På besøg hos en genbrugselsker: Signe
Video

På besøg hos en genbrugselsker: Signe

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

En pistol i guld, et sort panterhoved og en basketbalkurv med guldkæder som net. Signe Skriver bor som ingen andre, og hendes hjem er blandt andet en smule gangster-inspireret. Kom med hjem til Signe i videoen, som du kan se herover.

Badeværelset er orange, soveværelset og alle pyntegenstandende heri er lyserøde, og i stuen har hun med gamle billederammer fra Ikea selv kreeret høje paneler. Ja 33-årige Signe bor ikke som alle andre. Hendes to-værelses Vesterbrolejlighed emmer af personlighed, stil og sans for detaljen. Og så er nærmest alt i hjemmet købt brugt. På nær seng, sofa, spisebordsstole og reol.

I videoen herover kan du få et kig på de mange farverige pyntegenstande, der har taget plads i Signe Skrivers hjem, og du kan samtidig blive klogere på, hvorfor Signe så en oplagt fordel ved at male alt i soveværelset lyserødt.

I artiklen herunder får du alle mellemregningerne med: Du kan blandt andet læse dig til, hvilke ting i hjemmet der har Signes hjerte nærest, og hvilket genbrugsfund hun sparede flest penge ved at købe brugt.

Signe har boet i sin Vestebro-lejlighed i 12 år
Signe har boet i sin Vestebro-lejlighed i 12 år

Med gamle billederammer skabte Signe paneler i lejligheden

Højt til loftet, stuk, rosette og trefagsvinduer. Mange af os drømmer om at bo herskabeligt. For nogle betyder det, de selv går ud og investerer i ”falsk” flamingo-stuk og rosette, mens det for andre kun forbliver et ønske.

Signes situation befinder sig midt imellem disse to senarier: I hendes Vestebrolejlighed er der højt til loftet og allerede etableret stuk. Men Signe drømte om at fuldføre det herskabelige look i lejlighedens mest sociale rum, og derfor gik hun igang med ’projekt høje paneler’ i stuen.

Når du etablerer høje paneler, skal du typisk ud i et saveprojekt, der kræver matematisk forståelse og fingersnilde. De fleste anskaffer sig nemlig et væld af lister, der skal saves til, så hjørnerne bliver skrå og således kan sættes sammen med andre lister, til de danner en firkant på panelet.

Signe skød dog genvej. Hun indkøbte billederammer i Ikea, hvis rammer var bygget af det samme, som lister. Men der gik lidt tid, inden Signe endelig gik igang med projektet, og det betød, at billederammerne i Ikea imellemtiden var udgået af produktion. Signe havde kun købt halvdelen ind af dem, hun skulle bruge. Det betød, hun måtte på DBA for at skaffe de sidste billederammer – for det var vigtigt, at rammerne var de samme, og at målene var ens.

Projektet lykkedes med hjælp fra DBA samt Signes kreativitet og ihærdighed.

Find det på DBA

 1. Verdenskort i mahogni-ramme, b: 151 h: 112, Antik verdenskort / Retro verdenskort med speciallavet r

  Verdenskort i mahogni-ramme, b: 151 h: 112, Antik verdenskort / Retro verdenskort med speciallavet ramme. / stor billederamme i træ Selve verdenskortet er en plakat i antik stil. Rammen er lavet i

  700,00 kr.17-09-2023
 2. Billederamme Tupac 100x70, motiv: Tupac Shakur, b: 70 h: 100

  Billederamme Tupac 100x70, motiv: Tupac Shakur, b: 70 h: 100

  50,00 kr.12-09-2023
 3. Billedrammer, 2 billederammer til 25 kr. per stk., 40 kr. samlet.

Lille billederamme:
Bredde: 26,5

  Billedrammer, 2 billederammer til 25 kr. per stk., 40 kr. samlet. Lille billederamme: Bredde: 26,5 cm Højde: 20,5 cm “Guld”-ramme i træ med “snoet bånd” som motiv. Alder: ældre end 60 år. Med mindre

  25,00 kr.10-09-2023
 4. Litografi, Poul Agger, b: 57 h: 44, 
Grafisk farve tryk - Poul Agger

Originalt tryk, nummereret og

  Litografi, Poul Agger, b: 57 h: 44, Grafisk farve tryk - Poul Agger Originalt tryk, nummereret og signeret med blyant. Professionelt indrammet til formålet. Mål: 57 x 44 cm selve billede - 79 x 68

  750,00 kr.05-09-2023
 5. Kaffe, Original kaffe sæk i glas billederamme 

Ca80x50 cm

Bud modtages

  Kaffe, Original kaffe sæk i glas billederamme Ca80x50 cm Bud modtages

  1.234,00 kr.03-09-2023
 6. Plakat, billederamme, Sælger mine tre billeder grundet flytning. De sælges kun samlet og med rammern

  Plakat, billederamme, Sælger mine tre billeder grundet flytning. De sælges kun samlet og med rammerne. Det ene billede har en lille rids, men ellers fremstår de som nye. Kan afhentes på Haralds Jensen

  400,00 kr.03-09-2023

Dette er Signes yndlingsfund

Vesterbrolejligheden huser mange flere nips-genstande, end ellers finder i typiske lejligheder på samme størrelse, og alene af den grund er det svært for Signe at vælge, hvilke brugtfund hun er mest glad for at have gjort sig.

- Jeg kan ikke rigtig vælge, for der er simpelthen så mange af mine ting, som jeg er glad for. Men jeg kan sige, at en af de ting, der i hvert fald må ligge øverst på listen, er mine to, store katte.

I hjørnet af Signes stue har to pantere taget plads. Den ene er malet i sort med prikker af guld, mens den anden i er iklædt orange med sorte prikker – og et diamantsmykke om halsen. Den sorte panter købte Signe på DBA til 200 kroner, og hun kan ærgre sig over, at hun sendte sin svigerinde afsted for at afhente brugtfundet, for en sælger med så god smag, kunne eventuelt have solgt mere i Signes interesse.

De to kattedyr, der vogter over stuens indgang, er langt fra de eneste miav’ende væsner, som Signe skænker tag over hovedet. Fra en af de øverste hylder i stuens reol kigger et panterhoved ned på dig, og det tager i det hele taget ikke mange minutter i Signes lejlighed at opdage, at hun har et eller andet for kattefigurer.

- Jeg samler ikke på figurer og genstande med katte. Figurerne har det bare med pludselig at stå i mit hjem, griner Signe, der pointerer, at hendes mange porcelænskatte også hænger sammen med, at de sælges flittigt på loppemarkeder.

Kattene tager ikke kun plads som pyntegenstande i Signes hjem. De kan også skænke mælken for dig, levere kaffe fra kande til din mund og vinke dig ud af døren. Signe har nemlig en mælkekande formet som en kat, en kaffekop med en kat afbilledet på og en stor vinkekat ovenpå emhætten i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Sådan rydder du op med Marie Kondo 

Mange af Signes løsninger i lejligheden er effektive i den forstand, at hun formår at skabe plads til en del. Signe har nemlig en svaghed for jakker, sko, smykker, tøj og figurer. Hun har masser af det hele, og det kræver en lejlighed med plads. Eftersom Signes lejlighed har en størrelse som en normnal to-værelses, har Signe fundet på kreative opbevaringsmuligheder rundt omkring i lejligheden. Det gør hun blandt andet ved at udnytte lejlighedens høje lofter
Mange af Signes løsninger i lejligheden er effektive i den forstand, at hun formår at skabe plads til en del. Signe har nemlig en svaghed for jakker, sko, smykker, tøj og figurer. Hun har masser af det hele, og det kræver en lejlighed med plads. Eftersom Signes lejlighed har en størrelse som en normnal to-værelses, har Signe fundet på kreative opbevaringsmuligheder rundt omkring i lejligheden. Det gør hun blandt andet ved at udnytte lejlighedens høje lofter
Signes entre. Hun har selv malet sit trægulv, så det ligner et flisegulv
Signes entre. Hun har selv malet sit trægulv, så det ligner et flisegulv

Dette brugtfund sparede Signe flest penge på

Loppemarkeder, Trendsales og DBA. Det er typisk her, Signe køber og sælger sine ting. Men mange af hendes brugtfund har hun også fået foræret af venner, familie eller som arvestykker. Men de gratis goder finder ikke kun vej til Signe via relationer. Også på DBA har hun engang fået lov til at få to skabe på betingelse af, at hun selv fik dem afhentet.

- Jeg var på udkig efter hvide Ikea-kommoder af modellen PS IKEA. Men så så jeg, at der var en på DBA, der solgte dem gratis mod afhentning. Hun boede på Østerbro, så det var ligetil, fortæller Signe.

Ikeas PS IKEA skabe koster 799 kroner stykket, og sådan sparede Signe 1.598 kroner på sit ”køb”. I dag står reolerne langs væggen i den ene side af stuen.

Find det på DBA

 1. TV-skab, Bestå, b: 120 d: 42 h: 49, Bestå skab, Ikea, brugt som TV-bord. 
Der er lavet hul til stik/

  TV-skab, Bestå, b: 120 d: 42 h: 49, Bestå skab, Ikea, brugt som TV-bord. Der er lavet hul til stik/ledninger på bagsiden, se billeder. Fremstår som nyt. Skal afhentes i Hornbæk.

  350,00 kr.20-09-2023

Du kan finde utallige skabe på DBA. TV-skabe, vitrineskabe og gaderobeskabe.
  

Smart trick: Sådan har Signe sikret sig, at hun aldrig bliver træt af udtrykket i sin stue

Nogle gange bliver man bare træt af, at tingene står på den samme måde i ens hjem, og så skal hele indretningen rotere. Signe elsker at indrette og dekorere, og derfor ændrer hendes rum sig dratisk med nogle års mellemrum.

Men med det seneste facelift i stuen har Signe sørget for, at rummet nemt kan omdekoreres, uden det kræver noget af alle stuens andre møbler.

- Min hvide reol har jeg valgt, fordi den giver samme smidighed, som hylderne i en butik. Hylderne kan placeres, ligesom man vil uden at lave nye huller i væggene, fortæller Signe og tilføjer:

- Nogle gange synes jeg for eksempel, at de hvide æsker i reolen skal stå på række, og så rykker jeg hylderne sådan, så de er på række, mens jeg andre gange godt kan lide, at udtrykket er anderledes.

LÆS OGSÅ: Statistik: Her er den typiske DBA-bruger

Loppemarkedet i Rødovre er Signe fast inventar på. Her har hun nemlig i mange år solgt ud af særligt det tøj og det nips, hun ikke længere har brug for. ’De større ting sælger jeg på DBA, mens jeg gemmer de mindre oppe på loftet til næste gang, jeg tager på loppemarked’, fortæller Signe
Loppemarkedet i Rødovre er Signe fast inventar på. Her har hun nemlig i mange år solgt ud af særligt det tøj og det nips, hun ikke længere har brug for. ’De større ting sælger jeg på DBA, mens jeg gemmer de mindre oppe på loftet til næste gang, jeg tager på loppemarked’, fortæller Signe

Signes DIY-projekter

Et hjem som Signes kræver ikke kun god smag og en fornemmelse for farver. Det forudsætter også, at du har øje for træ, sav og tråd. Mange af Signes møbler i hjemmet er nemlig designet og bygget af hende selv og med hjælp fra hendes far. Blandt andet køkkenreolen, som hænger over køkkenbordet.

Det smarte ved at skabe møblerne selv er, at de kan laves i de mål, der passer bedst til ens behov. Sådan kan Signes træ-reol ligepræcis ”fitte in” i det hul, der er mellem rørerne på køkkenvæggen. Reolen er også smart, fordi Signe har valgt at etablere en mindre vinreol øverst i en af hylderne. Sådan får hun udnyttet de huller, der i forvejen var i reolen.

Et andet kreativt projekt i Signes hjem er hendes gulv i entreen. Med et hurtigt kig på gulvet skulle man tro, det var laminat, men gulvet er rent faktisk plankegulv, hvor Signe har malet tern i forsekellige farver.

- Jeg brugte juleferien på det projekt. Det var en meget lang juleferie fortæller Signe med et smil.

Find det på DBA

 1. Vitrineskab, b: 103 d: 48 h: 180, Skønt gammelt svensk 2 delt køkkenskab
Mål: overskab , 101 cm bred

  Vitrineskab, b: 103 d: 48 h: 180, Skønt gammelt svensk 2 delt køkkenskab Mål: overskab , 101 cm bred , 30 cm dyb, 89 cm høj Mål : underskab , 103 cm bred , 48 cm dyb, 91 cm høj

  1.500,00 kr.22-09-2023
 2. Hængevitrine, b: 90 d: 34 h: 40, "Nyt" Skab til ophængning på Væg , Jeg tror at det er i Kirsebærtræ

  Hængevitrine, b: 90 d: 34 h: 40, "Nyt" Skab til ophængning på Væg , Jeg tror at det er i Kirsebærtræ , BxDxH 90x34x40 cm. 1 stk, Plexiglas i Lågen. Gasdæmpere på Lågen til Åbning , Monteret med 2 x L

  650,00 kr.21-09-2023
 3. Virkeligt flot og eksklusivt 4-dørs væg-vitrineskab

  Virkeligt flot og eksklusivt 4-dørs væg-vitrineskab

  Vitrineskab, jean&wallich home, Utroligt flot og stilrent 4-dørs væg-vitrineskab i Mansion Grey. Produceret i en meget høj håndværksmæssig kvalitet på et familieejet fransk snedkeri. Passer perfekt t

  8.900,00 kr.21-09-2023
 4. Eksklusivt og stilrent 4-dørs væg vitrineskab fra Frankrig

  Eksklusivt og stilrent 4-dørs væg vitrineskab fra Frankrig

  Vitrineskab, Virkeligt flot og eksklusivt 4-dørs væg-vitrineskab helhvid. Produceret i en meget høj håndværksmæssig kvalitet på et familieejet fransk snedkeri Passer perfekt til f.eks. herskabslejli

  8.900,00 kr.21-09-2023
 5. Virkeligt flot og eksklusivt 4-dørs væg-vitrineskab

  Virkeligt flot og eksklusivt 4-dørs væg-vitrineskab

  Vitrineskab, jean&wallich home, Utroligt flot og stilrent 4-dørs væg-vitrineskab i antracitgrå. Produceret i en meget høj håndværksmæssig kvalitet på et familieejet fransk snedkeri. Passer perfekt ti

  8.900,00 kr.21-09-2023
 6. Virkeligt flot og eksklusivt 4-dørs væg-vitrineskab

  Virkeligt flot og eksklusivt 4-dørs væg-vitrineskab

  Vitrineskab, Flot og meget stilrent 4-dørs væg-vitrineskab. Produceret i en meget høj håndværksmæssig kvalitet på et familieejet fransk snedkeri Passer perfekt til f.eks. herskabslejlighed i køkken,

  8.900,00 kr.21-09-2023

Klik her og se nogle af de køkkenskabe, du kan finde på DBA. Husk at du også kan finde komplette køkkener på DBA.
  

En 17 bandanaer fra DBA og et basketballnet i guld

Signe køber ikke altid genbrug, fordi det er genbrug. Nogle gange gør hun det, fordi det faktisk viser sig at være den nemmeste løsning:

- Jeg havde fået en idé om, at jeg ville sy mig en jakke ud af bandanaer. Jeg googlede ’bandanaer’ og fandt ikke lige umiddelbart et sted, hvor jeg kunne købe flere i forskellige farver. Men googlesøgningen viste mig tilgengæld en annonce på DBA, hvor en dame fra Vallensbæk solgte 17 forskelligfarvede bandaner til i alt 170 kroner, fortæller Signe.

Efter en del uger, en portion god tålmodighed og en masse nål og tråd fik Signe syet de små tørklæder om til en jakke.

Hænderne har også skulle fedte med de små detaljer i Signes basketballmål-projekt. For mange år siden købte Signe et basketball-mål, men det hvide net, som vi kender det, røg sig en tur til fordel for guldkæder, som Signe har flettet i samme stil, som var det et net. I dag hænger basketballmålet på væggen i stuen, som var det et udstoppet elgehoved eller et andet trofæ.

- Jeg elsker guld, glimmer og lir, fortæller Signe.

LÆS OGSÅ: 3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken 

I Signes entre har et Hollywood-spejl taget fast plads. Det har Signe selv lavet. Hun byggede en træramme og boede huller til pærerne. Spejlet har Signe dog ikke altid tændt, for det afgiver en del varme
I Signes entre har et Hollywood-spejl taget fast plads. Det har Signe selv lavet. Hun byggede en træramme og boede huller til pærerne. Spejlet har Signe dog ikke altid tændt, for det afgiver en del varme
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Signe har malet fronten på sin vaskemaskine lyselilla, så den passer ind i resten af køkkenet. Dog har Signe også malet over de vaskeinformationer, som fremgik på fronten, og det betyder, at hun ikke længere kan se, hvilket vaskeprogram der hører til hvilke knapper. Men hun ”lider gerne for skønheden”, og hun husker godt
Signe har malet fronten på sin vaskemaskine lyselilla, så den passer ind i resten af køkkenet. Dog har Signe også malet over de vaskeinformationer, som fremgik på fronten, og det betyder, at hun ikke længere kan se, hvilket vaskeprogram der hører til hvilke knapper. Men hun ”lider gerne for skønheden”, og hun husker godt

Her er fordelen ved, at Signes soveværelse er helt lyserødt

Skabene i køkkenet er malet lilla, vaskemaskinen er malet lilla, stuen er blå og badeværelset orange. Signe elsker farver, og soveværelset er ingen undtagelse. Undtagelsen er dog, at her er der ikke tale om ’farver’, men ’farve’. Nærmest alt i Signes soveværelse er ”pakket ind” i en lyserød farve.

Kalkfigurerne på væggene og på hylderne er malet lyserød, reoler, skabe, gardin og sengetæppe rimer på lyserød.

- Jeg synes bare, det kunne være sjovt at male det hele i samme farve, lyder det fra Signe.

Men det er ikke kun en skæg idé, det er også et praktisk tiltag:

- Jeg har rigtig mange ting. Mange smykker, rigtig, rigtig meget tøj og i det hele taget mange asseories, som kan være vanskelige at få plads til i et soveværelse, der trods alt er så lille. Derfor har jeg udnyttet loftshøjden ved at placere skabe højt oppe. Ved at male det hele samme farve, tilfører det en ro til noget, der ellers kunne se klemt og forvirrende ud, fortæller Signe.

LÆS OGSÅ: Her er den ting, vi ejer i længst tid

Signe holder af at matche sine pyntegenstande med rummene. Således har hun 3 små nips-toilet-figurer ude på badeværelseshylderne, mens en lyserød porcelænsfigur, der forestiller en nøgen dame, har lagt sig til rette i Signes skab i soveværelset. Figuren er egentlig en salt og peber-holder, men fordi damen er nøgen og sengeklar, og fordi hun er lyserød, fik hun fast plads i soveværelset
Signe holder af at matche sine pyntegenstande med rummene. Således har hun 3 små nips-toilet-figurer ude på badeværelseshylderne, mens en lyserød porcelænsfigur, der forestiller en nøgen dame, har lagt sig til rette i Signes skab i soveværelset. Figuren er egentlig en salt og peber-holder, men fordi damen er nøgen og sengeklar, og fordi hun er lyserød, fik hun fast plads i soveværelset

Signes genvej til de sære og sjældne ting i indretningen

Hoveder og arme stikker ud fra væggen i Signes soveværelse. Det lyder markabert, men er i virkeligheden meget dekorativt og praktisk. På hovederne har Signe placeret hatte og anden hovedbeklædning, og armene er tynget af 30 armbånd, primært i forgyldt materialer. Sådan bruger Signe alternative metoder til at få overblik over sine accessories.

Arme og hoveder fra mannequiner er dog ikke hverdagskost på DBA, så dem har Signe anskaffet sig på anden vis. Signe er nemlig uddannet visuel merchendiser, hvilket betyder, at hun i mange år har arbejdet med at få varerne til at se så attraktive ud som muligt på giner og i udstillingsvinduerne hos blandt andet H&M, By Malene Birger og Hay. Og i den forbindelse har hun nogle gange fået tilbudt nogle særlige ting, såsom pensionerede mannequiner eller plexiglas -hylder, der ikke længere passer ind i butikkens farvekoder.

Signes køkken er primært malet lilla
Signes køkken er primært malet lilla
Selvom man ikke skulle tro det, har Signes hjem været endnu vildere, end det er nu. Eksempelvis var hendes seng engang rund, køkkenskabene malet i forskellige pangfarver, og badeværelsesloftet var malet i 32 forskelligefarvede striber
Selvom man ikke skulle tro det, har Signes hjem været endnu vildere, end det er nu. Eksempelvis var hendes seng engang rund, køkkenskabene malet i forskellige pangfarver, og badeværelsesloftet var malet i 32 forskelligefarvede striber

Find det på DBA

 1. Gine mannequin

  Gine mannequin

  250,00 kr.17-09-2023
 2. Mannequin, Gine, 3 stk. transparente herremannequiner, lavet i genbrugsplast. Ny pris pr stk. kr. 3.

  Mannequin, Gine, 3 stk. transparente herremannequiner, lavet i genbrugsplast. Ny pris pr stk. kr. 3.500,- Super god kvalitet. Fodplade medfølger. Bruger str Large i tøj og str. 42 i sko. Prisen er 800

  800,00 kr.16-09-2023
 3. Mannequin, Gine, 7 stk. transparente damemannequiner, lavet i genbrugsplast. Ny pris pr stk. kr. 3.5

  Mannequin, Gine, 7 stk. transparente damemannequiner, lavet i genbrugsplast. Ny pris pr stk. kr. 3.500,- Super god kvalitet. Fodplade medfølger. Bruger str 36/38 i tøj og str. 39 i sko. Prisen er 800

  800,00 kr.16-09-2023
 4. Mannequin, Gine, 2 stk. mat sorte damemannequiner, Hovedet kan drejes og hvor de bevægelige arme og

  Mannequin, Gine, 2 stk. mat sorte damemannequiner, Hovedet kan drejes og hvor de bevægelige arme og hænder leveres i sort behandlet træ. Fodplade i metal medfølger, kan have sko på. Ny pris pr stk. k

  800,00 kr.16-09-2023
 5. Mannequin, Gine, 3 stk. Mat sorte herre cykelmannequiner, med egghead. Ny pris pr. Stk. kr. 2.869,-

  Mannequin, Gine, 3 stk. Mat sorte herre cykelmannequiner, med egghead. Ny pris pr. Stk. kr. 2.869,- Bruger str. Large i tøj, og str. 43 i sko Mannequinerne er nye, 1 har været oppe og stå i showroom.

  800,00 kr.16-09-2023
 6. Mannequin, Pæn mannequin, der står skarpt.
Det eneste ved den er højre arm som har drillet, men er n

  Mannequin, Pæn mannequin, der står skarpt. Det eneste ved den er højre arm som har drillet, men er nu blevet tapet fast og der er derfor ingen problemer.

  499,00 kr.11-09-2023

240 mannequiner eller dele til dem, kan du lige nu finde på DBA. Se de billigste, her.

Signe er langt fra den eneste superbruger af DBA. Du kan også læse om Deobra, der normalt brugte DBA til at sælge og købe ting, men som endte med at finde sin kæreste gennem handelssitet. Hvordan det gik til, kan du få historien om, her.

Amalie og Marianne er to piger, der ligeså er flittige brugere af DBA, og de har faktisk gjort det til en levevej at købe brugt. I hvert fald har de fået en god idé, som de har fået succes med, og her spiller DBA en væsenlig rolle. Det kan du læse mere om, her.

Har du fået blod på tanden i forhold til at ommøblere eller ”re-indrette” dit hjem? I videoen herunder har vi endnu en inspirationsvideo til dig. Her kan du se, hvordan vores handyman Brian forvandler en gammel, grim sofa om til en moderne daybed.

Læs mere om, hvordan Brian bærer sig af i videoen, i artiklen, her.

Relaterede artikler