irida gg63/gg70 Irida 186/189 Professor Burnet

  220,00 kr.20-02-2024
 2. Andre samleobjekter, Pokemon kort, Pokemon samling sælges
Der er mapper
Også nogle shiny kort, se bi

  Andre samleobjekter, Pokemon kort, Pokemon samling sælges Der er mapper Også nogle shiny kort, se billeder Pris er samlet

  750,00 kr.20-02-2024
 3. Samlekort, Pokemon Bulk af 151 sættet, Mange ens kort! 

500 kort +

Bulk af 151 sættet 

Uncommon c

  Samlekort, Pokemon Bulk af 151 sættet, Mange ens kort! 500 kort + Bulk af 151 sættet Uncommon commen Køber betaler for fragt Se også mine andre annoncer Mere pokemon haves

  200,00 kr.20-02-2024
 4. Samlekort, Pokemon kort med klistermærker og tin, Pokemon kort med klistermærker og tin 

90 kort i

  Samlekort, Pokemon kort med klistermærker og tin, Pokemon kort med klistermærker og tin 90 kort i alt Uncommon commen rare Reverse og holo Køber betaler fragt Se også mine andre annoncer Mere P

  149,00 kr.20-02-2024
 5. Samlekort, Pokemon, Min søn sælger disse to Pokemon kort i PSA 10 da han er begyndt at samle et helt

  Samlekort, Pokemon, Min søn sælger disse to Pokemon kort i PSA 10 da han er begyndt at samle et helt sæt, et nyere sæt. Den ene er: IRON TREADS EX Det andet er: RAICHU & ALOLAN RAICHU GX. De er pas

  900,00 kr.20-02-2024
 6. Samlekort, Pokemon mappe med kort i, Pokemon mappe med kort i

10 sider med 4 kort på hver 

Kort er

  Samlekort, Pokemon mappe med kort i, Pokemon mappe med kort i 10 sider med 4 kort på hver Kort er holo, reverse og lidt uncommon commen Køber betaler fragt Se også mine andre annoncer Mere poke

  149,00 kr.20-02-2024

Find alle Pokémon-kort til salg på DBA, her.

Har du ikke Magic-kort liggende i gemmerne med derimod en masse Pokémon-kort, skal du helt sikkert kigge efter, om de er penge værd. Det kan jo være du kan tjene gode penge på at sælge dem videre. Du kan læse om, hvordan du tjekker, om dine Pokémon-kort er noget værd i artiklen, her.

Mød en anden samler, der ikke bare har mange kort, men som også investerer sine penge i sin samling. 27-årige Kaspers samling af Pokémon-kort er vurderet til 1,3 millioner kroner. Han har sågar fået sin kone til at bruge 15.000 krone på en boks med kort. Du kan se hele samlingen i videoen herunder.

 

Du kan læse mere om samlingen og se billeder af hans yndlingsbokse og -kort i artiklen, her.

Relaterede artikler